Gość: Tomq IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 17.11.02, 19:08 Wszyscy narzekaja na Gawlinskiego, na obecny poziom Wilkow... a czy pamieta ktos taki zespol jak Madame? Ja pamietac nie moge bo wowczas mialem pare miesiecy , ale jak najbardziej mi sie podoba. Zna ktos? Slucha ktos? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
moore_ash Re: Madame 17.11.02, 19:15 witam. pamietam madame z jakiejs skladanki nowofalowej. wiem, ze bylem delikatnie odurzony tymjednym kawalkiem, ktory wtedy uslyszalem. z mila checia posluchalbym pozostalych nagran madame. pierwsze nagrania wilkow tez mi si epodobaly w sumie... to co jest teraz pozostawiam bezkomentarza, jak zreszta cala scene muzyczna w tym krajy (poza malymi wyjatkami)... pozzdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomq Re: Madame IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 17.11.02, 19:19 Ta skladanka to zapewne "Polish New Wave 1983..." i obok Madame jest tam tez Made In Poland, Variete i 1984. Sa to chyba kawalki z singli wydanych kiedys dla Tonpressu. A w 1999r. ponoc ukazal sie (po 13 latach od nagrania!) na CD zapis pewnego koncertu Madame. Tylko tego w zaden sposob nie moge zdobyc.... Ktory kawalek cie tak odurzyl? "Sybilla"? Odpowiedz Link Zgłoś
moore_ash Re: Madame 18.11.02, 20:03 tak, ten kawalek to "sybilla". pamietam ze bardzo, ale to bardzo mi sie podobal... ta skladanka to byla jakas punkowa kompilacja bo mialem ich sporo w owym okresie... wczoraj przegrzebalem wszystkie szuflady plytowo-kasetowe i nie znalazlem a to trudno.... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jack Re: Madame IP: *.stansat.pl / *.gazeta.pl 17.11.02, 19:27 Nie ma tego słuchanie za wiele... Pamiętam że do Sybilli było nawet video Odpowiedz Link Zgłoś
teddy4 Re: Madame 17.11.02, 19:30 Gość portalu: Jack napisał(a): > Nie ma tego słuchanie za wiele... > Pamiętam że do Sybilli było nawet video Było też do "Głupiego numeru" i do "Krawatu powieszonego w łaźni". Mam prawie wszystko co ten zespół nagrał. Niestety kasetę z ich koncertem z Jarocina 84 zwinęła mi dawno nie widziana koleżanka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomq Re: Madame IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 17.11.02, 19:34 Buuuu..... a ja tych video nie widzialem. Chetnie bym obejrzal, podobnie jak klipy Klausa Mitffocha czy "Misiowie puszysci" Siekiery (ponoc rewelacyjne!) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomq Re: Madame IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 17.11.02, 19:41 Tu: www.w-matni.mirage.com.pl/madame/ jest stronka o Madame. Przypadkiem przed chwila zauwazylem, ze dzis o 20.40 na TV Polonia koncert Wilkow z 1993 r. czyli "Baski" nie bedzie Odpowiedz Link Zgłoś
teddy4 Re: Madame 17.11.02, 19:45 Lepsza strona jest na www.terra.art.pl/dadamusic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomq Re: Madame IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 17.11.02, 19:49 Tak, wiem. Znam Dada's Music Pages, ale tam akurat nie ma nic o Madame. Odpowiedz Link Zgłoś
devote Re: Madame 17.11.02, 20:45 nie ma to jak dobre stare kapele takie jak madame,variete i aya rl. chodzilem wtedy do podstawowki.to byly czasy.gramofon marki Artur i Kasprzak kasetowy Odpowiedz Link Zgłoś
devote Re: Madame 17.11.02, 20:47 dodam ze w tej chwili mam tylko jedno cd z Aya RL. "skora" to byl hicior Odpowiedz Link Zgłoś
devote Re: Madame 17.11.02, 20:48 dodam ze w tej chwili mam tylko jedno cd z Aya RL wydane przez pomaton w 1991 roku. "skora" to byl hicior Odpowiedz Link Zgłoś
miecio4 Re: Madame 18.11.02, 00:30 Byłem nawet na kilku koncertach Madame ale zdecydowanie bardziej podobały mi sie Made in Poland i Variete. Szkoda że zespół Ivo Partizan nie nagrał żadnej płyty bo pewnie dzisiaj tez ludzie by ich wspominali. Odpowiedz Link Zgłoś
ladyblue Re: Madame 18.11.02, 10:52 Gość portalu: Tomq napisał(a): > Wszyscy narzekaja na Gawlinskiego, na obecny poziom Wilkow... no nie wszyscy, ja zawsze wierna, cokolwiek był popełnił Madame wielbię bardzo ale słucham rzadko bo straszliwie dołuje. i takie niepodobne do twórczości w latach 90tych. płytka z koncertu w każdym empiku zapewne leży (tamże kupiłam i tam często je widuję), niestety paru ważnych piosenek na niej nie ma Odpowiedz Link Zgłoś
miecio4 Re: Madame 18.11.02, 11:38 ladyblue napisała: > Madame wielbię bardzo ale słucham rzadko bo straszliwie dołuje. i takie > niepodobne do twórczości w latach 90tych. Muszę Cię rozczarować ale zespół Madame przestał istnieć w roku 1986 a krótkie pózniejsze spotkania muzyków nie mają żadnego uzasadnienia dla tego co napisałas. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agrafka Re: Madame IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 18.11.02, 12:45 A dlaczego nikt o Operze nie wspomniał? Dla mnie to był dobry zespół, mam gdzieś nawet ich kasetę....Choćby za to szacunek dla Gawlińskiego, bo to co teraz...... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
teddy4 Re: Madame 18.11.02, 19:53 Opera z Gawłem to był naprawdę dobry zespół. Szkoda, że na kasecie dokumentującej tą współpracę nie ma "Racheli". Ta piosenka brzmiała wtedy całkowicie inaczej ze względu na fajny riff Krzywańskiego stanowiący jedyny zresztą akompaniament do wokalu Gawła. Odpowiedz Link Zgłoś
ladyblue Re: Madame 18.11.02, 16:49 miecio4 napisał: > Muszę Cię rozczarować ale zespół Madame przestał istnieć w roku 1986 a krótkie > pózniejsze spotkania muzyków nie mają żadnego uzasadnienia dla tego co > napisałas. wyobraź sobie ze o tym wiem, pisząc twórczość miałam na myśli (jak ja nienawidzę łopatologicznie wyjaśniać!!!) późniejszą twórczość Gawlińskiego, z lat 90tych. i różnicę w nastrojowym zabarwieniu utworów. wystarczajaco jasno? Odpowiedz Link Zgłoś
miecio4 Re: Madame 18.11.02, 17:49 Nie rozumiem tylko czemu sie zaraz denerwujesz?! Może niektórzy potrzebują łopatologicznego tłumaczenia. A złość piękności szkodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
ladyblue Re: Madame 18.11.02, 17:53 miecio4 napisał: > Nie rozumiem tylko czemu sie zaraz denerwujesz?! > Może niektórzy potrzebują łopatologicznego tłumaczenia. > A złość piękności szkodzi. jeszcze nie zaczęłam się denerwować a piękna jestem tak ze złość mi nie zaszkodzi Odpowiedz Link Zgłoś
miecio4 Re: Madame 18.11.02, 17:56 ladyblue napisała: > a piękna jestem tak ze złość mi nie zaszkodzi > A tośmy sie dobrali!!! Bo ja ze względu na swoją piekność to juz od 10 lat staram sie nie denerwować. Odpowiedz Link Zgłoś
ladyblue Re: Madame 18.11.02, 18:18 miecio4 napisał: > ladyblue napisała: > > a piękna jestem tak ze złość mi nie zaszkodzi > > > A tośmy sie dobrali!!! > Bo ja ze względu na swoją piekność to juz od 10 lat staram sie nie denerwować. hyhyhy to znowu łopatologicznie to nie była ironia tylko scyro prowda pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś