Dodaj do ulubionych

koncert U2

• Gość: tress Re: koncert U2 IP: *.tele2.pl 06.07.05, 07:30
      dla zespołu, dla publiki, dla organizatorow - ogromne DZIEKUJE!! smile to bylo niesamowite przezycie! Dopiero dobilismy do domu i za chwile ruszamy do pracy...ale to nieistotne. Emocje trzymaja nas nadal w pionie.
      Dzieki raz jeszcze za niezapomniane wrazenia smile
      pzdr
      t.
    • Gość: alabama Re: koncert U2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.05, 08:04
      Nie mogłam być w Chorzowie, ale koncertu warszawskiego nigdy nie zapomnę. To
      już tyle lat a ciągle daje parę! Zazdroszczę ! Napiszcie, jak naprawdę było z
      tą flagą, bo nigdzie nie widzałam zdjęcia.Nie mogłam pojechać ze względu na
      stan zdrowia. Inaczej nic nie byłoby w stanie mnie powstrzymać. Proszę, niech
      ktoś się zlituje i napisze coś więcej. Czekam z nadzieją. Może ktoś zna jakieś
      ciekawe strony dotyczące u2.
      • Gość: MSB Re: koncert U2 IP: *.icpnet.pl 06.07.05, 10:24
        Zabrzmialy pierwsze takty New Year's Day i powoli ludzie zaczeli wyciagac
        czerwone (plyta) i biale (trybuny) kartki, plachty czy cokolwiek innego co
        mialo te kolory po parudziesieciu sekundach caly stadion stal sie bialo-
        czerwony. Mialem miejsce na trybunie idealnie naprzeciw sceny (nawiasem mowiac
        pierwszy i ostatni raz - by poczuc atmosfere do konca trzeba czuc lokcie innych
        na nerkach i ramionach), wiec widzialem wszystko - efekt niesamowity. Zaluje,
        ze nie zaryzykowalem z apartem - mozna go bylo wniesc (ochrona nie byla zbyt
        dokladna). Co do reszty koncertu - BOMBA - idealna gradacja. Vertigo na
        starcie - porwalo. New Year's Day - chyba 4 kawalek, to juz trzesienie ziemi, a
        potem juz zupelnie jak u Hitchcocka - napiecie roslo do samego konca. Pozostaje
        tylko czekac na nastepne.
      • wojcik1977 Re: koncert U2 06.07.05, 10:56
        przed samym New Year's Day.. myślałem że to nie wypali mało czerwieni na
        płycie, mało bieli na trybunach...
        ale po pierwszych taktach piosenki nastąpiła niesamowita metamorfosa....
        jedna z najbardziej magicznych chwil w moim życiu.....falująca polska flaga
        składająca się z 60 tys. ludzi, płakałem, krzyczałem, wymachiwałem swoją
        koszulką... byłem tam z tymi wszystkimi ludźmi, razem tworzyliśmy niesamowitą
        całość...
        sam Bono strasznie był tym zaskoczony.... widac było że naprawde zrobiliśmy mu
        niezłą niespodziankę... i... przyłączył się do nas, zdjął kurtkę przewrócił na
        drugą stronę i był "czerwony" jak wszyscy ludzie na płycie....
        tej chwili nie zapomnę do końca życia
        najlepiej wydane pieniądze w ostatnim czasie
      • Gość: Nadja Re: koncert U2 IP: *.aster.pl / *.aster.pl 06.07.05, 12:21
        Zdjęcie flagi masz tu:
        www.u2.com/image.php?
        img=www.u2.com/news/images/poland.jpg&img_type=news&img_extra=1634
        Jeden z najlepszych koncertów w moim życiu.
    • Gość: madi szkoda tylko że takie słabe zdjęcia z koncertu są. IP: *.dag.pl / *.crowley.pl 06.07.05, 08:24
    • mp612 Coś niesamowitego 06.07.05, 08:49
      Było niesamowicie. Poza świetną muzyką, super efektami było jeszcze przesłanie -
      większe od tych dwóch pozostałych rzeczy. Prawie z każdej piosenki U2 bije
      jakieś mocne przesłanie, z wielu z nich religijne. To powoduje, że U2 nie jest
      zwykłym zespołem rozrywkowym, chociaż ta "warstwa" w ich twórczości też jest i
      każda piosenka może być też fajnym kawałkiem. Mnie osobiście wiele z tych
      przesłań mocno porusza, a na żywo jest to 100 razy mocniejsze. Bono był
      niesamowity, ciepły i pokorny (pomimo że jest gwiazdą - Yahweh, pokuta za
      arogancję rock-star). COEXIST - mocne, bardzo mocne. Po zastanowieniu się
      głębszym okaże się że większość z nas dyszy nienawiścią, do tej czy tamtej...
      Afryka, Deklaracja Praw Człowieka.... Szkoda, że to przesłanie do wielu nie
      trafia, ale i tak warto.
      Pozdrawiam
    • Gość: mex Chala totalna IP: 70.84.247.* 06.07.05, 08:50
      Kto w ogole tego slucha?
      Jest tyle prawdziwych rockowych zespolow, a wy sie podniecacie taka popelina. W
      Sopocie beda Scorpions, juz oni sa lepsi.
      • Gość: Maryjan Re: Chala totalna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.05, 09:15
        Ze Scorpionami to chyba troszkę przesadziłeś. Mam wrażenie, że era niemieckiego
        agrorocka już się skończyła.
        • Gość: mex Re: Chala totalna IP: 70.84.247.* 06.07.05, 12:49
          Gość portalu: Maryjan napisał(a):

> Ze Scorpionami to chyba troszkę przesadziłeś. Mam wrażenie, że era niemieckiego
          >
          > agrorocka już się skończyła.

Tak samo jak era pseudrockowych zespolow, samych kreujacych siebie na gwiazdy.
          Wez kolego poslcuhaj jakiejs normalnej muzyki, to zrozumiesz o czym mowie.
          Polecam Deep Purple, Aerosmith czy Metallice.
          Swoja droga ciekawe dlaczego przed ich wystepami w Polsce nie bylo takiej
          histerii w Gazecie.
          Czyzby GW dostala w lape?

• Gość: Maryjan Re: Chala totalna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.05, 13:46
            Deep Purple - widziałem ich koncert w 86 Stadthalle Wien w najlepszym składzie
            supportował ich Pretty Mainds, taka rokowa efemerydka ówczesnych czasów. Fajne,
            może trochę zbyt napuszone. Byleby nie przesadzali jak Hoocker i wiedzieli
            kiedy odejść na emeryturkę.
            Aerosmith - Fajne do Pump. Potem zaczął się agrorock typu cała sala śpiewa i z
            Alą Silverstone w tle. Taka moja penie subiektywna ocena. Widziałem ich dwa
            koncerty - jeden pod koniec lat 80-tych. Warsztat i reżyseria genialna.
            Brzmienie również. Zabrakło być może trochę ducha prawdziwego rock and rolla.
            Metallica - Jadą równo od tylu lat. Na koncercie nie byłem, jakoś mnie nie
            ciągnęło. Ciekawostką może być to, że Lars ma w tym samym dniu urodziny co ja.
            Zawsze ogromne wrażenie robił na mnie Van Halen, ale jeszcze ten z Rothem.
            Potem śledziłem jego działanie. Wie chłop jak to się robi. Nie jest wtórny co
            słychać na jego ostatniej płycie. Natomiast z małolatów polecam Kenny Wayne
            Sheparda. Ten chłopak naprawdę wie co się robi z roch and rollem. Myślę,że jest
            godnym spadkoniercą schedy po Steve Ray Vaughanie. To na razie tyle i
            pozdrawiam.
            • Gość: mex Re: Chala totalna IP: 70.84.247.* 06.07.05, 14:24
              No i to cale U2 moze sie schowac.
              To dobre dla panienek i zniewiescialych kolesi.
              • Gość: zachwycKoncertem Re: Chala totalna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.05, 17:01
                oj sfrustrowany koles. Bez szacunku. Bez sensu. Z takim polemizowac.
                Twardzielem. heh
              • Gość: ludwik Re: Chala totalna IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.07.05, 01:18
                > To dobre dla panienek i zniewiescialych kolesi.

Zgadza sie. Ale jak będziesz chciał sobie poru.., to będziesz musiał zacząć
                ich słuchać, bo "twardych" zespołów spod znaku pudelrocka słuchają przecież
                tylko prawdziwi mocarze. Chcesz być twardzielem, to idź na siłownię, a nie na
                koncert.
      • Gość: an Re: Chala totalna IP: 62.244.134.* 06.07.05, 14:25
        żeś się chyba z głupim na rozumy zamienił!!! Scorpions???? lepsze od U2????
        przemyśl zanim coś tak idiotycznego napiszesz
        • Gość: Elevator Re: Chala totalna IP: *.acn.waw.pl 06.07.05, 14:47
          Powtorz jeszcze raz, nie doslyszalem...smile
      • Gość: xxx Re: Chala totalna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.05, 10:53
        Mandaryna też będzie,szykuj sie !!!!
    • Gość: ADR ZDJĘCIA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.05, 08:54
      Koncert był rewelacyjny. U2 - na 9, organizacja - na 3, pogoda - na od 0 do 8,
      ATMOSFERA NA 10. REWELACJA. Udostępniajcie foty z koncertu niech ludziska
      zobaczą co stracili. A "bloodyssey" niech pomyśli zanim wprowadzi jakieś
      nienormalne ograniczenia
      • Gość: Duncan Re: ZDJĘCIA IP: 213.227.78.* 06.07.05, 09:22
        Gość portalu: ADR napisał(a):

> Koncert był rewelacyjny. U2 - na 9, organizacja - na 3, pogoda - na od 0 do
        8,
        > ATMOSFERA NA 10. REWELACJA. Udostępniajcie foty z koncertu niech ludziska
        > zobaczą co stracili. A "bloodyssey" niech pomyśli zanim wprowadzi jakieś
        > nienormalne ograniczenia

Dlaczego organizację oceniasz na 3 ? Uważam że była dobra.
      • Gość: k. Re: ZDJĘCIA IP: *.aster.pl 06.07.05, 20:10
        A czemu organizacja na 3? Żadnych problemów organizacyjnych nie doświadczyłem
        ani nie widziałem.
        Dla mnie cały koncert na 10! smile Łącznie z pogodą, bo przestało padać akurat na
        występ U2 i nie padało już do końca wieczoru, co można interpretować jako
        interwencję sił wyższych. wink
    • Gość: Gregoo Re: koncert U2 IP: *.wro.volvo.net / 62.29.248.* 06.07.05, 09:07
      co tu dużo mówić...tam po prostu TRZEBA było być. po takim koncercie jesteś po
      prostu pewien, że dla takich momentów warto żyć - absolutnie.
    • Gość: leo.... Re: koncert U2 AKCJA Z FLAGĄ IP: *.eranet.pl 06.07.05, 09:22
      ta akacja z falgą to była potęga. tu mam fotkę
      pstryk.blog.pl/komentarze/index.php?nid=9884490
      • wojcik1977 ZAPALNICZKI 06.07.05, 10:39
        gdyby tak jeszcze to akcji flaga, która była jedną z najbardziej niesamowitych
        rzeczy w moim życiu, dodać akcję zapalniczki....
        wyobraźcie sobie tylko ONE albo WITH OR WITHOUT YOU i cały stadion migoczący
        malutkimi płomykami....
        mam nadzieję że następnym razem zrobimy to wszyscy...
        • Gość: bizo Re: ZAPALNICZKI IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.05, 15:05
          rzeczywiście wczoraj trochę mało było tych zapalniczek....
          • Gość: boo boo Re: ZAPALNICZKI IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.05, 15:29
            za to zamiast zapalniczek były telefony komórkowe.....
            ech ta nowoczesność....
        • Gość: franki Re: ZAPALNICZKI IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.05, 15:35
          tysiące zapalniczek podczas ONE..... to byłoby dopełnienie tego co się wczoraj
          działo..... chociaz bez tego i tak było magicznie...
          • Gość: zed Re: ZAPALNICZKI IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.07.05, 21:31
            zapaliniczki byly - ale wiaterek tez (wystarczy sobie przypomniec jak szybko
            zwiewało dymek wypuszczany na scene). zippo kolegi nie wytrzymywalo dlugo i
            musielismy sie posilkowac komoreczkami uncertain
      • Gość: alabama Re: koncert U2 AKCJA Z FLAGĄ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.05, 11:05
        leo , jesteś wielki, dziękuję za flagę, w 97 nikt na coś takiego nie
        wpadł,chociaż ogień był równie potężny, ale wtedy po POPIE część fanów była
        obrażona na u2
    • Gość: Marcin Re: koncert U2 IP: 217.153.224.* 06.07.05, 09:24
      Tylko po co organizowac koncert na Slasku, skoro 75% widowni przyjechalo z
      Warszawy???
      • Gość: percivall Re: koncert U2 IP: *.cto.us.edu.pl / *.cto.us.edu.pl 06.07.05, 09:27
        A pochwal się najpierw skąd masz takie dane?
        I gdzie w Warszawce? Pewnie na Legii?
        • Gość: Lukasz Re: koncert U2 IP: 195.124.18.* 06.07.05, 09:45
          Nie na Legii tylko na przyklad na...Sluzewcu albo zeby jeszcze wiecej ludzi
          moglo sie zmiescic to na lotnisku na Bemowie. Nie wiem, czy rzeczywiscie na
          koncert 75% ludzi przyjechalo z Warszawy, fakt faktem jednak, ze gdyby koncert
          byl gdzies w srodku Polski latwiej byloby dojechac ludziom na przyklad z
          Pomorza.
          A jezeli chodzi o sam koncert to ten na Sluzewcu podobal mi sie bardziej. Moze
          dlatego, ze ostatnie dokonania zespolu nie do konca mnie porywaja (wole to co
          bylo do POPu wlacznie) a moze dlatego, ze mialem po prostu pieski nastroj. Ale
          tak obiektywnie to wczorajsza impreza bez watpienia byla wydarzeniem roku. No i
          ta flaga... Niesamowite!
          • peternurek1 Re: koncert U2 06.07.05, 10:06
            Relacje z koncertu napisze za jakiś czas na Forum o U2. A teraz się pochwale
            tylko ze to
            serwisy.gazeta.pl/fotografie/5,35080,2804553.html?x=11
            jestem ja smile

--
            Forum o U2
          • Gość: bywalec... Koncert U2 IP: *.microchip.net.pl 06.07.05, 10:36
            A jak długo opuszczałeś po koncercie służewieckie tory? Pięć godzin czy dłużej?
            Swoją droga jak słyszę, że w warszawce to lub tamto byłoby lepiej i wogóle najlepiej tam by było, to mimo negtatywnego wręcz stosunku do takich podziałów,nieco się irytuję. Heineken Open Air też można by w Warszawie zorganizować, bo na pewno lepiej by było i z całą pewnością bliżej.
            • dzoanaw Re: Koncert U2 06.07.05, 12:29
              pewnie warszawka by chciała aby w stolycy odbywała się i RAWA BLUES, i Sopot
              Festival, i Country Mrągowo i itp wink)). Nic do stolicy naszej nie mam, bo
              zawsze gdzieś musi być. Ale gdyby państwo nazwać Warszawą wtedy wszystko byłoby
              na miejscu... A jak wczoraj paniusia w relacji Polsatu podała, że na koncert
              zjechało wielu fanów również spoza Warszawy to wymiękłam...
              • Gość: Lukasz Re: Koncert U2 IP: 195.124.18.* 06.07.05, 13:48
                Zanim cos skomentujesz, przeczytaj dokladnie komentowany tekst.
                Ze Sluzewca po koncercie wyszedlem bez problemu.
                • Gość: bywalec... Koncert U2 IP: *.microchip.net.pl 06.07.05, 15:53
                  W takim razie chciałbym zaproponować budowę nowoczesnego i arcypojemnego kompleksu widowiskowo-sportowego w geograficznym środku Polski- mieście Piątek. A może pojdżmy dalej? Wybudujmy cos takiego w Suchowoli, która jest podobno geograficznym środkiem Europy. Tylko że z Warszawy to i tak będzie za daleko...
                  Jeżeli udało Ci się opuścić tory w ciągu 15-tu minut to wychodziłeś chyba na długo przed końcem występu. Kilka postów niżej znajdziesz opinie na ten temat.
                  I to by było na tyle...
              • Gość: k. Re: Koncert U2 IP: *.aster.pl 06.07.05, 20:44
                Powiem tylko, że na koncercie byłem z kilkoma osobami z bardzo małych
                miejscowości z zachodniej Polski i oni wszyscy byli zdania, że koncert lepiej
                by było zorganizować w Warszawie, że łatwiej byłoby dojechać z całego kraju. Z
                naszej "paczki" tylko ja, warszawiak z urodzenia tongue_out, przekonywałem, że
                lokalizacja jest własnie bardzo dobra (choćby ze względu na naszych południowych
                sąsiadów).

Tyle mojego komentarza do kolejnych wynurzeń zakompleksionej prowincji o
                "warszawce". tongue_out
      • braineater Re: koncert U2 06.07.05, 10:26
        Gość portalu: Marcin napisał(a):

> Tylko po co organizowac koncert na Slasku, skoro 75% widowni przyjechalo z
        > Warszawy???

Absolutna racja - jako mieszkający 50 od stadionu jestem jak najbardziej za.
        Zabierzcie sobie koncerty i mecze, tysiące mieszkańcow Chorzowa będą wam
        wdzięczne. Możecie w zamian dac nawet Pałac Kultury.

Pozdrowieniasmile
        • Gość: percivall Re: koncert U2 IP: *.cto.us.edu.pl / *.cto.us.edu.pl 06.07.05, 10:34
          "Absolutna racja - jako mieszkający 50 od stadionu jestem jak najbardziej za.
          Zabierzcie sobie koncerty i mecze, tysiące mieszkańcow Chorzowa będą wam
          wdzięczne. Możecie w zamian dac nawet Pałac Kultury."

to może lepiej Wy się przenieście do Warszawki, co? Za Pałac Kultury?
    • Gość: sylwia Re: koncert U2 IP: 82.160.23.* 06.07.05, 10:04
      mi udalo sie wejsc na kilka otatnich piosenek, bramkarze otwarli wejscie wiec
      skorzystalam z okazji, no i bylo super
    • Gość: flaszeczka Re: koncert U2 IP: *.sanetja.pl 06.07.05, 10:25
      Fenomenalnie!! Warto było...
    • wojcik1977 Re: koncert U2 06.07.05, 10:30
      byłem, widziałem, słyszałem..... najlepiej wydane przeze mnie pieniądze w
      ostatnim czasie
    • Gość: ton2 Re: koncert U2 IP: 81.210.22.* 06.07.05, 10:42
      Ja bym chcial tylko dodac, ze U2 wyszlo na scene przy "Wake UP" Arcade Fire, co
      jak dla mnie bylo drugim highlightem koncertu! Musialem podzielic sie swoim
      szczesciem. Nigdy bym sie nie spodziewal, ze uslysze Arcade Fire na 60-tys.
      stadionie. Spiewalem "Wake Up" jako jedyny, ale co tam! Chocby dlatego warto
      bylo tam byc.
    • Gość: Wroclaw rEwelation :-) IP: 167.3.114.* 06.07.05, 10:49
      Zostałem zaskoczony, ten zespół odwalił kawał ciężkiej roboty (za ciężkie
      pieniądze smile) i grał ponad 2 godziny. Zespół brzmi na żywo doskonale, Bono to
      świetny showman ale i bardzo równy gość. Atmostera doskonała. Mie widziałem
      żadnego chamstwa ani rozrób. Minusy to 1) słaba organizacja parkingów i ruchu w
      okolicach stadionu - za to chyba odpowiada policja 2) zakaz wnoszenia aparatów
      fotograficznych i parasoli (i tak duzo ludzi mialo cyfrowki i skladane
      parasolki).
      Jednak nawet te minusy nie były takie istotne. Widowisko było fantastyczne.
      A nasza wielka flaga to po prostu mistrzostwo świata - myślę, że Bono & Company
      do nas jeszcze przyjadą.
      Pozdrawiam
      • Gość: mex Re: rEwelation :-) IP: 70.84.247.* 06.07.05, 12:50
        A ja mam nadzieje, ze nie.
        Nie chcemy tu takiej chaly.
    • Gość: Vaterland U2 live na internecie! IP: *.twi.tudelft.nl 06.07.05, 10:51
      Wszystkie 3 koncerty U2 w Amsterdamie - 13, 15 i 16 lipca - beda transmitowane
      na zywo przez holenderskie radio Yorin FM. Nadaja tez w internecie:
      www.rtl.nl/experience/yorin_fm/info/home/livestream.xml Kliknij na "Yorin
      FM, narrow band, broad band" - bialy obrazek z lewej na dole. A ja juz sie
      gotuje do ogladniecia ich na zywo 13 lipca. pozdrawiam
      • robiq Re: U2 live na internecie! 06.07.05, 10:59
        www.u2.com/news/index.php?mode=full&news_id=1633
        cos im sie chyba pomylilo, bo koncert byl w chorzowie wink
        • Gość: Vaterland Re: U2 live na internecie! IP: *.twi.tudelft.nl 06.07.05, 11:07
          Wiekszosc zachodnich mediow pisala o koncercie w Katowicach. Dla nich to jeden ciul.
        • robiq Re: U2 live na internecie! 06.07.05, 13:15
          hehe dalem im znac i poprawili smile
      • Gość: alabama Re: U2 live na internecie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.05, 11:45
        dziękuję za linki do YORIN posłucham ich chociaż w holenderskim radio, więcej
        takich pożytecznych istot jak Ty a przyjemniej byłoby w sieci,
      • Gość: raena Re: U2 live na internecie! IP: *.chem.kent.edu 06.07.05, 20:58
        Skladam poklony do Twych stop!smile)))) Jestes boski!!! Baaaaaardzo dziekuje!
    • aniama79 Re: koncert U2 06.07.05, 11:04
      Mam zdarty głos, przyplatał się katar, ale było warto, U2 dali czadu, a my
      razem z Nimi świetnie się bawiliśmy. Panowała niesamowita atmosfera.Flaga wyszła
      oszołamiająco. jedyny minus to za mało koszy na śmieci. Było Warto.
    • Gość: Diesel z Płocka Re: koncert U2 IP: *.class147.petrotel.pl 06.07.05, 11:04
      Odyssey Koncert - gratuluje porażki ze strony organizacyjnej. Jeśli chodzi o
      bramy 1,7 którymi wchodzili ludzie mający bilety na płyte TRAGEDIA.
      Pozabijalibyśmy się, bramki źle ustawione a poza tym nie takie jak powinny być.
      Nie można było wnieść własnego picia a na stadionie można było kupić wode za 4
      zł (żeby jeszcze była zimna).

Jeśli chodzi o sam koncert warto było, stałrm pod samą sceną. BONO dał ostry
      koncert, 3 razy bisował. Bajer z flagami wyszedł rewelacyjnie, telefony też
      świetnie wyszły.

Ostatni raz byłem na koncercie organizowanym przez ODYSSEY nawet gdyby był to
      koncert elvisa presleja.

Pozdrawiam
      • Gość: km Re: koncert U2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.05, 11:46
        niestety Placebo i REM tez w duzej czesci byly porażką organizacyjną ODYSSEY..
        tragedia..
      • Gość: Gloria Stranger in a strange land... IP: *.bredband.skanova.com 06.07.05, 12:08
      • Gość: rr elvis przyjezdza? kiedy i gdzie? IP: *.devs.futuro.pl 06.07.05, 12:29
        ogranizacja super. mozna bylo wejsc za darmo!
    • natalies dziewczyna z którą tańczył Bono 06.07.05, 11:06
      niech się odezwie! Mam do niej milion pytań!!
      • Gość: dziewczyna z bono Re: dziewczyna z którą tańczył Bono IP: *.lodz-dabrowa.sdi.tpnet.pl 06.07.05, 11:10
        no to ja, co chcesz wiedziec? czy mu stał? nie stał.
        • Gość: gownojady [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.05, 11:11
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: monia Re: koncert U2 IP: *.atlas.com.pl / 212.160.168.* 06.07.05, 11:21
      Było super!!! Szkoda, ze grają tak rzadko, ale na taki koncert warto czekać,
      więc do zobaczenia za 8 lat, choć mam nadzieję, że wcześniej. ps. Bono ma
      piekny głos i sioł był niezły!!1
      • Gość: percival Re: koncert U2 IP: *.cto.us.edu.pl / *.cto.us.edu.pl 06.07.05, 11:30
        A dla kogo śpiewaliśmy Happy birthday?
        • Gość: napadalec Re: koncert U2 IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.07.05, 23:17
          Dla Haliny Frackowiak. To jej setne urodziny.
    • Gość: RAVEN Re: koncert U2 IP: *.swps.edu.pl / 193.201.164.* 06.07.05, 11:24
      Koncert genialny, miałem miejsca w sektroze 31 - dokładnie naprzeciwko sceny.
      Muzyczka super, Bono też - choć na kilka ostatnich piosenek zabrakło
      mu "gardła".
      Rewelacyjna zabawa z FALĄ na początku koncert i z "FLAGĄ" (czy ktoś znalazł
      zdjęcia stadionu, gdy trzymaliśmy wszyscy białe i czerwone gadźety?)
      podeślijcie linka
      GG 4661407
    • redakcja Uwaga: można zamiesczać zdjęcia z koncertu 06.07.05, 11:31
      Witamy,

Z myślą o tych, którzy chcą podzielić się nie tylko słowem, ale i obrazem
      uruchomiliśmy specjalne forum, na którym możecie umieszczać zdjęcia z koncertów
      (maksymalny rozmiar zdjęcia to 64kb).

Zapraszamy!

forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=700
      • kowianeczka Re: Uwaga: można zamiesczać zdjęcia z koncertu 06.07.05, 12:06
        Nie bylam na koncercie, ale bardzo jestem ciekawa wizualnych wrazen. Fajnie, ze
        redakcja pomyslala o stworzeniu uczestnikom koncertu mozliwosci przedstawienia
        zdjec, a nieobecnym na koncercie mozliwosc ich obejrzenia.

Z przyjemnoscia bede oczekiwac na kazde zdjeciesmile

Pozdrawiam,
        kowianeczka
      • Gość: Jurodo Re: Uwaga: można zamiesczać zdjęcia z koncertu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.05, 17:48
        chi chi to chyba nielegalne, nie? Bo tam był zakaz wnoszenia aparatów, ja sie
        zastosowałem, a jak sie okazało byłem gupi bo ludzie pownosili setki aparatów.
        Ochrona nawet widziała., patrzyła, ale puszczała ludzi.
    • Gość: ad Re: koncert U2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.05, 11:37
      bylo swietnie, ponad 2 godziny super zabawy, dużo emocji. Brylował Bono reszta
      zespołu troche w cieniu. Pod wzgledem technicznym i organizacyjnym o niebo
      lepiej niz na Sluzewcu i wiecej bylo widac, tylko ze Sluzewiec to byl ten
      pierwszy raz, ktorego nic juz nie przebije (takiego New Years Day nie da sie
      powtorzyc!!!).
      • Gość: strange fruit Re: koncert U2 IP: 81.15.170.* 06.07.05, 11:48
        Cieniasy: zagrali IDENTYCZNY zestaw, co w Wiedniu 2 dni wcześniej. Czyli
        potrafią zagrać góra 30 swoich kawałków: to ma być legenda rocka? Raczej
        legenda szpanu...
        • Gość: percival Re: koncert U2 IP: *.cto.us.edu.pl / *.cto.us.edu.pl 06.07.05, 11:55
          Rozumiem że One, When the streets have no name, New Year's Day i jeszcze parę
          innych utworów które zagrali Ci się nie podoba. I co, na każdym koncercie
          mieliby niby grać coś innego?
          To jest raczej przedstawienie niż koncert, ze scenariuszem i scenografią, i z
          raczej mało elastycznymi ramami.
          I tak było dużo wyjątkowych elementów, myślę że nie ma co narzekać. Było
          wspaniale.
    • Gość: Andula All I want is U IP: 213.241.40.* 06.07.05, 11:57
      wspaniałe przeżycie... flaga wyszła bosko.... zespół był wspaniały...
      tylko czemu tak lało wcześniej ...
      • Gość: kemizo51 Bylem na wystepie U2 w Szwecji 24 lata temu... IP: *.bredband.skanova.com 06.07.05, 12:21
        Zagrali tylko jeden utwor GLORIA, byli anonimowi, bylem nimi zachwycony,jak
        iteraz.Mam 54 lata i sa moimi idolami.
        • Gość: tt DZIEKUJEMY FIRMIE FOSA ZA OTWARCIE BRAM IP: *.devs.futuro.pl 06.07.05, 12:27
          za 0 zl mozna bylo sobie popatrzec na U2 i wysluchac jednegoz nielicznych
          udanych utworow grupy czyli with or wothout you. wysluchalem calego koncertu
          pod brama i uwazam e dobor utworow TRAGIcZNY!!
          • Gość: Duncan Re: DZIEKUJEMY FIRMIE FOSA ZA OTWARCIE BRAM IP: 213.227.78.* 06.07.05, 12:34
            Gość portalu: tt napisał(a):

> za 0 zl mozna bylo sobie popatrzec na U2 i wysluchac jednegoz nielicznych
            > udanych utworow grupy czyli with or wothout you. wysluchalem calego koncertu
            > pod brama i uwazam e dobor utworow TRAGIcZNY!!

Racja ! Powinni byli śpiewać piosenki napisane przez ciebie. Ale byłby czad !!!
            Szkoda ...
            • Gość: er dunkan-chcialem tylko napisac ze mogli wybrac IP: *.devs.futuro.pl 06.07.05, 14:20
              lepsze utwory srodek koncertu strasznie" przejeczany"
              a "dowcip" ze mogli zagrac moje piosenki - cieniutki.
        • Gość: Duncan Re: Bylem na wystepie U2 w Szwecji 24 lata temu.. IP: 213.227.78.* 06.07.05, 12:30
          Gość portalu: kemizo51 napisał(a):

> Zagrali tylko jeden utwor GLORIA, byli anonimowi, bylem nimi zachwycony,jak
          > iteraz.Mam 54 lata i sa moimi idolami.

Drogą bardzo zawiłej acz postępowej dedukcji i nadludzkim wysiłkiem szarych
          komórek wywnioskowałem, że na koncercie w Szwecji miałeś 30 lat. Am I right ?
          • Gość: kemizo51 Re: Bylem na wystepie U2 w Szwecji 24 lata temu.. IP: *.bredband.skanova.com 06.07.05, 12:51
            Duncan mialem 30 lat,kiedy mialem okazje posluchac U2, to byl maly klub, bylo
            tam moze, max 150 osob,siedzalem 3metry od sceny.A moze ty mi zazdroscisz?.
            • Gość: Duncan Re: Bylem na wystepie U2 w Szwecji 24 lata temu.. IP: 213.227.78.* 06.07.05, 13:13
              No, raczej nie. Ale powiem Ci w tajemnicy, że ja miałem wtedy 6 lat.
    • Gość: reżyser dźwięku Grali z pół playbacku!!!! DNO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 217.153.131.* 06.07.05, 12:28
      Byłem, słyszałem i widziałem, a że jestem realizatorem jednej z największych
      firm nagłośnieniowych w Polsce, to wiem, o czym mówię. Lecieli na półplaybacku.
      Wstyd. Ludzie całą Polskę jadą, a tu nie ma grania na żywo. Rozczarowany jestem
      bardzo.
      • Gość: steel Re: Grali z pół playbacku!!!! DNO!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 213.227.78.* 06.07.05, 12:31
        Gość portalu: reżyser dźwięku napisał(a):

> Byłem, słyszałem i widziałem, a że jestem realizatorem jednej z największych
        > firm nagłośnieniowych w Polsce, to wiem, o czym mówię. Lecieli na
        półplaybacku.
        >
        > Wstyd. Ludzie całą Polskę jadą, a tu nie ma grania na żywo. Rozczarowany
        jestem
        >
        > bardzo.

Co ty pie..sz !!!!!?????
        • Gość: janek Re: Grali z pół playbacku!!!! DNO!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.lodz-dabrowa.sdi.tpnet.pl 06.07.05, 12:34
          chyba wie co mowi, w koncu powiedzial ze sie zna, szacunku troche, u2 ch..e
          jechali na polplejbeku
          • Gość: steel Re: Grali z pół playbacku!!!! DNO!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 213.227.78.* 06.07.05, 12:37
            Gość portalu: janek napisał(a):

> chyba wie co mowi, w koncu powiedzial ze sie zna, szacunku troche, u2 ch..e
            > jechali na polplejbeku

Mówi, że się zna ?
            A ja mówię, że jestem Benedykt XVI. I co ty na to ...?
            • Gość: napadalec Re: Grali z pół playbacku!!!! DNO!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.07.05, 23:41
              Ja na to, ze powinienes sie leczyc.
      • Gość: gievu Re: Grali z pół playbacku!!!! DNO!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.05, 12:36
        szanowny panie realizatorze jednej z największych firm nagłośnieniowych w Polsce
        ....gó.. się znasz.....
        • Gość: lu Re: Grali z pół playbacku!!!! DNO!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.echo.com.pl 06.07.05, 13:02
          Byłem, widziałem, słyszałem i niestety chyba naprawdę jechali z półplaybacku.
          Był też moment gdy Bono trzymł mikrofon w okolicach swojego pasa i śpiewał i
          dziwne, że było go słychać.
          • Gość: jj Re: Grali z pół playbacku!!!! DNO!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.05, 13:06
            jaka jest różnica między playbackiem i półplaybackiem?
            • ihopeyouwilllikeme Re: Grali z pół playbacku!!!! DNO!!!!!!!!!!!!!!!! 06.07.05, 13:20
              Takim on jest realizatorem, jak ja jestem Królowa Elżbieta. Oczywiście że grali
              na żywo, co można było bez problemu stwierdzić po licznych pomyłkach ( np. The
              Edge spóźnił się na początku Sunday Bloody Sunday, nierówno zaczęli Sometimes
              You Can't Make It..., chrzaniła mu się gitara w City Of Blindning Lights
              itp. ). Wystarczyło posłuchać płyt U2 więcej niż raz, by się zorientować ( o
              bootlegach już nie wspomnę ). Koleś pieprzy androny.
              • wredotka1 podobno juz miales ostatni wpis tutaj... 06.07.05, 15:18
                • ihopeyouwilllikeme Re: podobno juz miales ostatni wpis tutaj... 06.07.05, 19:26
                  Nie mogłem się powstrzymać czytając te brednie. Swoją drogą, Pan Realizator nie
                  raczył mi odpowiedzieć...
          • Gość: Halina Re: Grali z pół playbacku!!!! DNO!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 81.15.160.* 06.07.05, 13:17
            akurat półplayback polega na tym że muzyka jest z taśmy a wokal na żywo więc
            jeżeli grli z półplaybacku to Bono śpiewał naprawdę
            • Gość: lu Re: Grali z pół playbacku!!!! DNO!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.echo.com.pl 06.07.05, 13:20
              półplejbek swoją drogą, ale momentami było słychać jakby Bono śpiewał i
              jednocześnie wokal leciał z taśmy
          • Gość: majka Re: Grali z pół playbacku!!!! DNO!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 06.07.05, 14:38
            W pewnym momencie tez wydalo mi sie (a wlasciwie) widzialam, ze Bono nie spiewa
            a slychac glos.
            Poniewaz nie widzialam calej sceny, myslalam, ze moze wspomagaja go kompani.
            • Gość: napadalec Re: Grali z pół playbacku!!!! DNO!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.07.05, 23:44
              Tak to juz jest, gdy sie slyszy glosy.
          • geeeeza Re: Grali z pół playbacku!!!! DNO!!!!!!!!!!!!!!!! 06.07.05, 16:53
            Jełopie w tym momencie jak Bono trzymał mikrofon przy pasie to śpiewał Edge.
            Chyba nie uważałeś dokładnie...
            • Gość: zachwycony Re: Grali z pół playbacku!!!! DNO!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.05, 17:23
              Potwierdzam. Jak Bono nie spiewal to The Edge spiewal. Realizatorowi
              dziwku/dzwonku(?) z jednej z najwiekszych...itp juz dziekujemy!
              • Gość: Bono/The Edge Re: Grali z pół playbacku!!!! DNO!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.05, 11:47
                zwalniamy pana realizatora z koniecznosci uczestniczenia w naszych koncertach
                ponieważ słuch ma, ale na wzrok mu padło. W rzeczywistości - kiedy Bono nie
                śpiewa a słychac glos, to zazwyczaj spiewa Edge i vice versa. Całe szczescie to
                sa jedyne przypadki kiedy tak dalece sie zastepujemy. W domach i przy boku żon
                jesteśmy juz absolutnie sobą, niezastepowalni i niewymienialni.
            • Gość: majka Re: Grali z pół playbacku!!!! DNO!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 06.07.05, 17:36
              Geeeeza jestes chamska, przeciez pisze ze nie widzialam calej sceny i wydawalo
              mi sie ze ktos mu pomaga. Bylam po prawej stronie sceny, wiec nie widzialm
              Edge'a. Chyba jetes inny poziom kultury niz ja, wiec sie wylaczan z dyskusji z toba.
    • Gość: jasr Re: koncert U2 IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 06.07.05, 12:44
      ooooo...oooooo...oooooo
      HELLO HELLO!!
      • Gość: Rafał Z. ooooo...oooooo...oooooo IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 06.07.05, 12:45
        HELLO HELLO!!
        • Gość: Mrufa Re: ooooo...oooooo...oooooo IP: *.43.udn.pl 06.07.05, 16:13
          Hello Hellooooo!!!!!! smile)))))))))))))))))))
          • Gość: k. Re: ooooo...oooooo...oooooo IP: *.aster.pl 06.07.05, 20:45
            HOLA! wink
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka