Gość: Miecio IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 16.07.02, 12:43 Chciałbym ten wątek poświęcić płycie której -jak własnie stwierdziłem przed chwilą- nie mam juz w swoich zbiorach! Pewnie komus pożyczyłem i przepadła(( Było to Innuendo -Queen. Żegnaj moja pierwsza płyto.... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: NIN Re: Moja pierwsza płyta CD. IP: gateway.d* / 10.3.36.* 16.07.02, 12:49 Moja pierwsza płyta ..... DEZERTER "Ile procent duszy?", sprawdzałem - mam nadal. Odpowiedz Link Zgłoś
michalgajzler Re: Moja pierwsza płyta CD. 16.07.02, 17:47 T.Love -"Prymityw" też dalej posiadam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ugugunan Re: Moja pierwsza płyta CD. IP: *.mrzezyno.sdi.tpnet.pl 16.07.02, 19:11 "... And Justice For All" - niestety już nie posiadam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dekris Re: Moja pierwsza płyta CD. IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.07.02, 19:59 Rage Against The Machine - ma juz 9 lat i jeszcze jej slucham (zawartosc zajebista) Odpowiedz Link Zgłoś
szarykot Re: Moja pierwsza płyta CD. 16.07.02, 20:37 Lady Pank "Drop Everything" - dzieś się plącze w tym bałaganie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: saba Re: Moja pierwsza płyta CD. IP: *.dip.t-dialin.net 16.07.02, 20:37 Mpja pierwsza plyte CD kupilam kiedy jeszcze nie mialam odtwarzacza, ale musialam ja kupic...poniewaz bylam w stanie zacmienia umyslowego kupowalam wszytko co muzycznie wiazalo sie z Guns n Roses...i kiedy u nich gral i spiewal Shannon Hoon, wiec jak zobaczylam plyte jego grupy Blind Melon to od razu kupilam...mam do dzis ale czeyto jej nie sluchalam... a facet w miedzyczasie zmarl... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jmarr Re: Moja pierwsza płyta CD. IP: 212.122.220.* 17.07.02, 10:39 "Tommy" - The Who. I też dopiero potem kupiłem odtwarzacz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moler Re: Moja pierwsza płyta CD. IP: *.bci.net.pl 17.07.02, 10:55 King for a day... FnM - ciągle ją mam. Kupiłem tę płytę na miesiąc przed zakupem odtwarzacza... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: warwin Re: Moja pierwsza płyta CD. IP: *.metronet.pl 17.07.02, 11:36 Alice In Chains "Dirt" - mam nadal, no i facet w miedzyczasie umarl(( Odpowiedz Link Zgłoś
stettiner Re: Moja pierwsza płyta CD. 17.07.02, 11:53 A moja pierwsza to "Undertow" Toola i też nie miałam jeszcze odtwarzacza chyba Ale płytę oddałam koledze, bo mu sie tak baaaaardzo podobała a mi tylko trochę. Ale sie cieszył! ))) Odpowiedz Link Zgłoś
clio4 Re: Moja pierwsza płyta CD. 17.07.02, 12:13 Kupilam sobie wieze na Mikolajki'99 i w tym samym dniu wygralam-a dokladnie moj brat(ale ja mu pomagalam odpowiadac na pytania w tym konkursie)-plyte O.N.A! To byla pierwsza plyta w domu...! Jesli chodzi o pierwszy zakup plyty CD-to byl to KoЯn - Issues! Nadal(w sumie malo czasu minelo od tamtego dnia-grudzien'99) ją mam i bardzo czesto slucham! Kraza o niej rozne opinie, ale mi sie bardzo podoba-moze ma tez na to wplyw fakt, iz dzieki niej poznalam tworczosc KoЯn'a, wiec jest jakis maly sentyment! Odpowiedz Link Zgłoś
vulture Re: Moja pierwsza płyta CD. 17.07.02, 12:22 Enya "Book Of Days" (singiel) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: As Re: Moja pierwsza płyta CD. IP: *.vline.pl / 172.16.1.* 17.07.02, 13:17 Faith No More - Who Cares A Lot? - Greatest Hits. Kupiłem ją ze względu na bonusową płytę która zresztą okazała się taka sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuzmiak Powerslave i Ride the Lightning IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 17.07.02, 21:41 Powerslave - Iron Maiden i Ride the Lightning - Metallicy, dwie plytki kupione w 1984 roku, jeszcze nie CD lecz kasety, chyba pirackie. I chociaz juz ich rzadko slucham, to i tak uwazam ze sa zajebiste, dla mnie najlepsze w historii rock n'rolla. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: As Re: Powerslave i Ride the Lightning IP: *.vline.pl / 172.16.1.* 17.07.02, 22:09 Gość portalu: kuzmiak napisał(a): > Powerslave - Iron Maiden i Ride the Lightning - Metallicy, dwie plytki kupione > w 1984 roku, jeszcze nie CD lecz kasety, chyba pirackie. I chociaz juz ich > rzadko slucham, to i tak uwazam ze sa zajebiste, dla mnie najlepsze w historii > rock n'rolla. To faktycznie bardzo fajne płyty ale obawiam się że nie zrozumiałeś tematu wątku. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mallina Re: Moja pierwsza płyta CD. 18.07.02, 00:28 metallica..black album..hmmmm nie pamietam kiedy ostatnio byla odsluchiwana..ale jest na polce.. Odpowiedz Link Zgłoś
kardiolog Re: Moja pierwsza płyta CD. 18.07.02, 00:43 Gość portalu: Miecio napisał(a): > Chciałbym ten wątek poświęcić płycie której -jak własnie stwierdziłem przed > chwilą- nie mam juz w swoich zbiorach! > Pewnie komus pożyczyłem i przepadła(( > Było to Innuendo -Queen. > Żegnaj moja pierwsza płyto.... Nie tak dawno kupilem Innuendo mojemu siostrzencowi. Prezent na jego 12 urodziny. Sluchal Quinnow na kasetach, ale to byly jego pierwszy krazek. Zadzwonil do mnie dzisiaj mowiac, ze ten plaski, blyszczacy krazek, tak maly, ze w kieszen schowac bedzie z nim na zawsze. Jesli zedrze sie to kupi nowy. Taki sam lub podobny. Moj pierwszy niezapomniany krazek to Erik Satie Fantasie, piano Riri Shimada . Calosc z 4 plytowego albumu chociaz 1 utwor z II czesci, to moze tak jak dla Ciebie Quinn Mieciu..... Pozwol, ze powtorze za Toba: Zegnaj moja jedyna niepwtarzalna, najukochansza plyto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaa.baa Re: Moja pierwsza płyta CD. IP: *.acn.pl / 10.128.138.* 18.07.02, 00:49 NIRVANA "nevermind" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: macio Re: Moja pierwsza płyta CD. IP: LUDK* / 130.227.160.* 18.07.02, 10:44 zajebyszcie.... a u mnie jedna z ponizszych (nie pamietam ktora...): albo Joy Division - Closer albo The Cure - Kiss me Kiss me Kiss me albo De La Soul - De La Soul is Dead Plyty wciaz mam poza Cure'ami - zostaly(li) u bylej... pozdr. M. Odpowiedz Link Zgłoś
aric Re: Moja pierwsza płyta CD. 18.07.02, 11:02 Wydana przez Polaków: Black Sabbat "Paranoid" pzdr aric Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hawkshaw Re: Moja pierwsza płyta CD. IP: *.net / *.kra.warszawa.supermedia.pl 18.07.02, 16:35 pierwsza CD... to na pewno była któraś z tych: Dead Can Dance "Into the labyrinth" Kate Bush "The sensual world" Tori Amos "Little earthquakes" Odpowiedz Link Zgłoś
nikka007 Re: Moja pierwsza p?yta CD. 07.02.03, 17:06 Hmmm... To chyba było coś Stonesów, z racji tego, że z ojcem kupujemy sobie prezenty użytkowe )). Aczkolwiek pierwszą płytą, którą osobiście kupiłam była " Rubber soul" The Beatles. Cze, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jack_ Re: Moja pierwsza p?yta CD. IP: *.stansat.pl / *.gazeta.pl 07.02.03, 17:13 CD - The Cure - ...ale nie pamietam która... czarna - Joy Division - Closer Odpowiedz Link Zgłoś
marcin^ Re: Moja pierwsza płyta CD. 07.02.03, 17:47 stereolab "dots & loops" i primal scream "echo dek" - mam je nadal i (na szczęście) kurz sie ich nie trzyma Odpowiedz Link Zgłoś
luukasz4 Re: Moja pierwsza płyta CD. 07.02.03, 21:05 Pink FLoyd- Atom heart mother i Dark side of the moon. Obie na raz w 1991 roku. Odpowiedz Link Zgłoś
homohedonistus Re: Moja pierwsza płyta CD. 08.02.03, 00:18 Pierwszą jaką dostałem była RAGE AGAINST THE MACHINE. Pierwszymi kupionymi były "Wszyscy przeciwko wszystkim" i "Ile procent duszy?" DEZERTERA. Wszystkie jeszcze posiadam, co gorsza czasem słucham. Odpowiedz Link Zgłoś
laurka1 Re: Moja pierwsza płyta CD. 08.02.03, 01:21 Dwa bootlegi U2 kupione w sklepie który już nie istnieje. Ale płytki mam i bardzo je lubię. Odpowiedz Link Zgłoś
stiria Re: Moja pierwsza płyta CD. 08.02.03, 12:40 Page i Plant "Walking into clarksdale", wydanie w tekturowym opakowaniu... i tez juz jej nie mam, oddalam ja komus dokladnie pamietam komu, ale jakos teskno mi bylo za nia i kupilam powtornie, ale niestety juz w zwyklym opakowaniu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomq Re: Moja pierwsza płyta CD. IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 08.02.03, 14:00 Pierwsza kaseta - Wilki "Wilki" - kupilem majac 8 lat w nieistniejacej juz wypozyczalni kaset video Pierwsza plyta CD - nie pamietam... Odpowiedz Link Zgłoś
t.o.m.e.k Re: Moja pierwsza płyta CD. 08.02.03, 14:18 Miałem kilka "pierwszych płyt CD". Najpierw był odtwarzacz marki Sankei (taki kombajn produkcji polsko-japońskiej, ale bardzo przyzwoity), kupiony gdzieś jesienią 1991. Pod koniec roku w konkursie radiowym wygrałem płytę zespołu Church "Gold Afternoon Fix", którą następnie wymieniłem na "Snakebite" zespołu Whitesnake (bo zespół Church specjalnie mnie nie interesował - Whitesnake znacznie bardziej). Tą z kolei wymieniłem na coś, co nie było płytą i do lipca 1992 nie miałem żadnej plyty CD. Wreszcie będąc w Berlinie, za własne ciężko zarobione pieniądze, zakupiłem w Virgin Records właśnie wydaną kompaktową reedycję albumu "IN Concert" Purpli za całe 40 DM (w World Of Music było już po 50 DM). Następnego dnia dokupiłem jeszcze w second handzie "Going For The One" Yesów i "Still Life" Stonesów. Wszystkie mam do dzisiaj )) Odpowiedz Link Zgłoś
yennzfiolkowymioczami Re: Moja pierwsza płyta CD. 09.02.03, 14:31 Aerosmith - Big Ones -> to pierwsza plyta CD u mnie w domu, ale ją dostałam; pierwszej kupionej nie pamiętam Odpowiedz Link Zgłoś
yennzfiolkowymioczami Re: Moja pierwsza płyta CD. 09.02.03, 14:33 o kurde, żle mi się link wkleił Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hirurg75 Re: Moja pierwsza płyta CD. IP: *.crowley.pl 09.02.03, 15:45 pierwsza płyta - The Police "Regatta de Blanc", zamieniłem po jakimś czasie na czarny album Metalliki. Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: Moja pierwsza p?yta CD. 09.02.03, 15:47 Gos´c´ portalu: hirurg75 napisa?(a): > pierwsza p?yta - The Police "Regatta de Blanc", zamieni?em po jakims´ czasie na czarny album Metalliki. Czy z perspektywy czasu nie zalujesz swojej decyzji? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hirurg75 Re: Moja pierwsza płyta CD. IP: *.crowley.pl 10.02.03, 15:01 cze67 napisał: > Gos´c´ portalu: hirurg75 napisa?(a): > > > pierwsza p?yta - The Police "Regatta de Blanc", zamieni?em po jakims´ czas > ie > na czarny album Metalliki. > > Czy z perspektywy czasu nie zalujesz swojej decyzji? hmmm, teraz raczej bym się nie zamienił. po prostu kupiłybym obie. ale wtedy w sklepach muzycznych wybór płyt był skromniutki Odpowiedz Link Zgłoś