Gość: kaalko IP: *.rz.uni-potsdam.de 20.11.02, 13:51 szukam kapel grajacych klasycznego punka z melodycznym damskim wokalem (chumbawumba ale ostrzej), za wszelkie typy najlepiej z namiarami do sciagnieci wielkie dzieki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kaalko Re: punk i kobiety IP: *.rz.uni-potsdam.de 20.11.02, 13:59 blyskawicznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaalkos Re: punk i kobiety IP: *.rz.uni-potsdam.de 20.11.02, 14:01 moglobybyc jednak mniej enigmatyczne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k.looska Re: punk i kobiety IP: *.rz.uni-potsdam.de 20.11.02, 14:20 rownie dobrze jak G 8 ,L 4 bardziej rozumiem. Ale domyslam sie, ze za nijaka nazwa skitrane sa niebywale walory, przynajmniej wokalne Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: punk i kobiety 20.11.02, 14:33 Gos´c´ portalu: k.looska napisa?(a): > rownie dobrze jak G 8 ,L 4 bardziej rozumiem. Ale domyslam sie, ze za nijaka > nazwa skitrane sa niebywale walory, przynajmniej wokalne Skitrane, jak najbardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hair Re: punk i kobiety IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 20.11.02, 14:21 scattergun (niemcy) i la fraction (francja) obydwa dostepne na kazaa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaalko Re: punk i kobiety IP: *.rz.uni-potsdam.de 20.11.02, 14:26 wlasnie takich wypowiedzi oczekiwalem. Zwiezle z odnosnikami i bez nachalnego narzucania gustu. Odpowiedz Link Zgłoś
homohedonistus Re: punk i kobiety 20.11.02, 14:31 wczesny POST REGIMENT poszukałbym gdzieś tutaj punk.toplista.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kool.ka Re: punk i kobiety IP: *.rz.uni-potsdam.de 20.11.02, 14:39 wczesny post regiment niestrawny ze wzgledu na ciagla zmiane barw. Obawiam sie, ze polski punk nie dostarczy mi oczekiwanych wrazen. Szukam bardziej czegos w melodycznym finskim lub nie mniej dzwiecznym hiszpanskim. Uwielbiam przyprawiajaca o dreszcze forme. Kobiecy wokal zanurzony w punku plus manicheizm ideologii... Odpowiedz Link Zgłoś
homohedonistus Re: punk i kobiety 20.11.02, 14:49 TILT? nie ten polski TILT oczywiście ze znakiem zapytania, bo słyszałem tylko dwa ich utwory... jeżeli znów pudło to się poddaję... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kalkos Re: punk i kobiety IP: *.rz.uni-potsdam.de 20.11.02, 14:54 cos mi sie obilo o uszy i faktycznie musze tego poszukac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kazek Re: punk i kobiety IP: *.klik.pl 06.12.02, 12:23 Ten amerykański TILT bo chyba o nim piszesz jest znakomity i ma na koncie chyba z 5 płyt Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomq Re: punk i kobiety IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 29.01.03, 11:13 A moze BLADE LOKI? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ksenia Re: punk i kobiety IP: *.de.ihost.com 20.11.02, 17:10 CRASS (np rewelacyjna plyta Penis Envy, ale nie tylko. Eve Libertine spiewala prawie na wszystkich ich albumach. ale na Penis Envy spiewa TYLKO ona.) POISON GIRLS (wokal dosc nietypowy, ale warto! Pani nazywa sie Vi Subversa i swoja przygode z piosenka rozpoczela w dosc poznym wieku )) pozdr! ksenia ) Odpowiedz Link Zgłoś
teddy4 Re: punk i kobiety 20.11.02, 22:25 RAINCOATS. Same panie. Grały w Remoncie w roku 78. Chyba nie umiały grać ale jak napisał Ro-Ro nieźle wyglądały. ASHLAR. Dziewczyny z Krakowa. Miały niezłe pomysły, chociaż trochę gorzej z wykonaniem. Sprawna gitarzystka. Odpowiedz Link Zgłoś
kosz.marny Re: punk i kobiety 21.11.02, 12:26 właśnie chciałem napisać, że CRASS, ale się spóźniłem no i właśnie przede wszystkim płyta "Penis Envy" Kiedyś była jeszcze taka kapela L7, ale nie wiem, czy jeszcze istnieje ani co właściwie gra. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martinez Re: punk i kobiety IP: *.kprm.gov.pl / 158.66.32.* 21.11.02, 13:31 Polecam: Slant 6 - ciekawa formacja kobieca z Dischordu, niestety już zaprzestała działalności, Starkweather z Edison Records z delikatnym damskim wokalem, choć to bardziej hardcore/emo z wpływem punka,też już nie istnieją, Hazel - formacja nagrywająca kiedyś dla Sub Popu (rozpadli się również), na pewno muzyka zakorzeniona w punk rocku, ale to raczej mocniejszy indie-rock, Dog Faced Hermans - holenderscy wymiatacze, zwariowana stylistyka, pomieszanie gatunków ale z gitarzystą Andym z The Ex. Jak sobie przypomnę coś jeszcze to napiszę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaalko Re: punk i kobiety IP: 141.89.80.* 21.11.02, 14:08 dzieki za wasze typy, zdaje sie, ze zbliza sie ostrzal mojego konta. Ale czyz nie ma nic piekniejszego, niz woal kobiecego glosu podszyty strzalami anarchorebelii... Odpowiedz Link Zgłoś
kosz.marny Re: punk i kobiety 21.11.02, 15:10 a jeszcze mi się przypomniało - DISAFFECT (nie wiem, czy jeszcze istnieją) - ma 2 wokale, męski i kobiecy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stanislaw Re: punk i kobiety IP: proxy / *.sulzer.com 21.11.02, 16:37 pierwsz i druga plyta Siouxie and the Banshees Odpowiedz Link Zgłoś
jasiek666 Re: punk i kobiety 22.11.02, 09:35 No to wypada jeszcze wspomnieć o the Plasmatics z nie do końca poczytalną Wendy O Williams. Ale słuchać tego to już wypada znacznie mniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaalko Re: punk i kobiety IP: *.zedat.fu 22.11.02, 11:10 w zwiazku ze sprokurowana lista dodam i wlasne dwa typy, wprawdzie mocno osadzone w orientacji ska ale za to dreszcz przy sluchaniu zapewniony: Messer Banzani (DDR Lubeka) i Paula Black Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gramer Re: punk i kobiety IP: proxy / *.public.lawson.webtv.net 28.01.03, 19:27 Hej, zapomnieliscie o najwazniejszych zespolach, co prawda wspomnieliscie The Raincoats, ulubiony zespol Kurta Cobaina, ale gdzie Poly Styrene i X-Ray Spex, Gaye Advert (basistka) i The Adverts, Exene Cervenka i X, Penelope Houston i The Avengers, krolowa no wave Lydia Lunch i Teenage Jesus and the Jerks, The Slits???!!! Pewnie kogos pominalem... Oczywiscie Maanam - singiel dla Tonpressu z pierwotnymi wersjami "Boskiego Buenos" i "Zadzy Pieniadza"! Odpowiedz Link Zgłoś