Gość: east IP: *.big.pl / 212.160.117.* 04.12.02, 13:55 doradźcie coś proszę Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aric Re: płyta jazzowa i/lub klasyczna pod choinkę 04.12.02, 14:15 Z jazzowych, zależy jaki jazz. Ja bym kupił "Kind of Blue" Davisa. Z bardziej jazz-rockowych "Sweetnighter" Weather Raport. Odpowiedz Link Zgłoś
bukowski27 keith jarret - koln concert 04.12.02, 14:21 albo patricia barber, jazowa wokalistka... ale nie takie cieple kluchy jak diana krall... Odpowiedz Link Zgłoś
ydorius Re: keith jarret - koln concert 04.12.02, 14:23 Popieram kolege: Keith Jarrett jest niesamowity... A Z Davisa to chyba lepiej Doo-Bop, tylko, ze to juz taki "nieczysty jazz"... m, .y. ---------------------------------- What is home without Plumtree's Potted Meat? Incomplete. Odpowiedz Link Zgłoś
aric Re: keith jarret - koln concert 04.12.02, 14:29 Doo-Boop jest zarabiste, ale dość dziwne pod choinkę. I raczej bardziej w rytmach hip-hop.) A może US3?? Odpowiedz Link Zgłoś
bukowski27 jest taka plytka z muzyka daviesa... 04.12.02, 14:39 a tribute to miles davies.. nagrana po jego smierci przez musykow z ktorymi wystepowal... fajna rzecz.. taka bardziej przystepna i stonowana... no jak to po smierci... a co do us3 to widzialem ich plyty ostatnio w mediamarkecie za jakies smieszne ceny... chyb akilkanascie zlotych kosztowala i chyba 52nd & broadway to byla... ale nie jestem pewny... ale ja wolabym a tribute to miles... tym bardziej ze go nie mam Odpowiedz Link Zgłoś
aric Re: jest taka plytka z muzyka daviesa... 04.12.02, 14:44 Będę szperał po Media w piatek, muszę sie tej płytce przyjrzeć bo prawdę mówiąc nawet nie wiedziałem, że cos takiego istnieje. A co do US3 to zdecydowanie wole pierwszą ich płytę. Druga jest mniej jakby to powiedzieć... porywająca. Z Davisa polecem jeszcze ew. Dingo. Jest, że tak powiem miła... i nieszkodliwa. Odpowiedz Link Zgłoś
gregkor Re: Patricia Barber 04.12.02, 14:32 Widze,że na forum są fani talentu Patrici Barber. Też ją bardzo lubie, szczególnie płyta "Companion" nagrana na żywo w Chicago. Patricia gra tam m.in. na hammondzie, świetna sprawa. Też ją wolę od Diany Krall. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
bukowski27 companion;) 04.12.02, 14:36 z fantastyczna wersja black magic woman.. barberowa wogole swietnie coveruje.. znasz moderncool z light my fire doorsów? oj. dzisiaj wieczorem poplyni epatricia barber z glosnikow moich wiesniackich... a sluchaj, a slyszales nowa jjej plyte? zdaje sie nazywa sie vers... czy verus.. czy jako stak. mozesz cos o niej powiedziec? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Frank Re: companion;) IP: *.lodz.gazeta.pl 04.12.02, 14:53 bukowski27 napisał: > a sluchaj, a slyszales nowa > jjej plyte? zdaje sie nazywa sie vers... czy verus.. czy jako stak. mozesz cos > o niej powiedziec? "Verse" - jak to Patricia, choć moim zdaniem płyta dużo lepsza od "Nightclub". Nie zawiedziesz się. Odpowiedz Link Zgłoś
gregkor Re: companion;) 04.12.02, 15:25 Verse nie słyszałem, ale mam jeszcze jej pierwszą płytę "Split" też zresztą dobra. Apropos Miles'a, nie wiem czy słyszeliście album "Water Babies", jeżeli nie to gorąco polecam. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kadriana Re: Patricia Barber IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 05.12.02, 11:12 Właśnie chciałam to samo napisać, też ją uwielbiam Odpowiedz Link Zgłoś
gregkor Re: płyta jazzowa i/lub klasyczna pod choinkę 04.12.02, 14:26 Polecam Al Di Meolę - "The grande passion", Lee Ritenour/Dave Grusin - "Two Worlds" obie płyty w kliamcie jazzowo-klasycznym są znakomite. Odpowiedz Link Zgłoś
gregkor Re: płyta jazzowa i/lub klasyczna pod choinkę 04.12.02, 15:44 Jak coś kupisz, to napisz co to jest? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: foxy Re: płyta jazzowa i/lub klasyczna pod choinkę IP: *.unused.zigzag.pl 05.12.02, 10:28 Moge jeszcze dodac TUTU Davisa. W media markt mozna kupic za ok.40 pln. Odpowiedz Link Zgłoś
gregkor Re: płyta jazzowa i/lub klasyczna pod choinkę 05.12.02, 10:31 Również ciekawą pozycją jest "Twelve Moons" Jana Garbarka, polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: p?yta jazzowa i/lub klasyczna pod choinke˛ 05.12.02, 11:14 Jakakolwiek plyta Casandry Wilson - przepiekny glos, swietny klimat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: foxy Re: p?yta jazzowa i/lub klasyczna pod choinke˛ IP: *.unused.zigzag.pl 05.12.02, 11:25 A z klasyki Blekitna Rapsodia Gershwina (ale to pewnie ma). Odpowiedz Link Zgłoś
gregkor Re: p?yta jazzowa i/lub klasyczna pod choinke˛ 05.12.02, 12:14 Piękną płytę nagrała z Jacky Terrassonem "Randez vouz". pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
astir Re: płyta jazzowa i/lub klasyczna pod choinkę 05.12.02, 11:34 jeśli ma to być prezent dla kobiety, proponuję: -Paul Desmond - najlepiej w duecie z G. Mulliganem -Modern Jazz Quartet - wszystkie płyty sa super -Piotr Baron - "Take one" -Keith Jarrett - najlepiej któryś z koncertów -Sonny Rolins - zawsze gorący, liryczny i przewrotny -Gato Barbieri - ale wtedy kobieta musi mieć towarzystwo Odpowiedz Link Zgłoś