Dodaj do ulubionych

Sopot razy dwa

17.08.05, 19:41
I znowu Mlawa atakuje.Syf,malaria i disco-polo,nawet w wydaniu z
Wysp.Dziewice Doda i Mandaryna,jedyne prawdziwe gwiazdy polskiej sceny,bo az
gwiazdy mi sie pokazuja w oczach,jak sobie o tym szambie pomysle.I aby na
chama,aby SMS i audiotele,aby obciach byl powszechny.Bo telewizornie obsiadly
polglowki i mysla,ze wszyscy nad Wisla sa tacy sami.
Nie.Nie sa.
Obserwuj wątek
    • z3r0 Specjalnie se telewizor na raty kupie... 17.08.05, 20:35
      ... zeby te pomyje ogladac. Nie moge sie doczekac, ach nie. Raczki zacierac
      tylko i cmokac. Ach. Och.
      • Gość: Oliveira Nareszcie gwiazdy pierwszej ligi w Polsce! IP: *.acn.waw.pl 18.08.05, 14:11
        Scorpions! Bonnie Tyler! Blondie! Co prawda mogło być lepiej
        • Gość: Ździchu Re: Nareszcie gwiazdy pierwszej ligi w Polsce! IP: *.chello.pl 18.08.05, 15:08
          dziękujemy za widowiskowe (przynajmniej) marnotrawienie naszego abonamentu!!!
      • mike-great Re: Specjalnie se telewizor na raty kupie... 18.08.05, 20:42
        Festiwale starych pierdzieli dla starych pierdzieli.
        Dobranoc.

z3r0 napisał:

> ... zeby te pomyje ogladac. Nie moge sie doczekac, ach nie. Raczki zacierac
        > tylko i cmokac. Ach. Och.
        >
    • Gość: wirusx Re: Sopot razy dwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.05, 22:51
      Oj, są, są ....
      Najważniejszy będzie ten festiwal jęków i drgawek, na którym wystąpi Renia
      Pączkowska, a którą tak wielbi Endrju Solaris szef Zooobrony.
    • Gość: Emka Re: Sopot razy dwa IP: *.chello.pl 17.08.05, 23:19
      Kto by pomyślał,że dwie telewizje będą się pchać do naszego miasta...Szykuje
      się tandeta do potęgi....grrrr
      • u92 Re: Sopot razy dwa 17.08.05, 23:41
        TV przyjedzie i wyjedzie, gorzej ze znowu jacys z pod znaku "warszawki" beda
        chcieli sie wprowadzic
        A to bylo takie spokojne miasteczko echhhhhhhh
        • Gość: martino Re: Sopot razy dwa IP: *.acn.waw.pl 18.08.05, 21:29
          u92 napisał:

> TV przyjedzie i wyjedzie, gorzej ze znowu jacys z pod znaku "warszawki" beda
          > chcieli sie wprowadzic
          > A to bylo takie spokojne miasteczko echhhhhhhh

Jak mnie wkurza takie polskie marudzenie, inny by się cieszył, że buraki z kasą
          chcą kupić od niego dom albo ziemię a on spokojnie kupi dwa razy większy w
          pcimiu dolnym i będzie żył jak panisko w spokojnym miasteczku, a Polak to nic
          tylko marudzić potrafi. A jak nie masz w Sopocie ziemi, to też się ciesz, bo
          jak są ludzie z kasą to i wydawać tam ją będą musieli, marudo.
    • Gość: Kiepski z Wwy Mieszkańcy Sopotu na na barykady.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.05, 23:40
      Nie wpuście do miasta TVP i TVN.Posiłki z Warszawy i innych miast w drodze.
      ,,Sopot Warszawa wspólna sprawa''.
      A Potem wspólnie pojedziemy na ul.Polanki i przypomnimy Lechowi 21 postulatów z
      bramy.Szybki polecą.
      ....
      ,Patrz tam nad jej wody trupie wyszedł nam Belka w skorupie.Sam sobie sterem
      żeglarzem okrętem goniąc wraz z SLD za ostanimi ochłapami kasy,to sie wzbija
      to w głąb wali Nie lgnie do niego fala ani on do fali''
    • Gość: Karlik Re: Sopot razy dwa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.08.05, 09:01
      A TAKI BYŁ ŁADNY AMERYKANCKI !!!
    • Gość: kinka Re: Sopot razy dwa IP: *.goran.lublin.pl 18.08.05, 09:51
      A mnie fascynuje sprawa tych egzotycznych duetów wink Faktycznie, będzie jak za
      dawnych czasów - pamiętacie przebój "Frontiera"? Hehe...
    • Gość: Jerzy Sopot razy dwa i odwa za dużo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.08.05, 09:58
      To jest najgorszy jakościowo festiwal w naszym kraju. Zapraszane gwiazdy nie
      podnoszą jego prestiżu. Czy nie warto by wrócić do najstarszej koncepcji z
      reklamowaniem polskiej twórczości. To była jakaś szansa mimo, że startujący nie
      byli najwyższych lotów. Wysokie nagrody dla wykonawców zamiast wydawania
      pieniędzy na gwiazdy mogły by przyciągnąć klasę co najmniej średnią
      współczesnej muzyki rozrywkowej.
    • kobieta-filolog Re: Sopot razy dwa-normalka:CHAOS 18.08.05, 10:04
      Czy w tym kraju naprawdę nic nie może być poukladane i na swoim miejscu?
      Mieszanie w glowach ludziom dwoma festiwalami sopockimi prawie w tym samym
      czase na pewno nie rozslawi ani jednego ani drugiego festiwalu. Zleja sie one w
      jedną chaotyczną tandetę..
      Żenada.
      • Gość: P Kazik - 12 groszy (fragment) IP: 80.48.189.* 18.08.05, 10:36
        Wpierw "Dezerter", potem radio, "Muzyczna Jedynka"
        Kto się tam pokazuje, tego ja nie szanuję
        I festiwal w Sopocie, jaki ochlaj i wyżerka
        Ile kasy dać dziadowi o zniszczonych nerkach

I wszystko w temacie smile
        • block-buster Pale Sopot/festiwale/.Bo kurort lubie przeogromnie 18.08.05, 10:48
      • Gość: tomasz hahaha IP: *.ksiezyc.pl / *.ksiezyc.pl 18.08.05, 10:49
        ale tvp1 zrobiła tvn w jajo najnormalniej tvn wydał tyle kasy na nazwe i co z
        tego kto bedzie o tym wiedział że ten sopot w tvn to jest ten prawdziwy ?
        • Gość: mk Re: hahaha IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.08.05, 20:36
          sami się zrobili w jajo - po co przsesuwali termin?
    • Gość: zigi Bzdura z tym Sopotem IP: 62.29.253.* 18.08.05, 11:51
      Nie wiem czy widz 'powinien' skorzystać na tej konkurencji. Od paru lat nie
      ogladam sopotu, wypocin eurowizji tez nie. I tak te najfajniejsze występy w ten
      czy inny sposób przewijaja sie potem na ekranie no bo przeciez trzeba temat
      wyeksploatowac na maxa. Niestety, to już nie te czasy, gdy koncert w sopocie
      przykuwał ludzi do ekranów. Każdy na siłę usiłuje trzepać kasę, tylko że
      organizatorów po prostu nie stać na aktualne gwiazdy. pa, pa, pa smile
    • Gość: Andrzej Mieszkam w Sopocie i się cieszę. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.05, 11:52
      Nie widzę żadnego problemu w tym, że zamiast jednego będą dwa festiwale (z
      polsatowskim TopTrendy to już jakby trzy). Przynajmniej coś się dzieje. A na
      poziom artystyczny nie ma co narzekać bo zawsze był kiepski. Ja z przyjemnością
      wysłucham zarówno Bonnie Tyler w sierpniu jak Scorpions we wrześniu. Swoją
      drogą co tym ludziom z TVN strzeliło do głowy żeby przesunąć termin festiwalu
      na wrzesień, kiedy w Sopocie prawie już nie ma turystów (to turyści głównie
      zapełniali Operę Leśną)?
      • Gość: m Re: Mieszkam w Sopocie i się cieszę. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.08.05, 20:43
        miejsc jest na tyle mało, że Opera i tak się zapełni, ale przecież Sopot zawsze
        kojarzył się z wakacjami, oglądali go ludzie na wczasach, albo po wczasach, TVN
        zbłaźniło się kolejny raz przesuwając termin.
        Sam pamiętam jak w TVP mówili, że planowali przesunąć emisję "Wiadomości" na
        inną godz, ale fachowcy im odradzili, bo w to miejsce "na pewno ktoś wskoczy" z
        konkurencji.
        P.S.W zeszłym tygodniu Legia, która należy do ITI dostała od cieniasów ze
        Szwajcarii, a kibice nie pamiętają kiedy grała tak tragicznie jak po rządami
        ITI...
        • mike-great Re: Mieszkam w Sopocie i się cieszę. 18.08.05, 20:46
          Jest gdzie chlać na Monte Cassino...

Gość portalu: m napisał(a):

> miejsc jest na tyle mało, że Opera i tak się zapełni, ale przecież Sopot
          zawsze
          >
          > kojarzył się z wakacjami, oglądali go ludzie na wczasach, albo po wczasach,
          TVN
          >
          > zbłaźniło się kolejny raz przesuwając termin.
          > Sam pamiętam jak w TVP mówili, że planowali przesunąć emisję "Wiadomości" na
          > inną godz, ale fachowcy im odradzili, bo w to miejsce "na pewno ktoś wskoczy"
          z
          >
          > konkurencji.
          > P.S.W zeszłym tygodniu Legia, która należy do ITI dostała od cieniasów ze
          > Szwajcarii, a kibice nie pamiętają kiedy grała tak tragicznie jak po rządami
          > ITI...
    • Gość: Kugel Gosciu, odp. sie od Mlawy ! IP: 195.117.157.* 18.08.05, 12:11
      Gdzie Rzym a gdzie Krym? Gdzie ci tu Mlawa w Sopocie? Nie chcesz to nie
      ogladaj, na panelu telewizora istnieje taki niewielki przycisk z
      napisem "power", naciskasz i stres ustepuje. Funkcja ta jest powtorzona na
      pilocie, to dodatkowe ulatwienie, powinno sie udac. Jest jeszcze inna opcja:
      zmiana kanalu, proponuje Vive albo Polsat 2, nawet fani disco-polo cos dla
      siebie znajda.
      • Gość: Miko Re: Gosciu, odp. sie od Mlawy ! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.08.05, 13:10
        Według mnie chodziło o Kombii... Przecież Kombii jest z Mławy, a z tego co
        słyszałem będzie startować w wersji TVN-owskiej... Nigdy nie lubiłem, ani
        Skawińskiego, ani Tkaczyka (nawet w O.N.A.), ale powrót Kombii to już w
        ogóle...
        • Gość: Kugel Re: Gosciu, odp. sie od Mlawy ! IP: 195.117.157.* 18.08.05, 14:45
          >>> Według mnie chodziło o Kombii... Przecież Kombii jest z Mławy
          No to chyba mozna powiedziec ze chodzi o Kombii a nie wieszac psy na calym
          miescie.

>>Nigdy nie lubiłem, ani Skawińskiego
          Degustibus non disputantum est. Co by nie mowic, jeden z najlepszych polskich
          gitarzystow (byl nawet onegdaj "gitarzysta miesiaca" pisma Guitar Player, a tam
          na byle kogo nie strzepia piora. Skawinski to facet ktory caly czas rozwija
          swaoja technike. To co zagral na plytach Skawalker "Sivan czy ONA "Modlishka"
          czy "Bzzz..." przjdzie do historii. Kombii to rzcz jasna komercja, no ale w
          pewnym wieku trzeba myslec o zabezpieczeniu na starosc.
          Nie sa jednak komercja w rodzaju Stachursky'ego czy Mandaryny, daja prawdziwe i
          bardzo dobre koncerty, no playback.
          • mike-great Re: Gosciu, odp. sie od Mlawy ! 18.08.05, 20:47
            A Garry Moore to nie?

Gość portalu: Kugel napisał(a):

> >>> Według mnie chodziło o Kombii... Przecież Kombii jest z Mławy
            > No to chyba mozna powiedziec ze chodzi o Kombii a nie wieszac psy na calym
            > miescie.
            >
            > >>Nigdy nie lubiłem, ani Skawińskiego
            > Degustibus non disputantum est. Co by nie mowic, jeden z najlepszych polskich
            > gitarzystow (byl nawet onegdaj "gitarzysta miesiaca" pisma Guitar Player, a
            tam
            >
            > na byle kogo nie strzepia piora. Skawinski to facet ktory caly czas rozwija
            > swaoja technike. To co zagral na plytach Skawalker "Sivan czy ONA "Modlishka"
            > czy "Bzzz..." przjdzie do historii. Kombii to rzcz jasna komercja, no ale w
            > pewnym wieku trzeba myslec o zabezpieczeniu na starosc.
            > Nie sa jednak komercja w rodzaju Stachursky'ego czy Mandaryny, daja prawdziwe
            i
            >
            > bardzo dobre koncerty, no playback.
        • Gość: ABC Re: Gosciu, odp. sie od Mlawy ! IP: 217.153.93.* 18.08.05, 16:27
          Kombi jest z 3miasta - gdańsk i sopot a nie z mławy. Chociaż nie mają sie
          miasta czym chalić z tym kombi.
          • lastkiss1 Re: Gosciu, odp. sie od Mlawy ! 18.08.05, 17:18
            Skawiński i Tkaczyk urodzili i wychowali się w Mławie, są najważniejszymi
            członkami zespołu Kombii, więc Kombii de facto jest z Mławy, a nie z
            Trójmiasta. I myślę, że tym zespołem można się jednak pochwalić.
        • Gość: amator Re: Gosciu, odp. sie od Mlawy ! IP: *.ztpnet.pl 18.08.05, 18:52
          "Mława atakuje" to tylko pewien symbol, zwrot taki, podobnie jak "Wyszków
          tonie". Nie ma się co obrażać gdy się jest mieszkańcem któregoś z tych pięknych
          (zapewne) miast tylko przyjąć, że tak jest i już.
          Piszę takie oczywistości bo coś mi się wydaje, że nie wszystkim są te zwroty
          znane.
          A co do Kombii - niestety komercha!
        • wirusx Re: Gosciu, odp. sie od Mlawy ! 18.08.05, 19:08
    • Gość: stef To samo TVP zrobila w Kazimierzu... IP: *.acn.waw.pl 18.08.05, 12:29
      cale lata byl tam festiwal Lato Filmow, ktory w tym roku przeniosl sie do
      Torunia, a TVP zatarlo rece i w tradycyjnym kazimierskim terminie zrobilo swoja
      impreze filmowa, niestety bardzo slaba i bez pomyslu...
    • Gość: BELLA Re: Sopot razy dwa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.08.05, 13:44
      Naprawdę szkoda pieniędzy na takie dno, a właściwie oba dna.
    • Gość: nigger PUBLICZNE Ścierwo IP: 212.160.172.* 18.08.05, 14:41
      Ale zenada. Przegrali przetarg to zorganizowali wlasny festiwal - mam nadzieje
      ze widzowie sie nie nabiora na to kolejne obrzydliwe oszustwo TVP.
    • Gość: ksenna Re: Sopot razy dwa IP: *.tvkdiana.pl 18.08.05, 18:21
      sopot??!!
    • Gość: Bodz20 Re: Sopot razy dwa IP: *.chello.pl 18.08.05, 20:05
      To bedzie JEDNA WIELKA TANDETA!!! Tak jak od wielu lat
    • Gość: Jacenty Re: Sopot razy dwa IP: *.chello.pl 18.08.05, 20:27
      "Dziewice Doda i Mandaryna" - chyba nie znasz znaczenia słowa dziewica wink
      • mike-great Re: Sopot razy dwa 18.08.05, 20:48
        Co chcesz, Mandaryna jest fajowa, prawie jak Shazza...

Gość portalu: Jacenty napisał(a):

> "Dziewice Doda i Mandaryna" - chyba nie znasz znaczenia słowa dziewica wink
    • Gość: mk Re: Sopot razy dwa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.08.05, 20:57
      "Nic dziwnego bo naprawdę interesujące na samym początku działalności Scorpions
      mniej więcej w połowie lat 80. przemieniło się w symbol heavymetalowego
      obciachu."
      To jest przesada, zresztą i o Metallce tak się gada i o innych kapelach, które
      zmieniały styl.
      Scorps wydał w latach 90-tych dwie niezłe płyty - fakt, ze starymi
      kompozycjami - akustyczną i z orkiestrą symfoniczną ("Moment Of Glory"), lepszą
      chyba nawet od symfonicznej Metalliki.
      Ostatnia płyta "Unbreakable" z premierowym materiałem też - mimo wad - wypada
      porządnie.
      Było kilka nieudanych płyt, ale Scorps wciąż mają wielu fanów i to również w
      osobach starych metalowców.
    • Gość: jaroslaw_madry Re: Sopot razy dwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.05, 21:31
      W tym kraju rządzi bigos, ziemniaki i buraki. Każdy uważa się za szlachciurę, a
      ledwie co wyszedł z gnoju. Nienawidzę tego p... kraju państwa na P.
    • Gość: adamm Re: Sopot razy dwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.05, 12:05
      Bardzo dobrze że odbywają się dwa fesiwale.TVN dała się wyrolować przez TVP.To
      dobrze świadczy o refleksie pracowników TVP.A my widzowie mamy okazję oglądać
      dużo więcej rozrywki i dwa razy więcej gwiazd.Uwielbiam Simply Rad .I już teraz
      nie mogę się doczekać na jego koncert.Dzisiejszy koncert gwiazd lat 80-tych to
      też dla mnie muzyczna uczta.Chociaż co do TVP mam mieszane uczucia ,to
      jednak ,paradoksalnie -program ich festiwalu bardziej mi sie podoba.Co do
      TVNu.Nic się nie przejmujcie-pierwsze koty za płoty.Widocznie nawet przy
      festiwalach trzeba zapłacić frycowe.
    • brendnju Re: Sopot razy dwa 19.08.05, 12:39
      Bardzo dobrze,że TVP też organizuje festiwal sopocki.Już dzisiaj będzie koncert
      polskich gwiazd lat 80-tych.Moich ulubionych.Podobno będę miał też okazję
      zobaczyć i posłuchać Micka Hucknalla i jego zespołu Simply Red.To obecnie mój
      ulubiony zespół,a muzyki słucham od ponad 20-stu lat.Lekkość,ulotność,delikatny
      zapach mięty z nutą tajemnicy,zgrabne melodie,po prostu biały soul w najlepszym
      wykonaniu.Oto z czym mi się kojarzy zespół Simply Red.Gdyby był tylko festiwal
      TVeNowski oglądałbym tylko Ivana i Delfina itp.,co nie za bardzo mi
      odpowiada.TVN przegrał z TVP w tym roku ,ale sam jest sobie winien.Gdyby TVN
      zabukował sobie Operę Leśną na koniec sierpnia ,a nie na wrzesień-to TVN spił
      by śmietankę.A tak zostawili wolny termin sierpniowy TVP.Pod koniec sierpnia
      telewidzowie jak co roku oczekują festiwalu w Sopocie(nazwa obojętna).Większość
      ludzi ma jeszcze wakacje i chętnie się oddają festiwalowemu nastrojowi.Gdy
      tymczasem początek września to już koniec kanikuły,początek pracy i roku
      szkolnego.Na początku uważałem ,że to nie fair podkradać komuś festiwal,ale
      teraz się cieszę,że będą 2 festiwale zamiast jednego. Teraz uważam,że dobrze
      się stało.Czas pokaże ,który festiwal jest lepszy.Dla mnie TVP w tym roku ma
      lepszy program.A TVN na pewno też zarobi.
      • Gość: Madzik Simply Red = Simply The Best IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.05, 13:16
        Ja osobiście uwielbiam zespół Simply Red i głos Micka Hucknalla i mogę ich
        słuchać w nieskończoność.Wiem też, że potrafią stworzyć niesamowitą atmosferę
        na koncercie i Hucknall śpiewa na żywo, a nie z playbacku jak większość
        wykonawców (i wcale nie brzmi to gorzej niż na płycie). A co do "przygaśniętej
        gwiazdy" to się absolutnie nie zgadzam!!Właśnie ruszają w kolejną trasę
        koncertową, wydają nową płytę i są bardzo popularni w Europie Zachodniej!
        Niestety nie byli nigdy tak znani w Polsce, a szkoda, bo grają naprawdę
        świetnie.Wolałabym też, aby przyjechali w innych okolicznościach, a nie w
        atmosferze powszechnej rywalizacji i malkontenctwa.Chciałabym zobaczyć Simply
        Red na ich własnym koncercie, a nie "doczepionych" do Sopot Festival, który
        zapowiada się raczej marnie.Ale biorąc pod uwagę,że byli w Polsce tylko raz,
        dobre i to.
        • Gość: amator Re: Simply Red = Simply The Best IP: *.ztpnet.pl 20.08.05, 18:22
          A i owszem, był taki koncert w Warszawie parę lat temu. Było świetnie!
        • dalila4 Re: Simply Red = Simply The Best 16.09.05, 15:17
          JA także uważam, że zespół Simply red jest świetny, a głos wokalisty jest
          niepowtrarzalny i przynosii ukojenie. uwielbiam jego piosenki, szczegolnie te
          spokojne,bo potrafia mnie odpręzyc. pozdrawiam wzszystkich fanów tego
          wspaniałego piosenkarza!!!!
    • Gość: aaa Re: Sopot razy dwa IP: *.e-wroc.com 19.08.05, 21:01
      o wlasnie pajac z baru wystepuje , chlopcyz placu broni, nie wiem czy on teraz
      nalezy do zespolu, buuuu, i nie umie spiewac
      • Gość: mary Re: Sopot razy dwa IP: *.net.wlnet.com.pl / 80.72.34.* 19.08.05, 21:19
        Zgrozzza...Bogdan Łyszkiewicz pewnie w grobie się przewraca, półgłup z Baru na
        jego miejscu w zespole:///
    • Gość: pewien koles Re: Sopot razy dwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.05, 17:59
      sluchaj odp sie od Dody i Mandaryny bo to tylko dzieki nim tak naprawde slychac
      o polsce za granica szkoda ze Brodka nie wystapi a tak na marginesie mandaryna
      majac dwojke dzieci nadal jest dziewica to ty musisz byc jakims bilogiem to ja
      jej gratuluje ze jej sie udalo a tobie gratuluje rozmiarow gruczolu do myslenia
      haha idz sie lepiej przejsc na spacer tylko nie po sopockim molo bo Doda moze
      sie tam no wiesz ROZDZIEWICZAC haha
    • Gość: Mamuśka Blondie Sropot IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.05, 00:49
      Jak było, każdy widział, biedactwa. Do gazu.
      • Gość: tatuś flintabrodka Re: Sropot IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.05, 09:08
        do gazu całą "młodą, lansowaną" polskę,a od Artystów wara.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka