Dodaj do ulubionych

Normalnie pokochałam Jazz

21.03.06, 20:44
Niedawno zakochałam się w jazz'ie. Zawsze lubiłam zupełnie inną muzyke niż
moi rówiesnicy (no prawie zawsze) a jazz totalnie zawrócił mi w głowie.
Zaczęło sie od audycji w "Trójce", potem koncert Macieja Obary, następnie
płyta Alchemika "Strefa szeptów", koncert Krzesimira Dębskiego,a obecnie
słucham Ray'a Charles'a i Miles'a Davis'a. Chciałabym jeszcze zdobyć jakeiś
utwory Stancy Kent. Może zna ktoś jakieś miejsce, z których mogę ściągnąć,
albo może mi przesłać? Ech... Co ten jazz w sobie ma...smile
Obserwuj wątek
    • kolega.maynard Re: Normalnie pokochałam Jazz 21.03.06, 21:01
      malajka16 napisała:

> Niedawno zakochałam się w jazz'ie.

i slusznie smile

Nie napisze Ci, skad sie sciaga muzyke, bo nie jestem wielkim fanem piractwa...jestem wiekszym fanem samodzienlego znajdowania w necie informacji o nim wink

pozdrawiam
    • Gość: nie moge Re: Normalnie pokochałam Jazz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.06, 21:01
      Dziecko kochasz Jazz i bawisz się w piractwo? i co jeszcze ja jako FAN Milesa
      NIE MÓGŁBYM GO SŁUCHAĆ Z NĘDZYNYCH empetrojek... NIE wstyd Ci okradać tak
      genialnych artystów jak śp Miles czy Ray? Polecam dobry sklep z płytami a nie
      torrenty
      • Gość: 777 Re: Normalnie pokochałam Jazz IP: 212.244.78.* 22.03.06, 14:34
        > NIE wstyd Ci okradać tak
        > genialnych artystów jak śp Miles czy Ray?

Mniemam, że ś.p. Miles ma głęboko (tak z 6 stóp) to, czy ktoś jego płyty
        kupuje, czy ściąga mp3. Również wysokością tantiem przesadnie się nie
        interesuje.
      • john_malkovitch Re: Normalnie pokochałam Jazz 17.04.06, 01:49
        To poleć jej jeszcze dobrze płatną pracę, którą będzie mogła
        wykonywać mając 16 lat..
    • gastovski Re: Normalnie pokochałam Jazz 22.03.06, 14:04
      Polecam soulseeka: files.slsknet.org/slsk156c.exe
      Ściągnij, zainstaluj, na pewno znajdziesz wiele interesującej Cię muzyki.
      • Gość: aaaaaa Re: Normalnie pokochałam Jazz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.06, 17:47
        To, że nie żyje to nnie powód żeby go okradac baranie
        • Gość: Filozof Re: Normalnie pokochałam Jazz IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.03.06, 19:01
          Jak nie żyje, to nie można go okradać, bo go nie ma. Nie istnieje. W żadnej formie. Bytowi, którego nieusuwalną w danym momencie cechą jest nieistnienie, nie można nic dodać ani odebrać, nie może on być w ogóle przedmiotem żadnych działań. Kto twierdzi inaczej, głosi jaskrawy nonsens. I tyle w tym temacie.
          • catwalk Re: Normalnie pokochałam Jazz 23.03.06, 14:28
            forum jazz:forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=10967
          • Gość: pandada co ty gadasz?! IP: *.ceron.pl / *.ceron.pl 16.04.06, 22:37
            Miles wciąż zarabia.
            Jego nieistnienie nie jest widocznie dostatecznie nasilone, aby wpływać na jego interesy.
    • dziedzicznacytadelafinansjery Re: Normalnie pokochałam Jazz 23.03.06, 16:49
      Zawsze lubiłam zupełnie inną muzyke niż
      > moi rówiesnicy (no prawie zawsze)

Skąd ja to znam smile))
      Jak wszyscy Nirvana, Pearl Jam i Dr Alban - to ja Queen odkrywałem
      Jak wszyscy Prodigy i RATM (o ile dobrze skrót zapodałem) - to ja Yes
      Jak wszyscy do Antyradia i Radia PiN modły wznoszą - to ja Chopina, Karłowicza,
      Alana Parsonsa, e.s.t. (no, może z tym ostatnim tak pod prąd nie jestem) smile

--
      TRYKOT DLA WOLNOŚCI: Mam katar
      • Gość: jar Re: Normalnie pokochałam Jazz IP: *.chello.pl 23.03.06, 18:05
        och, jestem twoim fanem, słuchasz takiej fajnej muzy, a do tego innej niż
        wszyscy!
    • mariarita Re: Normalnie pokochałam Jazz 24.03.06, 04:53
      To moze Skalpel. Dla mnie to odkrycie!
      • Gość: pandada to z obrzeży dżezu IP: *.ceron.pl / *.ceron.pl 16.04.06, 22:41
        ale ja to właśnie lubię.

Z bardziej gatunkowych - Miłość
    • walek_z_lasu Re: Normalnie pokochałam Jazz 24.03.06, 07:44
      Malajko, w sprawie Stacey Kent odezwij się na moją pocztę. Proponuję też
      zapoznać się z wczesnymi dokonaniami Weather Report, Chicka Corei i Rerurn To
      Forever, choć to bardziej - mówiąc w uproszczeniu - rock jazz. Z polskich
      wykonawców - bracia Oleś, Simple Acoustic Trio, również z udziałem Tomasza
      Stańki.
      Poza tym kontrabasiści: Charlie Haden, Miroslav Vitous...
      Z wokalistek jazzujących: Stacey Kent, Cassandra Wilson, Diana Krall, Patricia
      Barber, Dianne Reeves.
      Z tzw. awangardowych, trudniejszych projektów - dokonania Johna Zorna.
    • mosh66 Re: Normalnie pokochałam Jazz 25.03.06, 10:27
      czesc!
      wiesz ja tez ostatnio jestem pochonięty jazz'em. Pochodze ze sceny
      metalow-hardcorowej a tu prosze jazz mi zakręcił.
      Moge przybić piątke z Tobą==> tez szukam linkow gdzie mógłbym sciągnąć dobry
      jazz. Jak chcesz to trimaj link do radia, na którym puszczają rónież jazz:
      www.polskieradio.pl/st/program3.asx
      pozdrawiam wink)
    • grzewi Re: Normalnie pokochałam Jazz 15.04.06, 13:49
      malajka16 napisała:

> Niedawno zakochałam się w jazz'ie. Zawsze lubiłam zupełnie inną muzyke niż
      > moi rówiesnicy (no prawie zawsze) a jazz totalnie zawrócił mi w głowie.
      > Zaczęło sie od audycji w "Trójce", potem koncert Macieja Obary, następnie
      > płyta Alchemika "Strefa szeptów", koncert Krzesimira Dębskiego,a obecnie
      > słucham Ray'a Charles'a i Miles'a Davis'a. Chciałabym jeszcze zdobyć jakeiś
      > utwory Stancy Kent. Może zna ktoś jakieś miejsce, z których mogę ściągnąć,
      > albo może mi przesłać? Ech... Co ten jazz w sobie ma...smile
      Czześć. Dawno nikt nie odpowiadał na twój post.Serfując po necie przywiało mnie ostatnio na forum,i właśnie tu znalazłem twój wątek,który mnie zainteresował,ponieważ,ja sam 10 lat temu miałem to samo "zmartwienie" co Ty,i do tej pory ta moja miłość do jazz-u mnie trzyma na dobre,SŁUCHAM DO DZIŚ. Chodzę na koncerty ,jamy.itp.Ata muzyka na żywca naprawdę pobudza w człowieku różne emocje.To że ściągasz mp-3 nic złego każdy sposób na spotkanie z tą miłością jest dobry. Mam sporo muzyki.Napisz może mam coś w swoich zbiorach ciekawego.Na temat jazzu mogę gadać i gadać. Może i ty masz coś godnego do posłuchania i podzielenia się swoimi odczuciami.Pomimo to że pokochałem jazz nadal powracam do muzyki którą słuchałem kiedyś a uwierz słuchałem różnej muzyki rocka , punka, klasyki,blesa,metalu i wiele innej muzyki która "coś ze sobą niesie"Napisz również szukam ludzi którzy są otwarci na muzykę i chcą się nawzajem nią dzielić z innymi.Przy okazji WESOŁYCH ŚWIĄT!!!!!!POZDRO
    • Gość: Jazz Re: Normalnie pokochałam Jazz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.06, 10:51
      Podobno jazz powstał w ten sposób, że psychiatra polecił jakiemuś
      schizofrenikowi samorealizować się na saksofonie. Czy to prawda?
    • Gość: As Jazz ? - Nie !! IP: *.vline.pl / *.65.rev.vline.pl 17.04.06, 11:54
      A ja, gdy słyszę jazz, to mam ochotę uciec jak najdalej ...
      • grzewi Re: Jazz ? - Nie !! 17.04.06, 21:37
        To co cię tu przywiało?Trochę dla jaj aby kogoś pownerwiać?
        Spoko jak nie lubisz nie musisz go słuchać,to twoje akwarium ale uszanuj muzykę innych.Co by było gdyby wszyscy słuchali disco polo lub popierdułki techniawy?.NUDA. Pozdro.nARKA
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka