Dodaj do ulubionych

Teraz Rock

26.05.05, 11:23
Co sadzicie o tej gazecie?
Ja ja jeszcze niejako z rozpedu kupuje.Bo pamietam dobre czsasy Tylko Rocka z
lat 90.Dobrze,ze nie wywalalem tych starych numerow.
Dzisiaj Teraz Rock powinien sie nazywac Teraz British Pop,bo jest tam od
zajefania jednosezonowych gwiazdeczek,grajacych na gitarkach,o ktorych w
przyszlym sezonie nie bedzie pamietal nikt.Od czasu do czasu wrzuca jakas
wkladke o AC/DC albo Judasach zeby przypomniec dawne dobre czasy, ale tego
jest stanowczo za malo.
Wniosek:
Kupuje z przyzwyczajenia,ale ogolnie to kupa
Obserwuj wątek
    • tomash8 Re: Teraz Rock 26.05.05, 12:16
      Ja mam tak samo, tylko że mniej więcej co drugi numer jest znośny... niestety w
      pozostałych rządzi Gackowa, a to nie oznacza nic dobregouncertain Ale w sumie i tak
      dobrze, że jakaś oficjalna gazeta pisze o podziemnych wydawnictwach(i nie chodzi
      mi tu o jakieś polskie podróby "Nju rok rewoluszyn" tylko metal, punk, blues -
      inna sprawa, że płyty tych wykonawców mogą dostać max 3,5 gwiazdki). Może
      jeszcze coś z tego bdzie, może się zorientują, że stawianie na
      "młodych-bogatych-cool-i-trendy-magistrów-zarządzania" nie jest najlepszym
      sposobem na utrzymanie gazety(ta "grupa społeczna" za pół roku znudzi się
      rockiem, i znajdzie sobie jakiś bardziej jazzy stylsmile. Ale tak narzekam,
      narzekam, a i tak kupujesmile
    • Gość: Lecho Re: Teraz Rock IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.05, 12:46
      Zgadzam się z Wami. Tylko ja nie kupuję programowo gdzieś od roku. Wolę czaem
      wydać więcej na jakieś Q lub Uncut z CD.
    • Gość: Johnny B. Goode Re: Teraz Rock IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.05, 13:08
      Ogólnie rzecz ujmując - lata 90' pod każdym względem były lepsze: dziewczęta,
      rock'n'roll ... Dzisiejsze dni to w porównaniu z tamtą piękną dekadą po prostu
      dno. : (
      • Gość: m Re: Teraz Rock IP: *.local.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 26.05.05, 20:28
        I ci grunge`owi chłopcy...
    • ari Re: Teraz Rock 27.05.05, 07:42
      Fajnie sobie ponarzekac to i ja dolacze... Generalnie na Tylko Rocku uczylem
      sie muzy - jak zaczal wychodzic mialem 12 lat i w duzej mierze stamtad
      czerpalem inspiracje. Przez pierwszych pare lat kazdy nuemr czytalem od deski
      do deski. Z czasem, gdy we wkladkach zaczely pojawiac sie co pocieszniejsze
      zespoly, zaczalem odpuszczac. No ale nadal lubilem chocby blyskotliwe recenzje
      Stefanowicza (obecnie z duma pelniacego role red.naczelnego Bravo)

Obecnie czytam glownie dlatego ze to jedyne mainstreamowe pismo piszace w miare
      fachowo o muzyce (nie mowie tu o gackowej oczywiscie - choc i tu pojaiwla sie
      jaskolka, np. recenzja oasis albo wkladka o neilu youngu jakass...no w miare
      normalna jest). Ot, taka sobie gazeta do poczytania, ale nie czekam na nowe
      numery z wypiekami na gebie. Czekam za to niecierpliwie na zapowiadana
      reaktywacje Machiny.
      • teddy4 Re: Teraz Rock 27.05.05, 09:12
        No cóż, będę kupować Teraz Rock dopóki będzie się ukazywać. Chcę wiedzieć, co
        mają w głowach ludzie mający jednak wpływ na to, czego słuchają fani szeroko
        rozumianej muzyki rockowej w tym kraju. Z rzadka zdarzają się ciekawe
        materiały. Szkoda, że Jerzy Rzewuski mało pisze. Teraz Rock i tak jest o wiele
        lepszy od popzedniej mutacji tego pisma. A w ogóle to najlepszy był "Jazz" z
        lat 70/80-tych, który stopniowo przekształcał się do postaci obecnego "Teraz
        Rocka". Było tam od ch... ciekawych materiałów o rocku, wbrew nazwie pisma.
        Warto też znać Non Stop z lat 80-tych, kiedy red. nacz. byli Hołdys, a potem
        Mann. Szczególnie cenny egz z lutego 1984 - praie cały numer o punk rocku.
        • Gość: mhz Re: Teraz Rock IP: *.aster.pl / *.aster.pl 28.05.05, 01:34
          Poziom TR jest faktycznie dość zmienny. Mnie osobiście bardzo rozczarowała
          wkładka o Kyuss... A styl Anny Gacek jest absolutnie nie do przyjęcia.
          • bender_rodriguez Re: Teraz Rock 28.05.05, 08:31
            do 1997, tj. do momentu, w którym pojawiły się jakiś wkładki popaprane w
            rodzaju "nie tylko rock", kupowałem tylko rock. teraz jest wręcz obciachem
            przyznać się publicznie do nabywania tego periodyku. a ta faza, że igor
            stefanowicz jest naczelnym bravo to prawda jest??? bo jak tak, to już kwasica
            zupełnie. a ta anna gacek, którą wszyscy jadą, to kto to jest? musi jakaś
            trendziara.
            • Gość: Breslau Re: Teraz Rock IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.05.05, 09:24
              bender_rodriguez napisał:

> a ta faza, że igor
              > stefanowicz jest naczelnym bravo to prawda jest???

www.bauer.pl/tytuly_rozw.html?id=7
            • nobody_is_perfect Re: Teraz Rock 28.05.05, 19:12
              Akurat z tego co pamiętam we wkladkach "nie tylko rock" byly ciekawsze rzeczy
              (np Portishead) od rocka typu Linkin Park czy Limp Bizkit o którym obecnie duzo
              pisze sie w TR
    • Gość: Leatherface Re: Teraz Rock IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.05, 10:05
      Nad "Teraz Rockiem" popastwiliśmy się jakiś czas temu o tu:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=78&w=19964550&a=19964550
      Jaki "TR" jest, każdy widzi. W schyłkowej fazie "Tylko Rocka" dobrze nie było,
      receptą na uzdrowienie miało być odmłodzienie redakcji... Koszmarne spływy
      świadomości Anny "W New Musical Express napisali o nich, że..." Gacek co
      miesiąc oznajmiają nam o nowym "The Cośtams", który zrewolucjonizuje rocka, po
      czym następuje opis ich wyglądu i preferencji odnośnie używek. Moim osobistym
      faworytem jest Łukasz Wewiór i jego relacja z Metalmanii'2005, która jak dla
      mnie świadczy o tym, ze kolesia w ogóle tam nie było (patrz: "blackowcy z
      Katatonii", "Świetne brzmienie na koncercie Pain" i "zespół Arcturus
      występujacy w sutannach"). Stara gwardia też nie wypada za dobrze - Królikowski
      pieje nad White Stripes, Kszczotek nudzi jak zawsze, Stefanowicz (jedyny z tego
      towarzystwa, którego dało się czytać) jął realizować się zawodowo w innym
      opiniotwórczym periodyku dla młodzieży. Czasem odnoszę wrazenie, że aby pisać
      do "Teraz Rocka" wystarczy mieć dziwne nazwisko.
      • tomash8 Re: Teraz Rock 28.05.05, 10:21
        Wiewiór może i był, ale troszku dziwi fakt, że opisał WSZYSTKIE koncerty z dużej
        i małej sceny, zobaczenie których w całości było przecież fizycznie nierealne!
        Może z zewnątrz koncert Pain brzmiał świetniesmile
      • dreaded88 Re: Teraz Rock 28.05.05, 18:20
        Gość portalu: Leatherface napisał(a):

> Moim osobistym
        > faworytem jest Łukasz Wewiór i jego relacja z Metalmanii'2005, która jak dla
        > mnie świadczy o tym, ze kolesia w ogóle tam nie było (patrz: "blackowcy z
        > Katatonii", "Świetne brzmienie na koncercie Pain" i "zespół Arcturus
        > występujacy w sutannach").

To nie ten pajac, który Zgniłkowego "Sanctus Diavolos" wycenił na ***? Jeśli tak, to niech się faktycznie zajmie raczej zgłębianiem palących problemów hodowli dżdżownic albo czyms podobnym.

Chociaż i w czasach świetności mieli też autorów niezbyt ciekawych - kabotynów Łobanowskiego i Celińskiego. A także średnią orientację w tym, co w trawie piszczy - cały huk związany z, jak to ujął Michael Moynihan, "the bloody rise of the satanic metal underground", ciekawy choćby socjologicznie, przeszedł niezauważony, przynajniej do 95/96, kiedy przestałem to pismo nabywać. Pewnie, prościej było pisać n+1 artykuł o RHChP albo robić wywiady z niezbyt ciekawymi muzykami. Szacunek za to za kompetentne pisanie o klasykach.
        • Gość: As Re: Teraz Rock IP: *.vline.pl / *.rev.vline.pl 28.05.05, 20:03
          dreaded88 napisał:

A także średnią orientację w tym, co w trawie pisz
          > czy - cały huk związany z, jak to ujął Michael Moynihan, "the bloody rise of
          th
          > e satanic metal underground", ciekawy choćby socjologicznie, przeszedł
          niezauwa
          > żony, przynajniej do 95/96, kiedy przestałem to pismo nabywać. Pewnie,
          prościej
          > było pisać n+1 artykuł o RHChP albo robić wywiady z niezbyt ciekawymi muzykami
          >

Może Ci ciężko uwierzyć, ale jest spora grupa ludzi która woli przeczytać
          kolejny artykuł o RHCP, niż o jakichś nawiedzonych szatanistach słuchanych
          przez garstkę pasjonatów.
          • dreaded88 Re: Teraz Rock 28.05.05, 20:56
            Gość portalu: As napisał(a):

> Może Ci ciężko uwierzyć, ale jest spora grupa ludzi która woli przeczytać
            > kolejny artykuł o RHCP, niż o jakichś nawiedzonych szatanistach słuchanych
            > przez garstkę pasjonatów.

Jestem w stanie uwierzyć w bardzo wiele rzeczy, łącznie z tym, że jeszcze więcej woli przeczytać o nipple piercingu Aguilery wink Sytuacja z TR była wtedy taka, że krajowej ekstremie poświęcano niemało miejsca, ukazywały się np. wywiad z Cezarem z Christ Agony, recenzja płyty Gravelanda, jak również paru innych zespołów. A skoro polska scena blackowa była wtedy tylko raczej bladym odbiciem tego, co się działo w Skandynawii, sama dziennikarska rzetelność nakazywałaby choćby wspomnieć o Mayhem czy Burzum. Możesz oczywiście argumentować, że ci co mieli wiedzieć, wiedzieli, że od tego był Młotek i ziny, ale skoro, jak wykazałem, TR nie omijał ekstremy programowo, powinien być konsekwentny, czyż nie? (BTW - Weiss parę lat później, redagując swoją Wielką Encyklopedię poświęcił inkryminowanym złamasom niemało miejsca.)

Blackowcy to tylko przykład, nie czytałem też w polskiej prasie mainstreamowej nic o zespole, który można różnie oceniać, jednak nie sposób odmówić mu znaczenia - Death In June (i w ogóle o całym nurcie, który reprezentuje). A może przeoczyłem...
            • Gość: Leatherface Re: Teraz Rock IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.05, 21:30
              > Jestem w stanie uwierzyć w bardzo wiele rzeczy, łącznie z tym, że jeszcze
              więce
              > j woli przeczytać o nipple piercingu Aguilery wink

...dlatego Stefanowicz robi to, co robiwink

> Blackowcy to tylko przykład, nie czytałem też w polskiej prasie
              mainstreamowej
              > nic o zespole, który można różnie oceniać, jednak nie sposób odmówić mu
              znaczen
              > ia - Death In June (i w ogóle o całym nurcie, który reprezentuje). A może
              przeo
              > czyłem...

Był artykuł "20 płyt rocka industrialnego" (!), gdzie obok siebie wymieniono
              Throbbing Gristle i Nine Inch Nails... Nie, niech już lepiej milczą jak mają
              pisać takie rzeczy.
            • Gość: As Re: Teraz Rock IP: *.vline.pl / *.rev.vline.pl 29.05.05, 13:03
              dreaded88 napisał:

> Gość portalu: As napisał(a):
              >
              > > Może Ci ciężko uwierzyć, ale jest spora grupa ludzi która woli przeczytać
              >
              > > kolejny artykuł o RHCP, niż o jakichś nawiedzonych szatanistach słuchanyc
              > h
              > > przez garstkę pasjonatów.
              >
              > Jestem w stanie uwierzyć w bardzo wiele rzeczy, łącznie z tym, że jeszcze
              więce
              > j woli przeczytać o nipple piercingu Aguilery wink

To wysoce demagogiczny kontrargument, bo ja mialem na myśli oczywiście fanów
              rocka a nie fanów ogólnie pojętej popularnej muzyki rozrywkowej. Tylko
              Rock/Teraz Rock to pismo niezagłębiające się w jakieś wybitnie ekstremalne
              nisze, i mam nadzieję że takie pozostanie.
              • dreaded88 Re: Teraz Rock 29.05.05, 13:21
                Gość portalu: As napisał(a):

> To wysoce demagogiczny kontrargument, bo ja mialem na myśli oczywiście fanów
                > rocka a nie fanów ogólnie pojętej popularnej muzyki rozrywkowej. Tylko
                > Rock/Teraz Rock to pismo niezagłębiające się w jakieś wybitnie ekstremalne
                > nisze, i mam nadzieję że takie pozostanie.

Człowiecze, nie unoś się tak - z redakcji TR jesteś? Poza tym pismo w ekstrema się zagłębia - są to często ekstrema syfiastości, narzędziem penetracji jest Gacek.
    • piotrek_63 Re: Teraz Rock 28.05.05, 10:51
      To byla kiedys dobra gazeta, ale i tak wybor na polskim rynku jest taki, ze...
      go nie ma. No bo co? Metal Hammer, Fluid (bleh), TR i kilka nieznaczacych pism o
      barzo zawezonej tematyce,w tym sporo wydawnictw hiphopowych, ale ze nie
      czytalem, nie wiem ile z nich jest pismem, a ile tylko dodatkiem do CD.

Igor Stefanowicz nie pisze juz w TR ale finansowo na pewno dobrze na tym wyszedl :]
    • melomanka_intelektualistka Re: Teraz Rock 28.05.05, 17:20
      Najlepiej polegać na wiedzy autorytwtuw a nie jakichś papieżyskach.
      • Gość: scribs Re: Teraz Rock IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.05.05, 19:47
        A o jakie autorytety, konkretnie ci chodzi? to pytanie do yntelektualistki

Jeśli chodzi o Teraz Rock - to mnie też wkurza to bałwochwalcze podejście do
        nowych zespołów, tej całej Garage Rock Revival, naprzykład dobrze to
        reprezentują recenzje Pani A. Gacek, które nieomalże w każdym numerze, z każdym
        nowym zespołem ogłasza rewolucje w rock'u. Choć tego nie jestem pewny do końca,
        bo ostatnio nie za bardzo zaglądałem do tego pisma. A zwykle tak robie, w Empiku
        czasem zajrzę. Ale żeby wydać 7 PLN, czy ile tam już, to nie.
        • melomanka_intelektualistka Re: Teraz Rock 28.05.05, 19:48
          Sam jesteś yntelektualysta. Chodzi mi o znajomych i przyjaciuł któży znają się
          dobże na muzyce i mogę z nimi o niej porozmawiać.
          • Gość: scribs Re: Teraz Rock IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.05.05, 19:54
            Całkiem możliwe, że yntelektualistą jestem, nie przeczę. Myślałem, że własnie
            spotkałem pokrewną duszą. Jak widać się pomyliłem. sad

• melomanka_intelektualistka Re: Teraz Rock 28.05.05, 19:55
              Nie wiem skond te głupie żarty, ale na prawdę nie są śmieszne.
              • Gość: con_stall Re: Teraz Rock IP: *.terminus.pl / 81.219.107.* 28.05.05, 21:43
                Nie lubie
                • kraciak Re: Teraz Rock 29.05.05, 00:20
                  cóż... Beksińskiego i tak już mieć nie będą, niestety...
                  Tylko Rock był jedynym takim pismem, teraz to najwyżej popłuczyny mogą być.
                  • Gość: Robercik Re: Teraz Rock IP: *.chello.pl 29.05.05, 01:58
                    Od kiedy pamiętam było to pismo dla ograniczonych muzycznie.
                    • Gość: mo Re: Teraz Rock IP: *.local.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 29.05.05, 12:43
                      Lepszy Pocorn, co?
                      • Gość: mo Re: Teraz Rock IP: *.local.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 29.05.05, 12:43
                        popcorn smile
                    • tomash8 Re: Teraz Rock 30.05.05, 17:48
                      Gość portalu: Robercik napisał(a):

> Od kiedy pamiętam było to pismo dla ograniczonych muzycznie.

Oczywiście. A kady musi być fanem jazzu, oczywiście w eksperymentalnym wydaniu,
                      japońskiego noise - u, i dancehall? Chyba nie.
                      • Gość: kulma Re: Teraz Rock IP: *.76.classcom.pl 30.05.05, 19:24
                        Za dużo dennego metalu, za mało nowszych zespołów. Ciągle stare śmierdzące
                        ramoty jak Deep Purple(najlepiej z orkiestrą symfoniczną) czy
                        metallica(blehehe). No daliby sobie siana i zajeliby się nową indie-muzyką... a
                        nie, po 15 latach się dowiadują, że było coś takiego jak Stone Roses -ŻENADA.
                        • bender_rodriguez Re: Teraz Rock 30.05.05, 20:37
                          a co niby takiego ma w sobie ten indie rock oprócz tego że brzmi do dupy i że
                          wypada słuchać tego. co to jest indie rock? ci, którzy nie załapali się do
                          mejdżersa? fakt, że ddep purple zeżarło swój ogon dawno, metal się spalił
                          również ale co to niby ma być za indie rock, skoro ma się pojawiać w tak
                          ogólnym czasopiśmie? chyba że chodzi o indian w rodzajutych glupków, którzy
                          ubierają się jak daltoniści i grają jakby intrumenty im przeszkadzały.
                          zauważyłem strasznie głupią tendencję głloryfikowania jakiegoś mętnego
                          idału "indie". a co to niby ma być? ja byłem indie, jak grałem z kolegami w
                          garażu i spożywaliśmy płyny wysokoobrotowe. to była pełna niezależność.
                          mieliśmy w dupie i o nic nam nie chodziło. a każdy zespół, który wydaje musi
                          liczyć się z tym, że jednak taki całkiem indie nie będzie. bardzo lubię, jak
                          takie palanty mówią w wywiadach, jacy to są niezależni a nagrywają dla Sony i
                          mówią, że grają dla siebie. niezależny jest ten, kto nagrywa co chce, ma z tego
                          wystarczająco duzo kasy i nie zawraca sobie dupy takim pie..niem, czy on
                          jeszcze jest indie, czy już nie. jak to powiedział neal schon na zarzut
                          komercyjnośći i braku niezależności (gość, który wypiął się na santanę, cream i
                          zrobił zespół, który grał co chciał): "pieprzę to, .....(tytuł czasopisma)
                          słuzy mi za papier toaletowy. śmieję sie z tego przez całą drogę do banku."
                          ale się opisałem.
                          • kopiko44 prosba do bendera 30.05.05, 20:41
                            Czy mozesz raz napisac cos do rzeczy? Na razie Ci sie jeszcze nie przydarzylo -
                            popisy wulgarnego slownictwa w co drugim poscie raczej obnizaja wartosc tego co
                            napiszesz, chyba ze masz ponizej 16 lat, wtedy wybaczam. Mimo wszystko wyzwiska
                            i bluzgi mozesz zostawic na prywatne rozmowy ze znajomymi. Dziekuje.
                            • bender_rodriguez Re: prosba do bendera 30.05.05, 20:47
                              czy nie uważasz, że jednak przsadzasz? naprawdę nie osiągnąłem w tym poście
                              wyżyn wulgarności. chyba że "dupa" i "gó.." przyprawiają Cię o palpitacje
                              serca. jednak proponuję się wyciszyć. tym bardziej, że jednak nie napisałem
                              tutaj nic obraźliwego.
                              • kopiko44 Re: prosba do bendera 30.05.05, 21:27
                                Chodzi mi o caloksztalt Twoich wypowiedzi, ale nie bede zakladac osobnego watku
                                na ten temat. Sam znam duzo o wiele bardziej wulgarnych wyrazen, jednak ich tu
                                nie uzywam. Dziekuje, tyle z mojej strony.
                                • bender_rodriguez Re: prosba do bendera 30.05.05, 21:29
                                  też jesteś dobry/a o ile pamiętam.
                                  pozdrawiam walczących o innych
                                  • kopiko44 Re: prosba do bendera 30.05.05, 22:13
                                    Ciesze sie, ze jest to dla Ciebie wymowka.
                            • tomash8 Re: prosba do bendera 30.05.05, 22:00
                              kopiko44 napisał:

> Czy mozesz raz napisac cos do rzeczy? Na razie Ci sie jeszcze nie przydarzylo -
                              > popisy wulgarnego slownictwa w co drugim poscie raczej obnizaja wartosc tego co
                              > napiszesz, chyba ze masz ponizej 16 lat, wtedy wybaczam. Mimo wszystko wyzwiska
                              > i bluzgi mozesz zostawic na prywatne rozmowy ze znajomymi. Dziekuje.

Za to tutaj^^ jest mnóstwo treści.
                              • kopiko44 Re: prosba do bendera 30.05.05, 22:13
                                tomash8 napisał:

> Za to tutaj^^ jest mnóstwo treści.

Dzieki za sensowny udzial w dyskusji, pelen tresci smile))
                          • humbak Re: Teraz Rock 30.05.05, 21:00
                            A więc Indie są Zorn, Patton, Goldie, Aphex Twin itd. Ładniesmile A poważnie to mamy tu grupę muzyków jak każdą inną. Coś ciekawego wygrzebać się da, ale żeby byli lepsi od innych?
                            • bender_rodriguez Re: Teraz Rock 30.05.05, 21:25
                              no bo są w dosłownym tego słowa znaczeniu. są niezalezni, nikt nimi nie
                              kieruje, nie zależą od niczyjego humoru. czyli są nieżalezni.
                              ale coraz częsciej pod pojęciem indie-rock jest SPRZEDAWANE barachło ubrane
                              dziwnie i grające kiszkę. indie rock rozkwitł zanim mejdżersy zjarały się, że
                              na innych, dziwnych, oryginalnych i pozornie niemających szans na przebicie się
                              zespołach można zarobić.
                              a teraz indie jest modne w wielu kręgach i nikt nic nie poradzi. a że
                              to "indie" jest najczęściej tak niezalezne, jak swoboda wypowiedzi na
                              białorusi...
                              • humbak Re: Teraz Rock 30.05.05, 22:05
                                Myślę że nie ma się co denerwować o ten termin. Od tego się zaczeło i tyle. Sam miałem przyjemność słyszeć album zespołu należącego do tego nurtu, który akurat chyba można określić jako niezależny. Chodzi tu o albu OK Calculator TV on the Radio. Zdaje się że sami go wypuścili, co słychać. Jaja se normalnie robią. Wokalne naśladowanie instrumentów, absurdalna melodyka. Album robi dobre wrażenie. Te późniejsze, niezależne też są niezłe, ale nie odbieram ich już tak dobrze... ale nie chodzi tu o jego niezależność. Jest po prostu pozytywny muzycznie.
    • grace81 ja też apeluję o kulturę 30.05.05, 21:53
      Nie jestem niewinną panienką, nie znającą przekleństw itp, ale czytanie
      wypowiedzi nafaszerowanych nimi raczej nie sprawia, bym ich autora traktowała
      serio. Jeśli ktoś nie posiada żadnych środków ekspresji i puste miejsca w
      wypowiedziach, tam gdzie powinny być jakieś normalne słowa, wypełnia
      przekleństwami, jawi się jako osoba prymitywna. A to forum jest w dziale
      "Kultura", gdzie osób takich powinno być najmniej. Poza tym, podobno muzyka
      łagodzi obyczaje... Pozdrawiam.
      • bender_rodriguez a ja apeluję o pokazanie w tym wątku wulgaryzmów 30.05.05, 21:57

• grace81 A ja nie tylko o tym wątku mówię 30.05.05, 22:04
          ...tylko akurat tu, bo już się dyskusja zaczęła na temat. A swoje "dzieła"
          możesz podziwiać w wątku Wredotki (nick mówi sam za siebie), która zadała sobie
          trud (lub przyjemność) wynalezienia Twoich niezbyt subtelnych wypowiedzi.
          Zjawiłeś się na Forum Muzyka niedawno i zaśmieciłeś je wulgarnymi, prostackimi
          wypowiedziami, po chamsku komentując to, co napisali inni. Nie żeby wszyscy
          pozostali byli święci, ale akurat Twój zmasowany atak jest zauważalny.
          Osiągnąłeś cel: dostrzeżono Cię. Tylko co z tego?...
          • kopiko44 dobrze piszesz Grace 30.05.05, 22:14
            Zdaje sie ze nasz nowy dysputant forumowy ma wymowke "bo Ty tez bluzgasz". Chyba
            naprawde kolo ma niewiele lat, skoro tak rozumuje...
          • bender_rodriguez Re: A ja nie tylko o tym wątku mówię 30.05.05, 22:16
            to z tego, że wyszło kołtuństwo, koteryjność, manieryczność, oburzona Nawyższa
            Kultura i mnóstwo innych robaków. nie jestem chamski zawsze a wredotka zadała
            sobie pokutę (bo mnie nie znosi) znalezienia tych najgorszych. a tak w ogóle,
            to cóż z tego, że zjawiłem się niedawno? gdybym był od dawna mógłbym wszystkich
            jechać, jak bym tylko chciał? a już zupełnie na koniec, to przepraszam, że mam
            inne zdanie i marszczę się czytając kolejne kalkowane zachwyty, pisanie
            komunałów, banały, zachwyty z zerkanem w bok, czy wsyscy widzą jak się
            zachwycam, muzykę przez duże "M" i podobne paskudztwa. myslę, że wyraziłem się
            dosyć jasno i pojmiesz, o co mi chodzi, kiedy jestem chamem.
            pozdrawiam Urażoną Dumę Najwyższych Istot
            • humbak Re: A ja nie tylko o tym wątku mówię 30.05.05, 22:22
              Hehe... niby dobrze, ale nadal odbijasz piłeczkęwink
              Poza tym Bender jest raczej dosadny, to nie są wylgaryzmy używane bez powoduwink
              • humbak Re: A ja nie tylko o tym wątku mówię 30.05.05, 22:23
                Acha, ja tu jestem raczej nie popieram żadnej ze stron jak cośsmile
                • test_for_echo Re: A ja nie tylko o tym wątku mówię 30.05.05, 22:54

humbak napisał:

> Acha, ja tu jestem raczej nie popieram żadnej ze stron jak cośsmile

Ja właściwie nie wiem o co chodzi, ale chciałem się dopisać.
              • grace81 argumentacja mnie powaliła, pas 30.05.05, 22:26
                Można tak mówić, żeby ich nie używać. Rozumiem, że w rozmowie z matką czy z
                babcią Bender czy Ty mówicie, "k...", "ch..." itp. jeśli uznacie, że to
                wulgaryzmy używane "nie bez powodu". A może tylko na forum niektórzy są tacy
                odważni, a w domu potulne baranki, lecące w kapciuszkach po gazetę i bułeczki z
                samego rana? Chyba mi się zdaje, że to kolejny "internetowy twardziel" z siłą
                przekazu. Ech... Przepraszam za wpis nie na temat wątku.
                • humbak Re: argumentacja mnie powaliła, pas 30.05.05, 22:42
                  No tak i od razu przszło na "wy". Na FM popularne było kiedyś słówko "dystans". nie ma się co denerwować. Nie podoba Ci się słownictwo, to się pisz że wolisz żeby pacjent go nie używał. Jak nie ma zamiaru to przecież dalszym argumentowaniem go nie przekonasz.
                  Ja uważam że używanie pewnych słów jest adekwatne w pewnych sytuacjach. Może i Bender nadużywa wulgaryzmów, ale nie jest to powód żeby od razu pisać że nie napisał nic z sensem, szczególnie że jest to zarzut bezpodstawny.
                  Tak rzekłem;P
                  • bender_rodriguez Re: argumentacja mnie powaliła, pas 30.05.05, 22:51
                    no to teraz to podpadłeś wszystkim obrońcom moralności. napisz, że jestem cham,
                    bo Ciebie też pojadą. nie mniej jednak dziękuję za dobre słowo.
                    • humbak Re: argumentacja mnie powaliła, pas 30.05.05, 22:58
                      Iiiiii tamsmile Dobranoc.
                      • humbak Re: argumentacja mnie powaliła, pas 30.05.05, 23:01
                        Dobranoc oczywiście do jewribody.
                • bender_rodriguez Re: argumentacja mnie powaliła, pas 30.05.05, 22:46
                  zaprzeczanie przydatności i zasadności wulgaryzmów jest o tyle bezsensowne co
                  fałszywe. a tak jeżeli Cię to faktycznie interesuje, to rzeczywiście, jeżeli
                  sytuacja tego wymaga, to używam arsenału pancernego. i nie mówię
                  o "przecinkach". a nie przepraszaj z kolejnego posta nie na temat zadany w
                  wątku, bo już się chyba zorientowali ludzie sami, że nie są na temat od pewnego
                  czasu.
                  pozdrów Dulską
                  • grace81 skonałam, dobranoc 30.05.05, 23:01
    • Gość: tteedd Re: Teraz Rock IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.05, 16:53
      a ja tam ją lubię i tyle smile
      • Gość: Jacenty Re: Teraz Rock IP: *.chello.pl 01.06.05, 08:20
        Gdyby przeczytać tylko samą końcówkę wątku, możnaby dojść do wniosku, że w
        Teraz Rocku klną jak szewcy wink
        • teddy4 Re: Teraz Rock 01.06.05, 08:38
          Być może powinni kląć - wtedy pismo byłoby ciekawsze, a na pewno żywsze. "Ultra
          Szmata", efemeryczne pismo Hołdysa, używało wulgaryzmów i nie przeszkadzało to
          w sensownym pisaniu o muzyce.
        • Gość: tteedd Re: Teraz Rock IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.05, 08:41
          i myślałby kto, co niektórym na tym forum przekleństwa przeszkadzają wink

a dla mnie to najlepsze pismo muzyczne na rynku może z sentymentów, może z
          przyzwyczajenia, a może i dlatego, że się nie znam.....ale kiedy kończy się
          miesiąc zaglądam do kiosku, czy już przyszło smile

pzdr
    • Gość: voytek Re: Teraz Rock IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.05, 00:37
      Kiedy zmienili nazwę z Tylko Rocka na Teraz Rocka byłem wniebowzięty, pierwsze
      numery wydawane pod nowym szyldem były po prostu wspaniałe, czytałem je od
      deski do deski. Potem z każdym miesiącem było już tylko gorzej. Mało piszą o
      polskiej muzyce, zachwycają się jednosezonowymi gwiazdkami...dobrze chociaż, że
      są wkładki, a także to, że od czasu do czasu dodają płytę do numeru...
      • Gość: pszemcio1 Re: Teraz Rock IP: 44,1.* / 193.193.181.* 10.06.05, 00:45
        czy ktoś pamieta Grzesia Kszczotka i jego recenzje? to był jedyny gościu
        któremu wierzyłemw 100%..dzis już prawie tam nie pisuje
        • Gość: As Re: Teraz Rock IP: *.vline.pl / *.rev.vline.pl 10.06.05, 10:51
          To fakt dobrze pisał i na temat, ale jego teksty były stanowczo zbyt
          egzaltowane i uduchowione.
          • tomash8 Re: Teraz Rock 10.06.05, 12:15
            No ale w porónaniu do takiego Bartka Gila to była prawdziwa ekstraklasa... pan
            BG pisze tak, że za cholere nie mozna się zorientować co dany wykonawca gra.
            Chyba że
            trzeba znać te wszystkie alt-country'owe czy indie popowe zespoły... ale w takim
            razie, czemu przy każdej płycie takiego np. Rage czy Napalm death połowe
            recenzji zajmuje łopatologiczne wytłumaczenie stylu danej kapeli?! zwłaszcza że
            wbrew pozorom, śmiem twierdzić, że więcej osób w Polsce kupi nowy Napalm Death
            niż jakiś dajmy na to (Smog) (choć nic do akich kapel, broń Boże nie mam). Ale
            nowy numer jest wręcz zaskakująco dobry... i metalowe płyty dostają po 4
            gwiazdki, co się dzieje!
        • Gość: dawny czytelnik Re: Teraz Rock IP: 212.160.172.* 10.06.05, 13:16
          > czy ktoś pamieta Grzesia Kszczotka i jego recenzje? to był jedyny gościu
          > któremu wierzyłemw 100%..dzis już prawie tam nie pisuje

naprawde? i dzieki Bogu!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka