Dodaj do ulubionych

Dla kogo jest własciwie to forum?

IP: *.brzeg.sdi.tpnet.pl 26.01.03, 13:05
Czy mozecie mi to powiedzieć? Bo na pewno nie dla tych, którzy
słuchają "taniego" popu.
Justyna
Obserwuj wątek
    • cze67 Re: Dla kogo jest w?asciwie to forum? 26.01.03, 13:09
      To forum jest dla KAZDEGO.
      • pizmak31+1 Re: Dla kogo jest w?asciwie to forum? 26.01.03, 13:10
        I dla KAZDEJ.
    • vulture Re: Dla kogo jest własciwie to forum? 26.01.03, 13:09
      Dla kogo właściwie jest ten wątek?
    • loveletter Re: Dla kogo jest własciwie to forum? 26.01.03, 13:10
      A kogo pani pyta?
    • Gość: Justyna Re: Dla kogo jest własciwie to forum? IP: *.brzeg.sdi.tpnet.pl 26.01.03, 13:25
      Na pewno dla każdej/każdego? Czasami odnoszę wrażenie, że nie. To dlaczego nie
      piszą tutaj fani np. Anastacii? Bo dobrze wiedzą, że od razu zostaliby
      obrzuceni wyzwiskami.
      • cze67 Re: Dla kogo jest w?asciwie to forum? 26.01.03, 13:27
        Gos´c´ portalu: Justyna napisa?(a):

> Na pewno dla kaz˙dej/kaz˙dego? Czasami odnosze˛ wraz˙enie, z˙e nie. To
        dlaczego nie pisza˛ tutaj fani np. Anastacii? Bo dobrze wiedza˛, z˙e od razu
        zostaliby obrzuceni wyzwiskami.

Moge odpowiadac tylko za siebie. Nigdy nikogo nie wyzywalem z powodu sluchanej
        przez niego muzyki.
        • vulture nieprawda 26.01.03, 13:31
          Piszą fani Anastacii.. Loveletter, gdzie jesteś?
          • Gość: Justyna Re: nieprawda IP: *.brzeg.sdi.tpnet.pl 26.01.03, 13:55
            Tu nie chodzi o samą Anastacię, ale o wszystkie popowe gwiazdy. Fani popu po
            prostu się Was boją lub nie chcą zostać nazwani "burakami" itp. Kiedyś jakaś
            dziewczyna napisała parę słow o Pink i od razu pod jej adresem posypały się
            obrażliwe słowa.A vulture, który wysyłał fana Collinsa do laryngologa?
          • loveletter he he 26.01.03, 14:10
            jestemsmile Zgłaszam sięsmile. Tak, całkiem lubię agonalno-porodowe wokalizy Anastaci. Lubię też Destiny's Child. Dzisiaj na dodatek podciągnąłem specjalnie wątek "mann pokazał klasę" żeby wpieprzyć go w sam środek kolejnej fali nienawiści do trojaczków. Jeśli ktoś Justyna chce pisać o popie - no problemo, Forum jest publiczne i każdy może pisać co chce. Zresztą jest tu pare osób, które rocka niespecjalnie lubią (choćby jeden taki misiowink) i jakoś nie boją się napisać paru słów.

Sprawa jest więc prosta - jeśli się boisz, że ktoś skrytykuje to co napiszesz - to od forum (jakiegokolwiek) trzymasz się z daleka. Jeśli się nie boisz - to piszesz. Proste, jasne, klarowne. Dziękuję za uwagę.

We Lov. Anastacia !!! he he
            • Gość: Justyna Re: he he IP: *.brzeg.sdi.tpnet.pl 26.01.03, 14:22
              Akurat ja nie boję się pisać na tym forum.Nie obchodzi mnie też to, co ktoś
              inny napisze na mój temat.Chodzi mi o inne osoby, które mogą się tym wszystkim
              przejąć.
              • loveletter Re: he he 26.01.03, 14:26
                Gość portalu: Justyna napisał(a):

> Chodzi mi o inne osoby, które mogą się tym wszystkim
                > przejąć.

no przecież pisałem, że ten świat jest pełen stresów, nie? Trzeba się przyzwyczajać, ot co. smile

Lov.
            • dziewczyna_mickiewicza Re: he he 29.01.03, 15:45
              loveletter napisał:

> Zresztą jest tu pare osób, które rocka niesp
              > ecjalnie lubią (choćby jeden taki misiowink)

no nie mogę...powoli zaczynasz mnie doprowadzać do szału... to ja przepraszam
              bardzo, rolling stonesi to jest hiphop??? a hendrix to chill out tak? a u2 i
              googoodolls to może jakiś 2step albo inny breakbeat?
              • loveletter :((((((((( 29.01.03, 17:52
                eeeeeee Adasiówna, jak będziesz wszystkie moje posty tak surowo oceniać to się sama do szału doprowadzisz. Po pierwsze: jeśli nie Ty, to choćby .. hmm ..... np Huney chyba specjalnie za rockiem nie przepada (teraz pewnie ona wyskoczy z jakimiś Stonesami o których nie wiedziałem i znowu mi się dostaniesad Chodziło mi tylko o to by zapewnić autorkę wątku, że to nie jest forum tylko dla zwolenników tego typu muzyki. KONIEC.
                Po drugie: cały czas odnosiłem wrażenie, że tej muzyki raczej nie słuchasz (pamiętałem tylko o Def Leppard...) .... Jeśli powołanie się na Twój przykład jako kogoś kto nie pasuje specjalnie do wzoru fanatycznego rockmana było takie oburzające to przepraszam sad(((((((((((((((((

Lov.
                • dziewczyna_mickiewicza Re: :((((((((( 29.01.03, 21:02
                  tak to jest, jak sięo kimś czegoś nie wie i się go szufladkuje...a ja zawsze
                  powtarzam, że słucham naprawdę różnej muzyki. tylko niektóre rzeczy, kapele,
                  czy to, że znajdują się w jakiejś tam mojej płytotece, jest dla mnie po prostu
                  oczywiste - po co setny raz powtarzać, że hendrix był geniuszem gitary, każde
                  dziecko to wie. "crosstown traffic" to jeden z moich ulubionych kawałków.
                  aerosmith czy u2 (choć akurat w przypadku tych drugich, to sprawa wygląda nieco
                  inaczej, bo lubią eksperymentować) podobnie. wspomniałeś def leppard - a i
                  owszem, też im się zdarzało ostrzej pogrywać i te ich ostrzejrze kawałki też mi
                  się podobały. to, że nie trawię zespołów w stylu korn czy jakiś innych p.o.d to
                  już moja sprawa - mam swoje powody, ich muzyka po prostu do mnie nie trafia.
                  a że nie analizuję drugiego kawałka z trzeciej płyty king crimson (których też
                  lubię...) w jakimś oddzielnym wątku? wychodzę z założenia, że jest tyle
                  różnych, nowych rzeczy, których warto słuchac, że nie ma czasu tracić go nad
                  rozpatrywaniem geniuszy z przeszłości. no. ale to nie oznacza, że ich nie
                  słucham. tym bardziej, że słowo "rock" to raczej dość szerokie pojęcie.
                  nie chciałam, żeby wyglądało, że czepiam się każdego twojego postu -
                  przepraszam, że tak wyszło. ale naprawdę cholernie nie znoszę szufladkowania.
                  pozdrówki
                • huney Re: :((((((((( 02.02.03, 20:53
                  Eeeee, nie ma sprawy, nie ukrywam, że inną muzyke przedkładam nad rock`a,
                  którego owszem, mogę sobie posłuchać zaraz, jak sobie następnym razem o nim
                  przypomnę. ; ). A tak prawdę mówiąc, jeśli ktoś jest w stanie o masowej muzyce
                  napisać cos więcej niż tylko w płaskich superlatywach, to nie ma sprawy-
                  pochwalam głębie odbioru.

• Gość: Justyna Re: Dla kogo jest własciwie to forum? IP: *.brzeg.sdi.tpnet.pl 26.01.03, 13:28
        Gość portalu: Justyna napisał(a):

> Na pewno dla każdej/każdego? Czasami odnoszę wrażenie, że nie. To dlaczego
        nie
        > piszą tutaj fani np. Anastacii? Bo dobrze wiedzą, że od razu zostaliby
        > obrzuceni wyzwiskami( patrz: wątek dotyczący Phila Collinsa)
        • pizmak31+1 Re: Dla kogo jest własciwie to forum? 26.01.03, 13:32
          Justyna, brawo. Doloz chlopakom!
      • Gość: nikka007 Re: Dla kogo jest własciwie to forum? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 26.01.03, 13:56
        A kto to jest Anastacia? Nowa wokalistka grupy Hole?
        • Gość: Jack Re: Dla kogo jest własciwie to forum? IP: *.stansat.pl / *.gazeta.pl 26.01.03, 14:24
          Fani różnych "Anastaciów" nie angarzują sie tak w muzykę, nie odczuwają
          potrzeby dyskutowanie o swym idolu ...może się mylę ale wydaje mi sie że z
          tzw. "popu" czy jak to zwać... spore emocje w fanach wywołuje jako jeden z
          niewielu Ich 3...
          A o tym zespole pisze siena tym forum i to sporo i nie tylko źle...
    • n_eska71 Re: Dla kogo jest własciwie to forum? 26.01.03, 16:36
      A co? Szykują się jakieś czystki ? wink
      Ktoś już jakiś czas temu sprytnie usunął naszą GURĘ - Madee (psując jej
      kompa), więc może teraz...

A wracając do wątku...
      Wydaje mi się, że zjawisko napastliwych ataków, wulgarnych wyzwisk ma mimo
      wszystko charakter marginalny. Niestety, przy tak dużej i zróżnicowanej
      społeczności Forum może się to zdarzyć.
      Nie sądzę jednak by fani pop-u byli jakoś szczególnie prześladowani. Może
      czasem brakuje im rzeczowych kontrargumentów w dyskusji i sami poddają się
      emocjom, które potem udzielają się innym.

A brutalizacji i wulgaryzacji języka powinniśmy przeciwstawiać się wszyscy.
      Bo to my tworzymy reguły savoire-vivre'u tego Forum. Nikt inny. smile))
    • h8red Re: Dla kogo jest własciwie to forum? 26.01.03, 20:01
      No to powiem Ci w sekrecie, ze slucham taniego popu ale sie tym nie chwale smile))
      Zeby mnie rozne takie nie obrzucily blotem.
      • Gość: lubczyk Re: Dla kogo jest własciwie to forum? IP: 80.48.253.* 26.01.03, 20:39
        Forum jest także dla czytających, którzy nigdy się nie wpisują. I dla tych,
        którzy twierdzą, że sie nie wpisują, a właśnie się wpisują. Nie wolno zapominać
        o wpisujących się bardzo rzadko. Albo i jeszcze rzadziej. Ewentualnie nie można
        też zapomnieć o tych, którzy wpisują się regularniesmile W każdym bądź razie
        pozdrawiam wszystkich...
    • Gość: Coal Chamber [...] IP: *.retsat1.com.pl 26.01.03, 21:26
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • Gość: Justyna Re: Kochana Justysiu, oto odpowiedź-------------- IP: *.brzeg.sdi.tpnet.pl 26.01.03, 22:10
        Nie jestem żadną Justysią, a tym bardziej kochaną.Lepiej naucz się nie uzywać
        wulgarnych słów, bo to tylko o tobie swiadczy.
      • munky biedny Coal Chamber...... 27.01.03, 11:28
        znowu tak słodko nabluzgał, a tu mu jego posta usuneli, ach ci adminismile)))))
      • h8red Brawo!!! 27.01.03, 13:44
        Kurcze, co Ty tam Beztroski Facecie napisales???
        • cze67 Re: Brawo!!! 27.01.03, 13:47
          h8red napisa?:

> Kurcze, co Ty tam Beztroski Facecie napisales???

Tak, podpusc go. Na pewno starczy mu inwencji, zeby ten stek bluzgow sobie
          przypomniec.
      • jasiek666 brawo dla admina. 27.01.03, 16:10
        chociaz genaralnie uwazam, ze takich postów nie powinno się usuwać.
        dają bowiem najbardziej wymowne świadectwo debilizmu ich autorów.
    • vulture Do autorki 27.01.03, 11:50
      No więc tak:

To jest forum, a ja będę pisać na nim nie tylko o tym, co mi się podoba, ale i
      o tym, co mi się nie podoba, including Phil Collins.
      Cieszy mnie niezmiernie, że poznałem kolejną osobę, która wszystkie posty (moje
      na przykład) bierze na poważnie i nie dopatruje się w nich cienia ironii.
      Bardzo mnie to raduje i proszę o więcej.

A z tym wysyłaniem fanów do laryngologa... no cóż, może moje poczucie humoru
      nie jest specjalnie wyrafinowane, ale nie mów mi, że potraktowałaś mój post ze
      śmiertelną powagą i wszystkich znajomych słuchających PC pozapisywałaś na
      wizyty u specjalistów...
      • gregkor Re: Do autorki 27.01.03, 12:09
        vulture napisał:

> No więc tak:
        >
        > To jest forum, a ja będę pisać na nim nie tylko o tym, co mi się podoba, ale
        i
        > o tym, co mi się nie podoba, including Phil Collins.
        > Cieszy mnie niezmiernie, że poznałem kolejną osobę, która wszystkie posty
        (moje
        >
        > na przykład) bierze na poważnie i nie dopatruje się w nich cienia ironii.
        > Bardzo mnie to raduje i proszę o więcej.
        >
        > A z tym wysyłaniem fanów do laryngologa... no cóż, może moje poczucie humoru
        > nie jest specjalnie wyrafinowane, ale nie mów mi, że potraktowałaś mój post
        ze
        > śmiertelną powagą i wszystkich znajomych słuchających PC pozapisywałaś na
        > wizyty u specjalistów...

No co Ty Vulture u mnie po wizycie u lekarza stwierdzono,że nie odróżniam
        dzwięku perkusji od głosu Phila Collinsa, a ty mówisz o jakiś żartach...
        Cóż idę się leczyć....

pozdr
    • Gość: gienia Re: Dla kogo jest własciwie to forum? IP: proxy / 195.245.213.* 27.01.03, 15:29
      forum TEORETYCZNIE jest dla wszystkich, jednakowoż opanowali je podtatusiali
      panowie (och, wyobrażam sobie te przerzedzone włoski spięte w "mysie
      ogonki" ...i te zakola!!!) dla których szczytowe osiągnięcia w muzyce to zombie
      w stylu Porcupine Tree, Wishbone Ash, King Crimson (i tu kończę listę, bo
      więcej zombie wymienić nie potrafię- mea culpa!), dla których już od
      dziesięcioleci nic w muzyce się nie dzieje (grounge, trip-hop, ambient, acid
      jazz być może odnotowali, ale jedynie jako błędy i wypaczenia muzyczne!), dla
      których terminy electro, downbeat, lounge, chamber jazz są pustymi hasłami,
      fanaberiami niewartymi uwagi, bo przecież jedynie słuszna droga to ROCK !
      Panowie, to droga donikąd i podążacie nią coraz bardziej samotni! a
      wystarczy "otworzyć" uszy !
      • cze67 Re: Dla kogo jest w?asciwie to forum? 27.01.03, 15:34
        Poczulem sie osobiscie dotkniety. Czy to az tak bardzo przeszkadza, ze wole
        stara muzyke od nowej?
        A swoja droga, zawsze namawiam w takiej sytuacji do stworzenia wlasnego watku o
        ulubionej przez Ciebie muzyce. I ja, stary i wylysialy, bym sie czegos nowego
        dowiedzial.
        • pizmak31+1 Re: Dla kogo jest w?asciwie to forum? 27.01.03, 15:43
          Nie wiem czy jest cos takiego jak ?opanowanie forum?? Jak ktos chce to zaklada
          watek i od jego ?fajnosci? zalezy czy ludzie na niego odpowiadaja. jezeli nie
          mozesz na tym forum pogadac z nikim o innym rodzaju muzyki niz rock to nie
          znaczy, ze forum opanowali podtatusiali i lysi, tylko, ze ci mlodzi z otwartymi
          uszami nie maja nic do powiedzenia.
          • Gość: gienia Re: Dla kogo jest w?asciwie to forum? IP: proxy / 195.245.213.* 27.01.03, 16:07
            może masz rację...może ci "z otwartymi uszami" wolą spędzać czas na słuchaniu
            muzyki, odkrywaniu nowych brzmień a nie na pisaniu kolejnej rozprawki pod
            tytułem "gitarowe solo w trzeciej suicie na siódmej płycie zespołu X..."; ja po
            prostu miałam nadzieję, że czegoś się tu dowiem, znajdę coś dla siebie, ale
            mimo, że jesteśmy w tym samym (tak, tak...)przedziale wiekowym- dzielą nas
            setki milionów lat świetlnych! niniejszym udaję się w kierunku sprzętu
            odtwarzającego i bez żalu kończę swoją dwupostową obecność na tym forum!
            szczerze mówiąc: ja wiedziałam, że tak będzie...
            • cze67 Re: Dla kogo jest w?asciwie to forum? 27.01.03, 16:10
              Oczywiscie, zamiast "otworzyc nam uszy" zmykasz stad. Latwiej krytykowac, niz
              cos stworzyc.
              Pa, pa (tu nastepuje machanie chusteczka).
            • gregkor Re: Dla kogo jest w?asciwie to forum? 27.01.03, 16:11
              Gość portalu: gienia napisał(a):

> może masz rację...może ci "z otwartymi uszami" wolą spędzać czas na słuchaniu
              > muzyki, odkrywaniu nowych brzmień a nie na pisaniu kolejnej rozprawki pod
              > tytułem "gitarowe solo w trzeciej suicie na siódmej płycie zespołu X..."; ja
              po
              >
              > prostu miałam nadzieję, że czegoś się tu dowiem, znajdę coś dla siebie, ale
              > mimo, że jesteśmy w tym samym (tak, tak...)przedziale wiekowym- dzielą nas
              > setki milionów lat świetlnych! niniejszym udaję się w kierunku sprzętu
              > odtwarzającego i bez żalu kończę swoją dwupostową obecność na tym forum!
              > szczerze mówiąc: ja wiedziałam, że tak będzie...

No to Gienia dowidzenia w oku mgnienia....
              • jasiek666 Re: Dla kogo jest w?asciwie to forum? 27.01.03, 16:16
                poniewaz jest to w koncu forum muzyczne wypada jeszcze dodac:
                "kup se trąbkę do trąbienia"
                smile)))
                • gregkor Re: Dla kogo jest w?asciwie to forum? 27.01.03, 16:24
                  jasiek666 napisał:

> poniewaz jest to w koncu forum muzyczne wypada jeszcze dodac:
                  > "kup se trąbkę do trąbienia"
                  > smile)))

Jasiu trąbki w to nie mieszaj to taki porządny instrumentsmile
                  Jeszcze by się Miles Davis w grobie przewrócił......

pozdr
              • pizmak31+1 Re: Dla kogo jest w?asciwie to forum? 27.01.03, 16:23
                Milo bylo poznac,chociaz duzo sie od Ciebie nie dowiedzielismy w kwestii
                muzycznej, oprocz wymienienia niektorych stylow muzycznych.
                • cze67 Re: Dla kogo jest w?asciwie to forum? 27.01.03, 16:24
                  pizmak31+1 napisa?a:

> Milo bylo poznac,chociaz duzo sie od Ciebie nie dowiedzielismy w kwestii
                  > muzycznej, oprocz wymienienia niektorych stylow muzycznych.

No i oczywiscie tego, ze jest jednak zycie w kosmosie. Tylko ze strasznie
                  daleko - setki milionow lat swietlnych...
                  • pizmak31+1 Re: Dla kogo jest w?asciwie to forum? 27.01.03, 16:27
                    I ze jestem stara i podtatusiala, podobnie jak Ty cze, a nawet Jasiek666.
                    • gregkor Re: Dla kogo jest w?asciwie to forum? 27.01.03, 16:32
                      pizmak31+1 napisała:

> I ze jestem stara i podtatusiala, podobnie jak Ty cze, a nawet Jasiek666.

No Jasiek przede wszystkim ma chyba największe problemy z łysiną, biedny -
                      nawet rogi tego nie zatuszowałysmile
                      • jasiek666 Re: Dla kogo jest w?asciwie to forum? 28.01.03, 10:17
                        gregkor napisał:

> No Jasiek przede wszystkim ma chyba największe problemy z łysiną,

Dokładniej rzecz ujmując mam problem z brakiem łysiny.
                • gregkor Re: Dla kogo jest w?asciwie to forum? 27.01.03, 16:26
                  pizmak31+1 napisała:

> Milo bylo poznac,chociaz duzo sie od Ciebie nie dowiedzielismy w kwestii
                  > muzycznej, oprocz wymienienia niektorych stylow muzycznych.

No nie ja się na przykład dowiedziałem, że jestem łysięjącym tatusiem a to
                  bardzo dużo.....co jest dobre na porost włosów?
                  • vulture Re: Dla kogo jest w?asciwie to forum? 27.01.03, 22:54
                    Kurczę, Piżmak została panem z zakolami- do czego to doszło... W imię Gieni
                    powyrzucam wszystkie płyty King Crimson bo to wstyd przecież. Obciach jak nie
                    wiem co.
    • Gość: dziadek Re: Dla kogo jest własciwie to forum? IP: *.prochem.com.pl / 1.0.0.* 28.01.03, 13:25
      czyżby dla wszystkich?!!
      jesli na ludzi w moim wieku padają inwektywy (swiadczące notabene tylko o piszącym),
      jesli fani popu boją sie otworzyc ust (lub klawiatury komputera)
      jesli pink floyd został juz wyrzucony na smietnik historii..

remember , when you were young,
      (when you) shone like a sun
      SHINE ON, you crazy diamond....

lesli mi kto odpowie na 3 proste pytania to przyznam racje, ze dla wszystkich
      1- znany standard :too much monkey business" wykonało w latach szesćdziesiątych wielu wykonawców.
      prosze podac chocby dwóch
      2- kto gra na perkusji i basie w trio z Jarrettem?
      3- (uwaga, pytania coraz trudniejsze)-jaką swoja oststnią płyte ( co i z kim ) nagrał Karajan ??

bonne journee

• jasiek666 Re: Dla kogo jest własciwie to forum? 28.01.03, 13:53
        Gość portalu: dziadek napisał(a):

> lesli mi kto odpowie na 3 proste pytania to przyznam racje, ze dla wszystkich
        > 1- znany standard :too much monkey business" wykonało w latach
        szesćdziesiątych wielu wykonawców prosze podac chocby dwóch
        nie wiem.

> 2- kto gra na perkusji i basie w trio z Jarrettem?
        nie wiem.

