Dodaj do ulubionych

"Unfinished sympathy" Massive Attack - teledysk

22.10.05, 21:33
Mam 2 pytania:

1. Gdzie został nakręcony ten teledysk?
2. Czy to prawda, że wyreżyserował go David Lynch? Gdzieś o tym słyszałem,
ale właściwie niczego oficjalnego nie potrafię znaleźć.

Obserwuj wątek
    • sunrise79 Re: "Unfinished sympathy" Massive Attack - teledy 22.10.05, 22:02
      1 Los Angeles
      2 nie wiem
      • salvador3 Re: "Unfinished sympathy" Massive Attack - teledy 23.10.05, 12:49
        massive attack idzie w nowym kierunku !
        www.cropptown.pl/article/158141_Plany_Massive_Attack.htm
        albo poglebia swoje klimaty
    • lunalovelight Re: "Unfinished sympathy" Massive Attack - teledy 22.10.05, 22:07
      moze warto poszukac na e-mule albo soulseeku?
      • get.up.stand.up Re: "Unfinished sympathy" Massive Attack - teledy 22.10.05, 22:10
        ?

Ale co poszukać? Odpowiedzi na pytania? Tego nie znajdę tam przecież wink

A teledysk mam, więc bez obawy smile
    • kate-gun Re: "Unfinished sympathy" Massive Attack - teledy 22.10.05, 22:10
      to prawda, prosze tu masz link smile

www.geocities.com/~mikehartmann/musicvideos.html#unfinished
      btw - utwor niesamowity, teledysk - mimo ze nieskomplikowany tez nie pozwala
      oderwac od siebie wzroku
      • get.up.stand.up Re: "Unfinished sympathy" Massive Attack - teledy 22.10.05, 22:16
        Szczerze mówiąc to ja nie widziałem jeszcze teledysku, który by mnie zachwycił
        tak bardzo jak ten. Nie sztuka namalować piękny krajobraz, którym mają
        zachwycać się nim tłumy. Sztuką jest namalowanie czegoś banalnego - i mimo tego
        zachwycającego tłumy. Ten teledysk to doskonałość stworzona w prosty sposób.
        Coś wspaniałego.

Jak znacie lepsze teledyski to podawać wink Nie twierdzę, że takich nie ma. Po
        prostu ja takiego nie znam smile
        • kate-gun Re: "Unfinished sympathy" Massive Attack - teledy 22.10.05, 22:34
          to wlasnie mialam na mysli - masz w nim tylko babke przechadzajaca sie po
          jakiejs zakazanej dzielnicy a mimo to - nie mozna wzroku oderwac suspicious
          • Gość: strange fruit Re: "Unfinished sympathy" Massive Attack - teledy IP: *.exatel.pl 23.11.05, 10:38
            To niesamowita sprawa z tym Lynchem.

Dopiero tutaj pierwszy raz przeczytałem, że Lynch mógł zrobic ten klip.
            Poszperałem w necie i chyba rzeczywiście to prawda, bo choć www.imdb.com pod
            hasłem Lynch o tym nie wspomina, to jednak pod tymi linkami jest potwierdzenie:

www.egs.edu/faculty/davidlynch.html
            www.mvdbase.com/video.php?id=17871
            Klip zawsze uważałem za genialny w swej prostocie i naturalności - myślę, że to
            jeden z żelaznych klasyków tego gatunku. Teraz dowiaduję się - dzięki Wam - że
            zrobił go mój ulubiony amerykański reżyser i nagle po prostu wszystko się
            zgadza! smile

Jednym z olbrzymich talentów Lyncha jest ukazywanie zwykłych, przeciętnych,
            szarych rzeczy tak jakby miały jakieś drugie, niepokojące dno. Ponadto uwielbia
            kręcić kobiety i uczucia wypływające na ich twarze. Nie wiem dalibóg jak on to
            robi, ale w klipie "Unfinished Sympathy" prezentuje to w najlepszej formie. Tam
            jest prawdziwy dramat i jakaś taka transcendentna samotność. Co więcej - ma się
            wrażenie, ze nic tam nie jest ustawione, a film nakręcono w jednym dublu przez
            te jedne 4 minuty, które trwało ujęcie. Nie można tego z pewnością powiedzieć o
            podobnym "Bitter Sweet Symphony", gdzie wszystko jest zupełnie nienaturalne
            (choć kawałek wspaniały).

Dzięki więc, że dostałem kolejny argument świadczący o geniuszu mojego
            mistrza smile
        • rozpuszczalnikmentalny Re: "Unfinished sympathy" Massive Attack - teledy 22.10.05, 23:30
          A teledysk ma też obrzydliwa kopię, którą jednak daje sie znieść ze wzgledu na
          to, że to jedyne dobre nagranie tego zespołu.
          'Bittersweet symphony" the Verve
          • Gość: sweep Re: "Unfinished sympathy" Massive Attack - teledy IP: *.local4.pl / 80.51.180.* 23.10.05, 11:34
            kopia? być może, choć nigdy nie brałem tego pod uwagę. jednak bardzo udana
            kopia (kolorystyka świetna!).
            • Gość: henryczek Re: "Unfinished sympathy" Massive Attack - teledy IP: *.com / *.strefa.com 23.10.05, 12:35
              teledysku do unfinished nie widziałem ale za to teledysk teardrop zrobił na mnie wielkie wrazenie
              • get.up.stand.up Re: "Unfinished sympathy" Massive Attack - teledy 24.10.05, 17:48
                "Teardrop" oczywiście też jest świetne, to już kwesta gustu co lepsze.

Jeszcze "Protection" (w reżyserii Gondry'ego chyba) i "Karmacoma" są warte
                polecenia.
    • artur666 Link-moze tutaj cos znajdziesz. 23.10.05, 14:11
      www.virginmusic.de/xml/5/3250859/index.html
    • Gość: ciszą krzyczę Re: "Unfinished sympathy" Massive Attack - teledy IP: *.crowley.pl 24.10.05, 14:41
      chałowaty ten teledysk.
      • get.up.stand.up Re: "Unfinished sympathy" Massive Attack - teledy 24.10.05, 17:42
        Wymień lepsze.
        • Gość: g Re: "Unfinished sympathy" Massive Attack - teledy IP: 81.15.226.* 23.11.05, 11:38
          unfinished sympathy to cudny teledysk.
          jeszcze "evidence" faith no more też jest cudny, a prosty. niesłychana spójność
          obrazu i dźwięku.
    • mnietka.kokietka Re: "Unfinished sympathy" Massive Attack - teledy 23.11.05, 13:27
      Teledysk został sfilmowany w LA.
      Jakos na pocztku lat 90 - chyba tuz przed zamieszkami po pobiciu rodneya Kinga
      przez policjantow z LAPD.

Teledysk został nakręcony za pierwszym razem. Nie było powtóreksmile
      A w sumie przy takim scenariuszu mogło być ich sporo na szczęście wszystko się
      udało za pierwszy ujęciem.

Reżyserem był baillie walsh
      "Unfinished Sympathy: Release Date: 11/2/91 - Director: Baillie Walsh. Shot On
      Peico Av, Los Angeles - January 1991 "

Massive Attack, także przez jakiś czas musieli zmienic swoją nazwę na 'Massive'
      ze względu na wojnę z Irakiem na bliskim wschodzie na początku lat 90.
      • Gość: strange fruit Re: "Unfinished sympathy" Massive Attack - teledy IP: *.exatel.pl 23.11.05, 13:34
        Faktycznie - nazwisko Walsha także pojawia się w tym kontekście. No to już
        głupi jestem - Lynch czy Walsh? uncertain
        • mnietka.kokietka Re: "Unfinished sympathy" Massive Attack - teledy 25.11.05, 14:35
          Walsh smile
          • spiral_architect Re: "Unfinished sympathy" Massive Attack - teledy 25.11.05, 17:29
            "Unfinished dympathy" to scisla czolowka, ale dla mnie - co powtorze - nic w
            materuii teledyskowej nie bije "Right Now" Van Halenow. I pewnie nie pobije

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka