Dodaj do ulubionych

KAZIK STASZEWSKI JEST KRETYNEM!!

IP: *.krosno.cvx.ppp.tpnet.pl 23.09.01, 15:10
Przeczytałem właśnie felieton jaki K. Staszewki zamieścił w "Machinie" i
stwierdzam z przykrością, że ten facet - obwołany intelektualistą polskiego
rocka - to debil, nie potrafiący sklecić poprawnie 3 zdań! By nie pozostać
gołosłownym cytuję kilka "złotych myśli" Kazika: "Tu powórzę po raz kmolejny
pewien rodzaj stwierdzenia, który podlega jedynie subiektywnej ocenie każdego z
nasz z osobna. Troszkę wulgaryzując - całe zjawisko sprowadza się do
dychotomicznego podziału, który każe nam stwierdzić, że każdemu z osobna coś sę
podoba albo nie, a dlaczego się podoba, czyli cała ta - po marksistowsku
nazwijmy to - nadbudowa, to już historia wtórna i to będąca wypadkową naszych
cech osbowościowych i charakterologicznych, a także tego którą nogą wstaliśmy z
łóżka". Nie wiem którą nogą wstał z łóżka Kazik, w dniu w którym przelał na
papier ten bełkot, ale wiem, że nie była to noga właściwa! Dodam, że tekst roi
się od określeń w rodzaju: "żal dupę ściska", "gównozjazdy" czy "jedymy
konkretniej" W całym tekście jest tylko jedno stwierdzenie warte uwagi: "Bo
niestety rynek prasy piszacej o kulturze ginie" Po przeczytaniu tekstu Kazika
trudno się z tym zdaniem nie zgodzić!
Obserwuj wątek
    • olena Re: KAZIK STASZEWSKI JEST KRETYNEM!! 25.09.01, 21:43
      Nie uwazasz, ze przesadziles obrzucajac Kazika tak mocnymi epitetami?Nazywanie
      kogos debilem po przeczytaniu jednego artykuliku-to chyba zbyt pochopna ocena.
      • Gość: soulista Re: KAZIK STASZEWSKI JEST KRETYNEM!! IP: *.unitel.com.pl 26.09.01, 08:55
        Muzyka też jest debilna
        • Gość: olena Re: KAZIK STASZEWSKI JEST KRETYNEM!! IP: *.nowy-targ.sdi.tpnet.pl 26.09.01, 11:25
          Kwestia gustu
          • Gość: Piotr Re: KAZIK STASZEWSKI JEST KRETYNEM!! IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 26.09.01, 19:24
            w ogóle pisywanie w czymś takim jak machina chwały mu nie przynosi.
            • Gość: fnoll Re: KAZIK STASZEWSKI JEST KRETYNEM!! IP: *.ds.uj.edu.pl 26.09.01, 22:07
              może i kretyn - ale z jakim bogatym słownictwem! wink

poza tym nie od dziś wiadomo, że polska to kraj jebanych zawistników,
              tak już u nas, kurde, kulturwa

no
            • Gość: helen Re: KAZIK STASZEWSKI JEST KRETYNEM!! IP: *.netcom.ca 27.09.01, 22:09
              Gość portalu: Piotr napisał(a):

> w ogóle pisywanie w czymś takim jak machina chwały mu nie przynosi.

nie wiem czlowieku co ty chcesz od Machiny,przeciez ta gazeta jest jak najardziej w porzadku,nie badz az
              taki wybredny mopanku......

ps,ciekawa jestem jaka gazete muzyczna uwazasz za warta czytania
              pozdrawiam
              • Gość: Piotr Re: KAZIK STASZEWSKI JEST KRETYNEM!! IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 29.09.01, 01:12
                Gość portalu: helen napisał(a):

> Gość portalu: Piotr napisał(a):
                >
                > > w ogóle pisywanie w czymś takim jak machina chwały mu nie przynosi.
                >
                >
                > nie wiem czlowieku co ty chcesz od Machiny,przeciez ta gazeta jest jak najardzi
                > ej w porzadku,nie badz az
                > taki wybredny mopanku......
                >
                > ps,ciekawa jestem jaka gazete muzyczna uwazasz za warta czytania
                > pozdrawiam

przepraszam jak Cię uraziłem, jednak uważam tę gazetę za szmatławiec i nie jestem
                w swoich poglądach osamotniony. Wychwalają jednych artystów pod niebiosa, innych
                flekują i niekoniecznie ma to związek z poziomem artystycznym. Zraziłem się do
                tej gazety i że tak powiem subiektywnie jej nie znoszę.
                Poza tym Machina Kazikowi i Kazik Machinie tak kadzą ,że aż niedobrze się robi.
                Wygodny układ. A podobno był to kiedyś niezależny artysta.
      • Gość: Mar pewnie był pijany... IP: 213.25.197.* 02.12.01, 14:33
        Ja tam bym się do tak smiałych stwierdzeń jak 'intelektualista polskiego rocka'
        nie posuwał. Zresztą już w samym tym okresleniu są trzy wyraz wzajemnie się
        wykluczające... A p. Staszewski wygląda i mówi w sposób wskazujący na nadużywanie
        środków odurzających różnego rodzaju - nie tylko wódy.
    • gacjan Re: KAZIK STASZEWSKI JEST KRETYNEM!! 28.09.01, 12:38
      w praktyce jest to jedyny prawdziwy artysta w POLSCE, cieszący się niesłabnącą
      popularnością
      napisz kiedyś takie teksty jak on a pogadamy
      • Gość: grek Re: KAZIK STASZEWSKI JEST KRETYNEM!! IP: *.wlfdle1.on.wave.home.com 28.09.01, 14:30
        Napewno nie jest to pierwszy lepszy probujacy zwrocic na siebie uwage
        pseudotworca. Teksty jego utworow czesto dotykaja problemow ktore mimo, ze
        oczywiste nie sa poruszane przez innych polskich wykonawcow. To tworzy Kazika
        wyjatkowym. Oczywiscie trudno sie nie zgodzic z tym, ze czasem przesadza a
        wipyty alkohol udeza mu do glowy, ale bez przesady. Nie ocenialbym go odrazu
        jako kretyna. Z tego wszystkiego co kiedykolwiek nagral zlozylbym jedna dobra
        plyte i ta plyta bylaby moim zdaniem jedna z najlepszych polskich plyt
        kiedykolwiek wydanych. Niestety Kazik oprocz dobrych utworow uraczyl nas spora
        iloscia bardzo bardzo przecietnych belkotliwych pioseneczek wyspiewywanych w
        czasie melanzu z kolegami. Mimo wszystko wydaje mi sie, ze jest za co go
        szanowac jako artyste nieprzecietnego i wyrozniajacego sie na wszystkim wiadomo
        jak skomercjalizowanym polskim rynku muzycznym.
        Pozdrawiam.
        Grek.
        • aagnes Re: KAZIK STASZEWSKI JEST KRETYNEM!! 28.09.01, 20:54
          Czy mozesz podac liste utworow, ktore zlozylyby sie na ta jedna plyte? oraz te
          belkotliwe piosenki, Panie Znajacym Sie Na Muzyce Najlepiej?
          • Gość: benicio Re: KAZIK STASZEWSKI JEST KRETYNEM!! IP: *.starogard.dialup.inetia.pl 29.09.01, 11:10
            Dorobku Kazika na pewno nie mozna przekreślać, ale nie ma co ukrywać, że
            artystycznie się wypalił. I nic dziwnego - przy takiej intensywności wydawnictw
            nawet Miles by sie wypalił (moze troche przesadziłem).
            A propos tekstu w Machinie - faktycznie żenada!
            • Gość: krzysiek Re: KAZIK STASZEWSKI JEST KRETYNEM!! a ty K??? jeszcze wiekszym??????? IP: *.lubin.dialog.net.pl 30.09.01, 15:16
              co ci to dalo naazwanie kazika kretynem?
              kto ci kaze czytac jego swiatopoglady?
              kto dal ci prawo obrazac inne osoby?
              kto ci kaze wymieniac jego imie?
              wiesz ile w polsce jest osob ktorzy uwazaja ze ten tamten jest kretynem?
              dla mnie ty jestes kretynem K !!! a moze chorym na egotyzm? hmm........?
              • Gość: grek Re: KAZIK STASZEWSKI JEST KRETYNEM!! a ty K??? jeszcze wiekszym??????? IP: *.wlfdle1.on.wave.home.com 01.10.01, 14:28
                Nie, nie moge.
                pozdr.grek.
    • Gość: Rouen Re: KAZIK STASZEWSKI JEST KRETYNEM!! IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 01.10.01, 22:36
      Myślę że masz nieco racji -Kazik niejednokrotnie genialny w opisie
      rzeczywistości w słowach piosenek, w swych wypowiedziach zahacza nierzadko o
      banał, bądź co gorzej stara się być kontrowersyjny za wszelką cenę (pamiętacie
      te wypowiedzi, bodaj dla Machiny, o Kościele kat. jako narzędziu szatana)?!
      No ale myślę że czasy,kiedy twórcy uchopdzili za sumienia i głosy narodu
      odeszły bezpowrotnie...
    • Gość: borek Re: KAZIK STASZEWSKI JEST KRETYNEM!! IP: *.nowysacz.cvx.ppp.tpnet.pl 07.10.01, 19:30
      Wiecie, ja w ogóle uważam, że jest beznadziejny. Trudno w ogóle znaleźć w tym
      kraju gorszego muzyka. Ale felieton całkiem fajny.
      • Gość: ja Re: KAZIK STASZEWSKI JEST KRETYNEM!! IP: *.bj.uj.edu.pl 26.11.01, 15:27
        swieta prawda
    • Gość: ŁOWCA Re: KAZIK STASZEWSKI nie JEST KRETYNEM!! IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 30.11.01, 18:56
      KAZIK STASZEWSKI nie JEST KRETYNEM!!
      • fixed Re: KAZIK STASZEWSKI nie JEST KRETYNEM!! 03.12.01, 14:15
        Przeczytałem w grudniowej machinie nastepny felieton...
        Pomysł niezły...lepiej jednak niech zostanie przy pisaniu piosenek...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka