Gość: Justyna IP: *.brzeg.sdi.tpnet.pl 26.01.03, 13:05 Czy mozecie mi to powiedzieć? Bo na pewno nie dla tych, którzy słuchają "taniego" popu. Justyna Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cze67 Re: Dla kogo jest w?asciwie to forum? 26.01.03, 13:09 To forum jest dla KAZDEGO. Odpowiedz Link Zgłoś
vulture Re: Dla kogo jest własciwie to forum? 26.01.03, 13:09 Dla kogo właściwie jest ten wątek? Odpowiedz Link Zgłoś
loveletter Re: Dla kogo jest własciwie to forum? 26.01.03, 13:10 A kogo pani pyta? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Justyna Re: Dla kogo jest własciwie to forum? IP: *.brzeg.sdi.tpnet.pl 26.01.03, 13:25 Na pewno dla każdej/każdego? Czasami odnoszę wrażenie, że nie. To dlaczego nie piszą tutaj fani np. Anastacii? Bo dobrze wiedzą, że od razu zostaliby obrzuceni wyzwiskami. Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: Dla kogo jest w?asciwie to forum? 26.01.03, 13:27 Gos´c´ portalu: Justyna napisa?(a): > Na pewno dla kaz˙dej/kaz˙dego? Czasami odnosze˛ wraz˙enie, z˙e nie. To dlaczego nie pisza˛ tutaj fani np. Anastacii? Bo dobrze wiedza˛, z˙e od razu zostaliby obrzuceni wyzwiskami. Moge odpowiadac tylko za siebie. Nigdy nikogo nie wyzywalem z powodu sluchanej przez niego muzyki. Odpowiedz Link Zgłoś
vulture nieprawda 26.01.03, 13:31 Piszą fani Anastacii.. Loveletter, gdzie jesteś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Justyna Re: nieprawda IP: *.brzeg.sdi.tpnet.pl 26.01.03, 13:55 Tu nie chodzi o samą Anastacię, ale o wszystkie popowe gwiazdy. Fani popu po prostu się Was boją lub nie chcą zostać nazwani "burakami" itp. Kiedyś jakaś dziewczyna napisała parę słow o Pink i od razu pod jej adresem posypały się obrażliwe słowa.A vulture, który wysyłał fana Collinsa do laryngologa? Odpowiedz Link Zgłoś
loveletter he he 26.01.03, 14:10 jestem Zgłaszam się. Tak, całkiem lubię agonalno-porodowe wokalizy Anastaci. Lubię też Destiny's Child. Dzisiaj na dodatek podciągnąłem specjalnie wątek "mann pokazał klasę" żeby wpieprzyć go w sam środek kolejnej fali nienawiści do trojaczków. Jeśli ktoś Justyna chce pisać o popie - no problemo, Forum jest publiczne i każdy może pisać co chce. Zresztą jest tu pare osób, które rocka niespecjalnie lubią (choćby jeden taki misio) i jakoś nie boją się napisać paru słów. Sprawa jest więc prosta - jeśli się boisz, że ktoś skrytykuje to co napiszesz - to od forum (jakiegokolwiek) trzymasz się z daleka. Jeśli się nie boisz - to piszesz. Proste, jasne, klarowne. Dziękuję za uwagę. We Lov. Anastacia !!! he he Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Justyna Re: he he IP: *.brzeg.sdi.tpnet.pl 26.01.03, 14:22 Akurat ja nie boję się pisać na tym forum.Nie obchodzi mnie też to, co ktoś inny napisze na mój temat.Chodzi mi o inne osoby, które mogą się tym wszystkim przejąć. Odpowiedz Link Zgłoś
loveletter Re: he he 26.01.03, 14:26 Gość portalu: Justyna napisał(a): > Chodzi mi o inne osoby, które mogą się tym wszystkim > przejąć. no przecież pisałem, że ten świat jest pełen stresów, nie? Trzeba się przyzwyczajać, ot co. Lov. Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczyna_mickiewicza Re: he he 29.01.03, 15:45 loveletter napisał: > Zresztą jest tu pare osób, które rocka niesp > ecjalnie lubią (choćby jeden taki misio) no nie mogę...powoli zaczynasz mnie doprowadzać do szału... to ja przepraszam bardzo, rolling stonesi to jest hiphop??? a hendrix to chill out tak? a u2 i googoodolls to może jakiś 2step albo inny breakbeat? Odpowiedz Link Zgłoś
loveletter :((((((((( 29.01.03, 17:52 eeeeeee Adasiówna, jak będziesz wszystkie moje posty tak surowo oceniać to się sama do szału doprowadzisz. Po pierwsze: jeśli nie Ty, to choćby .. hmm ..... np Huney chyba specjalnie za rockiem nie przepada (teraz pewnie ona wyskoczy z jakimiś Stonesami o których nie wiedziałem i znowu mi się dostanie Chodziło mi tylko o to by zapewnić autorkę wątku, że to nie jest forum tylko dla zwolenników tego typu muzyki. KONIEC. Po drugie: cały czas odnosiłem wrażenie, że tej muzyki raczej nie słuchasz (pamiętałem tylko o Def Leppard...) .... Jeśli powołanie się na Twój przykład jako kogoś kto nie pasuje specjalnie do wzoru fanatycznego rockmana było takie oburzające to przepraszam ((((((((((((((((( Lov. Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczyna_mickiewicza Re: :((((((((( 29.01.03, 21:02 tak to jest, jak sięo kimś czegoś nie wie i się go szufladkuje...a ja zawsze powtarzam, że słucham naprawdę różnej muzyki. tylko niektóre rzeczy, kapele, czy to, że znajdują się w jakiejś tam mojej płytotece, jest dla mnie po prostu oczywiste - po co setny raz powtarzać, że hendrix był geniuszem gitary, każde dziecko to wie. "crosstown traffic" to jeden z moich ulubionych kawałków. aerosmith czy u2 (choć akurat w przypadku tych drugich, to sprawa wygląda nieco inaczej, bo lubią eksperymentować) podobnie. wspomniałeś def leppard - a i owszem, też im się zdarzało ostrzej pogrywać i te ich ostrzejrze kawałki też mi się podobały. to, że nie trawię zespołów w stylu korn czy jakiś innych p.o.d to już moja sprawa - mam swoje powody, ich muzyka po prostu do mnie nie trafia. a że nie analizuję drugiego kawałka z trzeciej płyty king crimson (których też lubię...) w jakimś oddzielnym wątku? wychodzę z założenia, że jest tyle różnych, nowych rzeczy, których warto słuchac, że nie ma czasu tracić go nad rozpatrywaniem geniuszy z przeszłości. no. ale to nie oznacza, że ich nie słucham. tym bardziej, że słowo "rock" to raczej dość szerokie pojęcie. nie chciałam, żeby wyglądało, że czepiam się każdego twojego postu - przepraszam, że tak wyszło. ale naprawdę cholernie nie znoszę szufladkowania. pozdrówki Odpowiedz Link Zgłoś
huney Re: :((((((((( 02.02.03, 20:53 Eeeee, nie ma sprawy, nie ukrywam, że inną muzyke przedkładam nad rock`a, którego owszem, mogę sobie posłuchać zaraz, jak sobie następnym razem o nim przypomnę. ; ). A tak prawdę mówiąc, jeśli ktoś jest w stanie o masowej muzyce napisać cos więcej niż tylko w płaskich superlatywach, to nie ma sprawy- pochwalam głębie odbioru. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Justyna Re: Dla kogo jest własciwie to forum? IP: *.brzeg.sdi.tpnet.pl 26.01.03, 13:28 Gość portalu: Justyna napisał(a): > Na pewno dla każdej/każdego? Czasami odnoszę wrażenie, że nie. To dlaczego nie > piszą tutaj fani np. Anastacii? Bo dobrze wiedzą, że od razu zostaliby > obrzuceni wyzwiskami( patrz: wątek dotyczący Phila Collinsa) Odpowiedz Link Zgłoś
pizmak31+1 Re: Dla kogo jest własciwie to forum? 26.01.03, 13:32 Justyna, brawo. Doloz chlopakom! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikka007 Re: Dla kogo jest własciwie to forum? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 26.01.03, 13:56 A kto to jest Anastacia? Nowa wokalistka grupy Hole? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jack Re: Dla kogo jest własciwie to forum? IP: *.stansat.pl / *.gazeta.pl 26.01.03, 14:24 Fani różnych "Anastaciów" nie angarzują sie tak w muzykę, nie odczuwają potrzeby dyskutowanie o swym idolu ...może się mylę ale wydaje mi sie że z tzw. "popu" czy jak to zwać... spore emocje w fanach wywołuje jako jeden z niewielu Ich 3... A o tym zespole pisze siena tym forum i to sporo i nie tylko źle... Odpowiedz Link Zgłoś
n_eska71 Re: Dla kogo jest własciwie to forum? 26.01.03, 16:36 A co? Szykują się jakieś czystki ? Ktoś już jakiś czas temu sprytnie usunął naszą GURĘ - Madee (psując jej kompa), więc może teraz... A wracając do wątku... Wydaje mi się, że zjawisko napastliwych ataków, wulgarnych wyzwisk ma mimo wszystko charakter marginalny. Niestety, przy tak dużej i zróżnicowanej społeczności Forum może się to zdarzyć. Nie sądzę jednak by fani pop-u byli jakoś szczególnie prześladowani. Może czasem brakuje im rzeczowych kontrargumentów w dyskusji i sami poddają się emocjom, które potem udzielają się innym. A brutalizacji i wulgaryzacji języka powinniśmy przeciwstawiać się wszyscy. Bo to my tworzymy reguły savoire-vivre'u tego Forum. Nikt inny. )) Odpowiedz Link Zgłoś
h8red Re: Dla kogo jest własciwie to forum? 26.01.03, 20:01 No to powiem Ci w sekrecie, ze slucham taniego popu ale sie tym nie chwale )) Zeby mnie rozne takie nie obrzucily blotem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lubczyk Re: Dla kogo jest własciwie to forum? IP: 80.48.253.* 26.01.03, 20:39 Forum jest także dla czytających, którzy nigdy się nie wpisują. I dla tych, którzy twierdzą, że sie nie wpisują, a właśnie się wpisują. Nie wolno zapominać o wpisujących się bardzo rzadko. Albo i jeszcze rzadziej. Ewentualnie nie można też zapomnieć o tych, którzy wpisują się regularnie W każdym bądź razie pozdrawiam wszystkich... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Coal Chamber [...] IP: *.retsat1.com.pl 26.01.03, 21:26 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Justyna Re: Kochana Justysiu, oto odpowiedź-------------- IP: *.brzeg.sdi.tpnet.pl 26.01.03, 22:10 Nie jestem żadną Justysią, a tym bardziej kochaną.Lepiej naucz się nie uzywać wulgarnych słów, bo to tylko o tobie swiadczy. Odpowiedz Link Zgłoś
munky biedny Coal Chamber...... 27.01.03, 11:28 znowu tak słodko nabluzgał, a tu mu jego posta usuneli, ach ci admini))))) Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: Brawo!!! 27.01.03, 13:47 h8red napisa?: > Kurcze, co Ty tam Beztroski Facecie napisales??? Tak, podpusc go. Na pewno starczy mu inwencji, zeby ten stek bluzgow sobie przypomniec. Odpowiedz Link Zgłoś
jasiek666 brawo dla admina. 27.01.03, 16:10 chociaz genaralnie uwazam, ze takich postów nie powinno się usuwać. dają bowiem najbardziej wymowne świadectwo debilizmu ich autorów. Odpowiedz Link Zgłoś
vulture Do autorki 27.01.03, 11:50 No więc tak: To jest forum, a ja będę pisać na nim nie tylko o tym, co mi się podoba, ale i o tym, co mi się nie podoba, including Phil Collins. Cieszy mnie niezmiernie, że poznałem kolejną osobę, która wszystkie posty (moje na przykład) bierze na poważnie i nie dopatruje się w nich cienia ironii. Bardzo mnie to raduje i proszę o więcej. A z tym wysyłaniem fanów do laryngologa... no cóż, może moje poczucie humoru nie jest specjalnie wyrafinowane, ale nie mów mi, że potraktowałaś mój post ze śmiertelną powagą i wszystkich znajomych słuchających PC pozapisywałaś na wizyty u specjalistów... Odpowiedz Link Zgłoś
gregkor Re: Do autorki 27.01.03, 12:09 vulture napisał: > No więc tak: > > To jest forum, a ja będę pisać na nim nie tylko o tym, co mi się podoba, ale i > o tym, co mi się nie podoba, including Phil Collins. > Cieszy mnie niezmiernie, że poznałem kolejną osobę, która wszystkie posty (moje > > na przykład) bierze na poważnie i nie dopatruje się w nich cienia ironii. > Bardzo mnie to raduje i proszę o więcej. > > A z tym wysyłaniem fanów do laryngologa... no cóż, może moje poczucie humoru > nie jest specjalnie wyrafinowane, ale nie mów mi, że potraktowałaś mój post ze > śmiertelną powagą i wszystkich znajomych słuchających PC pozapisywałaś na > wizyty u specjalistów... No co Ty Vulture u mnie po wizycie u lekarza stwierdzono,że nie odróżniam dzwięku perkusji od głosu Phila Collinsa, a ty mówisz o jakiś żartach... Cóż idę się leczyć.... pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gienia Re: Dla kogo jest własciwie to forum? IP: proxy / 195.245.213.* 27.01.03, 15:29 forum TEORETYCZNIE jest dla wszystkich, jednakowoż opanowali je podtatusiali panowie (och, wyobrażam sobie te przerzedzone włoski spięte w "mysie ogonki" ...i te zakola!!!) dla których szczytowe osiągnięcia w muzyce to zombie w stylu Porcupine Tree, Wishbone Ash, King Crimson (i tu kończę listę, bo więcej zombie wymienić nie potrafię- mea culpa!), dla których już od dziesięcioleci nic w muzyce się nie dzieje (grounge, trip-hop, ambient, acid jazz być może odnotowali, ale jedynie jako błędy i wypaczenia muzyczne!), dla których terminy electro, downbeat, lounge, chamber jazz są pustymi hasłami, fanaberiami niewartymi uwagi, bo przecież jedynie słuszna droga to ROCK ! Panowie, to droga donikąd i podążacie nią coraz bardziej samotni! a wystarczy "otworzyć" uszy ! Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: Dla kogo jest w?asciwie to forum? 27.01.03, 15:34 Poczulem sie osobiscie dotkniety. Czy to az tak bardzo przeszkadza, ze wole stara muzyke od nowej? A swoja droga, zawsze namawiam w takiej sytuacji do stworzenia wlasnego watku o ulubionej przez Ciebie muzyce. I ja, stary i wylysialy, bym sie czegos nowego dowiedzial. Odpowiedz Link Zgłoś
pizmak31+1 Re: Dla kogo jest w?asciwie to forum? 27.01.03, 15:43 Nie wiem czy jest cos takiego jak ?opanowanie forum?? Jak ktos chce to zaklada watek i od jego ?fajnosci? zalezy czy ludzie na niego odpowiadaja. jezeli nie mozesz na tym forum pogadac z nikim o innym rodzaju muzyki niz rock to nie znaczy, ze forum opanowali podtatusiali i lysi, tylko, ze ci mlodzi z otwartymi uszami nie maja nic do powiedzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gienia Re: Dla kogo jest w?asciwie to forum? IP: proxy / 195.245.213.* 27.01.03, 16:07 może masz rację...może ci "z otwartymi uszami" wolą spędzać czas na słuchaniu muzyki, odkrywaniu nowych brzmień a nie na pisaniu kolejnej rozprawki pod tytułem "gitarowe solo w trzeciej suicie na siódmej płycie zespołu X..."; ja po prostu miałam nadzieję, że czegoś się tu dowiem, znajdę coś dla siebie, ale mimo, że jesteśmy w tym samym (tak, tak...)przedziale wiekowym- dzielą nas setki milionów lat świetlnych! niniejszym udaję się w kierunku sprzętu odtwarzającego i bez żalu kończę swoją dwupostową obecność na tym forum! szczerze mówiąc: ja wiedziałam, że tak będzie... Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: Dla kogo jest w?asciwie to forum? 27.01.03, 16:10 Oczywiscie, zamiast "otworzyc nam uszy" zmykasz stad. Latwiej krytykowac, niz cos stworzyc. Pa, pa (tu nastepuje machanie chusteczka). Odpowiedz Link Zgłoś
gregkor Re: Dla kogo jest w?asciwie to forum? 27.01.03, 16:11 Gość portalu: gienia napisał(a): > może masz rację...może ci "z otwartymi uszami" wolą spędzać czas na słuchaniu > muzyki, odkrywaniu nowych brzmień a nie na pisaniu kolejnej rozprawki pod > tytułem "gitarowe solo w trzeciej suicie na siódmej płycie zespołu X..."; ja po > > prostu miałam nadzieję, że czegoś się tu dowiem, znajdę coś dla siebie, ale > mimo, że jesteśmy w tym samym (tak, tak...)przedziale wiekowym- dzielą nas > setki milionów lat świetlnych! niniejszym udaję się w kierunku sprzętu > odtwarzającego i bez żalu kończę swoją dwupostową obecność na tym forum! > szczerze mówiąc: ja wiedziałam, że tak będzie... No to Gienia dowidzenia w oku mgnienia.... Odpowiedz Link Zgłoś
jasiek666 Re: Dla kogo jest w?asciwie to forum? 27.01.03, 16:16 poniewaz jest to w koncu forum muzyczne wypada jeszcze dodac: "kup se trąbkę do trąbienia" ))) Odpowiedz Link Zgłoś
gregkor Re: Dla kogo jest w?asciwie to forum? 27.01.03, 16:24 jasiek666 napisał: > poniewaz jest to w koncu forum muzyczne wypada jeszcze dodac: > "kup se trąbkę do trąbienia" > ))) Jasiu trąbki w to nie mieszaj to taki porządny instrument Jeszcze by się Miles Davis w grobie przewrócił...... pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
pizmak31+1 Re: Dla kogo jest w?asciwie to forum? 27.01.03, 16:23 Milo bylo poznac,chociaz duzo sie od Ciebie nie dowiedzielismy w kwestii muzycznej, oprocz wymienienia niektorych stylow muzycznych. Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: Dla kogo jest w?asciwie to forum? 27.01.03, 16:24 pizmak31+1 napisa?a: > Milo bylo poznac,chociaz duzo sie od Ciebie nie dowiedzielismy w kwestii > muzycznej, oprocz wymienienia niektorych stylow muzycznych. No i oczywiscie tego, ze jest jednak zycie w kosmosie. Tylko ze strasznie daleko - setki milionow lat swietlnych... Odpowiedz Link Zgłoś
pizmak31+1 Re: Dla kogo jest w?asciwie to forum? 27.01.03, 16:27 I ze jestem stara i podtatusiala, podobnie jak Ty cze, a nawet Jasiek666. Odpowiedz Link Zgłoś
gregkor Re: Dla kogo jest w?asciwie to forum? 27.01.03, 16:32 pizmak31+1 napisała: > I ze jestem stara i podtatusiala, podobnie jak Ty cze, a nawet Jasiek666. No Jasiek przede wszystkim ma chyba największe problemy z łysiną, biedny - nawet rogi tego nie zatuszowały Odpowiedz Link Zgłoś
jasiek666 Re: Dla kogo jest w?asciwie to forum? 28.01.03, 10:17 gregkor napisał: > No Jasiek przede wszystkim ma chyba największe problemy z łysiną, Dokładniej rzecz ujmując mam problem z brakiem łysiny. Odpowiedz Link Zgłoś
gregkor Re: Dla kogo jest w?asciwie to forum? 27.01.03, 16:26 pizmak31+1 napisała: > Milo bylo poznac,chociaz duzo sie od Ciebie nie dowiedzielismy w kwestii > muzycznej, oprocz wymienienia niektorych stylow muzycznych. No nie ja się na przykład dowiedziałem, że jestem łysięjącym tatusiem a to bardzo dużo.....co jest dobre na porost włosów? Odpowiedz Link Zgłoś
vulture Re: Dla kogo jest w?asciwie to forum? 27.01.03, 22:54 Kurczę, Piżmak została panem z zakolami- do czego to doszło... W imię Gieni powyrzucam wszystkie płyty King Crimson bo to wstyd przecież. Obciach jak nie wiem co. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziadek Re: Dla kogo jest własciwie to forum? IP: *.prochem.com.pl / 1.0.0.* 28.01.03, 13:25 czyżby dla wszystkich?!! jesli na ludzi w moim wieku padają inwektywy (swiadczące notabene tylko o piszącym), jesli fani popu boją sie otworzyc ust (lub klawiatury komputera) jesli pink floyd został juz wyrzucony na smietnik historii.. remember , when you were young, (when you) shone like a sun SHINE ON, you crazy diamond.... lesli mi kto odpowie na 3 proste pytania to przyznam racje, ze dla wszystkich 1- znany standard :too much monkey business" wykonało w latach szesćdziesiątych wielu wykonawców. prosze podac chocby dwóch 2- kto gra na perkusji i basie w trio z Jarrettem? 3- (uwaga, pytania coraz trudniejsze)-jaką swoja oststnią płyte ( co i z kim ) nagrał Karajan ?? bonne journee Odpowiedz Link Zgłoś
jasiek666 Re: Dla kogo jest własciwie to forum? 28.01.03, 13:53 Gość portalu: dziadek napisał(a): > lesli mi kto odpowie na 3 proste pytania to przyznam racje, ze dla wszystkich > 1- znany standard :too much monkey business" wykonało w latach szesćdziesiątych wielu wykonawców prosze podac chocby dwóch nie wiem. > 2- kto gra na perkusji i basie w trio z Jarrettem? nie wiem. > 3- (uwaga, pytania coraz trudniejsze)-jaką swoja oststnią płyte ( co i z kim ) nagrał Karajan ?? nie wiem. Odpowiedzialem na wszystkie trzy ))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Frank Re: Dla kogo jest własciwie to forum? IP: *.lodz.gazeta.pl 28.01.03, 13:56 Gość portalu: dziadek napisał(a): > lesli mi kto odpowie na 3 proste pytania to przyznam racje, ze dla wszystkich > 1- znany standard :too much monkey business" wykonało w latach szesćdziesiątych > wielu wykonawców. > prosze podac chocby dwóch > 2- kto gra na perkusji i basie w trio z Jarrettem? > 3- (uwaga, pytania coraz trudniejsze)-jaką swoja oststnią płyte ( co i z kim ) > nagrał Karajan ?? 2 - Jack DeJonette, Gary Peacock. 3 - Beetoven, 9-symfonia - A. Tomowa-Sintow, A. Baltsa, P. Schreier, Jose van Dam. Niestety tylko tyle, więc nie dla wszystkich to forum, nie dla mnie, spadam. :o))))) > > bonne journee > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziadek Re: Dla kogo jest własciwie to forum? IP: *.prochem.com.pl / 1.0.0.* 28.01.03, 15:32 Gość portalu: Frank napisał(a): > Gość portalu: dziadek napisał(a): > > > lesli mi kto odpowie na 3 proste pytania to przyznam racje, ze dla wszystk > ich > > 1- znany standard :too much monkey business" wykonało w latach > szesćdziesiątych > > wielu wykonawców. > > prosze podac chocby dwóch > > 2- kto gra na perkusji i basie w trio z Jarrettem? > > 3- (uwaga, pytania coraz trudniejsze)-jaką swoja oststnią płyte ( co i z > kim ) > > nagrał Karajan ?? > > 2 - Jack DeJonette, Gary Peacock. > 3 - Beetoven, 9-symfonia - A. Tomowa-Sintow, A. Baltsa, P. Schreier, Jose van > Dam. > Niestety tylko tyle, więc nie dla wszystkich to forum, nie dla mnie, > spadam. :o))))) > > > > bonne journee > > brawo, zachwiałes conieco moje wyobrazenie, ale dzieki za to massalama ps pierwsze pytanie teoretycznie najprostsze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Frank Re: Dla kogo jest własciwie to forum? IP: *.lodz.gazeta.pl 29.01.03, 09:59 Gość portalu: dziadek napisał(a): > brawo, zachwiałes conieco moje wyobrazenie, ale dzieki za to > massalama > ps pierwsze pytanie teoretycznie najprostsze No... to ja mam pytanko do Ciebie, pytanko na "intuicję" :o))) Którzy twoim zdaniem z poniżej wymienionych kompozytorów zrobili największe wrażenie i najmocniej zainspirowali Franka Zappę? Ravel, Bartok, Stockhausen, Strawinsky, Satie, Penderecki. Dla utrudnienia podpowiem że dwóch :o)))), a dla ułatwienia, że wszyscy z wymienionych przewinęli się przez twórczość Franka. :o)))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
teddy4 Re: Dla kogo jest własciwie to forum? 28.01.03, 16:51 Gość portalu: dziadek napisał(a): > > lesli mi kto odpowie na 3 proste pytania to przyznam racje, ze dla wszystkich > 1- znany standard :too much monkey business" wykonało w latach szesćdziesiątych > wielu wykonawców. > prosze podac chocby dwóch > 2- kto gra na perkusji i basie w trio z Jarrettem? > 3- (uwaga, pytania coraz trudniejsze)-jaką swoja oststnią płyte ( co i z kim ) > nagrał Karajan ?? Nie chce mi się z Tobą gadać..... Teddy (zapalając papierosa) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikka007 Re: Dla kogo jest własciwie to forum? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.01.03, 17:43 teddy4 napisał: > Teddy (zapalając papierosa) JAKIEGO PAPIEROSA!!!! Wrrrrrrr Odpowiedz Link Zgłoś
aric Chyba pójdę do domu 28.01.03, 15:48 Uchlam się i zasnę, taki stres jak to, że po prostu nic nie wiem jest ponad moje siły. Juz się niezbyt czuje, a świat wiruje. Trzeba chodzic po kwadracie, nie po okregu, pamietaj... Ojojojoj... Odpowiedz Link Zgłoś
astir Re: The Angels & Bobby Vee??? 30.01.03, 19:28 Justynko, czytam forum od 3 m-cy, pisuję (bardzo przypadkowo!) jeszcze krócej. Pewnie, że się bałam na początku, ale jak do tej pory jeszcze ani razu nie zostałam wyśmiana (trochę szkoda, bo lubię się kłócić o swoje) Na razie 'testuję' swoje preferencje muzyczne na forum; na pewno spróbuję jeszcze kiedyś tu wejść z wątkiem operowym - może wtedy zostanę wyśmiana? Piszesz, że popowcom nie daje sie tutaj żadnych szans - nie łam się, przyjdzie czas, gdy ujawnię swe skrywane preferencje dot. r'n'r z lat 50 - tych i 60 - tych i męskich, płaczliwo - łzawo - zawodzących zaśpiewów w rodzaju Chubby Checkera, The Cliffons, The Marcels, The Dixie Cups czy Shangri - Las. I co, zjedzą mnie? Niech no tylko spróbują)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzik Re: The Angels & Bobby Vee??? IP: *.prochem.com.pl / 1.0.0.* 31.01.03, 13:31 no nie! - król twista rzewnie zawodzący?? bobby V tez?? bardziej juz chyba bobby vinton (moja droga asfaltowa..) a brzmienie tamla motown jest chyba ponadczasowe. nawet słyszalne często i dzis to co opisalas sam tez bardzo lubie i jak będą chcieli cie zjeść to będziemy sie bronic razem szanujmy cudze gusta najlepszy powód by byc pszczołą to ten, aby robić miód a najlepszy powód robienia miodu to ten abym ja go jadł Odpowiedz Link Zgłoś
teddy4 Re: The Angels & Bobby Vee??? 31.01.03, 20:59 astir napisała: > Justynko, czytam forum od 3 m-cy, pisuję (bardzo przypadkowo!) jeszcze krócej. > Pewnie, że się bałam na początku, ale jak do tej pory jeszcze ani razu nie > zostałam wyśmiana (trochę szkoda, bo lubię się kłócić o swoje) > Na razie 'testuję' swoje preferencje muzyczne na forum; na pewno spróbuję > jeszcze kiedyś tu wejść z wątkiem operowym - może wtedy zostanę wyśmiana? > Piszesz, że popowcom nie daje sie tutaj żadnych szans - nie łam się, przyjdzie > czas, gdy ujawnię swe skrywane preferencje dot. r'n'r z lat 50 - tych i 60 - > tych i męskich, płaczliwo - łzawo - zawodzących zaśpiewów w rodzaju Chubby > Checkera, The Cliffons, The Marcels, The Dixie Cups czy Shangri - Las. I co, > zjedzą mnie? Niech no tylko spróbują)) Ja dzisiaj nie jadłem kolacji i trochę głodny jestem. Więc bez takich prowokacji proszę))))) Odpowiedz Link Zgłoś
astir Re: The Angels & Bobby Vee??? 31.01.03, 21:02 to może najpierw zjedz a potem pogadamy przy muzyce - ale mojej! Odpowiedz Link Zgłoś
huney Kogóz to ja widzę? 01.02.03, 17:02 Starych, dobrych znajomych? To forum chyba tym różni sie od innych, że poza Anasiacią i innymi księżniczkami pop-u mozna pogadać, a raczej - podowcipkować :0, a kto sie nie pozna... Cóż, trudno w czasach terroru obwiniac ludzi za brak poczucia humoru. A moze ktos sypnie limerykiem? Odpowiedz Link Zgłoś
iiva I czy to na pewno forum MUZYKA? 02.02.03, 10:54 Po ostatnim wysypie brudów mam wątpliwości. Nie obchodzi mnie, co inni wypisują na pozostałych forach i jakie mają ze sobą problemy. Może trzeba założyć forum PRALNIA? Na MUZYKĘ zajrzę za jakiś czas, jak ta brudna fala przejdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: I czy to na pewno forum MUZYKA? 02.02.03, 15:35 iiva napisa?a: > Po ostatnim wysypie brudów mam wa˛tpliwos´ci. Nie obchodzi mnie, co inni wypisuja˛ na pozosta?ych forach i jakie maja˛ ze soba˛ problemy. Moz˙e trzeba za?oz˙yc´ forum PRALNIA? Na MUZYKE˛ zajrze˛ za jakis´ czas, jak ta brudna fala przejdzie. To nie "inni" wypisuja, tylko jednemu kolesiowi sie ubzduralo, ze to swietny pomysl, zeby sie pod tych "innych" czyli m.in. mnie, podszyc... Odpowiedz Link Zgłoś