Dodaj do ulubionych

Polska kaszana

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.06.05, 19:38
Płyta dosyć melodyjna, choć czasami wkraczająca w rejony "41". Duzo prawdy o
nas samych - prowincjonalnych Polakach w husarskiej zbroi, którym los się
zawalił na głowę. Polecam każdemu, naprawde swietne teksty; jak zwylke ten
sam cięty Kazikowy język.
Obserwuj wątek
    • Gość: kapen Re: Polska kaszana IP: *.chello.pl 07.06.05, 23:04
      Ja wiem, że ideologicznie Kazik jest słuszny, tylko od paru lat nie nagral nic
      godnego zakupu w całości. Kazik t co jest na nanjnowszej płycie juz
      zaśpiewal/powiedział kilka i kilkanascie lat temu. Pokręcone aranżacje są
      bardziej wynikiem bezładnego wymieszania wszystkich wpływów i projektów, w
      których Kazik uczestniczył, niż krokiem w dowolnym wybranym świadomie kierunku.
      Dla mnie to nudna, zła, bomonotonna i przegadana płyta, ktora niczego do
      dyskografii Kazika nie wnosi i która niczego ciekawego nie mówi. Rownie dobrze
      mozna odpalic monotonne i przegadane Oddalenie. Te same doznania estetyczne.
      NAtomiast wystarczy odpalić Artystów, Mars napada czy 12 groszy, żeby
      zorientować sie, gdzie Kazik był i gdzie jest teraz.
      Muzycznie ten materiał jest za słaby na dobrą notę w sferze instrumentalnej,
      natomiast przekazowo nie ma do zaproponowania nic oryginalnego. Przerabianie
      hymnu polskiego (i Gołasa też) wydaje sie gestem rozpaczy, przecież nikt nie
      przebije Górniakowej.
      • Gość: Obłok Re: Polska kaszana IP: *.idea.pl 08.06.05, 12:24
        E tam. Przeca Kazelot jest wielki na wieki!
    • alpetrus Re: Polska kaszana 08.06.05, 20:04
      Kurcze! Bardzo mi sie podoba ta plyta! Czterdziesty Pierwszy ciezko jest sluchac
      w calosci (2 plyty) smile bo to ciezka muza bardzo jest. "Los sie musi odmienić"
      bardziej mi przypomina 12 groszy niz 41. Ale z drugiej strony, czy to wazne?
      Wazne jest, ze po przesluchaniu "Losu..." mialem taki jakis odruch: Repeat All smile
    • Gość: jdm Re: Polska kaszana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.05, 11:20
      Otóż to, płytka daje rady smile Aczkolwiek naszła mnie pewna wątpliwość... 'DD',
      'Jeszcze Polska nie zginęła' - czy przypadkiem te pieśni nie powstały tylko
      dlatego, by narobić dużo hałasu wokół płyty, a tym samym podreperować nieco
      budżet nadszarpnięty 'Czterdziestym pierwszym'? Tak czy owak, DD i tak dla mnie
      - mimo niezbyt skomplikowanej treści ;] - jest piosnką idealną na odmóżdżenie po
      przeglądnięciu jakiegokolwiek polskiego tygodnika tongue_out Poza tym 'Co się stało z
      naszym panem?' wymiata, słyszycie czasem w tle te dźwięki? - zajeżdża Kulcikiem
      smile podobnie jak w 'Los się musi odmienić' - szkoda, że tak mało... no, ale to
      Kazik solo, jazda dowolna. Jak już wspomniał przedmówca: Kazik wielki na wieki!
    • rafal_koko Re: Polska kaszana 10.06.05, 13:24
      Ha! Ale mi Kazik namieszał. Nie obserwowałem dość uważnie i wydawało mi się, że
      idę do sklepu po nowy Kult, który ma się smażyć już chyba od marca, ale się
      wysmażyć nie może. Dopiero na miejscu się przekonałem, że to znów kapela pn.
      Kazik. A "41" był przecież tak niedawno...

Kim są: Miller i DD?

Hymn jest bez sensu. Po co to?

Ogólnie niezła płytka, ale czekam na ten nowy Kult...
      • alpetrus Re: Polska kaszana 13.06.05, 00:28
        No wlasnie, ciekawe, kto to DD smile
        • Gość: Martin Re: Polska kaszana IP: *.server.ntli.net 22.06.05, 12:18
          Mozliwe ze jest to zwiazane z filem "Rozdroże" bo wiele piosenek jest zwiazane
          z tym filemm z tej plyty.

Kazik wielki na wieki smile - powtorze sie tongue_out
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka