jazzfoxy 21.06.05, 16:25 Jest juz program, ciekawa jestem na co sie wybierzecie? muzyka.onet.pl/jz,1116745,wiadomosci.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jazzfoxy Re: Jazz na starowce 21.06.05, 16:38 Tu wiecej info: ika.art.webpark.pl Odpowiedz Link Zgłoś
jasiek_natolin Re: Jazz na starowce 23.06.05, 22:28 Na pewno na Manndorffa, świetna jest ta jego impulsywna płyta. Odpowiedz Link Zgłoś
rafstani Re: Jazz na starowce 12.07.05, 11:26 Byłem na obydwu koncertach. Kubańczycy - przyjemnie, ale nie powalająco. Trudno mówić w tym przypadku o jazzie. Paul Brody Quintet - doskonały koncert osadzony w muzyce klezmerskiej z gitarą elektryczną mocno "poszukującą". Grali piękne ballady i numery zahaczające o rocka. Jestem pod wrażeniem. Odpowiedz Link Zgłoś
jasiek_natolin Re: Jazz na starowce 13.07.05, 01:06 Szkoda,że nie było miejsca do poskakania. Bardzo pozytywną energię już w pierwszym utworze wyzwolił we mnie gitarzysta swoimi pełnymi poczucia humoru wejściami. A potem było już z górki. Odpowiedz Link Zgłoś
maja1000 Re: Jazz na starowce 13.07.05, 09:04 Tak, gitarzysta miał rzeczywiście niezłe poczucie humoru, jego image zresztą tylko to potwierdzał. Ale mnie (oprócz Brody'ego oczywiście) najbardziej podobał się klarnecista. Zwróciłam już na niego uwagę wcześniej, w Krakowie, podczas festiwalu kultury żydowskiej, na którym się intensywnie udziela. Generalnie niezły koncert. Czekam na kolejne, oby równie dobre) Odpowiedz Link Zgłoś
pharoah Re: Jazz na starowce 13.07.05, 19:18 troche miejsca do poskakania bylo na festiwalu kultury zydowskiej w krakowie...swietny zespol-klarnecista nazywa sie christian david...tez tam bylem,miod i wino pilem...nie tylko ich koncert byl rewelacyjny...na starowke chcialbym sie wybrac na dr.lonnie smitha(co prawda to nie lonnie liston smith,ktory nagrywal z sandersem,ale tez jest podobno z niego niezly muzyk...co wiecej?...moze przybielski? widzialem go kiedys w zamosciu...najchetniej wybralbym sie na wszystkie koncerty...ale czy czas i gotowka pozwola ?... Odpowiedz Link Zgłoś
jasiek_natolin Re: Jazz na starowce 17.07.05, 10:04 Przybielski to powinien chyba bardziej grać koncerty z muzyką Cherry'ego ,a nie Davisa.Ale zobaczymy,byłem kiedyś w Remoncie na koncercie Tribute to Miles,na którym z Przybielskim grali Staroniewicz ,Pospieszalski na basie... A ten Lonnie Smith??? To nie ten,co grał z Sandersem? Jak to? Odpowiedz Link Zgłoś
pharoah Re: Jazz na starowce 18.07.05, 00:29 to nie ten ,ktory gral z sandersem...dr.lonnie smith i lonnie liston smith to dwie rozne osoby... Odpowiedz Link Zgłoś
wojtow Re: Jazz na starowce 31.07.05, 08:33 Wczorajszy jazz na Starówce nie powalił mnie, ale przyjemnie przydreptać i posłuchać Odpowiedz Link Zgłoś