Gość: mozartina IP: *.sdl.vectranet.pl 15.06.06, 17:33 witam, interesuje mnie francuska muzyka 19 wieku, czy może ktoś coś polecić? jakieś paryski jazzik? PS.edith piaff już znam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: nadzieja Re: paryski jazzzzz IP: *.adslgp.cegetel.net 15.06.06, 18:24 A jazz istnial w XIX wieku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nadzieja Re: paryski jazzzzz IP: *.adslgp.cegetel.net 16.06.06, 18:01 No chyba, ze jak jej slucha to mowi z podziwem "ale jazzzz} w to jeszcze moge uwierzyc ) Odpowiedz Link Zgłoś
3promile Re: paryski jazzzzz 15.06.06, 18:27 Zakładam, żeś była nawalona lekkopółśrednio w czasie pisania tego postu, soł luzik. Ja niezmiennie polecam Didiera Lockwoooda - najlepsze, co Francja mogła dać ludzkości Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: paryski jazzzzz IP: *.sdl.vectranet.pl 16.06.06, 22:47 a czy ja napisalam,ze edith piaff to jazz albo 19 wiek? Odpowiedz Link Zgłoś
bloch_luc Re: paryski jazzzzz 16.06.06, 03:08 Z drzewa sie zerwales? Mam spakowane plyty wiec nic nie polece bo sie przenosze do innego domu ale byla tam taka skladanka z pseudo francuskim jazzem nie pamietam tytulu gdzie Brigitte Fontaine wykonala po francusku "Caravan" Ducke'a Ellington'a i nawet Iggy Pop z Francoise Hardy spiewali cos... Serge Gainsbourg kombinowal cos z jazzem w latach 50-tych / 60-tych mam plyty ale spakowane... na pewno znajdziesz jak poszukasz. Zapytaj o BYG wytwornie free jazzowa... glowa ci odpadnie... Bob Guerin i Jacques Thollot nagrywali z Sonny'm i Linda Sharrock dla tej wytworni, ale to nie wykonawcy dla zagladajacych na forum Muzyka gazeta.com... zastrzegam! Odpowiedz Link Zgłoś