Dodaj do ulubionych

Anty Top 10 U2 :DDD

21.04.05, 00:10
Ku pamięci Ajhołpa wink
Bo on chciał założyć taki wątek, ale się troche wstydził, więc ja się tym
zajmę. Oczywiście swoich typów nie podam, bo oni nagrali tylko same genialne
piosenki wink ale jak ktoś chce, to proszę bardzo.
Na koniec oczywiście wszystko podsumuję i 10 najgorszych utworów nie będzie
już nigdy umieszczane na żadnych płytach big_grin
Powodzenia!
Obserwuj wątek
    • ihopeyouwilllikeme Re: Anty Top 10 U2 :DDD 21.04.05, 11:34
      > Ku pamięci Ajhołpa wink
      > Bo on chciał założyć taki wątek, ale się troche wstydził, więc ja się tym
      > zajmę. Oczywiście swoich typów nie podam, bo oni nagrali tylko same genialne
      > piosenki wink

Ktoś tu się prosi o szybkie zejście big_grinbig_grinbig_grin

Swoje typy podam zaniedługo.
      • ihopeyouwilllikeme Mój antytop 21.04.05, 14:57
        Proponuję przy okazji - by nie wystąpiły sytuacje w rodzaju " panowie jamowali
        sobie w studiu po ostrej popijawie, i wyszło im takie g..., które wyszło tylko
        na takim to a takim bootlegu - ładujemy na 1 ! " - brać pod uwagę tylko utwory
        oficjalnie wydane.

10 najsłabszych ( a w zasadzie - najmniej genialnych big_grinbig_grin utworów U2 wg mnie (
        kolejność oczywiście od najsł... najmniej genialnego big_grinbig_grin:

1. Luminous Times ( Hold On To Love )
        2. So Cruel
        3. Mysterious Ways
        4. Ultraviolet ( Light My Way )
        5. The Fly
        6. Race Against Time
        7. Boy - Girl
        8. Even Better Than The Real Thing
        9. Treasure ( Whatever Happened To Pete The Chop )
        10. Original Of The Species

<chyba wymyśliłem najbardziej konfliktowy wątek w dotychczasowej historii
        forum big_grinbig_grin>
        • doolitle Re: Mój antytop 21.04.05, 18:09
          w sumie też myślałem o takim rankingu. A Twoje typy ajhołpie musze przyznac
          bardzo mnie zaskakujące (zwłaszcza pozycje 1 i 4) ale tak to jest z gustami. a
          piosenki race against time nawet nie znam. ale do rzeczy. oto moje anty-typy:

1. Elevation
          i to by było w zasadzie najważniejsze. reszta piosenek jest spoko. ale żeby była
          dziesiątka to jeszcze kilka piosenek najmniej spoko:

2. Elvis Presley and America (do końca tego tytułu nie jestem pewien ale to
          przedostatnia piosenka z Unforgettable fire)

3. zbiorowy brązowy medal dla zlewajacych mi się w jedno piosenek z płyty Boy
          (oprócz wspaniałych Out of control, I will follow i Twilight)

i peleton:
          4. All because of you
          5. One step closer
          6. Original of the species
          7. Knocking on Heaven's door (choć to jest z jakiegoś koncertu z Dylanem, więc
          nie spełnia wszystkich przesłanek formalnych smile
          8. Yahweh
          9. Everlasting love
          10. Ave Maria (ta piosenka trochę na wyrost bo jeszcze jej nie słyszałem,
          ponieważ zawsze jak ja ściągnę to nie mogę odtworzyć, jakiś dziwny plik, a więc
          w ramach protestu ja tu umieściłem wink
          • ihopeyouwilllikeme Re: Mój antytop 22.04.05, 14:34
            > 1. Elevation

Ciekawe. Choć faktycznie, jest to najsłabszy utwór na ATYCLB. Ale za to na
            żywo...!

> 2. Elvis Presley and America (do końca tego tytułu nie jestem pewien ale to
            > przedostatnia piosenka z Unforgettable fire)

To Cię upewniam smile Jest ok smile

> 7. Knocking on Heaven's door (choć to jest z jakiegoś koncertu z Dylanem, więc
            > nie spełnia wszystkich przesłanek formalnych smile

Nie spełnia ani jednej, gdyż przede wszystkim jest to piosenka Dylana, a nie
            U2 smile) ( pomijam już, że jest to utwór wybitny, moja piosenka wszechczasów
            spoza repertuaru U2, ale gusta są różne smile

> 9. Everlasting love

To również nie jest utwór U2, tylko, bodajże, Everly Brothers ( zaraz
            sprawdzę ). I, moim zdaniem, również wybitny smile

> 10. Ave Maria (ta piosenka trochę na wyrost bo jeszcze jej nie słyszałem,
            > ponieważ zawsze jak ja ściągnę to nie mogę odtworzyć, jakiś dziwny plik, a
            więc
            > w ramach protestu ja tu umieściłem wink

To także nie jest utwór U2 smile I proponuję jednak powstrzymać się od tego
            rodzaju protestów smile a także bardziej się przykładać do kwestii merytorycznych
            na przyszłość smile Choć oczywiście to forum jest także po to, byśmy wyjaśniali
            wątpliwości. Pozdrawiam.
            • doolitle Re: Mój antytop 22.04.05, 18:08
              ej, bez przesady z tym formalizmem! ja rozumiem że porządek itp ale może by tak
              bardziej z przymrużeniem oka? te rankingi nie mają wszak mocy powszechnie
              wiążącej (trzymając sie prawniczej terminologii smile
              knocking on heaven's door owszem jest utworem wybitnym i wykonanie oryginalne
              autora nie ma sobie równych. Guns n roses poradzili sobie z tym utworem i też
              brzmi świetnie w ich interpretacji. Eric Clapton trochę gorzej. Natomiast U2
              naprawdę wyszli kiepsko.
              everlasting love i ave maria to też covery ale jakby nie patrzeć są to piosenki
              śpiewane przez U2. dlatego znalazły się na tej liście.

pozdrawiam
              • ihopeyouwilllikeme Re: Mój antytop 23.04.05, 11:44
                > ja rozumiem że porządek itp ale może by tak bardziej z przymrużeniem oka?

W porządku, jeśli wolisz robić rankingi z przymrużeniem oka, od dziś tak będę
                Twoje rankingi traktował smile

> knocking on heaven's door owszem jest utworem wybitnym i wykonanie oryginalne
                > autora nie ma sobie równych. Guns n roses poradzili sobie z tym utworem i też
                > brzmi świetnie w ich interpretacji. Eric Clapton trochę gorzej. Natomiast U2
                > naprawdę wyszli kiepsko.

Moim zdaniem wersja Guns'n'Roses jest okropna. Erica Claptona jest poprawna,
                podobnie Rogera Watersa. Natomiast U2 - zależy od wykonania. Z Dylanem
                rzeczywiście nic wielkiego, ale na trasie UF Tour grali to wręcz genialnie. To
                dzięki tamtym wykonaniom zakochałem się w tym utworze. Grali z prawdziwą
                rockową mocą, ale nie pozbawioną uduchowienia ( jak u Gunsów ).
                • newyearsday1981 Re: Mój antytop 27.05.05, 11:45
                  Ech,Ty Ajhołp młody jesteś,życia nie znasz...;P Moim zdaniem wersja Gunsów jest
                  genialna-i nie jest to subiektywna opinia,chociaż kiedyś byłam ich fanką,i
                  pewnie oczywiście się przyczepisz,ze to nie dyskusja o G'n'R tylko o piosenkach
                  U2,ale skoro już taka rzecz wypłynęła to ja takiej herezji nie zdzierżę.Jeśli
                  chodzi o mój antytop,to muszę się naprawdę długo i poważnie zastanowić,bo
                  jestem tak beznadziejnie mało(malutko) krytyczna,jeśli chodzi o utwory U2,że
                  muszę całą sprawę gruntownie przemyśleć.Tym bardziej,że np.nie mam swojej
                  ulubionej(czy też ulubionych)piosenek U2,bo również w tej kwestii zmieniam
                  zdanie przynajmniej raz dziennie-podobnie jak Bono(nie chodzi o jego
                  ulubione,tylko w ogóle-żeby nie było wątpliwoścismile.Kiedyś uwazałam za słaby
                  cały album ATYCLB,ale jak usłyszałam KITE na koncercie w Slane,to najpierw się
                  poryczałam,a potem wzięłam i przesłuchałam płytę od początku do końca i
                  stwierdziłam,ze coś jednak w niej jest.Nawet to nieszczęsne ELEVATION może
                  czasem zawrócić w głowie.Nie zgadzam się też z Twoim podejściem do utworów z
                  ACHTUNG BABY,bo-pomijając,ze była to moja pierwsza płyta U2 i od niej się
                  wszystko zaczęło-to uważam,ze ma niesamowity klimat-nie tylko jako całość.A o
                  kawałkach koncertowych nie ma co dyskutować,w tym przyznaję Ci rację,bo nigdy
                  nie jest tak,że piosenka wypada tak samo na każdym koncercie.Aha,i jeszcze
                  jedno.To już nie osobiście do Ajhołpa,tylko do używających na forum
                  nieprzyzwoitej terminologii prawniczej.Dajcie sobie na wstrzymanie,co?W pracy
                  mam wystarczająco dużo do czynienia z tym językiem.jeśli ten wątek stanie się
                  podstawą do wytoczenia procesu o zniesławienie,to wtedy bardzo proszę.Ale do
                  tego czasu wnoszę o kulturalne wyrazanie sięwinkPozdrawiam
                  -
                  "Bo to właśnie lubię w radach-nie trzeba z nich korzystać."
                  • ihopeyouwilllikeme Re: Mój antytop 31.05.05, 11:40
                    > Ech,Ty Ajhołp młody jesteś,życia nie znasz...;P

Owszem, i zapewne dlatego całkowicie ominął mnie szał na Guns'n'Roses. Cieszę
                    się, bo to baaardzo przeciętny zespół.

> Moim zdaniem wersja Gunsów jest genialna-i nie jest to subiektywna
                    > opinia,chociaż kiedyś byłam ich fanką

KAŻDA opinia jest subiektywna. A Twoja tym bardziej, skoro byłaś ich fanką smile
                    W ich wersji podoba mi się tylko gra Slasha ( bez dwóch zdań wspaniały
                    gitarzysta ) - piękna solówka. Ale reszta to jakieś jaja - te pistolety na
                    koniec, te chórki, i jeszcze ten Axl, boszszsz... Ja nie jestem w stanie tego
                    słuchać, dla mnie to profanacja... Oczywiście, jest to moja subiektywna
                    opinia smile

> Nie zgadzam się też z Twoim podejściem do utworów z ACHTUNG BABY

Ja nie mam żadnego " podejścia ", po prostu mniej je lubie i już smile

> to uważam,ze ma niesamowity klimat-nie tylko jako całość

A jako całość ma ? Jak ma się klimat Mysterious Ways do klimatu Acrobat ?
                    Zresztą klimat nie jest najważniejszy - najważniejsze są piosenki.
                    • newyearsday1981 Re: Mój antytop 31.05.05, 15:47
                      Owszem, i zapewne dlatego całkowicie ominął mnie szał na Guns'n'Roses. Cieszę
                      > się, bo to baaardzo przeciętny zespół.

baaardzo się z Tobą nie zgadzam.Ale o gustach się nie dyskutuje.

A jako całość ma ? Jak ma się klimat Mysterious Ways do klimatu Acrobat ?
                      > Zresztą klimat nie jest najważniejszy - najważniejsze są piosenki.

Klimat płyty też jest ważny,przynajmniej dla mnie.A MW tak się ma do Acrobat,że
                      nie wszystkie piosenki na płycie muszą być na jedno kopyto-nawet,zeby stworzyć
                      ten ogólny klimat,a poza tym to i tak jest SUBIEKTYWNA opiniawink
                      • mamusia_muminka Re: Mój antytop 31.05.05, 18:19
                        Czy mogę wam się wciąć podle w dyskusję i dorzucić moje zdanie o Gunsach?

Nie czekam na odpowiedź ;]

Nie jestem fanką. Znam ich sztandarowe piosenki - te, które znają wszyscy. No i
                        mam w domu jeden ich album, który mieści się kategorii conajmniej do słuchania.
                        Mam takie dni, że nawet lubię go sobie włączyć... Znjacie mój brak obycia
                        muzycznego. Są badziewni? Trudno. Wolę być szczera w tym co lubię, niż lubić
                        coś dlatego, że inni uważają to za świetne... I na odwrót - nie lubić czegoś,
                        bo ktoś powiedział, że to badziewie. I nie odnosi się to do samych Gunsów. Jak
                        już mówiłam, fanką nie jestem, i ten jeden album nie skłonił mnie do zakupienia
                        innych. Chciałam tylko wyłuszczyć mój światopogląd, bo cierpię na słowotok i
                        nikt mnie już nie chce słuchać, zostaliście wy big_grin

Łojezu, ale dojrzała wypowiedź XD
                        • ihopeyouwilllikeme Re: Mój antytop 01.06.05, 11:44
                          > Wolę być szczera w tym co lubię, niż lubić
                          > coś dlatego, że inni uważają to za świetne... I na odwrót - nie lubić czegoś,
                          > bo ktoś powiedział, że to badziewie. I nie odnosi się to do samych Gunsów.

Oczywiście, jest to cała prawda i tylko prawda, jak najbardziej się zgadzam.
                          Myślę, że to zdanie będzie dobrym podsumowaniem dyskusji o Gunsach, którą, jako
                          że jesteśmy na forum o U2, w tym momencie proponuję zakończyć smile Dodam dla
                          porządku, że jest to propozycja nie do odrzucenia smile)
              • ihopeyouwilllikeme Re: Mój antytop 23.04.05, 11:46
                Sorry, za szybko się wysłało.

> everlasting love i ave maria to też covery ale jakby nie patrzeć są to
                piosenki
                > śpiewane przez U2. dlatego znalazły się na tej liście.

U2 może sobie śpiewać co chce, ale tu chodzi o PIOSENKI U2 - piosenki autorstwa
                U2. Nie ma sensu robić rankingu piosenek U2, jeśli bierzemy pod uwagę covery.
                Avril Lavigne też nagrała " Knockin On Heaven's Door " - czyli co, jest to JEJ
                najlepszy utwór ?
            • lady_sunflower Re: Mój antytop 22.04.05, 18:18
              ihopeyouwilllikeme napisał:

> 1. Elevation
              > Ciekawe. Choć faktycznie, jest to najsłabszy utwór na ATYCLB. Ale za to na
              > żywo...!
              A tu się nie zgadzam! Elevation jest jedną z najlepszych piosenek na
              poprawienie humoru. Moim zdaniem, najsłabszy utór na ATYCB to Grace. Jakieś
              takie nijakieuncertain

> > 9. Everlasting love
              >
              > To również nie jest utwór U2, tylko, bodajże, Everly Brothers ( zaraz
              > sprawdzę ). I, moim zdaniem, również wybitny smile

Zdecydowanie się zgadzamsmilesmilesmile

a ja na razie nie mam całej listy. podam tylko 3
              1)Grace
              2) The fly
              3)I threw A Brick Trough A Window
              (na razie nie w kolejności)
              rzeczywiście konfliktowy temat ...
              • mamusia_muminka Re: Mój antytop 22.04.05, 19:00
                lady_sunflower napisała:

> 2) The fly

Głupia! XD

> 3)I threw A Brick Trough A Window

O Boże. GŁUPIA!!! XD

A to są moje ulubione piosenki U2... Fak. No nic. Nad swoją listą muszę
                pomyśleć, bo ja, kurczę, nie mam tak, żeby którejś z ich piosenek jakoś
                żywiołowo nieznosiła. Ale parę mniej genialnych się pewnie znajdzie, ja już się
                postaram! big_grin
                • lady_sunflower Re: Mój antytop 22.04.05, 19:04
                  a ty podła! ja po prostu uważam,że są mniej genialne.
                  ja myślę,że ty też lubisz mniej coś co ja lubię bardziej XD
        • peternurek1 Re: Mój antytop 21.04.05, 22:54
          > 1. Luminous Times ( Hold On To Love )

To jest fajne a Ty się nie znasz.

A mój antytop już niedługo, ale musze go bardzo poważnie przemysleć i powoli i
          w skupieniu ułożyć smile
          • ihopeyouwilllikeme Re: Mój antytop 22.04.05, 14:35
            > To jest fajne a Ty się nie znasz.

Jest fajne, ale najmniej fajne smile Sam się nie znasz smile))
            • ann.from.red.hill.mining.town Re: Mój antytop 22.04.05, 20:52
              Ja jestem zdania, że Wy to się wcale nie znacie, bo słuchacie tych Nudnych
              Irlandczyków smile
              • lady_sunflower Re: Mój antytop 25.05.05, 18:51
                a ja uważam że ty się nie znasz bo ich nie słuchasz suspicious
                /odwołuję swój antytop za wyjątkiem numeru 1 tongue_out/
    • autor_autor Re: Anty Top 10 U2 :DDD 31.07.05, 11:23
      Nie zmieszczę się w 10 tongue_out
      Ale, żeby było krótko: dwie ostatnie płyty ssą mocno; Miracle Drug, Stuck In A
      Moment, Sometimes You Can Make It, Bjutifol Dej itd. itp. Nie ma to tamto:
      badziew totalny. A na szczególne wyróżnienie zasługuje Origin Of The Spieces.
      Tak słabe, że aż śmieszne, zwłaszcza te smyczki, którymi chyba próbowano tą
      piosenkę ratować, a okazały się tylko kolejnym gwoździem do jej trumny.
      • peternurek1 Re: Anty Top 10 U2 :DDD 26.08.06, 01:15
        Sporo się pewnie zmieniło, raczej też niedługo dopisze nowe typy.
        • ihopeyouwilllikeme Re: Anty Top 10 U2 :DDD 26.08.06, 13:39
          Na pewno wywalam Boy - Girl z pierwszej 10. Świetna piosenka przecież ! Co w
          zamian wrzucić ? Nie wiem jeszcze.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka