Dodaj do ulubionych

lista 11. moich ulubionych szwedzkich wykonawców

IP: *.torun.mm.pl 28.05.05, 17:18
jakby kogoś interesowała tongue_out

1. The Ark
2. Håkan Hellström
3. The Callahan
4. Kent
5. Melody Club
6. Similou
7. Sugarplum Fairy
8. Doktor Kosmos
9. Caesars
10.Broder Daniel
11.Mando Diao
Obserwuj wątek
    • bender_rodriguez Re: lista 11. moich ulubionych szwedzkich wykonaw 28.05.05, 17:23
      nie wiem, czy nie wtopię z norweskością albo fińskością ale ch.. tam.
      - hellacopters
      - turbonegro
      - cardigans
      - entombed
      - hives
      więcej nie lubię
      • Gość: bemolka Re: lista 11. moich ulubionych szwedzkich wykonaw IP: *.torun.mm.pl 28.05.05, 17:29
        Turbonegro chyba z Norwegii tongue_out nie jestem pewna, dla mnie za ciężkie,
        Hellacopters też (ale zobaczę ich na żywo w sierpniu, bo będą na Where The
        Action Is, gdzie i ja będę ze względu na The Ark i boskiego pana HH). Cardigans
        = ok, The Hives = nie przepadam, ale doceniam, Entombed = nie znam.
        • tomash8 Re: lista 11. moich ulubionych szwedzkich wykonaw 30.05.05, 18:34
          Turbonegro chyba z Finlandii?smile

Moja lista:

1. Bathory
          2. Thrion
          3. Entombed(zarówno stary, jak i nowy)
          4. Candlemass
          5. Tiamat(raczej stary, także rzeczy nagrane jako Treblinka)
          6. Opeth
          7. Dismember
          8. The Crown
          9. Soilwork
          10.Hypocrisy
    • dreaded88 Re: lista 11. moich ulubionych szwedzkich wykonaw 28.05.05, 18:00
      1. Bathory
      2. Candlemass
      3. Anekdoten
      4. Tiamat
      5. Mustasch
      6. Opeth
      7. Meshuggah
      8. Therion
      a także The Haunted, Manegarm, Naglfar, Demonoid. I co, uzbierałem więcej, he he he.
      • Gość: bemolka Re: lista 11. moich ulubionych szwedzkich wykonaw IP: *.torun.mm.pl 29.05.05, 00:23
        hehe, ja podałam 11 ulubionych, ale to nie znaczy, że znam tylko 11 wink inne
        znane mi szwedzkie zespoły: Eskobar, Dungen, The Mo, Cardigans, Soundtrack Of
        Our LIves, The Sounds, Prime Sth, International Noise Conspiracy, The Hives,
        Hellacopters, Lambretta. ale to nie jest konkurs, kto więcej zna, tylko lista
        moich ulubionych smile
        • dreaded88 Re: lista 11. moich ulubionych szwedzkich wykonaw 29.05.05, 10:04
          No to właśnie podałem 12 ulubionych. Soilwork, Entombed, Puissance, At The Gates, Dismember, In Flames, Dark Tranquillity, Clawfinger, Amon Amarath, Krux, Pain Of Salvation, Arch Enemy, Katatonię, Otyga, Pain, Scar Symmetry, Theory In Practice, Unleashed i Edge Of Sanity lubię trochę mniej, a innych, jak Dark Funeral i tych, których już nie chce mi się wymieniać, dużo mniej wink
    • Gość: Leatherface Re: lista 11. moich ulubionych szwedzkich wykonaw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.05, 19:15
      1. Entombed
      2. Opeth
      3. Meshuggah
      4. Watain
      5. Bathory
      6. Dismember
      7. Grave
      8. Verminous
      9. Backyard Babies
      10. Puissance
      11. Dungen (a co!)
      • ronner Re: lista 11. moich ulubionych szwedzkich wykonaw 29.05.05, 00:17
        1) Alacazar,
        2) ABBA
        3) Army of Lovers,
        4) Dr Alban
        5) Roxette
        6) Bodies Without Organs
        7) A-Teens
        8) Titiyo

smile
        • Gość: Lecho Re: lista 11. moich ulubionych szwedzkich wykonaw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.05, 00:19
          A gdzie do ciężkiej Anieli jest Harpo ? !!!!!!!
          • morsa Re: lista 11. moich ulubionych szwedzkich wykonaw 29.05.05, 01:16
            Albo Gyllene Tider? wink)

Slucham teraz Imperiet z J. Th?ström
            Fajnie posluchac czegos starego.
            Ebba Grön tez nie byl zly.

Slucham nie tylko muzyki ale i tekstow
            i dlatego dodam do listy ulubiencow
            M. Wiehe / B. Afzelius
      • humbak Re: lista 11. moich ulubionych szwedzkich wykonaw 29.05.05, 01:38
        11. Dungen (a co!)
        No tak... dość zaskakujący faktsmile
        • humbak Re: lista 11. moich ulubionych szwedzkich wykonaw 29.05.05, 01:42
          A ze Szwecji to chyba tylko Meshuggah, Tiamat i Hives do mnie trafiają... przynajmniej tyle tylko kojarzę.
          • humbak Re: lista 11. moich ulubionych szwedzkich wykonaw 29.05.05, 01:43
            No i Clawfinger... ech przydałaby się możliwość edytowania postówuncertain
            • test_for_echo Re: lista 11. moich ulubionych szwedzkich wykonaw 30.05.05, 22:55
              Odpowiadasz na :

humbak napisał:

>ech przydałaby się możliwość edytowania postówuncertain

Bo właściwie ja nie wiem o czym piszę ale musiałem się dopisać.
    • Gość: Tuk Re: lista 11. moich ulubionych szwedzkich wykonaw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.05, 10:27
      Mnie interesujesmileZ The Ark się zgadzam,Kent też,reszty na razie nie znam, ale
      liczę na edukację w tym względzie z Twojej stronysmileDostałaś mojego mejla?
      • Gość: bemolka Re: lista 11. moich ulubionych szwedzkich wykonaw IP: *.torun.mm.pl 29.05.05, 11:10
        eee... M. kochana, błagam, nie czytaj innych moich postów na forum! wink ja
        myślałam, że tu nie ma znajomych i dlatego się rozbrykałam tongue_out mejlE doszły,
        odpiszę zapewne dziś, umówimy się na sobotę smile P.
    • Gość: kolok Re: lista 11. moich ulubionych szwedzkich wykonaw IP: *.netis.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 29.05.05, 13:46
      Refused to najlepsza szwedzka kapela (szkoda że już skończyli).
      Nikt nie zna?
      • Gość: bemolka Re: lista 11. moich ulubionych szwedzkich wykonaw IP: *.torun.mm.pl 29.05.05, 14:10
        zdaję się, że pamiętam ich z czasów Vivy Zwei... to było takie nieco ostrzejsze
        granie, czy tak?
        • Gość: kolok Re: lista 11. moich ulubionych szwedzkich wykonaw IP: *.netis.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 30.05.05, 00:57
          tak ostry hardcore-punk do dzisiaj robi wrażenie
          no i na ich bazie powstało International noise conspiracy
          polecamsmile
          • Gość: bemolka Re: lista 11. moich ulubionych szwedzkich wykonaw IP: *.torun.mm.pl 30.05.05, 16:31
            czyli dobrze pamiętałam smile wokalista International Noise Conspiracy był w
            Refused, tak? bo zawsze się zastanawiałam, czy to ten sam czy bliźniacy
            jacyś ;D
            • Gość: kolok Re: lista 11. moich ulubionych szwedzkich wykonaw IP: *.netis.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 30.05.05, 19:08
              to prawie cały refused plus ta panienka
      • eyemou Re: lista 11. moich ulubionych szwedzkich wykonaw 30.05.05, 11:54
        eh to ich 'new noise'. i całe 'a shape of punk to come'.

a MADRUGADA?????????????????????????
        • Gość: bemolka Re: lista 11. moich ulubionych szwedzkich wykonaw IP: *.torun.mm.pl 30.05.05, 16:31
          to oni są ze Szwecji??? patrz, lubię a nie wiem wink
    • accordeon Re: lista 11. moich ulubionych szwedzkich wykonaw 29.05.05, 13:49
      Nie znam az 11, ale z tych co znam, to:

1. The Cardigans
      2. Sahara Hotnights
      3. Abba

big_grin
    • Gość: glebogryzarka Re: lista 11. moich ulubionych szwedzkich wykonaw IP: 195.245.217.* 30.05.05, 14:15
      1) Stakka Bo
      2) Promoe & Looptroop
      3) Newtone
      4) JJ Johansson
      5) Absent Minded
      6) Rebecca Tornqvist
      7) Kent
      8) Addis Black Widow
      9) Sophie Zelmani
      10) Blacknuss
      • Gość: glebogryzarka Re: lista 11. moich ulubionych szwedzkich wykonaw IP: 195.245.217.* 30.05.05, 14:16
        A poza konkurencją Philemon Arthur & the Dung big_grin
      • viking73 Odpowiadam Glebogryzarce /Panu/Pani z PR 17.10.05, 16:16
        Gość portalu: glebogryzarka napisał(a):

Polskie Radio to ma dostęp do nagrań róźnych egzotycznych wykonawcówwink

- 1) Stakka Bo
        "Great blondino" - wspominam z duużum sentymentem.

- 2) Promoe & Looptroop
        Nie kojarzę

- 3) Newtone
        J.w.

- 4) JJ Johansson
        Kojarzę nazwisko, ale nie kojarzę żadnego nagrania.

- 5) Absent Minded
        Nie kojarzę

- 6) Rebecca Tornqvist
        Podobało mi się jej nagranie pt. "Good thing". Potem gdzieś przepadła.

- 7) Kent
        Wypowiedziałem się o nich, odpowiadajac autor?-owi-ce wątku.

- 8) Addis Black Widow
        To zdecydowanie jedni z moich faworytów. Taki «radosny pop» ale bez grama
        kiczu. Bardzo lubię.

- 9) Sophie Zelmani
        Znam i lubię.

-10) Blacknuss
        Znam i też lubię. Takie fajne danceowe kawałki grają.
    • spokojni1 Re: lista 11. moich ulubionych szwedzkich wykonaw 30.05.05, 16:50
      1. The (International) Noise Conspiracy
      • Gość: bemolka Re: lista 11. moich ulubionych szwedzkich wykonaw IP: *.torun.mm.pl 31.05.05, 00:19
        > 1. The (International) Noise Conspiracy

na pewno byliby w mojej pierwszej 20. smile
    • Gość: bemolka mały apdejt ;) IP: *.torun.mm.pl 05.08.05, 22:04
      1. The Ark
      2. Moneybrother
      3. Hakan Hellstrom
      4. Melody Club
      5. Kent
      6. Caesars
      7. The Callahan
      8. Bodies Without Organs
      9. Dungen
      10.Doktor Kosmos
      11.Similou
      12.Sugarplum Fairy
      13.Mando Diao
      14.Broder Daniel
      • Gość: bemolka kolejny apdejcik IP: *.torun.mm.pl 16.10.05, 21:18
        1. THE ARK (zespół wszechczasów i to się nigdy nie zmienismile
        2. Melody Club
        3. The Mo
        -------------------------------
        los chciał, żeby pierwsze 3 miejsca zajmują 3 zespoły, które pochodzą z tego
        samego obszaru Szwecji i przyjaźnią się ze sobą smile

4. Moneybrother
        5. Hakan Hellstrom
        6. Caesars
        7. The Callahan
        8. Kent
        9. Bodies Without Organs
        10.Dungen
        11.Doktor Kosmos
        12.Similou
        • viking73 Odpowiadam autor-owi /-ce wątku c.d. 17.10.05, 16:21
          Gość portalu: bemolka napisał(a):

> 1. THE ARK (zespół wszechczasów i to się nigdy nie zmienismile
          > 2. Melody Club
          > 3. The Mo
          > -------------------------------
          > los chciał, żeby pierwsze 3 miejsca zajmują 3 zespoły, które pochodzą z tego
          > samego obszaru Szwecji i przyjaźnią się ze sobą smile

Znaczy wszystkie pochodzą ze Smaaland, jak rozumiem?
          Czy The Mo to zespół od nagrania "Howl in the jungle" czy coś mieszam? Bo to
          jest doskonałe nagraniesmile

- 4. Moneybrother
          Nie przepadam za nim.

- 9. Bodies Without Organs
          Ci są nieźli. Uwielbiam dobrze zrobione piosenki.

- 10.Dungen
          Nie kojarzę.

O pozostałych wykonawcach się wypowiedziałem w sąsiednim poście.

Pozdrawiamsmile
          • Gość: bemolka Re: Odpowiadam autor-owi /-ce wątku c.d. IP: *.torun.mm.pl 18.10.05, 08:37
            The Ark są z okolic Rottne, ale chodzi o to, że oni wszyscy są gdzieś z okolic
            Vaxjo. kocham Moneybrothera, niesamowicie piękna muzyka. tak, The Mo to ci, ale
            ja wolę kawałek "Dancing Like A Heathen" smile
    • ianek70 Dzieciaki, co z The Leather Nun?? 06.08.05, 02:18
      To prawda, że przekształcili się z 2-rzędnych naśladowców Throbbing Gristle w
      nudnych pop-metalowców w rekordowym tempie, ale w międzyczasie nagrali parę
      perełek, np.
      Prime Mover, Gimme Gimme Gimme, Slow Death, Jesus Came Driving Along (hmm, nie
      będzie tych 11), I Can Smell Your Thoughts...
      • Gość: bemii Re: Dzieciaki, co z The Leather Nun?? IP: *.torun.mm.pl 11.08.05, 20:27
        mam dziwne wrażenie, że istnieje dobry powód, dlaczego ich nie znam... wink
        • ilhan Re: Dzieciaki, co z The Leather Nun?? 11.08.05, 22:19
          Z tegorocznych rzeczy przyjemne jest Isolation Years, a takie-sobie The Shout Out Louds (zresztą płyta odgrzana sprzed 2 lat).
    • Gość: djdocio Re: lista 11. moich ulubionych szwedzkich wykonaw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.05, 22:16
      Ponoć "w Szwecji wszystko jest dwa razy większe" ale dobrych kapel jak na
      lekarstwo
      • Gość: bemolka Re: lista 11. moich ulubionych szwedzkich wykonaw IP: *.torun.mm.pl 16.10.05, 22:40
        współczuję, że tak mało znasz wink ja znam więcej dobrych kapel szwedzkich niż
        polskich... The Ark, MElody Club, The Mo i Moneybrother na czele smile
        • Gość: djdocio Re: lista 11. moich ulubionych szwedzkich wykonaw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.05, 22:51
          Polskie kapele to żadna konkurencja. Tak jak w piłce nożnej - liga szwedzka i
          polska są tak samo słabe. Ale np Kent bardzo lubię wink
          • Gość: bemolka Re: lista 11. moich ulubionych szwedzkich wykonaw IP: *.torun.mm.pl 17.10.05, 01:02
            e tam Kent, fajni, ale jest kilka lepszych szwddzkich zespołów. i nie mów, że
            polska muzyka nie jest żadną konkurencją: a Ścianka, Kristen, Pogodno, Daniel
            Bloom, Homosapiens??
    • Gość: mj Re: lista 11. moich ulubionych szwedzkich wykonaw IP: 193.59.95.* 17.10.05, 12:27
      Abba i Roxette - he he żartowałem!!! Moje debeściaki - Clawfinger i Hives.
    • viking73 Re: lista 11. moich ulubionych szwedzkich wykonaw 17.10.05, 13:46
      Zapomnieliście o zespole ESKOBARsmile

Ja dorzucam jeszcze zespoły The Klerks, Leaf i Bo Kaspers Orkester i
      sentymentalnego Petera LeMarca.
      • Gość: bemolka nie zapomniałam... IP: *.torun.mm.pl 18.10.05, 08:46
        gdybym robiła listę 30.ulubionych zespołów szwedzkich, Eskobar pewnie by się
        załapał...
    • oxygen78 Re: lista 11. moich ulubionych szwedzkich wykonaw 17.10.05, 14:12
      The Knife?
      no i Robyn...big_grin
    • viking73 Odpowiadam autor-owi /-ce wątku 17.10.05, 15:47
      Gość portalu: bemolka napisał(a):

jakby kogoś interesowała tongue_out

- 1. The Ark

Bardzo podobał mi się ich pierwszy pzrebój pt. "It takes a fool to remain
      sane". Potem z każdym nagraniem coraz mniej lubiłem ich muzykę.

- 2. Håkan Hellström

Jak dla mnie ma za bardzo "skrzeczący" głos. Ale i tak zapamiętam go pewnie
      głównie z występu w programie "Sen kväll med Luuk" (TV4, 2002 albo 2003 rok).
      Był doskonały i miał takie fajne poczucie humoru.

- 3. The Callahan

Nie kojarzę. W SR X ani w P4 chyba ich nie grająwink

- 4. Kent

Klasyka. Bardzo lubię. Poza tym to chyba jeden z ulubionych szwedzkich zespołow
      red. Piotra Stelmacha.

- 5. Melody Club

Bardzo fajny pop. "Boys in the girls room" to jeden z moich ulubionych kawałków
      tego roku.

- 6. Similou
      Czy to może ta mulatka, co spiewała "Damned"? Tylko to nagranie znam. Barzdo
      fajne było (chyba 2000 r.)

- 7. Sugarplum Fairy
      Widziałem ostatnio wideoklip do nagrania "Sweet, sweet Jackie". Urocze są te
      psy pożerające jedzenie ze stołuwink A nagranie pierwsza klasa, tak swoją drogąsmile

- 8. Doktor Kosmos
      Nie kojarzę.

- 9. Caesars
      Lubię takie granie. Znam kilka ich nagrań m.in. "Jerk it out".

- 10.Broder Daniel
      To chyba zespół, w którym występuje/występował Hakan Hellström? Nie, nie. To
      nie moje klimaty.

- 11.Mando Diao
      Szczerze czy dyplomatycznie odpowiedzieć?
      Szczerze: dla mnie koszmar
      Dyplomatycznie: zespół ciągle szuka swojego brzmieniawink

Pozdrowieniasmile
      • Gość: bemolka Re: Odpowiadam autor-owi /-ce wątku IP: *.torun.mm.pl 18.10.05, 08:44
        The Ark to moja największa miłość smile
        Hakana widziałam w tym roku na żywo w Sztokholmie, poczucie humoru to on ma,
        rzucał w ludzi kwiatami ;D ach, i kocham jego głos... szalenie.
        The Callahan w P3 grają smile to nowy zespół, właśnie wydał debiutancką płytę,
        Hardpop. ja mam EPkę, którą mi wysłał gitarzysta tongue_out
        Kent - wszyscy ich lubią, ale są lepsze polskie zespołysmile
        Pod tym co piszesz o Melody Club mogę się tylko podpisać..widziałam ich
        dokładnie tydzień temu w Berlinie, świetny koncert! (w tej chwili słucham Place
        Stationsmile
        Similou to trzech facetów, nie trafiłeś wink
        "Jerk It Out" to nie jest najlepszy kawałek Caesars, polecam nową płytę, moja
        trzecia ulubiona płyta tego roku!
        hakan występował w Broder Daniel??? i co on tam robił? przecież to taki
        młodzieżowy, rockowy zespół?? to ci od soundtracku do F*cking Amal.
        Mando mają kilka super kawałków, Sheepdog rządzi, God Knows jest super, ale
        ostatnio w ogóle zraziłam się do tej całej bandy braci (Mando Diao, Sugarplum
        Fairy...)
    • Gość: atr Re: lista 11. moich ulubionych szwedzkich wykonaw IP: *.chello.pl 20.10.05, 11:41
      a co powiecie na alice in videoland? smile
      • around_the_sun Re: lista 11. moich ulubionych szwedzkich wykonaw 20.10.05, 14:35
        czytam i nie dowierzam.
        a takiego "cuda" jak Europe nikt nie wymienił?
        • tomash8 Re: lista 11. moich ulubionych szwedzkich wykonaw 20.10.05, 15:13
          Msz coś do Europe?:]
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka