Dodaj do ulubionych

MATISYAHU ... wyśmienite roots-reggae ...

01.12.05, 21:11
"Shake Off The m Shake Off The Dust...Arise" 2004r - oryginalny i naprawdę
dobry roots na dodatek gość jest nowojorskim hasydem (hasidic reggae) ,
niezła mieszanka smile. Hasydzko-jamajski mix. Ciekawe czy ktoś w Polsce tego
słucha ?
Obserwuj wątek
    • tomyorke Re: MATISYAHU ... wyśmienite roots-reggae ... 01.12.05, 22:06
      Ja słucham często jednego utworku i jestem pod sporym wrażeniem. Jakbyś miał
      jakieś mp3 to postaram się odwdzięczyć czy równie fajnym. A na początek dla
      Ciebie i dla wszystkich : www.ormusic.com/ecard/matisyahu/
      • tenzinn Re: MATISYAHU ... wyśmienite roots-reggae ... 02.12.05, 00:26
        Ja znam, slucham i mam cala plytesmile.
        Swietna muza.
        • Gość: Wrecekrzepki Re: MATISYAHU ... wyśmienite roots-reggae ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.05, 00:50
          Polecam tez plyte koncertowa "Live at Stubbs" - jest tam kilka kawalkow, ktorych
          nie ma na albumie + fajne wykonania tych, ktore sie na nim znalazly. Dobra pozycja.
      • d.a.r.e.k Re: MATISYAHU ... wyśmienite roots-reggae ... 02.12.05, 11:17
        świetny clip , od razu sprawdziłem ich trasę koncertową , wczoraj grali w
        Paryżu ale do Polski się nie wybierają , szkoda sad
        Matthew "Matisyahu" Miller to w ogóle dość Ciekawa postać , doczytałem się że
        regularnie współpracuje z muzułmańskim beatboxerem niejakim Kenny Muhammed.
        Ciekawe jakie są efekty.... A na marginesie to super że taka muzyka dociera
        jakoś do Polski , pomijając te (w większości) beznadziejne stacje radiowe i
        kanały tv.

dzięki tomyorke

• Gość: Wrecekrzepki Re: MATISYAHU ... wyśmienite roots-reggae ... IP: 195.136.112.* 02.12.05, 11:52
          On sam bawi sie w beatboxing. Na plycie "Live at Stubbs" jest nawet kawalek -
          nazywa sie... "Beat box". Wynik, hmm powiedzmy, oryginalny.
          • tomyorke Re: MATISYAHU ... wyśmienite roots-reggae ... 02.12.05, 19:14
            Ale wrecekrzepki dawaj mp tróje wink Wszyscy już wiemy, że warto
            • theagata Re: MATISYAHU ... wyśmienite roots-reggae ... 11.12.05, 19:22
              Ciekawostka - dzisiaj usłyszałam Matisyahu w K-Rock Radio NY
              grającym Active Rock.

pzdr.

• Gość: ciszą krzyczę Re: MATISYAHU ... wyśmienite roots-reggae ... IP: *.crowley.pl 02.12.05, 10:35
      no zaciekawiło smile
    • Gość: drynda Re: MATISYAHU ... wyśmienite roots-reggae ... IP: *.range86-135.btcentralplus.com 11.12.05, 17:17
      ... słucha tego parę osób. A słucha ktoś arabskiego reggae, tak dla odmiany smile
      www.kdn.pl
      • tenzinn Re: MATISYAHU ... wyśmienite roots-reggae ... 11.12.05, 19:36
        osobiscie nie posiadam arabskiego reggae, ale mam tybetanski transsmile
    • Gość: nighthrill Re: MATISYAHU ... wyśmienite roots-reggae ... IP: *.elsat.net.pl 12.12.05, 00:12
      "Chasydzki" się piszę przez "ch", tak gwoli przypomnienia.
      • Gość: don wasyl 79 Re: MATISYAHU ... wyśmienite roots-reggae ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.05, 00:41
        to dziwne,ale znalazłem obie(sic!)wersje,przez h i ch..
        a muza?jednym słowem,RE-WE-LAC-JA.
      • Gość: d.a.r.e.k Re: MATISYAHU ... wyśmienite roots-reggae ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.05, 00:57
        stronka MATISYAHU nazywa się www.hasidicreggae.com , może to dlatego ...
        więc może obie wersje są prawidłowe ,
        nie ma sie co nighthrill upierać smile
    • Gość: rasta Re: MATISYAHU ... wyśmienite roots-reggae ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.05, 21:25
      Mam płytke jest genialna, koleś ma świetny głos. Oby było więcej takiej muzy.
      • kazzol Re: MATISYAHU ... wyśmienite roots-reggae ... 21.12.05, 16:55
        dla zainteresowanych - w styczniu, w USA wcyhodzi nowy album Matysiahu wink

pzdr
        • Gość: dan Re: MATISYAHU ... wyśmienite roots-reggae ... IP: *.allegro.pl 22.12.05, 13:32
          Mam jego płyte! Jeszcze w zeszłym roku zakupiłem w USA wink
          • Gość: dan Re: MATISYAHU ... wyśmienite roots-reggae ... IP: *.allegro.pl 22.12.05, 13:37
            Jestem najdłużej słuchającym w Polsce wink Pamiętam jak jeszcze go w polskich
            googlach wogóle nie było wink
            • tenzinn Re: MATISYAHU ... wyśmienite roots-reggae ... 23.01.06, 01:26
              Dla zainteresowanych polecam ten link:
              www.ormusic.com/ecard/matisyahu/player.html
              Milego sluchaniasmile
              • theagata MATISYAHU na TESTIFY P.O.D. 23.01.06, 11:00
                Matisyahu pojawił się gościnnie na najnowszej płycie P.O.D.

have fun
    • Gość: kaśka Re: MATISYAHU ... wyśmienite roots-reggae ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.06, 21:50
      jasne , jest naprawdę dobry!!!!
      • kasicus Re: MATISYAHU ... wyśmienite roots-reggae ... 11.02.06, 14:16
        nooo matisyahu rzadzismile fantastyczna muzasmile troszke inna niz caly ten szum
        wszedzie dookolasmile a king without a crown w wersji live... na wszystkie smutki
        zaradzi
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka