Gość: bemolka IP: *.torun.mm.pl 28.05.05, 17:18 jakby kogoś interesowała 1. The Ark 2. Håkan Hellström 3. The Callahan 4. Kent 5. Melody Club 6. Similou 7. Sugarplum Fairy 8. Doktor Kosmos 9. Caesars 10.Broder Daniel 11.Mando Diao Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bender_rodriguez Re: lista 11. moich ulubionych szwedzkich wykonaw 28.05.05, 17:23 nie wiem, czy nie wtopię z norweskością albo fińskością ale ch.. tam. - hellacopters - turbonegro - cardigans - entombed - hives więcej nie lubię Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bemolka Re: lista 11. moich ulubionych szwedzkich wykonaw IP: *.torun.mm.pl 28.05.05, 17:29 Turbonegro chyba z Norwegii nie jestem pewna, dla mnie za ciężkie, Hellacopters też (ale zobaczę ich na żywo w sierpniu, bo będą na Where The Action Is, gdzie i ja będę ze względu na The Ark i boskiego pana HH). Cardigans = ok, The Hives = nie przepadam, ale doceniam, Entombed = nie znam. Odpowiedz Link Zgłoś
tomash8 Re: lista 11. moich ulubionych szwedzkich wykonaw 30.05.05, 18:34 Turbonegro chyba z Finlandii? Moja lista: 1. Bathory 2. Thrion 3. Entombed(zarówno stary, jak i nowy) 4. Candlemass 5. Tiamat(raczej stary, także rzeczy nagrane jako Treblinka) 6. Opeth 7. Dismember 8. The Crown 9. Soilwork 10.Hypocrisy Odpowiedz Link Zgłoś
dreaded88 Re: lista 11. moich ulubionych szwedzkich wykonaw 28.05.05, 18:00 1. Bathory 2. Candlemass 3. Anekdoten 4. Tiamat 5. Mustasch 6. Opeth 7. Meshuggah 8. Therion a także The Haunted, Manegarm, Naglfar, Demonoid. I co, uzbierałem więcej, he he he. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bemolka Re: lista 11. moich ulubionych szwedzkich wykonaw IP: *.torun.mm.pl 29.05.05, 00:23 hehe, ja podałam 11 ulubionych, ale to nie znaczy, że znam tylko 11 inne znane mi szwedzkie zespoły: Eskobar, Dungen, The Mo, Cardigans, Soundtrack Of Our LIves, The Sounds, Prime Sth, International Noise Conspiracy, The Hives, Hellacopters, Lambretta. ale to nie jest konkurs, kto więcej zna, tylko lista moich ulubionych Odpowiedz Link Zgłoś
dreaded88 Re: lista 11. moich ulubionych szwedzkich wykonaw 29.05.05, 10:04 No to właśnie podałem 12 ulubionych. Soilwork, Entombed, Puissance, At The Gates, Dismember, In Flames, Dark Tranquillity, Clawfinger, Amon Amarath, Krux, Pain Of Salvation, Arch Enemy, Katatonię, Otyga, Pain, Scar Symmetry, Theory In Practice, Unleashed i Edge Of Sanity lubię trochę mniej, a innych, jak Dark Funeral i tych, których już nie chce mi się wymieniać, dużo mniej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leatherface Re: lista 11. moich ulubionych szwedzkich wykonaw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.05, 19:15 1. Entombed 2. Opeth 3. Meshuggah 4. Watain 5. Bathory 6. Dismember 7. Grave 8. Verminous 9. Backyard Babies 10. Puissance 11. Dungen (a co!) Odpowiedz Link Zgłoś
ronner Re: lista 11. moich ulubionych szwedzkich wykonaw 29.05.05, 00:17 1) Alacazar, 2) ABBA 3) Army of Lovers, 4) Dr Alban 5) Roxette 6) Bodies Without Organs 7) A-Teens 8) Titiyo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lecho Re: lista 11. moich ulubionych szwedzkich wykonaw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.05, 00:19 A gdzie do ciężkiej Anieli jest Harpo ? !!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
morsa Re: lista 11. moich ulubionych szwedzkich wykonaw 29.05.05, 01:16 Albo Gyllene Tider? ) Slucham teraz Imperiet z J. Th?ström Fajnie posluchac czegos starego. Ebba Grön tez nie byl zly. Slucham nie tylko muzyki ale i tekstow i dlatego dodam do listy ulubiencow M. Wiehe / B. Afzelius Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: lista 11. moich ulubionych szwedzkich wykonaw 29.05.05, 01:38 11. Dungen (a co!) No tak... dość zaskakujący fakt Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: lista 11. moich ulubionych szwedzkich wykonaw 29.05.05, 01:42 A ze Szwecji to chyba tylko Meshuggah, Tiamat i Hives do mnie trafiają... przynajmniej tyle tylko kojarzę. Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: lista 11. moich ulubionych szwedzkich wykonaw 29.05.05, 01:43 No i Clawfinger... ech przydałaby się możliwość edytowania postów Odpowiedz Link Zgłoś
test_for_echo Re: lista 11. moich ulubionych szwedzkich wykonaw 30.05.05, 22:55 Odpowiadasz na : humbak napisał: >ech przydałaby się możliwość edytowania postów Bo właściwie ja nie wiem o czym piszę ale musiałem się dopisać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tuk Re: lista 11. moich ulubionych szwedzkich wykonaw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.05, 10:27 Mnie interesujeZ The Ark się zgadzam,Kent też,reszty na razie nie znam, ale liczę na edukację w tym względzie z Twojej stronyDostałaś mojego mejla? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bemolka Re: lista 11. moich ulubionych szwedzkich wykonaw IP: *.torun.mm.pl 29.05.05, 11:10 eee... M. kochana, błagam, nie czytaj innych moich postów na forum! ja myślałam, że tu nie ma znajomych i dlatego się rozbrykałam mejlE doszły, odpiszę zapewne dziś, umówimy się na sobotę P. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolok Re: lista 11. moich ulubionych szwedzkich wykonaw IP: *.netis.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 29.05.05, 13:46 Refused to najlepsza szwedzka kapela (szkoda że już skończyli). Nikt nie zna? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bemolka Re: lista 11. moich ulubionych szwedzkich wykonaw IP: *.torun.mm.pl 29.05.05, 14:10 zdaję się, że pamiętam ich z czasów Vivy Zwei... to było takie nieco ostrzejsze granie, czy tak? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolok Re: lista 11. moich ulubionych szwedzkich wykonaw IP: *.netis.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 30.05.05, 00:57 tak ostry hardcore-punk do dzisiaj robi wrażenie no i na ich bazie powstało International noise conspiracy polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bemolka Re: lista 11. moich ulubionych szwedzkich wykonaw IP: *.torun.mm.pl 30.05.05, 16:31 czyli dobrze pamiętałam wokalista International Noise Conspiracy był w Refused, tak? bo zawsze się zastanawiałam, czy to ten sam czy bliźniacy jacyś ;D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolok Re: lista 11. moich ulubionych szwedzkich wykonaw IP: *.netis.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 30.05.05, 19:08 to prawie cały refused plus ta panienka Odpowiedz Link Zgłoś
eyemou Re: lista 11. moich ulubionych szwedzkich wykonaw 30.05.05, 11:54 eh to ich 'new noise'. i całe 'a shape of punk to come'. a MADRUGADA????????????????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bemolka Re: lista 11. moich ulubionych szwedzkich wykonaw IP: *.torun.mm.pl 30.05.05, 16:31 to oni są ze Szwecji??? patrz, lubię a nie wiem Odpowiedz Link Zgłoś
accordeon Re: lista 11. moich ulubionych szwedzkich wykonaw 29.05.05, 13:49 Nie znam az 11, ale z tych co znam, to: 1. The Cardigans 2. Sahara Hotnights 3. Abba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: glebogryzarka Re: lista 11. moich ulubionych szwedzkich wykonaw IP: 195.245.217.* 30.05.05, 14:15 1) Stakka Bo 2) Promoe & Looptroop 3) Newtone 4) JJ Johansson 5) Absent Minded 6) Rebecca Tornqvist 7) Kent 8) Addis Black Widow 9) Sophie Zelmani 10) Blacknuss Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: glebogryzarka Re: lista 11. moich ulubionych szwedzkich wykonaw IP: 195.245.217.* 30.05.05, 14:16 A poza konkurencją Philemon Arthur & the Dung Odpowiedz Link Zgłoś
viking73 Odpowiadam Glebogryzarce /Panu/Pani z PR 17.10.05, 16:16 Gość portalu: glebogryzarka napisał(a): Polskie Radio to ma dostęp do nagrań róźnych egzotycznych wykonawców - 1) Stakka Bo "Great blondino" - wspominam z duużum sentymentem. - 2) Promoe & Looptroop Nie kojarzę - 3) Newtone J.w. - 4) JJ Johansson Kojarzę nazwisko, ale nie kojarzę żadnego nagrania. - 5) Absent Minded Nie kojarzę - 6) Rebecca Tornqvist Podobało mi się jej nagranie pt. "Good thing". Potem gdzieś przepadła. - 7) Kent Wypowiedziałem się o nich, odpowiadajac autor?-owi-ce wątku. - 8) Addis Black Widow To zdecydowanie jedni z moich faworytów. Taki «radosny pop» ale bez grama kiczu. Bardzo lubię. - 9) Sophie Zelmani Znam i lubię. -10) Blacknuss Znam i też lubię. Takie fajne danceowe kawałki grają. Odpowiedz Link Zgłoś
spokojni1 Re: lista 11. moich ulubionych szwedzkich wykonaw 30.05.05, 16:50 1. The (International) Noise Conspiracy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bemolka Re: lista 11. moich ulubionych szwedzkich wykonaw IP: *.torun.mm.pl 31.05.05, 00:19 > 1. The (International) Noise Conspiracy na pewno byliby w mojej pierwszej 20. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bemolka mały apdejt ;) IP: *.torun.mm.pl 05.08.05, 22:04 1. The Ark 2. Moneybrother 3. Hakan Hellstrom 4. Melody Club 5. Kent 6. Caesars 7. The Callahan 8. Bodies Without Organs 9. Dungen 10.Doktor Kosmos 11.Similou 12.Sugarplum Fairy 13.Mando Diao 14.Broder Daniel Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bemolka kolejny apdejcik IP: *.torun.mm.pl 16.10.05, 21:18 1. THE ARK (zespół wszechczasów i to się nigdy nie zmieni 2. Melody Club 3. The Mo ------------------------------- los chciał, żeby pierwsze 3 miejsca zajmują 3 zespoły, które pochodzą z tego samego obszaru Szwecji i przyjaźnią się ze sobą 4. Moneybrother 5. Hakan Hellstrom 6. Caesars 7. The Callahan 8. Kent 9. Bodies Without Organs 10.Dungen 11.Doktor Kosmos 12.Similou Odpowiedz Link Zgłoś
