fnoll 08.10.02, 18:09 taka emocjonalna proteza - po co w ogole jej sluchac? jej wszechobecnosc jest wyrazem totalnego kryzysu zdrowia psychicznego zachodnich spoleczenstw Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mallina Re: muzyka jest generalnie do dupy 08.10.02, 18:12 fnoll napisał: > taka emocjonalna proteza - po co w ogole jej sluchac? jej wszechobecnosc > jest wyrazem totalnego kryzysu zdrowia psychicznego zachodnich spoleczenstw a kto sie ma dac nabrac na te prowokacje? )))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
fnoll Re: muzyka jest generalnie do dupy 08.10.02, 18:33 mallina napisała: > a kto sie ma dac nabrac na te prowokacje? to jest zaproszenie do refleksji - na pewno nie licze na udzial jednostek z natury bezrefleksyjnych )))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
trueblue Re: muzyka jest generalnie do dupy 08.10.02, 19:53 Generalnie do dupy to jest papier. Ale czasem w lokalach w toaletach puszczają muzyczkę, więc jest coś prawdziwego w temacie Twojego postu Odpowiedz Link Zgłoś
fnoll Re: muzyka jest generalnie do dupy 08.10.02, 20:51 sa kraje w ktorych do dupy jest generalnie lewa reka, a wiadomo, ze lewa reka to reka ciemnosci, symbol szatana, stad dodatkowy zwiazek dupy (w ktora zreszta calowaly belzebuba czarownice na szabatach) z muzyka a ze czasem w kiblach gra orkiestra deta - to juz po prostu rzuca cien na muzyke klasyczna i jazz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janek0 Re: muzyka jest generalnie do dupy IP: *.acn.waw.pl 08.10.02, 21:17 fnoll napisał: > taka emocjonalna proteza - po co w ogole jej sluchac? jej > wszechobecnosc > jest wyrazem totalnego kryzysu zdrowia psychicznego > zachodnich spoleczenstw naczytałeś się Adorno ? Odpowiedz Link Zgłoś
fnoll Re: muzyka jest generalnie do dupy 08.10.02, 21:44 nie czytałem Adorno - po prostu słysze to co słysze muzyka, muzyka, muzyka czemu aż tyle tego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janek0 Re: muzyka jest generalnie do dupy IP: *.acn.waw.pl 08.10.02, 21:49 fnoll napisał: > nie czytałem Adorno - po prostu słysze to co słysze a bo on to samo mówił 50 lat temu. ale umarł wkrótce potem ze zgryzoty. ;^) > muzyka, muzyka, muzyka > czemu aż tyle tego? każdy chce się wykazać ? Odpowiedz Link Zgłoś
fnoll Re: muzyka jest generalnie do dupy 08.10.02, 22:23 no dobra - z jednej strony wielu sie chce wykazac ale z drugiej strony jeszcze wiecej osob chce sluchac, sluchac, sluchac... skad ten owczy ped do konsumowania muzyki? czy adorno zanim odszedl rozwiazal ta zagadke? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janek0 Re: muzyka jest generalnie do dupy IP: *.acn.waw.pl 08.10.02, 22:39 fnoll napisał: > ale z drugiej strony jeszcze wiecej osob chce sluchac, > sluchac, sluchac... > skad ten owczy ped do konsumowania muzyki? no, oczywiście dlatego, że jest mnóstwo specjalistów od marketingu, którzy też się chcą wykazać (to się nazywa komercja), i im się to udaje. potem jest mnóstwo takich, którzy chcą się wykazać, że nie podlegają perswazjom ze strony tych od marketingu, więc słuchają muzyki tych, którzy naprawdę się chcą wykazać, że potrafią robić muzykę nie wspomagani marketingiem (to się nazywa scena niezależna). więc spece od marketingu mają coraz większe pole żeby się wykazać, i kółko się zamyka, tyle że jest tej muzyki coraz więcej i więcej. > czy adorno zanim odszedl rozwiazal ta zagadke? a hgw. chyba dlatego umarł, bo ostatecznie nie rozwiązał. Odpowiedz Link Zgłoś
mallina Re: muzyka jest generalnie do dupy 08.10.02, 22:53 fnollu..a Ty nie sluchasz muzyki? Odpowiedz Link Zgłoś
gregkor Re: muzyka jest generalnie do dupy 10.10.02, 11:39 fnoll napisał: > taka emocjonalna proteza - po co w ogole jej sluchac? jej wszechobecnosc > jest wyrazem totalnego kryzysu zdrowia psychicznego zachodnich spoleczenstw Nie rozumiem sformułowania wyrazem totalnego kryzysu zdrowia psychicznego zachodnich spoleczenstw. To jakaś totalna brednia. Co mają z tym wspólnego zachodnie społeczeństwa, a może wschodnie nie słuchają, są po prostu głuche. A tak naprawdę to muzyka towarzyszy nam od tysięcy lat, to po co takie tematy. wyzdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janek0 Re: muzyka jest generalnie do dupy IP: *.acn.waw.pl 10.10.02, 14:00 gregkor napisał: > Nie rozumiem sformułowania wyrazem totalnego kryzysu > zdrowia psychicznego zachodnich spoleczenstw. to może właśnie dlatego... > A tak naprawdę to muzyka towarzyszy nam od tysięcy lat, > to po co takie tematy. chciałem zauważyć, że (excuse moi) kurewstwo też nam towarzyszy od tysięcy lat, i jakoś jest jednym z bardziej popularnych tematów. lepsze to temat niż majtki koleżanek z tatu. Odpowiedz Link Zgłoś
szarykot Re: muzyka jest generalnie do dupy 10.10.02, 11:43 deś za mną śpiewa właśnie SzP. Lipnicka. zaraz wpadnę w głęboki kryzys psychiczny... Odpowiedz Link Zgłoś
vulture Re: muzyka jest generalnie do dupy 10.10.02, 19:43 Zostańmy wszyscy drwalami. Odpowiedz Link Zgłoś
homohedonistus Monty Python Strikes Back 10.10.02, 20:15 vulture napisał: > Zostańmy wszyscy drwalami. Chciałem zostać drwalem! Tak, być drwalem! Skakać z pnia na pień, gdy spływają potężnymi rzekami Brytyjskiej Kolumbii! Wielkie świerki, modrzewie, jodły, potężne sosny! Zapach świeżego drewna! Trzask padających drzew a przy moim boku piękna dziewczyna. Zaś my śpiewamy, śpiewamy! Jestem drwalem i jestem O.K. Za dnia pracuję, w nocy spię. CHÓR KANADYJSKIEJ KONNEJ POLICJI: On jest drwalem i jest git! Za dnia pracuje, w nocy śpi! DRWAL: Ścinam drzewa, zjadam lunch i biegam do klozetu. Zakupy robię w środę i jadam grzanki z herbatą. CHÓR KANADYJSKIEJ KONNEJ POLICJI: Ścina drzewa, zjada lunch i biega do klozetu. Zakupy robi w środę i jada grzanki z herbatą. On jest drwalem i jest git! Za dnia pracuje, w nocy śpi! DRWAL: Ścinam drzewa, skaczę i brykam i dzikie kwiaty tratuję. Wkładam damskie ciuszki i po barach figluję. CHÓR KANADYJSKIEJ KONNEJ POLICJI: Ścina drzewa, skacze i bryka i dzikie kwiaty tratuje. Wkłada damskie ciuszki... i po barach figluje? On jest drwalem i jest git! Za dnia pracuje, w nocy śpi! DRWAL: Ścinam drzewa i mam wysokie obcasy, podwiązki oraz stanik! Chciałbym być dziewczynką jak moja mamuśka kochana. CHÓR KANADYJSKIEJ KONNEJ POLICJI: Ścina drzewa, ma... obcasy? ...podwiązki? ...oraz stanik?! Chce być dziewczynką? Ciota! Cholerna ciota! Zboczeniec! Pedalska ciota! DRWAL: Chciałbym być dziewczynką jak moja mamuśka kochana. Odpowiedz Link Zgłoś