Dodaj do ulubionych

Redaktor Grzegorz Brzozowicz

21.05.05, 04:43
Ten wybitny intelektualista wyrzucony na zbity pysk z paru redakcji jest
autorem slow do tej wspanialej, zwalajacej z nog, po prostu genialnej
piosenki Iwana i Rekina "Czarna dziewczyna".
Co ciekawsze byl czlonkiem jury, ktore te piosenke wybralo na Eurowizje.
Teraz sprzedaje plyty na bazarach. Te plyty, ktore dostaje za darmo z firm
fonograficznych do zrecenzowania w prasie.
Czlowiek wielkiej klasy i talentu, nie ma co. I do tego przystojny uroda
troglodyty.
Obserwuj wątek
    • Gość: pszemcio1 Re: Redaktor Grzegorz Brzozowicz IP: 44,1.* / 193.193.181.* 21.05.05, 05:21
      nie kopie się lezącego...
      • Gość: Lecho Re: Redaktor Grzegorz Brzozowicz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.05, 13:53
        A na którym on leży ?
    • Gość: Caps Re: Redaktor Grzegorz Brzozowicz IP: *.acn.waw.pl 21.05.05, 15:14
      > Ten wybitny intelektualista wyrzucony na zbity pysk z paru redakcji jest
      > autorem slow do tej wspanialej, zwalajacej z nog, po prostu genialnej
      > piosenki Iwana i Rekina "Czarna dziewczyna".

Oj - aby na pewno? Skąd ta wiadomość wink))
      Z Brzozowiczem I&D nieźle się pokłócili, vide np.:

- "według znanego krytyka muzycznego Grzegorza Brzozowicza, z tym utworem
      powinieneś wybrać się raczej na przegląd piosenek discopolowych.
      - Ivan Komarenko: Moim zdaniem Grzegorz Brzozowicz powinien najpierw dowiedzieć
      się, kto to jest Ivan i Delfin, a dopiero później się wypowiadać. Chociażby z
      prostego powodu, że Brzozowicz jest przekonany o tym, że nasz zespół jest
      duetem. Po takim stwierdzeniu nie mamy o czym z nim rozmawiać na temat naszych
      piosenek czy zespołu. (...)
      relaz.o2.pl/magazyn-artykul.php?id=400
      > Co ciekawsze byl czlonkiem jury, ktore te piosenke wybralo na Eurowizje.

Był, ale akurat na Iwana nie głosował smile))
      Zob. protokół głosowania na
      tvp.pl/tvppl/include/docs/2005/01/31/file17292521.doc, Brzoza głosował na
      Offside. Na Iwana głosowali Cieślak, Czajka, Deszczyński, Gnoiński (!),
      Jagielski, Rogoziński, Słoń i Sztompke (!).

Oj, coś słabo sprawdzone te Twoje rewelacje smile
      • karina_aa Re: Redaktor Grzegorz Brzozowicz 21.05.05, 16:08
        Widziałam u Latkowskiego, że się tłumaczył z tej niezręczności (autorstwa
        tekstu i jurorowania). Poza tym istnieje coś takiego, jak votum separatum, a
        pan G. z niego nie skorzystał. Zachował się jak znany psychoterapeuta, który z
        jednej strony leczy z pedofilii, ale z drugiej w niej bierze czynny udział. To
        najbardziej obciachowa piosenka jaka mogła być i sam fakt, że do niej napisał
        tekst, to już jest straszne. Jak on śmie krytykować kogokolwiek? Koniunktura?
        Sprzedajność? Czy może zwykła głupota? Ja tam myślę, że cynizm, bo ten pan G.
        podobno pisywał do GW recenzje z koncertów, na których nie był i dlatego go
        wyrzucili.
        • Gość: Lecho Re: Redaktor Grzegorz Brzozowicz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.05, 16:57
          Kudy mu do Gaszyńskiego, który całkiem udanie łączył drzewiej dwie fuchy.
          Brzozowicz to spławik. Czas pociągnąć za spłuczkę.
          • Gość: Jacenty Re: Redaktor Grzegorz Brzozowicz IP: *.chello.pl 21.05.05, 18:00
            Trochę mnie nie było, ale fajnych temacików nie brak wink Niektórzy są
            specjalistami od przytaczania faktów, tyle że odrobinę przeinaczonych. Nie
            zamierzam bronić Brzozowicza, ale jeśli on się skompromitował to co powiedzieć
            o Słoniu, Sztompke i całej reszcie?! PA RA NO JA
            • Gość: Lecho Re: Redaktor Grzegorz Brzozowicz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.05, 17:52
              Jacenty, mam nadzieję że ten temat będzie t.b.c. ....
    • nefil Re: Redaktor Grzegorz Brzozowicz 22.05.05, 21:37
      prime_donna napisał:

> Ten wybitny intelektualista wyrzucony na zbity pysk z paru redakcji jest
      > autorem slow do tej wspanialej, zwalajacej z nog, po prostu genialnej
      > piosenki Iwana i Rekina "Czarna dziewczyna".
      > Co ciekawsze byl czlonkiem jury, ktore te piosenke wybralo na Eurowizje.
      > Teraz sprzedaje plyty na bazarach. Te plyty, ktore dostaje za darmo z firm
      > fonograficznych do zrecenzowania w prasie.
      > Czlowiek wielkiej klasy i talentu, nie ma co. I do tego przystojny uroda
      > troglodyty.
      Mijasz sie, kolego, z prawda. Autorami tekstu są Komarenko i Radziszewski.
      A tutaj opinia Brzozowicza o Delfinie:
      www.wprost.pl/ar/?O=73281&C=57
      Dobra rada- zanim cos napiszesz i kogos oplujesz- sprawdz informacje! No chyba,
      ze chodzi tylko o oplucie.
    • marecki997 Re: Redaktor Grzegorz Brzozowicz 22.05.05, 22:50
      Z Brzozowicza już 8 lat temu się Kazik nabijał w utworze "12 groszy".
    • bemii Re: Redaktor Grzegorz Brzozowicz 22.05.05, 22:59
      mam nadzięję, że to wszystko prawda. niemiłosiernie mnie wkurzał w Machinie...
      • teddy4 Re: Redaktor Grzegorz Brzozowicz 23.05.05, 08:15
        Jestem rozczarowany kol. Słoniem Tomaszem.
        • Gość: muka! Re: Redaktor Grzegorz Brzozowicz IP: *.aster.pl 23.05.05, 08:45
          I tu jest sedno sprawy. Skoro człowiek, który ma na koncie książkę o Dead Can
          Dance wysyła na Eurowizję Ivana i Delfina to może warto sie nad tym zastanowić,
          zamiast histeryzować i wyliczać wszystkich dziennikarzy, jacy dopuścili sie tego
          "hańbiącego" czynu. Słoń z całą pewnością nie słucha na co dzień pieśni w stylu
          "Czarnej dziewczyny". Dokonany przez niego wybór wynikał z jakiejś logiki.
          Dlaczego oddał głos na tę piosenkę? O co chodziło jury? Czym się kierowało? Jaki
          miało pomysł na polską reprezentację na Eurowizji? Jaki jest poziom tego
          festiwalu i kto tam wygrywa? I - co chyba jest równie ważne, a z czego
          przecietny słuchacz w tym roku nie zdaje sobie sprawy, bo nie było telewizyjnego
          głosowania na polskiego kandydata, lecz indywidualne głosowanie jurorów - kto
          mógł pojechać zamiast Ivana i Delfina (jury wybierało z około 60 zgłoszonych
          piosenek). To są sensowne pytania. Warto je sobie zadać, zamiast wylewać kubeł
          pomyj na Brzozowicza.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka