Gość: xxx IP: *.neo / 192.168.20.* 27.11.02, 17:30 niegupi ten Peja. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: XXX Re: Zakazane piosenki. Rozmowa z raperem Peja˛ IP: *.abo.wanadoo.fr 27.11.02, 21:13 nieglupi? to jest kompletny idiota i marny pozer Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PiotrEs Re: Zakazane piosenki. Rozmowa z raperem Peja˛ IP: *.bydg.pdi.net 08.12.02, 17:53 Widziałem Peję w "Blokersach" i wygladał na najbardziej inteligentnego z bandy tych przyjebanych,zdziecinniałych pozerów.Ale to był tylko pozór - gość nawet na piędź nie różni się od swoich koleżków; jest jeszcze bardziej zakłamanym kutasem niż większość ludzi z popowego mainstreamu - on głosi rewoltę w imię sprzedaży wiekszej ilości swoich płyt i maksymalizacji swojego zysku.A biedne dzieciaki to chwytają i dostają potem pały, siedzą na dołkach, mają na głowie kuratorów.Niech cię chuj, Peja... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hiphop.pl Re: Zakazane piosenki. Rozmowa z raperem Peja˛ IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 10.10.03, 23:03 Nie mam ochoty lać wody we wstępie, więc przejdę od razu do meritum. Peja poczuł, że oto ma swoje 5 minut na dotarcie ze swoimi prawdami do ogółu. Śmieje się z innych raperów, że poczuli się odpowiedzialni za swoje teksty a sam, gdy mu 'zarzucić' pouczanie to broni się, że to nie takie prawdziwe pouczanie. Że on tylko pokazuje, stara się przestrzec. Poza tym głosi optymizm, to już zostawie bez komentarza. Peja oczywiście nie rozumie tej całej mody na hardcore'owy styl życia, co prawda ja też jej nie rozumiem, ale ja jej nie propaguje. A swoją drogą, jak większość rapu może nie być hardcore'owa, skoro w kraju jest tak ciężko. Pei chyba zdaje się, że podkreśli oryginalność swej twórczości mówiąc, że to 'rap Pei' i chociaż jest z podwórka, to jest inny. Frazes jakich mało, każdy MC powie, że to co on tworzy, wypływa z jego serca, jest tworem jego duszy, a spostrzeżenia wynikiem świetnego zmysłu obserwacji i w ogóle och i ach. A moim zdaniem Peja należy do tego nurtu, o którym on sam mówi, że się przeje. Pewnie wolałby [to już wyczytuje między wierszami] być uważany za rodzimego KRS ONE'a, a ci okropni redaktorzy etykietujący każdego zaliczają go do nurtu podwórkowego. A on przecież [podkreślę to jeszcze raz, bo to ważne] robi swój rap. A że jest on podobny do setek innych...to już inny problem. Peja ma intrygujące podejście do państwa [jako instytucji], do praw, jakie w nim panują. Skoro państwo jest tak do dupy, że pracując w nim uczciwie nie można zarobić tyle, by godziwie żyć, to trzeba kraść. Tylko dlaczego potem zżyma się, na tą demoralizacje, skoro sam ją popiera. I jeżeli już pozwala na kradzież, to nie rozumiem dlaczego wkurza się na elity. Wyczuwam tu zazdrość, że oni mogą się legalnie nakraść i mogą ukraść o wiele więcej. Jest to bardzo rozchwiane, niby po co poświęcać się w imię uczciwości, ale z drugiej strony degrengolada moralna. Peja jakby mówił, wszystko jest złe, ale zawsze można to wykorzystać w jakiś sposób na swoją korzyść. Więc rozpieprzmy system, ale najpierw sobie na nim troche poużywajmy. Bo musicie wiedzieć, że Peja ryzykuje życiem przekazując Wam to prawdę, której nikt albo nie widzi, albo nie chce przyjąć do wiadomości. Szkoda, że już nie ma SB, bo wtedy mógłby mówić, jak ci z władzy się go boją i na dowód pokazywać sińce, jakie zdobył podczas przesłuchań. A tak może najwyżej mówić o 'teczkach', kto wierzy, jego sprawa. Zastanawia mnie do kogo woła ten propagator prawdy, skoro i tak jest przekonany, że rewolucja, jaka niedługo będzie [czy za sprawą zdjęcia ludziom klapek z oczu ?] będzie jednoosobowa, a reszta dalej będzie pokornie zapieprzać. No to po cholere tak się starać, ponosić jakieś ofiary, dla ludzi, którzy tego nie docenią i nie wykorzystają. Peja kreuje odrealniony obraz hiphopu. Stara się z niego zrobić coś, co jest niebezpieczne [również dla twórców], nazywa to 'rozgłośnią piracką' podczas, gdy zjawisko to jest już wpisane w krąg popkultury, legalnie i bezproblemowo w nim funkcjonuje. To musi być przykre dla człowieka , który ma przed oczami obraz "Wolność wiodąca lud na barykady", a sam sobie jawi się jako tytułowa dama, tylko że z kamieniem w ręce. W końcu pada bardzo ważne pytanie "Jak chcesz świat zmieniać?". Pada bardzo konkretna recepta - przez opisanie. Jestem pod dużym wrażeniem prostoty tej metody. Chociaż niechciałbym chodzić do lekarza, który by mnie tak leczył. Wizyta u niego pewnie wyglądałaby tak "Dzień dobry, co panu dolega" "Ano boli mnie tu, tu i tu" "Ma pan raka płuc" "Aha, dziękuje, do widzenia". Oczywiście upraszczam, ale chyba wiecie o co mi chodzi. Życze powodzenia w zmienianiu świata. Dziwi mnie jeszcze wiele pomniejszych rzeczy w wypowiedziach Pei. Na przykład mówi, że nie lubi kategoryzacji ludzi, a również sam to robi, albo zwalanie winy na rodziców, za uczenie dzieci 'nieparlamentarnego' języka. I jak to w końcu z tą władzą, raz jest tylko po to, żeby kraść, ale Peja chce rządów silnej ręki. Czyli nawet tej ręki, która kradnie? Zadziwia mnie też umiejętnośc Pei do wymigiwania się od odpowiedzi na niewygodnie pytania. Tak samo zastanawia mnie brak jakiegokolwiek przyciskania rapera przez wywiadowców : mówi, że nie popiera przemocy, no to przecież nie popiera i nie ma co wnikać. Martwi mnie to, bo do teraz uważałem, że Lidia Ostałowska jest naprawdę świetna w tematyce hiphopowej i robi bardzo dobrą robotę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pijany Powietrzem Re: Zakazane piosenki. Rozmowa z raperem Peją IP: 217.153.103.* 28.11.02, 00:33 Peja jest zajebiscie inteligentnym czlowiekiem. Widzi swiat, raczej Polske taka jaka ona jest, a niekazdy potrafi to zobaczyc.Dzieki Peja za twoja "rap poezje". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mac Re: Zakazane piosenki. Rozmowa z raperem Peją IP: *.tnt7.tpa2.da.uu.net 28.11.02, 02:58 Zgadzam sie z przedmowca. Nie znam tworczosci ale wypowiedzi sa klarowne. Trzeba niszczyc zlo i moze to naiwne ale ktos to musi robic. Ktos musi mlodziezy pokazac kierunek. Oficjalne instytucje dawno rozminely sie z powolaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: Zakazane piosenki. Rozmowa z raperem Peją IP: 156.17.97.* 28.11.02, 11:23 klarowne to moze i są, ale cała ta filozofia to sieczka, gada jak lepper, wszystko zle i zrobimy rewolucje. Margines jak zrobi rewolucję to po to, żeby przez przez tydzień chlać, a potem co - jakiś pomysł na dalsze życie, jak się już ukradnie co się tylko da ukraść? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pijanypowietrzem Re: Zakazane piosenki. Rozmowa z raperem Peją IP: 217.153.103.* 29.11.02, 18:47 Gość portalu: tomek napisał(a): > klarowne to moze i są, ale cała ta filozofia to sieczka, gada jak lepper, > wszystko zle i zrobimy rewolucje. > Margines jak zrobi rewolucję to po to, żeby przez przez tydzień chlać, a potem > co - jakiś pomysł na dalsze życie, jak się już ukradnie co się tylko da ukraść? facet widze ze nie potrafisz czytac za zrozumieniem, wiecej nie nie powiem tylko przeczytaj ten tekst jeszcze raz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aissa Peja<< IP: *.interpc.pl / 192.168.1.* 29.11.02, 20:48 Krótko na temat Pei. Peja jest osobą,która próbuje stwożyć coś z niczego.Już powstałe kawałki nie pobiela ,bo po co?!Są już przeciez stworzone i w obiegu,np:"Elo,elo..." Sztuka nie polega na tym ,zeby kogos kopiować tylko na tym,żeby storzyć coś nowego.Bo przecież w życiu chodzi o to,żeby stawać się coraz lepszy,a nie stać w miejscu. Pzemyście to.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: Zakazane piosenki. Rozmowa z raperem Peją IP: *.lubartow.sdi.tpnet.pl 17.01.03, 19:11 sory ludzie ja nie wiem co wy wszyscy macie do Pei bo on jest normalnym człowiekiem takim jak my poprostu ma gość niezły talent i nie jest pierdolonym pozerem napewno!!!!!!!!!!!a jeśli chcesz o nim coś takiego powiedzieć to najpierw go posłuchaj a potem coś powiedz ... a tak wogóle to co ty o nim wiesz żebyś tak mógł mówic ty wiesz wogóle co on przeżył ile musiał się narobić żeby do czegoś dojść ..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ffff Re: Zakazane piosenki. Rozmowa z raperem Peją IP: *.lubartow.sdi.tpnet.pl 17.01.03, 19:13 bleee Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Konrad Stafiej Re: Zakazane piosenki. Rozmowa z raperem Peją IP: *.wlop.ppp.polbox.pl 30.11.02, 10:16 W krotkim artykule silnie skondensowany punkt widzenia mlodego czlowieka. Na dodatek przekonujacy. U osob majace inne poglady wywoluje napewno silne poczucie konsternacji lub kaca moralnego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HlMale OSC Troche go rozumiem IP: *.toya.net.pl / 10.0.238.* 13.10.03, 16:31 Wiem jak to jest, Peja jest starszy, przeżył trochę, był na początkach (może nie zupełnych). Teraz widzi zgraję kolesi, pijących, ćpających i powtarzających praktycznie to samo co on kiedyś. Może się przejeść. Ale on był tu z tym pierwszy, szkoda, że kolesie nie wymyślą czegoś innego, tylko walą ciągle to samo. To podobnie do rzemieślnika który zaczyna coś robić na danym terenie, a ktoś mu zaczyna stwarzać konkurencje. Rzemieślnik był dłużej wiec robi to trochę lepiej, ale jego konkurencja chce sie wtopić, robi to "taniej". Wygryza go, choć może nie jakością. Pozdrawiam Peję z Łodzi - choć bylo nieciekawie - lubię to co robi HlMale old skool crew Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziggi Re: Zakazane piosenki. Rozmowa z raperem Peją IP: *.mst.gov.pl 28.11.02, 09:28 Moze i neglupi ale poczucia humoru to chyba nie ma. A inteligentni ludzie bez poczucia humoru dosyc mnie niepokoja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leon Re: Zakazane piosenki. Rozmowa z raperem Peją IP: 5.1R2D* / 194.7.114.* 28.11.02, 10:30 w niektorych kwestiach facet faktycznie ma racje ale miejscami straszne smuty pociska-nie melduje sie, nie ma ubezpieczenia i nie glosuje(z drugiej strony taki syf sie zrobil ze sam nie wiedzialem czy isc do ostatnich wyborow) i to jest jego walka z systemem smiechu warte, banderole tez byly niezle he,he bardziej podobal mi sie wywiad z tede gosciu przynajmniej nie rznie mesjasza tylko otwarcie mowi ze, kaska z grania jest dla niego wazna ale to jest po prostu gosciu ktory juz wie na czym swiat stoi a taki peja to tylko chuchro z ogolniaka ktoremu sie wydaje na czym zycie polega Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: winnie Re: Zakazane piosenki. Rozmowa z raperem Peją IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 28.11.02, 10:49 A propos tego chuchra z ogólniaka, to wiekem to on za bardzo "ogólniakowy" nie jest... Mnie drazni w jego wypowiedziach to, ze wypowiada sie przeciwko klasyfikowaniu ludzi, ale sam to robi. Co to za podzial student- ziomal. Mam kumpla, ktory sie obraca w towarzystwie hiphopowcow i studiuje, znam ludzi ktorzy studiuja, a na ulicy maja zaj... znajomosci z podstawowki na przyklad. Takie troche naciagane to wszystko jest, chyba za duzo gazetek Federacji Anarchistycznej sie czytalo, co Peja? ))))) Odpowiedz Link Zgłoś
damianmruc Re: Zakazane piosenki. Rozmowa z raperem Peją 28.11.02, 11:24 peja ma czasami racje ,ale nie zgadzam sie z nim na temat walki z systemem,bo co mam kurwa zrobic ,stac pod blokiem i przez cale zycie zebrac o kase,wole swoja ciezka praca zarobic na swoje utrzymanie ,on ma to w dupie ,wyda album i tak sie przesliznie przez zycie bo nie musi zapierdalac codziennie do pracy,a co do kradziezy to komu ukradniesz- nie państwu ale temu ,który zapierdala całe życie na utrzymanie rodziny.pozdrowienia dla peji to nie obraza ale krótka krytyka poglądów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: Zakazane piosenki. Rozmowa z raperem Peją IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 01.12.02, 00:53 Pieknie! W pelni sie zgadzam! Mam dokladnie takie samo zdanie. Mam 23 lata kiedys bylem punkiem i aktywnym(w pewnym stopniu anarchista) Dzis studiuje i pracuje, bo przemyslalem pewne sprawy i wiem juz mniej wiecej na czym swiat stoi. Slucham troche hip hopu, bo myslalem, ze to jest kontynuacja anarchopunka - czyli ludzi ktorzy mysla i chca cos zrobic, zmienic. Niestety w przypadku hip hopu to sa tylko slowa! Znam tych ludzi i jedyny bunt jaki uskuteczniaja to chyba przeciw swojej mamie! Zreszta! Nie wierze buntownikom, ktorzy buntuja sie za hajs (teledyski na VIVA i MTV). A do peji starcilem szacunek po przeczytaniu tego wywiadu! Faktycznie to jest jeszcze dziecko! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziomal z UJ A co on tak studentow nie lubi? IP: *.mst.gov.pl 28.11.02, 13:22 A co on tak studentow nie lubi? Na uczelnie sie nie dostal czy co? Moze niech sie troche pouczy do egazminow. I przy okazji uswiadomi sobie, ze swiat jest troche bardziej skomplikowany niz "my i oni". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marlesz Re: A co on tak studentow nie lubi? IP: *.interecho.com / 192.168.4.* 28.11.02, 22:36 Nie dość że nie lubi to jeszcze najwyraźniej wogóle nie ma o nich pojęcia, a mimo to gada. Ojejcuś - to sie dopiero uśmiałem Ale trzeba przyznać że ostatnią płytę bardzo dobrą nagrał pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gawar Re: Zakazane piosenki. Rozmowa z raperem Peją IP: *.chodziez.sdi.tpnet.pl 28.11.02, 13:40 Szczerze mówiąc nie trawię hip-hopu w wykonaniu Peji (większym szacunkiem cenię chociażby Jego wrogów - K.A.S.T.Ę. i Killazów), jednak uważam go za niezwykle inteligentenego człowieka. Po przeczytaniu tego wywiadu aż zachciało mi się napisać kolejną piosenkę. RESPECT!!!!!!!!!!!1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gruuz Re: Zakazane piosenki. Rozmowa z raperem Peją IP: *.ciechanow.sdi.tpnet.pl 28.11.02, 15:15 ten peja to całkiem sfrustrowany facet. chyba wszyscy raperzy to frustraci bo piszą tylko o tym jak jest źle. Ale mówię wam nigdy nie było lepiej i nigdy nie było gorzej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paranoya Re: Zakazane piosenki. Rozmowa z raperem Peją IP: *.odolanow.sdi.tpnet.pl 28.11.02, 15:31 a o czym ma mówić, jak nie o brutalnej rzeczywistości, która nas wszystkich otacza i o braku perpektyw dla młodych ludzi?? Zresztą wsłuchajcie się, sam powiedział, on pisze takze a nawet przede wszystkim o tym co zrobić, zeby było nam lepiej. Trzeba znalezc recepte, nim sie wszyscy wyniszczmy. A jeszcze co do wczesniejszego komentarza- myslisz, ze praca w studiu, nagrywanie, pisanie takich tekstów jest łatwe? Przynajmniej daje mu to radość a to chyba najwazniejsze! RESPECT Odpowiedz Link Zgłoś
dulcynea Re: Zakazane piosenki. Rozmowa z raperem Peją 28.11.02, 17:44 może i ten Peja całkiem dłupi nie jest,ale porównanie go przez jednego z przedmówców wydaje mi sie bardzo trafione,słucham hip hopu i chyba cenie go jako muzyka.... ale... zawsze tak jest że jak juz ktos błyśnie na tym rynku show bussinesu i kasy sie troche nachapa to w ramach bratania sie z plepsem z którego pochodzi brzybiera ton mentorsko -protekcjonalny,a dobudowywanie bóg wie jakiej ideologii do rozboju i kradzieży po prostu mnie smieszy,ale Peja tak jak Lepper wie co trzeba powiedzieć żeby ziomale nie mieli w dupie..pozdrawiam i ide posłuchać dobrej muzy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaczor Re: Zakazane piosenki. Rozmowa z raperem Peją IP: *.pila.cvx.ppp.tpnet.pl 28.11.02, 21:08 peja jest OK i kazdy debil ktory nie potrzfi docenic jego pracy moze pocalowac bas w dupe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: artek "Ojejcuś!!!" IP: *.net.autocom.pl 28.11.02, 21:50 Moze masz talent do sklecenia paru tekstów ale masz gówniane pojęcie o wielu sprawach i sie do nich nie odnoś ... mam tutaj na myśli Twoją wypowiedź na temat studentów i "ziomusiów" ... sam jestem studentem i "ziomusiem" za razem .. wychowałem się w blokowisku,na ulicy i potrafie zamienić "Ojejcuś!" .. na "Kurwa, co za gamoń .... z Ciebie" ... zastanów się chłopie bo pierdolisz bez sensu .. i to nie tylko w tej kwestii Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krucka ???? IP: 2.2.* / 10.32.198.* 28.11.02, 23:40 z jednej strony wydaje sie, ze Peja nie pieprzy od rzeczy i ze ma pojecie, ale z drugiej strony skad ja mam wiedziec czy po prostu nie udaje kogos kim nie jest?? Ale mnie jednak rozpieprzylo cos innego: zalosne pytania dziennikarzy "czy popierasz przemoc?" itp. W ogole nie maja pojecia o co takiego kolesia zapytac. Wyglada to tak, jakby sie bali, ze im facte pojedzie z gory na dol. Dwoch, przerazonych, nie majacych pojecia o hip hopie i tej kulturze dziennikarzykow pogrywa sobie w girki z Peja. Peja mnie nie do konca przekonal, ale za to Lidia Ostałowska i Cezary Ciszewski mnie rozpieprzyli. Gratuluje glupoty, ktora z daleka widac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gracja Re: "Ojejcuś!!!" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.03, 12:55 Chłopak czytaj ty pomiedzy wierszami i nie bierz tak wszystkiego do siebie. Peja generalizowal i przedstwial jakies tam skrajnosci aby lepiej przedstwic temat. Przeciez on tak jak kazdy wie ze i w srod studentow i w srod biedoty i tak jak w kazdym srodowisku sa rozni ludzi. to jest norma. tak jak jedno nie wyklucza drugiego. Swoja droga ze zazwyczaj studentow sie pokazuje jako prawych inteligentych ludzi z przyszłością a nie mowi sie o gwaltach i rozbojach jakich sie studenci do puszczaja. No teraz pewnie myslisz ze pisze glupoty ze jak uniwersytet to juz jestes lepszy gowno prawda tak samo jak reszta krecicie walki. a co do Sykusia i jego wypowiedz to jeszcze raz powtarzam to mial byc jakis przyklad bo gdyby tak mial sie zaglebiac w temat to penie moglby debatowac do dzisiaj. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kiki Re: Zakazane piosenki. Rozmowa z raperem Peją IP: *.ipt.aol.com 29.11.02, 05:48 hej ja nie kumam tego czy on uwaza ze jak ja juz jestem studentka to nie umiem powiedziec korwa czy cos innego.To chyba nie na tym caly pic polega.Na studiach sa kapusty i sa ludzie normalni.Znam kolesia ktory kasy ni ema w ogole i jest z blokowisk zna raperow wawskich i zna ten rapowy klimat, ale chlop ma ambicje sam dla siebie chce byc madrym.Sa studenci i studenci.Sa raperzy i raperzy.Jak wszedzie...a to ze chce sie uczyc i cos tam kiedys moze miec nie znaczy ze to jest zle i ze nie moge sluchac rapu i odbierac go pozytywnie i nie znaczy ze ja tez nie mam problemow i ze nie wiem co to jest bieda. Peja myli sie i to w 100% Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawel Re: Zakazane piosenki. Rozmowa z raperem Peją IP: *.koszalin.sdi.tpnet.pl 29.11.02, 07:13 jestem studentem mam prace moge powiedziec ze mi sie udalo.Jednak nie mozna generalizowac ze student to patafian bo to pomylka.Lubie posluchac tego co peja rymuje gdyz to mnie otacza i nie chce sie od tego trzymac z daleka chcialbym cos zrobic aby to zmienic.Po prostu polska musi sie przebudzic bo jestesmy chorzy na HIV który nas toczy i jesli nic nie zrobimy to umrzemy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BBEE To co zrozumialem IP: *.acn.waw.pl 12.10.03, 21:13 To co zrozumialem z wywiadu: student to dupek. zlodziej to gosc. paja to chory kolo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: Zakazane piosenki. Rozmowa z raperem Peją IP: *.solutions.net.pl / *.west.tarnow.pl 29.11.02, 07:19 Peja jestes zajebisty! hip hop Góra....jakie zakazane co wy sie znacie dlaczego bo mówią o prawdzie...hip hop jest w moim zyciu od 3 lat i wcale nie uważam go za cos złego...przeciwnie wiele mnie nauczył...nie traktujcie nas jak "innych" jesteśmy tacy jak Wy.....Pozzdrowienia dla wszystkich prawdziwych!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dulcynea Re: Zakazane piosenki. Rozmowa z raperem Peją IP: *.icpnet.pl 29.11.02, 12:09 my-czyli kto? i wy-czyli kto? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Xionc Re: Zakazane piosenki. Rozmowa z raperem Peją IP: proxy / 213.77.7.* 29.11.02, 14:23 Jak każdy raper Peja to bezmózgi debil. Zaprzecza sam sobie co drugie zdanie, piszę że chce być pozytywny, a ma pretensje o wszystko do wszystkich. A najbardziej rozśmieszył mnie tekst powrocie PRL-u. Kurwa, stary, kapitalizm nie jest dla nierobów!!! Jak nie masz co robić idź i zamieć ulicę, a zmywaj szyby samochodom na skrzyżowaniach. Dostaniesz piątkę, jedną drugą. Skoro nie można studiować, to kim są te tysiące magistrów co rok. Takich jak Peja powinno się wysyłać na Białoruś - tam (jak wszytkich lewaków) jest ich miejsce... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Xionc Re: Zakazane piosenki. Rozmowa z raperem Peją IP: proxy / 213.77.7.* 29.11.02, 14:27 "A po co mi wasza Unia? Co, więcej płyt sprzedam na rynki zachodnie? Żartujecie. Halo, nie ucieknę nawet na koniec Europy, bo mnie złapią. Będzie jedna mafia, a my będziemy zasuwać na Brukselę. Możliwe, że ci lepiej wykształceni wyemigrują za pracą i do końca stracimy tożsamość narodową. Nikt nie będzie chciał być głupim, biednym, poniewieranym Polakiem." Peja - za ten tekst Lepper z Rydzykiem będą ci robić laskę na przemian przez tydzień!!! Więcej takich tekstów, a na pewno nie wejdziemy do Unii Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TON Re: Zakazane piosenki. Rozmowa z raperem Peją IP: 212.244.51.* 29.11.02, 14:29 Niegupi ten Peja? To ja wysiadam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alphaOne Re: Zakazane piosenki. Rozmowa z raperem Peją IP: 127.11.30.* 29.11.02, 18:20 jakos za cholere nie jestem w stanie uwierzyc w szczere intencje co do 'niszczenia systemu' w goscia, ktory utrzymuje sie ze sprzedazy plyt. jest to po prostu zalosne, a jeszcze gorsze jest to, ze cala jego frustracja trafia do 16-17 latkow, ktorzy maja o swiecie takie pojecia jak z lekcji WOSu, ktore pewnie i tak olewaja. i niestety te biedne dzieci zaczynaja w rymy takiego peji wierzyc bezgranicznie. nie dziwie sie ze K.A.S.T.A to jego 'wrogowie' bo w ich tekstach nie pojawia sie problem nietolerancji, walki z systememj i temu podobnych bzdur. opinia peji o ue w ogole ponizej jakiejkolwiek krytyki. notoryczne podkreslanie wyimaginowanego podzialu my-oni - jeszcze gorzej. a wypowiedz o studentach.... i jeszcze ktos jest w stanie napisac ze peja jest nieglupi.... HELP!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosiak Re: Zakazane piosenki. Rozmowa z raperem Peją IP: *.ostroleka.sdi.tpnet.pl 29.11.02, 18:54 gupi nigupi przynajmiej nie mowi, co jego kolejna plyta wniesie lub wniosla do kultury HH i kogo bral do nagrywki powidzial, co mu na sercu lezalo, czesci sie spodobalo, reszcie nie i tyle a podzial jest ziomusiow i sutednow jest rodem z telenowel, tam tez pomiedzy czernia a biela nie ma odcieni szarosci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Postrzelona Re: Zakazane piosenki. Rozmowa z raperem Peją IP: *.legnica.cvx.ppp.tpnet.pl 29.11.02, 18:32 spox kolo z tego Peji. rapuje o tym co widzi a nie jak inni którzy zmyslaja jakies tragedje zeby ich tylko słuchali. a poza tym to ma facet talenta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fanka peji Re: Zakazane piosenki. Rozmowa z raperem Peją IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 29.11.02, 21:51 Peja jest normalnie super ,uwielbiam go jest naj słodszym raperem,nawet paktrofonika nie doruwana mu!!! peja jesteś super!!! ahah mama sprawe do gazety jezeli beńdzie można o autograf Peji tio jak by można tio prosze przysłać na mail :psiaczek12a@poczta.onet.pl byłam by wdzięczna o autograf amysle że macie!!!!! fanka Peji! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzidzia! Re: Zakazane piosenki. Rozmowa z raperem Peją IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 29.11.02, 21:58 U KADUKA!! wara od Pei ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kocur Re: Zakazane piosenki. Rozmowa z raperem Peją IP: webcacheP* / 62.29.222.* 03.12.02, 00:05 Ludzie spójrzcie. Ja mam lat 28.Obecnie jestem warszawiakiem, ale jeszcze 5 lat temu mieszkałem w poznaniu.Na ulicy Fabrycznej (dzielnica Jeżyce) Peja (Rysiek) był zwykłym złodziejem. A to komuś coś dziabnął na mieście, ze sklepu coś zajebał. A wy go teraz chwalicie??Śmiech na sali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dj zandys Re: gosciu poczytaj sobie cos wiecej niz skandale IP: *.26.49.248.Dial1.Denver1.Level3.net 29.11.02, 22:17 gosc jest niemozliwy, skad ty czerpiesz swoja wiedze na tematy polityczne? Jestes smieszny poprostu, ja tez slucham polskiego hip hopu ale nie sile sie na polityke ty tez nie powinienes, nie masz pojecia zupelnie. Jestes wlasnie jak Lepper,. tylko pierdolisz glupoty. Czy ty wogole czytales te swoje komentarze? Przeczytaj je i zastanow sie nad soba. Polecam staroploska prawde "zanim cos powiesz przemysl to dwa razy..." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 5,5stopy Re: Zakazane piosenki. Rozmowa z raperem Peją IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 29.11.02, 22:54 Cieszę się, że w "Wyborczej" wreszcie pojawił się wywiad z człowiekiem, który potrafi udowodnic, że hiphopowcy to nie tylko rozwrzeszczane małolaty, złodzieje torebek, rowerów, czy inne menele (vide: komentarze do "Na Bałutach jeszcze Polska"). Opisu studentów nie odebrałem tak osobiście jak paru moich przedmówcow - może dlatego, że staram się nie bluzgać ale nie zawsze mi się to udaje. Co do "ojejciuś"... - pewnie rzadko ma kontakt z tym środowiskiem; z drugiej strony, mało który student potrafiłby naśladować język Peji. Że 26 lat to wiek nielicealny? Czy bałwan, który to napisał, wie, że jego Matka umarła kiedy miał 12 lat, potem chorował jego Ojciec. Że Peja miał kłopoty z alkoholem? Może, zdaniem tego mądrali, jest wiek, gdy na naukę jest za późno...? Nie zgodzam się z wieloma postawionymi przez Peję tezami. Ale w pełni go rozumiem. Tych, którzy odsyłają Peję do stu diabłów, zachęcam, by zastanowili się, jak postępowaliby na jego miejscu... Pozdrawiam 5.5 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Konrad Stafiej Re: Zakazane piosenki. Rozmowa z raperem Peją IP: *.wlop.ppp.polbox.pl 30.11.02, 10:23 Mocno skondensowany w krotkim artykule szeroki punkt widzenia mlodego czlowieka. W dodatku przekonujacy. U ludzi odmiennego zdania, ktorzy zrozumieli, bez watpienia wywolujacy silne torsje moralne lub przynajmniej konsternacje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kon;P Re: Zakazane piosenki. Rozmowa z raperem Peją IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 30.11.02, 13:08 Przeciez nie chodzi mu o STUDENTOW, tylko o tych "społeczniakow" - wzorowych obywateli. Tylko nie chwyta, ze te spoleczniaki tez maja watpliwosci co do systemu. Tez nie chca wpasc w te tryby, w ktorych traci sie po prostu siebie. Oni o tym wiedza, tylko jaka maja perspektywe: krasc? Zeby byc "spoleczniakiem" tez trzeba miec sile. Kradziez jest najprostrzym rozwiazaniem. Nie robi furory mowiac, ze jest zle. Do tego nie trzeba byc inteligentnym - o biede potknac sie mozna na kazdym kroku. Lubie go sluchac, bo ma swietny bit i w miare skladne teksty - wizje swiata. Ale zeby zaraz rewolucja? Ludzie, przeciez to takie tanie... Jak latwo w ten sposob kupic sfrustrowanych. Czy nam to czegos nie przypomina Niedlugo- jako jeden z lepszych na polskiej scenie i lepiej sprzedawanych raperow - zarobi troszke sianka i "przeniesie sie na przedmiescia". O czym wtedy bedzie spiewal, skoro ta katapulte spoleczna bedzie mial on i niewielu innych? Dolaczy do tych "5 procent" przy korycie. I tyle... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom Re: Zakazane piosenki. Rozmowa z raperem Peją IP: *.acn.waw.pl 30.11.02, 13:43 Powiem krótko zajebisty wywiad.Szacunek dla tego człowieka za to co robi i za to kim.Trzym sie hopak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: banita Re: Zakazane piosenki. Rozmowa z raperem Peją IP: *.chello.pl 30.11.02, 15:03 Szacunek dla Peji. Dobrze mówi. Odpowiedz Link Zgłoś