jazzfoxy 17.05.06, 09:19 Moje ostatnie odkrycie. Wspaniala muza i do tego spiew Wandy Warskiej. ta muzyka jest tak mloda, w ogole sie nie zestarzala (chyba, ze to ja sie starzeje). Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
miles9 Re: Kurylewicz 17.05.06, 12:32 Polecam płytę "muzyka teatralna i telewizyna" , śpiewają Warska i Niemen, muzyka Kurylewicza.Płyta z lat siedemdziesiątych, mój winyl był już w takim stanie ,że nie nadawał się do słuchania.Ale na szczęscie wyszła pięknie wydana wersja na cd.Muzyka jest przecudna i jakie znakomite teksty. Jeszce raz gorąco polecam !!!i serdecznie pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
zielonki Re: Kurylewicz 17.05.06, 17:39 Jak wyszła to wspaniale!!!!! Ta muzyka mi szumi w głowie już ze ćwierć wieku. Jak po 10 latach odkurzyłem gramofon to pierwsza płyta jaką wyjąłem to było właśnie to! -- Taka dłęboka przy kominku cisza ... Odpowiedz Link Zgłoś
jazzbaky1 Re: Kurylewicz 17.05.06, 18:03 To miłe, co piszecie. Drobne rzeczy, a tak ważne i siedzą w człeku........... pozdr,jb Odpowiedz Link Zgłoś
jazzfoxy Re: Kurylewicz 17.05.06, 22:04 jazzbaky1 napisał: > To miłe, co piszecie. > Drobne rzeczy, a tak ważne i siedzą w człeku........... Te drobne rzeczy, jak sie okazuje wcale takie drobne nie sa. Ciesza i wzruszaja mocno. Na szczescie Odpowiedz Link Zgłoś
maff1 Re: Kurylewicz 17.05.06, 22:22 na marginesie - kompozycja z niemenem z wokalizą powstała własnie tak gdyż niemen spóźnił sie na nagranie, tekst zaspiewała Wanda, i nie było czasu na kolejne nagranie. Tytułu nie pomnę - wieki całe tego nie słuchałem. Odpowiedz Link Zgłoś
lan.kwai.fong Re: idioten 28.05.06, 14:28 tego w MM nie znajdziesz... jezeli wydano na CD (mam tylko oryginalny winyl), to bardziej MPiK - popros o znalezienie i sciagniecie. Sa bardzo mili. Np. w GalMok'u na dole. Ci na Nowym Swiecie malo chetni do wspolpracy (zakladam egoistycznie ze mieszkasz w W-wie...). LKF Odpowiedz Link Zgłoś
libl Kurylewicz i Nahorny 28.05.06, 14:51 W nie-Warszawie też można dostać. Kupiłem "Go Right" i "10+8". Zwłaszcza ta druga rewelacyjna. Na niej moje nowe odkrycie, o którym wiedziałem, a którego nie znałem: Nahorny na alcie. Wspaniała sprawa. Zawsze kojarzyłem go z fortepianem. Wiedziałem, że jest też saksofonistą, ale to co usłyszałem, przeszło moje najśmielsze oczekiwania. Nahorny jest godzien poświęcenia osobnego wątku, co w najbliższym czasie zamierzam uczynić. Oczywiście wszystko dzięki Jazzfoxy Pozdrawiam, libl Odpowiedz Link Zgłoś
miles9 Re: idioten 28.05.06, 17:58 Płyta cd "muzyka teatralna i telwizyja" Kurylewicza na której śpiewają Warska i Niemen została wydana przez Polskie Nagrania w 2004 roku.Na okładce jest napisane, sprzedaż wysyłkowa - klub płytowy Yesterday, skrytka pocztowa 30, 00- 954 Warszawa, tel.0-22 8282177. Ja kupiłem w empiku,czsami sprzedają ją na allegro. Odpowiedz Link Zgłoś
jazzfoxy Re: idioten 29.05.06, 14:43 W Empiku bywaja jego plyty, sa tez na Merlinie. Merlin ma ksiegarnie w W-wie. Odpowiedz Link Zgłoś