Dodaj do ulubionych

Dvd Pulse Pink Floyd

IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 12.06.05, 17:50
Już za niewiele ponad miesiąc będzie dostepny na rynku rewelacyjny koncert
Puls grupy Pink Floyd. Może ktoś byl w tym czesie na tych koncertach i
chciałby się podzielic wrażeniami. Uważam, że koncerty Pink Floyd z okresu
The Devision Bell były jednymi z najlepszych w historii muzyki rockowej. Co o
tym myślicie.
Obserwuj wątek
    • Gość: pffff Re: Dvd Pulse Pink Floyd IP: *.chello.pl 12.06.05, 18:33
      oszalales chyba? a moze to kpina subtelna?
      • Gość: Jacek Re: Dvd Pulse Pink Floyd IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 12.06.05, 20:17
        Lubię Pink Floyd, ale niestety podzielam zdanie przedmówcy smile. Koncert Pulse
        jest od dawna dostępny na DVD (nie oficjalnie), to praktycznie takie samo
        widowisko jak Delicate Sound Of Thunder - dla mnie trochę sztuczne, choć
        wielkie i bardzo kolorowe. Z pewnością dobrze się to odbiera na żywo, na
        ekranie gorzej, dużo dalekich ujęć, brak bliskości z muzykami. Dla mnie
        najlepsze są Pompeje.
        Pzdr.
        • pjuk Re: Dvd Pulse Pink Floyd 14.06.05, 03:14
          ja bylem na "Pulse" w Earls Court, koncert byl super, choc Mason za perkusja
          ledwo juz dyszal i jedynie robil wrazenie neonowymi paleczkami, a "prawdziwy"
          perkusista byl za kotara - ciekawe czy bedzie tez to widac na DVD ?
          • Gość: oldfan Re: Dvd Pulse Pink Floyd IP: *.dip0.t-ipconnect.de 14.06.05, 17:35
            Tour Pink Floyd to bylo zawsze wydarzenie roku w muzyce rockowej , obojetnie
            jaki album byl promowany ! Pulse mam na kasecie VHS - niestety nie oddaje ona
            w zadnym wypadku atmosfery koncertu Floydow .
            Mialem to szczescie byc w Köln na tym koncercie i powiem jedno :
            Niepowtarzalne przezycie , apogeum mozliwosci jakie daje wspolczesna technika
            widowisk rockowych w nieosiagalnej dla innych skali ...
            Moze dawno zapowiadane DVD odda choc troche tej floydowskiej atmosfery...
            • Gość: Obłok Re: Dvd Pulse Pink Floyd IP: *.idea.pl 14.06.05, 23:29
              Przypuszczam, że wątpię. Koncerty Pink Floyd to były dobre na samym początku, w
              małych klubach, z Sydem. Ostatnie koncerty to nielicha kiciawa, której nikomu
              nie polecam.
              • Gość: oldfan Re: Dvd Pulse Pink Floyd IP: *.dip0.t-ipconnect.de 15.06.05, 12:57
                Obawiam sie ze nie masz zielonego / delikatnie mowiac / pojecia o czym piszesz
                cos ci sie obilo o uszy ale sam za bardzo nie wiesz co !
                " Koncerty z Sydem w malych klubach " -na to trzeba wpasc !!!
                • Gość: Obłok Re: Dvd Pulse Pink Floyd IP: *.idea.pl 15.06.05, 17:52
                  Raczej 'trzeba było', mądralo. I proszę ciebie, nie obrażaj mnie i nie mów, że
                  nie wiem o co chodzi, gdyż wiem o co chodzi, bowiem zjadłem tego świata rozumy
                  szystkie. Pink Floyd teraz to huki puki trzaski i blaski, zaś muzyka ich
                  koncertowa to śmiech na sali. Toć oni sami już nic by nie zagrali. Pieprzone
                  cieniasy!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka