Gość: foxy IP: *.unused.zigzag.pl 26.09.02, 13:34 Pewnie wiekszosc z Was zna takie kawalki jak: "Cocaine" czy "After Midnight", ale pewnie nie wszyscy kojarza je z JJ Calem. Jestem ciekawa czy lubicie jego muzyke? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Frank Re: JJ Cale IP: *.lodz.gazeta.pl 26.09.02, 13:41 Świetna muzyczka, szczególnie na wcześniejszych płytach, np.: "Grasshoper"... Brzmienie gitarki Cale'a - wyjątkowe, wielu się wzorowało, a tylko ON tak potrafił... -:o))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomjk Re: JJ Cale IP: 217.98.105.* 26.09.02, 13:47 Gość portalu: foxy napisał(a): > Pewnie wiekszosc z Was zna takie kawalki jak: "Cocaine" czy "After Midnight", > ale pewnie nie wszyscy kojarza je z JJ Calem. Jestem ciekawa czy lubicie jego > muzyke? tak. Odpowiedz Link Zgłoś
ellenai Re: JJ Cale 28.09.02, 20:37 --Naturally to jest moja ukochana plyta JJ Cale.Call me the breeze(wersja Lynyrd Skynyrd jest tez super!), Magnolia,Dont Go to Strangers, Woman I Love i After Midnight to moje ulubione utwory z tej plyty. Ciesze sie ze ktos tu wspomnial JJ Cale`a to wielki artysta, pozdrawiam Ellenai Odpowiedz Link Zgłoś
saluto Re: JJ Cale 28.09.02, 21:45 Troubadour genialne granie dziwnie że Knopfler nie wymienia JJ jako źródła inspiracji )) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: foxy Re: JJ Cale IP: *.unused.zigzag.pl 30.09.02, 11:59 Ja uwielbiam "Tihuana" Odpowiedz Link Zgłoś
aric Saluto....:) 03.10.02, 09:11 A własnie, że wymienia. A JJ Cale to jeden z największych twórców tzw krótkiej formy. Krótko mówiąc geniusz. Odpowiedz Link Zgłoś
saluto Re: Saluto....:) 04.10.02, 21:10 aric napisał: > A własnie, że wymienia. A JJ Cale to jeden z największych twórców tzw > krótkiej formy. Krótko mówiąc geniusz. A właśnie że nie specjalnie. Co do dalszej części postu to trafione zatopione . Knopfler jest tylko epigonem Cale'a który Misio starannie omija ))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lo Re: JJ Cale IP: *.acn.pl / 10.132.130.* 02.10.02, 00:23 Och, to wielka postać w muzyce. Mam kilka jego płyt. Obowiązkowo zawsze jakąś wożę w samochodzie. I bardzo często słucham. Zwłaszcza w korkach. Odpowiedz Link Zgłoś