d.a.r.e.k 01.12.05, 21:11 "Shake Off The m Shake Off The Dust...Arise" 2004r - oryginalny i naprawdę dobry roots na dodatek gość jest nowojorskim hasydem (hasidic reggae) , niezła mieszanka . Hasydzko-jamajski mix. Ciekawe czy ktoś w Polsce tego słucha ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tomyorke Re: MATISYAHU ... wyśmienite roots-reggae ... 01.12.05, 22:06 Ja słucham często jednego utworku i jestem pod sporym wrażeniem. Jakbyś miał jakieś mp3 to postaram się odwdzięczyć czy równie fajnym. A na początek dla Ciebie i dla wszystkich : www.ormusic.com/ecard/matisyahu/ Odpowiedz Link Zgłoś
tenzinn Re: MATISYAHU ... wyśmienite roots-reggae ... 02.12.05, 00:26 Ja znam, slucham i mam cala plyte. Swietna muza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wrecekrzepki Re: MATISYAHU ... wyśmienite roots-reggae ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.05, 00:50 Polecam tez plyte koncertowa "Live at Stubbs" - jest tam kilka kawalkow, ktorych nie ma na albumie + fajne wykonania tych, ktore sie na nim znalazly. Dobra pozycja. Odpowiedz Link Zgłoś
d.a.r.e.k Re: MATISYAHU ... wyśmienite roots-reggae ... 02.12.05, 11:17 świetny clip , od razu sprawdziłem ich trasę koncertową , wczoraj grali w Paryżu ale do Polski się nie wybierają , szkoda Matthew "Matisyahu" Miller to w ogóle dość Ciekawa postać , doczytałem się że regularnie współpracuje z muzułmańskim beatboxerem niejakim Kenny Muhammed. Ciekawe jakie są efekty.... A na marginesie to super że taka muzyka dociera jakoś do Polski , pomijając te (w większości) beznadziejne stacje radiowe i kanały tv. dzięki tomyorke Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wrecekrzepki Re: MATISYAHU ... wyśmienite roots-reggae ... IP: 195.136.112.* 02.12.05, 11:52 On sam bawi sie w beatboxing. Na plycie "Live at Stubbs" jest nawet kawalek - nazywa sie... "Beat box". Wynik, hmm powiedzmy, oryginalny. Odpowiedz Link Zgłoś
tomyorke Re: MATISYAHU ... wyśmienite roots-reggae ... 02.12.05, 19:14 Ale wrecekrzepki dawaj mp tróje Wszyscy już wiemy, że warto Odpowiedz Link Zgłoś
theagata Re: MATISYAHU ... wyśmienite roots-reggae ... 11.12.05, 19:22 Ciekawostka - dzisiaj usłyszałam Matisyahu w K-Rock Radio NY grającym Active Rock. pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciszą krzyczę Re: MATISYAHU ... wyśmienite roots-reggae ... IP: *.crowley.pl 02.12.05, 10:35 no zaciekawiło Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: drynda Re: MATISYAHU ... wyśmienite roots-reggae ... IP: *.range86-135.btcentralplus.com 11.12.05, 17:17 ... słucha tego parę osób. A słucha ktoś arabskiego reggae, tak dla odmiany www.kdn.pl Odpowiedz Link Zgłoś
tenzinn Re: MATISYAHU ... wyśmienite roots-reggae ... 11.12.05, 19:36 osobiscie nie posiadam arabskiego reggae, ale mam tybetanski trans Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nighthrill Re: MATISYAHU ... wyśmienite roots-reggae ... IP: *.elsat.net.pl 12.12.05, 00:12 "Chasydzki" się piszę przez "ch", tak gwoli przypomnienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: don wasyl 79 Re: MATISYAHU ... wyśmienite roots-reggae ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.05, 00:41 to dziwne,ale znalazłem obie(sic!)wersje,przez h i ch.. a muza?jednym słowem,RE-WE-LAC-JA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d.a.r.e.k Re: MATISYAHU ... wyśmienite roots-reggae ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.05, 00:57 stronka MATISYAHU nazywa się www.hasidicreggae.com , może to dlatego ... więc może obie wersje są prawidłowe , nie ma sie co nighthrill upierać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rasta Re: MATISYAHU ... wyśmienite roots-reggae ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.05, 21:25 Mam płytke jest genialna, koleś ma świetny głos. Oby było więcej takiej muzy. Odpowiedz Link Zgłoś
kazzol Re: MATISYAHU ... wyśmienite roots-reggae ... 21.12.05, 16:55 dla zainteresowanych - w styczniu, w USA wcyhodzi nowy album Matysiahu pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dan Re: MATISYAHU ... wyśmienite roots-reggae ... IP: *.allegro.pl 22.12.05, 13:32 Mam jego płyte! Jeszcze w zeszłym roku zakupiłem w USA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dan Re: MATISYAHU ... wyśmienite roots-reggae ... IP: *.allegro.pl 22.12.05, 13:37 Jestem najdłużej słuchającym w Polsce Pamiętam jak jeszcze go w polskich googlach wogóle nie było Odpowiedz Link Zgłoś
tenzinn Re: MATISYAHU ... wyśmienite roots-reggae ... 23.01.06, 01:26 Dla zainteresowanych polecam ten link: www.ormusic.com/ecard/matisyahu/player.html Milego sluchania Odpowiedz Link Zgłoś
theagata MATISYAHU na TESTIFY P.O.D. 23.01.06, 11:00 Matisyahu pojawił się gościnnie na najnowszej płycie P.O.D. have fun Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaśka Re: MATISYAHU ... wyśmienite roots-reggae ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.06, 21:50 jasne , jest naprawdę dobry!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kasicus Re: MATISYAHU ... wyśmienite roots-reggae ... 11.02.06, 14:16 nooo matisyahu rzadzi fantastyczna muza troszke inna niz caly ten szum wszedzie dookola a king without a crown w wersji live... na wszystkie smutki zaradzi Odpowiedz Link Zgłoś