zamek 22.11.02, 12:44 Spełniam życzenie Draconessy i pokazuję stronę kompozytora bardzo bliskiemu memu sercu i uszom... www.lmuza.lv/Composers/Vasks/ Co sądzicie? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
draconessa Re: Poznajcie Pana Vasksa 25.11.02, 10:22 czesc, zamek...ale mi te zamieszczone utowry ( a raczej ich fragmenty) nie chca grac na moim komputerze(( Buuu, czyzby ta strona nuie lubila Windows XP??? Odpowiedz Link Zgłoś
zamek Re: Poznajcie Pana Vasksa 25.11.02, 11:03 Hej Czy próbujesz odtworzyć je wprost ze strony? Ja wolałem je najpierw ściągnąć - "dla spokojności". Pozdrawiam i powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
draconessa Re: Poznajcie Pana Vasksa 25.11.02, 11:11 probowalam ze strony, to teraz je bede sciagac...moze sie odpala)) Odpowiedz Link Zgłoś
draconessa Re: Poznajcie Pana Vasksa 26.11.02, 20:07 Zamek!!! Kupoilam dzisiaj plyte Vaska - w ciemno, bo strasznie pomalu mi sie sciagala muzyka z sieci. Byla to najlepsza decyzja dzisiejszego dnia, a moze nawet i tygodnia!!! Jestem zachwycona!!! Dziekuje!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
zamek Re: Poznajcie Pana Vasksa 26.11.02, 21:16 Miód na moje serce!!! ))))))) Pochwal się, co kupiłaś??? Pozdrowionka serdeczne )) Odpowiedz Link Zgłoś
draconessa Re: Poznajcie Pana Vasksa 26.11.02, 21:48 Zdobylam mate saule... tak na serio w ciemno, bo ( poniewaz nie udalo mi sie owocnie sciagnac muzyki z cieci) nie wiedzialam , czego sie spodziewac i mialam niejakie obawy plus z taka pewna niesmialoscia...wiesz, jak to jest, jak sie muzyki wspolczesnej dobrze nie zna, to czlek sie nieco boi...No wiec puszczam to, zaczyna sie - ( three poems by czeslaw milosz) no i mnie z wrazenia wcisnelo w fotelik, az sie ugial i tak zostalo...a na koniec dona nobis pacem i te przepotezne organy!!! Szok....nie wiem, jak Ty masz, ale ja, jak tylko przymykalam oczy, to od razu widzialy mi sie lodowe przestrzenie, cienie, swiatlocienie...bardzo ciekawa jest ta muzyka, nie daje sie nudzic i pozostawac obojetnym. Wdzieczna jestem, dzieki Tobie sie z nia zapoznalam. Odpowiedz Link Zgłoś
kanarek2 Re: Poznajcie Pana Vasksa 01.12.02, 19:38 Laduje mi sie jedynie polowa Vasksa, w dodatku bardzo krotkie te kawaki, ale brzmi to niezwykle ciekawie, Zamku! Drago, dasz spiratowac?? Odpowiedz Link Zgłoś
draconessa Re: Poznajcie Pana Vasksa 01.12.02, 20:13 hehehe, cichutko ( bo wszak nielegalnosc...)) Ale oczywiscie tak! Odpowiedz Link Zgłoś
kanarek2 Re: Poznajcie Pana Vasksa 10.01.03, 20:26 Dragonesso, jak milo byc piratem!! dzięki! Vasks swietny rzeczywiscie, chor to jednak potężny instrument. Zamku, w drugiej polowie lutego jest forum Lutoslawskiego, bedzie Vasks, i Part, i inne ciekawe bardzo, i ustalilismy z draconessa ze przyjeżdżasz do Wawy, bardzo się cieszymy! Pozdrawiam, kanarek Odpowiedz Link Zgłoś
zamek Re: Poznajcie Pana Vasksa 10.01.03, 21:02 A, to znakomicie..., właśnie się zastanawiałem, co to ja wtedy robię... Pewnie, że będę! Dzięki serdeczne )) Odpowiedz Link Zgłoś
draconessa Re: Poznajcie Pana Vasksa 10.01.03, 22:33 Sprobowalbys nei przyjechac... zreszta, nie masz nic do gadania)) i tak to juz ustalone)) program zapewne na stronach FN w sieci znajdziesz Odpowiedz Link Zgłoś
draconessa Re: Poznajcie Pana Vasksa 10.01.03, 22:34 A widzisz!!! A czy tez miales wrazenie , ze to bardzo mrozna muzyka - chociaz tytul plyty oznacza " Matke slonce"???? Odpowiedz Link Zgłoś
kanarek2 Re: Poznajcie Pana Vasksa 12.01.03, 23:29 Jasne, bardzo to mrozna muzyka, pewno przez te sztuczki co on z chorem robi. Najmniej podobaja mi sie wiersze Miłosza, reszta (mate saule, dona nobis pacem) bardzo, dzieki raz jeszcze! pozdrawiam, k Odpowiedz Link Zgłoś
kanarek2 Re: Poznajcie Pana Vasksa 26.05.03, 16:44 Draconesso droga, zapomnielem Ci o tym powiedziec: pare tygodni temu slucham radia, a tu nowy Vasks jakis, bliski owym sniegom co je znamy z plyty. Rzecz sie konczy, i spiker powiada ze to ow chór estoński, ale wcale nie Vasks. Wiec ja podejrzewam, że mróz to kwestia choru przede wszystkim. Może zaproponujemy Vasksa Savallowi? pozdrawiam, k. Odpowiedz Link Zgłoś
draconessa Re: Poznajcie Pana Vasksa 26.05.03, 20:25 A to bylby ciekawy eksperyment. Ciekawe, czym by sie skonczylo)) Odpowiedz Link Zgłoś
kazisi Re: Poznajcie Pana Vasksa 11.02.03, 12:13 zwrócili państwo uwagę, ile szokująco dobrej muzyki powstało w tamtym rejonie świata [a przecież ludzi jest tam tylu, co u nas w większej aglomeracji!]?! vasks to łotysz, a ja od kilku miesięcy zdzieram laserem dwie płytki, które kupiłem podczas jesiennego festiwalu muzyki estońskiej: najstarszy prezentowany na nich kompozytor ma lat 70, najmłodsza [piegowata blondyneczka]... 26. osoby, które na tym forum deklarowały, że nie lubią słuchać muzyki współczesnej, powinny zdobyć nagranie "display IX" raimo kangro! śmiem twierdzić, iż jest to najwygodniejsza droga to zostania fanem tejże muzyki. dziesięciominutowa kompozycja powstała z inspiracji lekturą biblijnej opowieści o trąbach jerychońskich to szarża sekcji dętej [jak dętej?! boże] wspomaganej przez zakręcony fortepian i kilka innych instrumentów. pozdrawiam kaz ps niestety kangro zmarł przed dwoma laty Odpowiedz Link Zgłoś
zamek Re: Poznajcie Pana Vasksa 28.05.03, 21:24 No dobrze. Dzisiaj był dzień prawdy - ostatni wykład z propedeutyki muzyki współczesnej i moje drogie studenty dostały do posłuchania Koncert na rożek angielski Vasksa. Zgodnie z planem towarzystwo opuściło zajęcia ze szczękami poniżej kolan. Jakież wrażenie robi ta muzyka... Odpowiedz Link Zgłoś