Dodaj do ulubionych

Wolfgang Press

15.04.06, 18:12
Dzien dobry.
Ktory Wolfgang Press polecacie i dlaczego?
Za rady i sugestie, bede wdzieczny.
pa pa
Obserwuj wątek
    • dreaded88 Re: Wolfgang Press 15.04.06, 18:36
      Dawno, dawno temu miałem "Bird Wood Cage", tę z, że tak powiem, muszlą sedesową na okładce. Niezła płyta, chociaż szczegółów już nie pamiętam, bo to było prawie 15 lat temu.

WP to w ogóle wykopalisko, chociaż ja ostatnio dogrzebałem się do jeszcze głębszych warstw niesłusznego zapomnienia - The Skids (dzięki Von Thronstahl).
      • Gość: zły miś Re: Wolfgang Press IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.06, 19:06
        tak, polecam tą samą płytkę. bardzo sie fajnie słucha
        • Gość: jack9 Re: Wolfgang Press IP: *.stansat.pl 15.04.06, 19:21
          Jak już będziesz zachwycony "Bird Wood Cage" to posłuchaj też "Standing Up
          Straight"
    • Gość: Jacenty Re: Wolfgang Press IP: *.chello.pl 21.04.06, 14:15
      "Funky Little Demons" bo przestali się onanizować, a zaczęli grać wink
      • el_topo Re: Wolfgang Press 21.04.06, 16:51
        Dzieki panowie!
        Skoro juz podbilem watek, to moze cos jeszcze podpowiecie w podobnych klimatach?

pozdrawiam
        • Gość: szklanka Re: Wolfgang Press IP: *.centertel.pl 22.04.06, 03:22
          clanof xymox - malo oryginalnie
    • kom.pot Re: Wolfgang Press 25.04.06, 20:21
      Zdecydowanie Queer, i to z powodów sentymentalnych. Kasetę z tą płytą kupiłem
      jeszcze w krakowskim Rock Serwisie, nie zdając sobie zupełnie sprawy z tego, co
      mnie czeka. Lubiłem ich wcześniejsze płyty, szczególnie Bird Wood Cage, więc
      byłem pewien, że to bedzie jakiś minimalistyczny, transowy pop naładowany
      bitami, a dostałem w nagrodę rasowy groove podlany soulem, przy którym wiele
      razy bawiłem się ze swoimi znajomymi. To jedna z moich ulubionych płyt lat 90
      tych obok płyt de la soul, young disciples, united future organization, bestii,
      galiano, marxmana, spooky, deee lite z lady kier etc. Fajnie, że ktoś jeszcze
      pamieta o tym zespole. Po prostu King of Soulwink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka