Dodaj do ulubionych

Jak obecnie oceniacie St.Anger Metalliki ?

IP: *.chello.pl 29.11.05, 19:50
Od premiery minęło już ponad 2 lata, wtedy opinie były bardzo podzielone- od
zachwytu nad nowym "brudnym" brzmieniem po totalną krytykę. Jestem ciekaw
jakie jest wasze zdanie teraz- słuchacie często, czasem wracacie, a może
płyta leży gdzieś na samym dnie szuflady?
Obserwuj wątek
    • Gość: m Re: Jak obecnie oceniacie St.Anger Metalliki ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.05, 19:54
      na samym dnie to może nie leży, ale z wiekszą chęcią sięgam jednak po tą starą,
      dobrą Metallice...
    • tomash8 Re: Jak obecnie oceniacie St.Anger Metalliki ? 29.11.05, 19:57
      0/10 dno, tragedia, wstyd, kiepska produkcja, koszmar.
      • dreaded88 Re: Jak obecnie oceniacie St.Anger Metalliki ? 29.11.05, 20:43
        Tak daleko bym się nie posunął, ale po bodaj dwu- czy trzykrotnym przesłuchaniu zaraz po wydaniu zachciało mi się do "St.Angera" wrócić dopiero przed kilku tygodniami. Wrażenie - takie sobie. Przeciętna płyta i tyle. "Wstyd" i "koszmar" to za mocne określenia.
        • tomash8 Re: Jak obecnie oceniacie St.Anger Metalliki ? 29.11.05, 21:10
          Może i zbyt mocne...ale puść sobie jakikolwiek 3 ligowy thrash typu Forbidden,
          Protector, Atomkraft, Artillery czy Laaz rockit - St. Anger jest przy tym
          niczym! Ba, posune się do stwierdzenia że demówki Sodom czy Kreatora są
          ciekawsze muzycznie. Najgorsze w st. Anger jest to że ten album jest kompletnie
          niedorobiony, bo mimo wszystko mogło coś z tego być, jakby normalnie nagrać
          bębny, a nie jak na "Chapter of accidents" Dead Infection, zrobić jakieś
          solówki, troszkę poskracać kawałki...
          • theagata Re: Jak obecnie oceniacie St.Anger Metalliki ? 29.11.05, 21:19
            To się może podobać nie-fanom Metalliki.

pzdr.
          • dreaded88 Re: Jak obecnie oceniacie St.Anger Metalliki ? 30.11.05, 17:40
            Zamiast katować się trzecioligowym thrashem wolę wrócić do "Kill'em All" - przy tej płycie faktycznie "St. Anger" razi nieodjrzałością, brakiem pomysłów, nieporadnością, kiepską produkcją itp. Demówek Sodoma nie chce mi się odgrzebywać, ale akurat dziś przypominałem sobie Hellhammera. To akurat brzmi cieniej niż Metallica'2003 wink
          • carnivore69 Re: Jak obecnie oceniacie St.Anger Metalliki ? 01.12.05, 14:35
            > Ba, posune się do stwierdzenia że demówki Sodom czy Kreatora są
            > ciekawsze muzycznie.

Nie wiem jak demowki, ale zremasterowane Terrible Certainty z pewnoscia broni
            sie przy St. Anger.

> Najgorsze w st. Anger jest to że ten album jest kompletnie
            > niedorobiony, bo mimo wszystko mogło coś z tego być, jakby normalnie nagrać
            > bębny, [...] zrobić jakieś solówki, troszkę poskracać kawałki...

Tu zgadzam sie w 100%.

Pzdr.
    • Gość: pablos6 Re: Jak obecnie oceniacie St.Anger Metalliki ? IP: 81.168.209.* 29.11.05, 21:49
      Nieustannie próbuje przekonanać się do tej płyty (w przeciwieństwie do wielu,
      którzy już ją przekreślili). Słucham jej, niesłychanie mnie wciąga, później
      rzucam, niechce jej, mówie sobie że to kicha. Po jakimś czasie znowu tęsknie za
      tymi surowymi kawałkami . To jest naprawde zwariowane, ze skrajności w skrajność!
      Jedno się jeźdźcom udało - wywołać u mnie skrajne emocje!
      • theagata Re: Jak obecnie oceniacie St.Anger Metalliki ? 29.11.05, 21:59
        Lubię tę płytę właśnie za to surowe brzmienie, za kotłowanie niemiłosierne
        walenie wręcz po mózgu. Z powodu jazdy na Frantica obejrzałam w kinie Some Kind
        Of Monster a potem właśnie nabyłam St. Anger. Ale ja nigdy nie byłam fanką. To
        wszystko mi się stało dopiero w tym roku.

have fun
        pzdr.
    • kolega.maynard Re: Jak obecnie oceniacie St.Anger Metalliki ? 29.11.05, 22:19
      Ja na poczatku bylem zachwycony... nowa Metallica, ostre granie itd.
      Teraz uwazam ta plyte za kaszanke nie do sluchania... ok, posluchac mozna, ale wielkiej przyjemnosci to nie przyniesie.

Ale co jak co, St. Anger i Frantic wypadaja dosc dobrze na zywo i ladnie pasuja do setu
    • ari Re: Jak obecnie oceniacie St.Anger Metalliki ? 30.11.05, 12:45
      Poza utworem tytułowym bieda. A produkcja(zwłaszcza bębny) ociera się o skandal
      biorać pod uwagę czas sesji i jej koszty. Mogli to lepiej nagrac u mnie w
      powiecie w domu kultury.
    • Gość: panna a Re: Jak obecnie oceniacie St.Anger Metalliki ? IP: *.adsl.inetia.pl 30.11.05, 12:56
      a ja nigdy nie slucham starej metalliki, zas St.Anger mecze co jakis czas. mnie
      sie podoba. zupelnie i czysto emocjonalnie, bez technicznego spojrzenia do tego
      podchodze i jest fajnie wink
    • Gość: F. slabizna IP: *.thinprint.de / *.thinprint.de 30.11.05, 13:41
      Probowalem kilka razy; nigdy nie udalo mi sie jej dosluchac do konca.
      Od 10 lat nie maja juz nic ciekawego do powiedzenia.

F.
      • tomash8 Re: slabizna 30.11.05, 15:00
        Nie no "Reload" jest całkiem w porządku
        • Gość: mario Re: slabizna IP: *.aster.pl 30.11.05, 22:19
          jak dla mnie byla i bedzie znakomita
          pierwsza swietna produkcja od Justica-black albumy lołdy,relołdy do kosza
    • d.a.r.e.k Re: Jak obecnie oceniacie St.Anger Metalliki ? 30.11.05, 22:52
      u mnie wywołuje skrajne wrażenia : brzmienie - fajne , nowe (przynajmniej dla
      nich), kontrowersyjne bębny (przecież to nie przypadek ze tak właśnie
      brzmią) .. itd ale poza tym płyta razi brakiem pomysłów .. i w związku z tym
      mam cały czas wrażenie że kawałki są przy długie .. coś się ma zaraz stać a w
      efekcie nic się nie dzieje .. eksperyment brzmieniowy to troche za mało żeby te
      płyte pozytywnie ocenic .. przynajmniej od nich można wymagac znacznie wiecej.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka