Dodaj do ulubionych

Legalne MP3?

IP: *.tomaszow.mm.pl 25.08.05, 14:47
Witam wszystkich. Mam pytanie. Czy jezeli zgram kilka płyt audio do formatu
mp3, a potem nagram te pliki na płytkę i bede je odsłuchiwał w odwarzaczu mp3
to czy bedzie to legalne? Dodam, ze płyty audio są oczywiście oryginalne, oraz
że są moja własnościa. Prosze o pilną odpowiedz, bo jutro wyjezdzam i
chciałbym w pociągu móc słuchac muzyki. Jednak mam lekkiego stracha i nie chce
ryzykowac, więc jeśli ktoś zna się na prawie autorskim, to byłbym wdzięczny,
gdyby mi wyjasnił, czy to legalne i czy moge tak zrobić.
Pozdrwaiam i z góry dzięki.
Obserwuj wątek
    • Gość: Adi ODPOWIEDŹCIE BO TO PILNE!!! IP: *.tomaszow.mm.pl 25.08.05, 16:53
      • kolega.maynard Re: ODPOWIEDŹCIE BO TO PILNE!!! 25.08.05, 17:03
        Jak Cie pan konduktor zobaczy, do od razu do paki pojdziesz smile

Mozesz sobie spokojnie kopiowac wlasna muzyke, jesli jest to na wlasny uzytek. To pytanie brzmi, jakbys sobie jaja robil smile
        • Gość: Adi Re: ODPOWIEDŹCIE BO TO PILNE!!! IP: *.tomaszow.mm.pl 25.08.05, 17:18
          Nie robie sobie jaj. Może dla wielu dziwne, ale ja poważnie podchodze do spraw
          praw autorkich i nie lubie nikogo oszukiwac, ani zadzierać z prawem.
          Co do twojej odpowiedzi - No dobrze, ale jedna rzecz mnie frapuje i mocno
          martwi. No bo jeśli zaczepi mnie jakiś policjant, to jak udowodnie, że te mp3
          pochodzą z moich oryginalnych płyt? Poza tym jeśli to nawet możliwe to trochę to
          potrwa, nim się oczyszcze z zarzutów, a ja nie chce spędzić urlopu w areszcie.
          Może powinienem zabrać oryginały ze soba, żeby jakby co pokazać?
          • good_morning Re: ODPOWIEDŹCIE BO TO PILNE!!! 25.08.05, 17:53
            zabierz oryginaly i dowody zakupu.
            • Gość: Adi Re: ODPOWIEDŹCIE BO TO PILNE!!! IP: *.tomaszow.mm.pl 25.08.05, 18:00
              Dowody zakupu??? Czyli rachunki??? Nie ma ich, nie wiem gdzie mgą być, pewnie
              powyrzucałem. Myslisz że to też będzie potrzbne???? Kurcze chyba sobie daruje tą
              muzyke
              • good_morning Re: ODPOWIEDŹCIE BO TO PILNE!!! 25.08.05, 18:17
                musisz znalezc, bo inaczej zostaniesz oskarzony o kradziez oryginalow.
    • Gość: Lecho Re: Legalne MP3? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.05, 18:16
      Gdybym miał przenośny odtwarzacz MP3, nie miałbym w tym przypadku żadnych
      skurpułów. Zawsze możesz odtwarzać i przetwatrzać legalną muzę dla celów
      prywatnych bądź niekomercyjnych, chyba ze jeździsz na rowerze i jesteś np.
      listonoszem, przez co słuchanie muzy wydatnie polepsza jakość usług....i
      wtedy...wrrrrrrooooaaaahhh...ZAIX
      • Gość: zdziwiona Re: Legalne MP3? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.05, 00:28
        Ludzie! Co wy wygadujecie! Mówicie poważnie czy robicie sobie totalne jajca?!
        Pracuję w salonie fryzjersko-kosmetycznym i cały dzień lecą u nas płytki
        kupione na bazarze za 10 zł.Nawet do głowy żadnej z nas by nie przyszło że ktoś
        może mieć do nas jakies sęki.Wyjaśnijcie o co biega, bo mnie strasznie
        zainteresowaliście.
        • p.o.box.77 Re: Legalne MP3? 26.08.05, 14:47
          mp3 to tylko format zapisu pliku. nie żadna głębsza filozofia. na płytach
          oryginalnych masz napisane czego z tą płytą nie możesz zrobić. zazwyczaj nie
          możesz kopiować. kopiujac na dysk, płytkę, vinyl, kasetę magnetofonową i video,
          minidysk, ipoda, na kość RAM i wszystkie inne nośniki, kopiujesz czyli łamiesz
          prawo autorskie, chybaże takiego zastrzeżenia nie ma na opakowaniu płyty.

ale możesz nagrać własne piosenki, i sobie legalne mp3 wgrać gdzie tylko
          zachcesz.
    • Gość: Adi Re: Legalne MP3? IP: *.tomaszow.mm.pl 05.09.05, 23:13
      W końcu zrezygnowałem z odtwarzacza i miałem tygodniowy odpcozynek od muzyki.
      Może i dobrze. Zresztą z prawem nie warto zadzierać!
      • Gość: al capone potwierdzam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.05, 23:53
        Gość portalu: Adi napisał(a):
        "Zresztą z prawem nie warto zadzierać!"
        • scribs z głupim prawem nie tylko warto... 06.09.05, 00:28
          ...ale i należy zadzierać. Chyba, że się jest posłuszną owieczką w stadle zdaną
          na głupiego pasterza.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka