Dodaj do ulubionych

Darcie mordy

IP: *.net.szczecin.pl 02.07.02, 16:21
Dlaczego Polacy uwielbiaja wokale w stulu Wisniewskiego i Cugowskiego?? To
jakis swiatowwy fenomen!!!
Obserwuj wątek
    • saluto Re: Darcie mordy 03.07.02, 14:32
      bo to dobrze brzmi po winie owocowym z dodatkiem siary
    • Gość: Marcel Re: Darcie mordy IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 03.07.02, 18:32
      Nie lubię ostanich dokonań Budki Suflera, ale trzeba przyznać,że w Polsce
      Cugowski poza Niemenem jako wokalista nie ma sobie równych. A w każdynm razie
      jest lepszy od takiego Artura Rojka z Myslovitz, który śpiewa jakby miał za
      chwilę zemdleć.
    • vulture Re: Darcie mordy 05.07.02, 00:33
      Nie to żebym szalał za ostatnimi produkcjami Budki Suflera (chociaż te starsze
      niczego sobie; problem tylko że nagrane już dawno temu), ale i tak wolę darcie
      mordy w wykonaniu Cugowskiego niż te wszystkie stękające indywidua, udające że
      wykonuja soul poprzez skuteczną likwidację melodii tzw. ozdobnikami. A tego, co
      prezentuje czerwonogłowy potwór, nie nazwałbym wokalem - mimo wszystko do
      Cugowskiego mu daleko.

P.S. Polacy lubią jeszcze Rysia Rynkowskiego smile
      • saluto Re: Darcie mordy 05.07.02, 13:36
        jest jescze Stachurski
        potrafi wzruszyć smile))
      • Gość: mallina Re: Darcie mordy IP: *.dip.t-dialin.net 05.07.02, 13:55
        no wlasnie..dlaczego Polacy lubia Rysia Rynkowskiego!!!!!!!!!!!
        sad(((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((
        • Gość: madzia Re: Darcie mordy IP: *.ek.univ.gda.pl 05.07.02, 13:58
          nie wydaje mi się że pan R.R. drze mordę... prymat w tego rodzaju śpiewaniu
          wiedzie Wiśniewski....
        • saluto Re: Darcie mordy 05.07.02, 15:10
          po pierwsze świetnie się ubiera
          po drugie zna chłopaków z grupy VOX
          • Gość: Sasza Re: Darcie mordy IP: *.tvsat364.lodz.pl 05.07.02, 22:22
            saluto napisał(a):

> po pierwsze świetnie się ubiera
            > po drugie zna chłopaków z grupy VOX

I udziela się w formacji Biały Długi Sweter.

• saluto Re: Darcie mordy 08.07.02, 08:32
              oraz w supergrupie Lepka Marynara
    • vulture UUUUUUUUUUUUUUUAAAAAAAAAAAAAAAAAA 05.07.02, 16:28
      Oczywiście Polacy uwielbiają także aksamitny głos Janusza Laskowskiego i smętne
      beczenie Krystofa Kravtshyka. Jeśli chodzi zaś o niewiasty, nasi rodacy szaleją
      za Edytą Gie (wspaniały remiks hymnu zrobił furorę); w kolorowej prasie dużo
      też jest Justyny S, która wprawdzie rzadko cokolwiek nagrywa, prawdopodobnie
      zbyt zajęta reklamami rajstop i nagrobków, ale jak już coś zaśpiewa, to też
      zawsze bardzo ciekawie.
      • Gość: mallina Re: UUUUUUUUUUUUUUUAAAAAAAAAAAAAAAAAA IP: *.dip.t-dialin.net 05.07.02, 23:07
        Vulture....pomijam rozbieznosci co do grupy Myslowitz...bo w innych sprawach to
        zgadzam sie z Toba......hahahaha
        smile))
      • Gość: good son Re: UUUUUUUUUUUUUUUAAAAAAAAAAAAAAAAAA IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 05.07.02, 23:12
        Ja tez uwielbiam Laskowskiego, Krawczyka, Leszczyńskiego i szaleję za Edytą Górniak. Boli mnie, że nie
        wspomniałeś o VVillas, bez której moje życie byłoby o wiele uboższe, ale masz jeszcze czas, by odkryć tę
        muzykę dla siebie.
        • vulture Re: UUUUUUUUUUUUUUUAAAAAAAAAAAAAAAAAA 06.07.02, 00:12
          Ależ ja pamiętam o boskiej Violetcie i o innych talentach polskiej sceny,
          przedstawianych niegdyś w "Koncertach życzeń". To dopiero była szkoła
          wokalna smile Ale do Kiepury się już nie cofajmy, bo mi się co innego cofnie, a
          szkoda klawiatury.
          • Gość: good son Re: UUUUUUUUUUUUUUUAAAAAAAAAAAAAAAAAA IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 06.07.02, 01:20
            Ty sobie kpisz, a ja mówię o najświętszych uczuciach. Dlaczego właściwie wszyscy mieliby słuchać tylko dobrej
            muzyki i wzruszać się przy dobrej muzyce? Życie byłoby wtedy dość nudne.
          • Gość: Sasza Re: UUUUUUUUUUUUUUUAAAAAAAAAAAAAAAAAA IP: *.tvsat364.lodz.pl 06.07.02, 02:09
            vulture napisał(a):

> Ależ ja pamiętam o boskiej Violetcie i o innych talentach polskiej sceny,
            > przedstawianych niegdyś w "Koncertach życzeń". To dopiero była szkoła
            > wokalna smile Ale do Kiepury się już nie cofajmy, bo mi się co innego cofnie, a
            > szkoda klawiatury.

Koncert Życzeń to mały pikuś. Pamiętasz Violettę z filmu Gruzy "Dzięcioł"? Viola
            opętana seksem i Satanem (Kasztanem). M. Manson może od niej się jeno uczyć.

• Gość: Głos Re: UUUUUUUUUUUUUUUAAAAAAAAAAAAAAAAAA IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 07.07.02, 02:17
            vulture napisał(a):

> wokalna smile Ale do Kiepury się już nie cofajmy, bo mi się co innego cofnie, a
            > szkoda klawiatury.

Widzę, że masz wybitne pojęcie na temat wokalu artystów.
            Czy Twoim wokalnym idolem jest np. Kazik Staszewski? A może Agnieszka Chylińska?
            • Gość: good son Re: UUUUUUUUUUUUUUUAAAAAAAAAAAAAAAAAA IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 07.07.02, 15:17
              Gość portalu: Głos napisał(a):

> vulture napisał(a):
              >
              > > wokalna smile Ale do Kiepury się już nie cofajmy, bo mi się co innego cofnie,
              > a
              > > szkoda klawiatury.
              >
              > Widzę, że masz wybitne pojęcie na temat wokalu artystów.
              > Czy Twoim wokalnym idolem jest np. Kazik Staszewski? A może Agnieszka Chylińska
              > ?

Nie jestem tak całkiem pewien, czy z punktu widzenia odwiecznych norm estetycznych lepszy jest dżentelmen/dama,
              który/która ma dobry głos i używa go w prostacki sposób, od człowieka , który wie, że śpiewać nie umie i podchodzi
              do sprawy z należytym dystansem (choć Chylińska nie jest tu dobrym przykładem; nie wydaje mi się, aby ta dama
              grzeszyła nadmiernym poczuciem humoru). Rozumiem jednak, że sposób śpiewania Kiepury czy VV uznajesz za
              wybitny wkład do skarbnicy światowej estetyki - podobnie jak nienaganny wokal dawnych laureatów festiwalu w
              Kołobrzegu.
            • vulture Wszystko kumamy 07.07.02, 18:07
              Nie lubię głosu Chylińskiej, a Staszewski chyba nigdy nie aspirował do roli
              piosenkarza, ale moimi idolami są ludzie nie rozumiejący najprostszych żartów -
              zawsze będę ich fanem, bo nic mnie tak nie rozwala, jak ich bezradność,
              objawiająca się agresją i atakiem na poziomie przedszkolaka.

A z obecnych krajowych głosów jestem w stanie wyróżnić in plus Edytę
              Bartosiewicz - nie jestem wielkim fanem, ale uważam, że ma ona
              charakterystyczny i mało wrzaskliwy głos. Być może dobre głosy mają panie typu
              Górniak czy Stankiewicz, ale wokalistyka porodowo-agonalna nie interesuje mnie.

Jeśli o panów chodzi, mamy faktycznie albo drących ryje (wspomniani wcześniej),
              albo mało śpiewnych (Maleńczuk, Staszczyk, Staszewski), albo nijakich,
              starających się udziwnić manierę wokalną (wokalista Negatywu). Fajnego męskiego
              głosu (nowego, tzn. takiego który się pojawił w ciągu ostatnich 5 lat) nie
              przypominam sobie.

• vulture Re: Darcie mordy 06.07.02, 10:22
      Viola chyba nie za bardzo lubi film "Dzięcioł". A co do gwiazd "Koncertu
      życzeń", to jestem najpoważniejszym człowiekiem na świecie. smile
    • mallina Re: Darcie mordy 08.07.02, 01:13
      Vulture...pojawil sie calkiem dobry glos..nalezy do Macieja Balcara
      • vulture Balcar 08.07.02, 07:46
        A, tak, kojarzę gościa, ale głosu, szczerze mówiąc, nie pamiętam zbyt dobrze.
        Balcar śpiewa obecnie w Dżemie, ale nie słyszałem żadnych nowych utworów.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka