Gość: klik IP: 80.50.64.* 27.11.02, 19:46 Wybieramy zespół rockowy wszechczasów. Nie piszę narazie swojego typu żeby nie sugerować. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jackers THE BEATLES... 27.11.02, 21:12 to bylo zbyt proste pytanie... prosze o nastepne.. Odpowiedz Link Zgłoś
ilhan Re: Zespół rockowy wszechczasów 27.11.02, 21:11 The Beatles Zdublowali resztę konkurencji)))) Odpowiedz Link Zgłoś
vulture Re: Zespół rockowy wszechczasów 27.11.02, 21:20 Ja powiem tak: w skali ogólnej i subiektywnie The Beatles. Ale dla mnie Deep Purple, ponieważ to ich nagrania sobie najczęściej włączam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gaspar Re: Zespół rockowy wszechczasów IP: *.opa-carbo.com.pl 27.11.02, 21:25 Bez dwóch zdań: Pink Floyd Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: Zespół rockowy wszechczasów 28.11.02, 11:09 ilhan napisał: > The Beatles > Zdublowali resztę konkurencji)))) Podzielam zdanie tego pana. Odpowiedz Link Zgłoś
ilhan Re: Zespół rockowy wszechczasów 28.11.02, 17:02 cze67 napisał: > ilhan napisał: > > > The Beatles > > Zdublowali resztę konkurencji)))) > > Podzielam zdanie tego pana. Podzielam zdanie pana, który podziela moje zdanie)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: As Re: Zespół rockowy wszechczasów IP: *.vline.pl / 172.16.1.* / *.vline.pl 27.11.02, 21:29 Zespół, żeby być zespołem wszechczasów musi proponować muzykę która uważana jest za bardzo dobrą jakościowo a jednocześnie trafiać do bardzo szerokiej publiki. Ta zaś odrzuca ekstrema i muzykę trudniejszą w odbiorze. Moje typy to The Beatles i Queen. Nikt nie miał tylu przebojów co te grupy. Przy czym chcę nadmienić, że o ile Queen całkiem lubię, to Beatlesów nie cierpię. Ale wymieniłem te grupy starając się spojrzeć obiektywnie, zapominając o własnych gustach i upodobaniach. Gdyby to miał być wybór subiektywny to umieściłbym tu zupełnie innych wykonawców. Odpowiedz Link Zgłoś
ilhan Re: Zespół rockowy wszechczasów 27.11.02, 22:41 Gość portalu: As napisał: > Przy czym chcę nadmienić, że o ile Queen całkiem lubię, to Beatlesów nie > cierpię. A ja prawie dokładnie odwrotnie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MoleR Re: Zespół rockowy wszechczasów IP: proxy / *.bci.net.pl 28.11.02, 16:56 ilhan napisał: > Gość portalu: As napisał: > > > Przy czym chcę nadmienić, że o ile Queen całkiem lubię, to Beatlesów nie > > cierpię. > > A ja prawie dokładnie odwrotnie... A ja nawet nie prawie, ale dokładnie. Obiektywnie stawiam na The Beatles, które uwielbiam, subiektywnie wymieniłbym coś w stylu Porcupine Tree...)) Odpowiedz Link Zgłoś
vulture Re: Zespół rockowy wszechczasów 27.11.02, 22:48 Gość portalu: As napisał: > Zespół, żeby być zespołem wszechczasów musi proponować muzykę która uważana > jest za bardzo dobrą jakościowo a jednocześnie trafiać do bardzo szerokiej > publiki. Publika się zmieniła, więc to, co kiedyś było bardziej masowe (czyt. rock) obecnie stało się "trudne". Możemy zatem się wypowiadać o zespole wszech czasów w kategoriach bardziej uniwersalnych, "historyznych" (The Beatles) czy też bardziej współczesnych (chyba U2 spełnia aktualnie większość warunków). Acz temat nie zakłada że kandydat ma być typowany obiektywnie. Dlatego obstaję przy DP. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: soso Re: Zespół rockowy wszechczasów IP: 195.41.66.* 28.11.02, 06:25 Jak wszechczasow to nie mozna (z przekonaniem) zapomniec o The Beatles. Poza tym nasuwa mi sie The Rolling Stones i Queen. Nie moze zas mi zejsc na papier np. Led Zeppelin - pod haslem 'zespol rokowy wszechczasow' widac cala mizerie tego zespolu Podobnie nie pasuje mi Deep Purple czy inni z tego nurtu (Black Sabbath,...). Za duzo mizerii w ich historii. pzdrw soso Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: Zespół rockowy wszechczasów 28.11.02, 11:05 Gość portalu: As napisał(a): > Moje typy to The Beatles i Queen. Nikt nie miał tylu przebojów co te grupy. > Przy czym chcę nadmienić, że o ile Queen całkiem lubię, to Beatlesów nie > cierpię. Ale wymieniłem te grupy starając się spojrzeć obiektywnie, zapominając o własnych gustach i upodobaniach. Brawo Asie! To sie nazywa wzniesc sie ponad podzialy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: As Re: Zespół rockowy wszechczasów IP: *.vline.pl / 172.16.1.* / *.vline.pl 28.11.02, 11:08 cze67 napisał: > Gość portalu: As napisał(a): > > Moje typy to The Beatles i Queen. Nikt nie miał tylu przebojów co te grupy > . > > Przy czym chcę nadmienić, że o ile Queen całkiem lubię, to Beatlesów nie > > cierpię. Ale wymieniłem te grupy starając się spojrzeć obiektywnie, > zapominając o własnych gustach i upodobaniach. > > Brawo Asie! To sie nazywa wzniesc sie ponad podzialy! Wiedziałem Cze że docenisz mnie za ten, przyznam, trudny dla mnie wpis Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inv Re: Zespół rockowy wszechczasów IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 08.12.02, 10:59 Jak dla mnie takim zespołem bedzie Queen oraz Pink Floyd Odpowiedz Link Zgłoś
bukowski27 nie ma cos takiego jak 28.11.02, 10:24 zespol wszechczasow... bo nie ma kryteriow zeby taki zespol wybrac. Odpowiedz Link Zgłoś
loveletter Re: nie ma cos takiego jak 28.11.02, 11:11 bukowski27 napisał: > zespol wszechczasow... bo nie ma kryteriow zeby taki zespol wybrac. ... i pod tym się podpiszę, jak tu to ktoś określił - obosiecznie)) Loveletter Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MoleR Re: nie ma cos takiego jak IP: proxy / *.bci.net.pl 28.11.02, 16:59 bukowski27 napisał: > zespol wszechczasow... bo nie ma kryteriow zeby taki zespol wybrac. hihi..też prawda...)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klik Re: Zespół rockowy wszechczasów IP: 80.50.64.* 28.11.02, 16:24 Myślę że nie będzie już to sugerowanie. Moim zdaniem najlepszym rockowym zespołem jest (był?): Led Zeppelin Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Argus Re: Zespó? rockowy wszechczasów IP: *.uci.uni.torun.pl 28.11.02, 16:42 Moim skromnym obiektywnym zdaniem takie zespoly sa dwa: KING CRIMSON i PINK FLOYD. Odpowiedz Link Zgłoś
jedrek77 Re: Zespó? rockowy wszechczasów 28.11.02, 17:05 Led Zeppelin. Dlaczego jeszcze nikt nie wymienił? Przecież to wybór jak najbardziej obiektywny i subiektywny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MoleR Re: Zespó? rockowy wszechczasów IP: proxy / *.bci.net.pl 28.11.02, 17:08 jedrek77 napisał: > Led Zeppelin. Dlaczego jeszcze nikt nie wymienił? Przecież to wybór jak > najbardziej obiektywny i subiektywny. A dlaczego nie przecztałeś wszystkich wpisów? Led Zeppelin z pewnością należy do ścisłej czołówki (w moim mniemaniu oczywiście) Odpowiedz Link Zgłoś
jedrek77 Re: Zespó? rockowy wszechczasów 29.11.02, 15:10 Gość portalu: MoleR napisał(a): > jedrek77 napisał: > > > Led Zeppelin. Dlaczego jeszcze nikt nie wymienił? Przecież to wybór jak > > najbardziej obiektywny i subiektywny. > > A dlaczego nie przecztałeś wszystkich wpisów? No właśnie nie wiem Albo nie zauważyłem, albo jak się zabierałem do pisania, to jeszcze tego nie było Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nefil Re: Zespół rockowy wszechczasów IP: *.auth-el-0209568.acn.pl 28.11.02, 19:29 The Sisters of Mercy- za pierwsze 3 plyty, ktore pozostana (chyba) ich ostatnimi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Xionc Re: Zespół rockowy wszechczasów IP: proxy / 213.77.7.* 29.11.02, 17:19 Deep Purple zdecydowanie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Slayer Re: Zespół rockowy wszechczasów IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 29.11.02, 21:21 myślę że QUeen THE BEST A tak ogólnie to Ozzy, Metallica & IRON MAIDEN i wiele innych trashowych i metalowych zespołów........... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cold Re: Zespół rockowy wszechczasów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.11.02, 22:08 Tylko The Cure, no może jeszcze Joy Division Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czyzunia Re: Zespół rockowy wszechczasów IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 30.11.02, 11:58 zdecydowanie CREAM. chłopaki spotkali się zrobili dużo wspanaiałej muzyki, i kiedy stwierdzili że to wszystko rozeszli się.nie trzymali legendy na siłę. chociażby brawurowe SUNSHINE OF YUR LOVE.pa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pan Re: Zespół rockowy wszechczasów IP: 80.50.64.* 01.12.02, 13:52 Led Zeppelin Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KRISTOF Re: Zespół rockowy wszechczasów IP: 212.191.66.* 04.12.02, 17:28 QUEEN Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jac Re: Zespół rockowy wszechczasów IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 23.12.02, 23:57 hie hie, joy division zespołem rokowym wszechczasów ))) closer i unknown pleasures to niewatpliwie plyty genialne, ale to, zdaje się, zbyt malo jednak )) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jac Re: Zespół rockowy wszechczasów IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 24.12.02, 00:02 o de kjur nie wspominam bo mi pani matka przyzwoitosc onegdaj wpoila ) Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczyna_mickiewicza Re: Zespół rockowy wszechczasów 04.12.02, 23:26 osobiście najczęściej słucham def leppard, ale... zespołem wszech czasów (sorry, koledzy...) jest dla mnie i chyba już tak pozstanie - U2. bez dwóch zdań. Odpowiedz Link Zgłoś
moore_ash Re: Zespół rockowy wszechczasów 05.12.02, 18:37 to dla mnei na pierwszym miejscu ex equo deeppurpleledzeppelinroligstonesqueenbeatlesthinlizzyrainbowtrexufokingcrimson. a na drugim popieprzone kurczaki Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: Zespó? rockowy wszechczasów 06.12.02, 10:34 moore_ash napisa?: > to dla mnei na pierwszym miejscu ex equo > deeppurpleledzeppelinroligstonesqueenbeatlesthinlizzyrainbowtrexufokingcrimson. > a na drugim popieprzone kurczaki Najbardziej podobal mi sie ten trexufoking... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mr Shade Re: Zespół rockowy wszechczasów IP: *.leczna.dialup.inetia.pl 05.12.02, 22:12 Zdecydowanie Led Zeppelin. Na drugim miejscu postawiłbym U2. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: teodor Re: Zespół rockowy wszechczasów IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 06.12.02, 21:27 AC/DC. Iron Maiden i Metallica. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lalleah Re: Zespół rockowy wszechczasów IP: *.acn.waw.pl 07.12.02, 22:59 Blind Guardian!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: flower Re: Zespół rockowy wszechczasów IP: 212.191.130.* 08.12.02, 16:51 maanam maanam maanam maanam maanam maanam .............. Odpowiedz Link Zgłoś
proforma Re: Zespół rockowy wszechczasów 08.12.02, 16:50 Tylko i wyłącznie: PINK FLOYD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pan1 Re: Zespół rockowy wszechczasów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.02, 20:34 Led Zeppelin Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Advokat Re: Zespół rockowy wszechczasów IP: *.net.autocom.pl 11.12.02, 21:24 Zarówno obiektywnie jak i subiektywnie-Beatlesi.W Polsce-obiektywnie Perfect i Maanam.Subiektywnie Hey i O.N.A. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sterowiec Re: Zespół rockowy wszechczasów IP: *.chello.pl 12.12.02, 00:38 Led Zeppelin Odpowiedz Link Zgłoś
vega12 Re: Zespół rockowy wszechczasów 12.12.02, 14:12 obiektywnie Led Zeppelin i The Doors subiektywnie Guns N' Roses za "Appetite....." - dla mnie wszechczasów!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
astir Re: Zespół rockowy wszechczasów 23.12.02, 00:36 sorry za podniesienie wątku - w ramach kursów wieczorowych pogłębiałam >póki co tylko tylko teoretycznie< swą nikłą wiedzę muzyczną na w/w temat ...choć purpli i zeppelinów kiedyś tam słuchałam pozdrawiam świątecznie i bąbelkowo - noworocznie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taniej Re: Zespół rockowy wszechczasów IP: *.bv.pl 23.12.02, 08:34 led zeppelin Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K CCR IP: *.ny325.east.verizon.net 23.12.02, 09:55 Creedance Clearwater Revival Prawdziwy rock. Wszyscy znaja jego kawalki, nikt nie wie, jak to sie nazywa. Na przyklad "Have you ever seen the rain". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yesterday najlepsi IP: 80.48.114.* 23.12.02, 18:56 The Rolling Stones, Aerosmith, Guns N' Roses, a z mocniejszych wrażeń ekipa Hetfielda... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łukasz Skiba QUEEN IP: *.enter.provector.pl / *.enter.provector.pl 23.12.02, 20:28 Moim typem jest zespół Queen. Myślę, że nie muszę pisać, dlaczego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: plooshack Boh trojcu ljubit IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.12.02, 20:56 KC-Yes-ELP to przecież nie ulega dyskusji. plooshack Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Basstard Re: Boh trojcu ljubit IP: *.idea.pl 23.12.02, 23:26 Wiesz, tak naprawdę wszystko co subiektywne (a przecież "najepszy zespół" to wybitnie subiektywny temat) podlega jakiejś dyskusji, ale... Pod King Crimson podpisuję się oburęcznie i obunożnie. A tak poza tym to Beatlesi, bo właściwie to od nich zaczęło się na dobre. No i Queen. I jeszcze parę zespołów by się znalazło... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jac Re: Zespół rockowy wszechczasów IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 24.12.02, 00:16 obiektywnie: led zepplin (za to, ze jak nikt inny przyczynili sie do wykreowania rockowej stylistyki; no i oczywiscie za babe i'm gonna leave you ) subiektywnie: king crimson (sory za patos , ale za wyniesienie rocka (?) w rejony tzw. "sztuki" czy jak kto woli w obszar "kultury wysokiej") Odpowiedz Link Zgłoś