viking73 Odpowiadam autor-owi /-ce wątku c.d. 17.10.05, 16:21 Gość portalu: bemolka napisał(a): > 1. THE ARK (zespół wszechczasów i to się nigdy nie zmieni > 2. Melody Club > 3. The Mo > ------------------------------- > los chciał, żeby pierwsze 3 miejsca zajmują 3 zespoły, które pochodzą z tego > samego obszaru Szwecji i przyjaźnią się ze sobą Znaczy wszystkie pochodzą ze Smaaland, jak rozumiem? Czy The Mo to zespół od nagrania "Howl in the jungle" czy coś mieszam? Bo to jest doskonałe nagranie - 4. Moneybrother Nie przepadam za nim. - 9. Bodies Without Organs Ci są nieźli. Uwielbiam dobrze zrobione piosenki. - 10.Dungen Nie kojarzę. O pozostałych wykonawcach się wypowiedziałem w sąsiednim poście. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bemolka Re: Odpowiadam autor-owi /-ce wątku c.d. IP: *.torun.mm.pl 18.10.05, 08:37 The Ark są z okolic Rottne, ale chodzi o to, że oni wszyscy są gdzieś z okolic Vaxjo. kocham Moneybrothera, niesamowicie piękna muzyka. tak, The Mo to ci, ale ja wolę kawałek "Dancing Like A Heathen" Odpowiedz Link Zgłoś
ianek70 Dzieciaki, co z The Leather Nun?? 06.08.05, 02:18 To prawda, że przekształcili się z 2-rzędnych naśladowców Throbbing Gristle w nudnych pop-metalowców w rekordowym tempie, ale w międzyczasie nagrali parę perełek, np. Prime Mover, Gimme Gimme Gimme, Slow Death, Jesus Came Driving Along (hmm, nie będzie tych 11), I Can Smell Your Thoughts... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bemii Re: Dzieciaki, co z The Leather Nun?? IP: *.torun.mm.pl 11.08.05, 20:27 mam dziwne wrażenie, że istnieje dobry powód, dlaczego ich nie znam... Odpowiedz Link Zgłoś
ilhan Re: Dzieciaki, co z The Leather Nun?? 11.08.05, 22:19 Z tegorocznych rzeczy przyjemne jest Isolation Years, a takie-sobie The Shout Out Louds (zresztą płyta odgrzana sprzed 2 lat). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: djdocio Re: lista 11. moich ulubionych szwedzkich wykonaw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.05, 22:16 Ponoć "w Szwecji wszystko jest dwa razy większe" ale dobrych kapel jak na lekarstwo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bemolka Re: lista 11. moich ulubionych szwedzkich wykonaw IP: *.torun.mm.pl 16.10.05, 22:40 współczuję, że tak mało znasz ja znam więcej dobrych kapel szwedzkich niż polskich... The Ark, MElody Club, The Mo i Moneybrother na czele Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: djdocio Re: lista 11. moich ulubionych szwedzkich wykonaw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.05, 22:51 Polskie kapele to żadna konkurencja. Tak jak w piłce nożnej - liga szwedzka i polska są tak samo słabe. Ale np Kent bardzo lubię Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bemolka Re: lista 11. moich ulubionych szwedzkich wykonaw IP: *.torun.mm.pl 17.10.05, 01:02 e tam Kent, fajni, ale jest kilka lepszych szwddzkich zespołów. i nie mów, że polska muzyka nie jest żadną konkurencją: a Ścianka, Kristen, Pogodno, Daniel Bloom, Homosapiens?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mj Re: lista 11. moich ulubionych szwedzkich wykonaw IP: 193.59.95.* 17.10.05, 12:27 Abba i Roxette - he he żartowałem!!! Moje debeściaki - Clawfinger i Hives. Odpowiedz Link Zgłoś
viking73 Re: lista 11. moich ulubionych szwedzkich wykonaw 17.10.05, 13:46 Zapomnieliście o zespole ESKOBAR Ja dorzucam jeszcze zespoły The Klerks, Leaf i Bo Kaspers Orkester i sentymentalnego Petera LeMarca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bemolka nie zapomniałam... IP: *.torun.mm.pl 18.10.05, 08:46 gdybym robiła listę 30.ulubionych zespołów szwedzkich, Eskobar pewnie by się załapał... Odpowiedz Link Zgłoś
oxygen78 Re: lista 11. moich ulubionych szwedzkich wykonaw 17.10.05, 14:12 The Knife? no i Robyn... Odpowiedz Link Zgłoś
viking73 Odpowiadam autor-owi /-ce wątku 17.10.05, 15:47 Gość portalu: bemolka napisał(a): jakby kogoś interesowała - 1. The Ark Bardzo podobał mi się ich pierwszy pzrebój pt. "It takes a fool to remain sane". Potem z każdym nagraniem coraz mniej lubiłem ich muzykę. - 2. Håkan Hellström Jak dla mnie ma za bardzo "skrzeczący" głos. Ale i tak zapamiętam go pewnie głównie z występu w programie "Sen kväll med Luuk" (TV4, 2002 albo 2003 rok). Był doskonały i miał takie fajne poczucie humoru. - 3. The Callahan Nie kojarzę. W SR X ani w P4 chyba ich nie grają - 4. Kent Klasyka. Bardzo lubię. Poza tym to chyba jeden z ulubionych szwedzkich zespołow red. Piotra Stelmacha. - 5. Melody Club Bardzo fajny pop. "Boys in the girls room" to jeden z moich ulubionych kawałków tego roku. - 6. Similou Czy to może ta mulatka, co spiewała "Damned"? Tylko to nagranie znam. Barzdo fajne było (chyba 2000 r.) - 7. Sugarplum Fairy Widziałem ostatnio wideoklip do nagrania "Sweet, sweet Jackie". Urocze są te psy pożerające jedzenie ze stołu A nagranie pierwsza klasa, tak swoją drogą - 8. Doktor Kosmos Nie kojarzę. - 9. Caesars Lubię takie granie. Znam kilka ich nagrań m.in. "Jerk it out". - 10.Broder Daniel To chyba zespół, w którym występuje/występował Hakan Hellström? Nie, nie. To nie moje klimaty. - 11.Mando Diao Szczerze czy dyplomatycznie odpowiedzieć? Szczerze: dla mnie koszmar Dyplomatycznie: zespół ciągle szuka swojego brzmienia Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bemolka Re: Odpowiadam autor-owi /-ce wątku IP: *.torun.mm.pl 18.10.05, 08:44 The Ark to moja największa miłość Hakana widziałam w tym roku na żywo w Sztokholmie, poczucie humoru to on ma, rzucał w ludzi kwiatami ;D ach, i kocham jego głos... szalenie. The Callahan w P3 grają to nowy zespół, właśnie wydał debiutancką płytę, Hardpop. ja mam EPkę, którą mi wysłał gitarzysta Kent - wszyscy ich lubią, ale są lepsze polskie zespoły Pod tym co piszesz o Melody Club mogę się tylko podpisać..widziałam ich dokładnie tydzień temu w Berlinie, świetny koncert! (w tej chwili słucham Place Station Similou to trzech facetów, nie trafiłeś "Jerk It Out" to nie jest najlepszy kawałek Caesars, polecam nową płytę, moja trzecia ulubiona płyta tego roku! hakan występował w Broder Daniel??? i co on tam robił? przecież to taki młodzieżowy, rockowy zespół?? to ci od soundtracku do F*cking Amal. Mando mają kilka super kawałków, Sheepdog rządzi, God Knows jest super, ale ostatnio w ogóle zraziłam się do tej całej bandy braci (Mando Diao, Sugarplum Fairy...) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: atr Re: lista 11. moich ulubionych szwedzkich wykonaw IP: *.chello.pl 20.10.05, 11:41 a co powiecie na alice in videoland? Odpowiedz Link Zgłoś
around_the_sun Re: lista 11. moich ulubionych szwedzkich wykonaw 20.10.05, 14:35 czytam i nie dowierzam. a takiego "cuda" jak Europe nikt nie wymienił? Odpowiedz Link Zgłoś
tomash8 Re: lista 11. moich ulubionych szwedzkich wykonaw 20.10.05, 15:13 Msz coś do Europe?:] Odpowiedz Link Zgłoś