> 3- (uwaga, pytania coraz trudniejsze)-jaką swoja oststnią płyte ( co i z kim )
        nagrał Karajan ??
        nie wiem.

Odpowiedzialem na wszystkie trzy smile)))
      • Gość: Frank Re: Dla kogo jest własciwie to forum? IP: *.lodz.gazeta.pl 28.01.03, 13:56

szesćdziesiątych
        > wielu wykonawców.
        > prosze podac chocby dwóch
        > 3- (uwaga, pytania coraz trudniejsze)-jaką swoja oststnią płyte ( co i z
        kim )
        > nagrał Karajan ??

2 - Jack DeJonette, Gary Peacock.
        3 - Beetoven, 9-symfonia - A. Tomowa-Sintow, A. Baltsa, P. Schreier, Jose van
        Dam.
        Niestety tylko tyle, więc nie dla wszystkich to forum, nie dla mnie,
        spadam. :o)))))
        >
        > bonne journee
        >
        • Gość: dziadek Re: Dla kogo jest własciwie to forum? IP: *.prochem.com.pl / 1.0.0.* 28.01.03, 15:32
          Gość portalu: Frank napisał(a):

> Gość portalu: dziadek napisał(a):
          >
          > > lesli mi kto odpowie na 3 proste pytania to przyznam racje, ze dla wszystk
          > ich
          > > 1- znany standard :too much monkey business" wykonało w latach
          > szesćdziesiątych
          > > wielu wykonawców.
          > > prosze podac chocby dwóch
          > > 2- kto gra na perkusji i basie w trio z Jarrettem?
          > > 3- (uwaga, pytania coraz trudniejsze)-jaką swoja oststnią płyte ( co i z
          > kim )
          > > nagrał Karajan ??
          >
          > 2 - Jack DeJonette, Gary Peacock.
          > 3 - Beetoven, 9-symfonia - A. Tomowa-Sintow, A. Baltsa, P. Schreier, Jose van
          > Dam.
          > Niestety tylko tyle, więc nie dla wszystkich to forum, nie dla mnie,
          > spadam. :o)))))
          > >
          > > bonne journee
          > >
          brawo, zachwiałes conieco moje wyobrazenie, ale dzieki za to
          massalama
          ps pierwsze pytanie teoretycznie najprostsze
          • Gość: Frank Re: Dla kogo jest własciwie to forum? IP: *.lodz.gazeta.pl 29.01.03, 09:59

> brawo, zachwiałes conieco moje wyobrazenie, ale dzieki za to
            > massalama
            > ps pierwsze pytanie teoretycznie najprostsze

No... to ja mam pytanko do Ciebie, pytanko na "intuicję" :o)))
            Którzy twoim zdaniem z poniżej wymienionych kompozytorów zrobili największe
            wrażenie i najmocniej zainspirowali Franka Zappę?
            Ravel, Bartok, Stockhausen, Strawinsky, Satie, Penderecki.
            Dla utrudnienia podpowiem że dwóch :o)))), a dla ułatwienia, że wszyscy z
            wymienionych przewinęli się przez twórczość Franka. :o))))))))))
      • teddy4 Re: Dla kogo jest własciwie to forum? 28.01.03, 16:51

>
        szesćdziesiątych
        > wielu wykonawców.
        > prosze podac chocby dwóch
        > 3- (uwaga, pytania coraz trudniejsze)-jaką swoja oststnią płyte ( co i z
        kim )
        > nagrał Karajan ??

Nie chce mi się z Tobą gadać.....

Teddy (zapalając papierosa)
        • Gość: nikka007 Re: Dla kogo jest własciwie to forum? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.01.03, 17:43
          teddy4 napisał:

> Teddy (zapalając papierosa)
          JAKIEGO PAPIEROSA!!!! Wrrrrrrr
    • aric Chyba pójdę do domu 28.01.03, 15:48
      Uchlam się i zasnę, taki stres jak to, że po prostu nic nie wiem jest ponad
      moje siły. Juz się niezbyt czuje, a świat wiruje. Trzeba chodzic po kwadracie,
      nie po okregu, pamietaj...
      Ojojojoj...
    • astir Re: The Angels & Bobby Vee??? 30.01.03, 19:28
      Justynko, czytam forum od 3 m-cy, pisuję (bardzo przypadkowo!) jeszcze krócej.
      Pewnie, że się bałam na początku, ale jak do tej pory jeszcze ani razu nie
      zostałam wyśmiana (trochę szkoda, bo lubię się kłócić o swojewink)
      Na razie 'testuję' swoje preferencje muzyczne na forum; na pewno spróbuję
      jeszcze kiedyś tu wejść z wątkiem operowym - może wtedy zostanę wyśmiana?
      Piszesz, że popowcom nie daje sie tutaj żadnych szans - nie łam się, przyjdzie
      czas, gdy ujawnię swe skrywane preferencje dot. r'n'r z lat 50 - tych i 60 -
      tych i męskich, płaczliwo - łzawo - zawodzących zaśpiewów w rodzaju Chubby
      Checkera, The Cliffons, The Marcels, The Dixie Cups czy Shangri - Las. I co,
      zjedzą mnie? Niech no tylko spróbująwink))
      • Gość: dzik Re: The Angels & Bobby Vee??? IP: *.prochem.com.pl / 1.0.0.* 31.01.03, 13:31
        no nie! - król twista rzewnie zawodzący??
        bobby V tez?? bardziej juz chyba bobby vinton (moja droga asfaltowa..)
        a brzmienie tamla motown jest chyba ponadczasowe. nawet słyszalne często i dzis
        to co opisalas sam tez bardzo lubie
        i jak będą chcieli cie zjeść to będziemy sie bronic razem

szanujmy cudze gusta

najlepszy powód by byc pszczołą to ten, aby robić miód
        a najlepszy powód robienia miodu to ten abym ja go jadł

• teddy4 Re: The Angels & Bobby Vee??? 31.01.03, 20:59
        astir napisała:

> Justynko, czytam forum od 3 m-cy, pisuję (bardzo przypadkowo!) jeszcze
        krócej.
        > Pewnie, że się bałam na początku, ale jak do tej pory jeszcze ani razu nie
        > zostałam wyśmiana (trochę szkoda, bo lubię się kłócić o swojewink)
        > Na razie 'testuję' swoje preferencje muzyczne na forum; na pewno spróbuję
        > jeszcze kiedyś tu wejść z wątkiem operowym - może wtedy zostanę wyśmiana?
        > Piszesz, że popowcom nie daje sie tutaj żadnych szans - nie łam się,
        przyjdzie
        > czas, gdy ujawnię swe skrywane preferencje dot. r'n'r z lat 50 - tych i 60 -
        > tych i męskich, płaczliwo - łzawo - zawodzących zaśpiewów w rodzaju Chubby
        > Checkera, The Cliffons, The Marcels, The Dixie Cups czy Shangri - Las. I co,
        > zjedzą mnie? Niech no tylko spróbująwink))

Ja dzisiaj nie jadłem kolacji i trochę głodny jestem. Więc bez takich
        prowokacji proszęsmile)))))
        • astir Re: The Angels & Bobby Vee??? 31.01.03, 21:02
          to może najpierw zjedz a potem pogadamy przy muzyce -
          ale mojej!wink
          • huney Kogóz to ja widzę? 01.02.03, 17:02
            Starych, dobrych znajomych? smile To forum chyba tym różni sie od innych, że poza
            Anasiacią i innymi księżniczkami pop-u mozna pogadać, a raczej -
            podowcipkować :0, a kto sie nie pozna... Cóż, trudno w czasach terroru obwiniac
            ludzi za brak poczucia humoru.
            A moze ktos sypnie limerykiem? smile
    • iiva I czy to na pewno forum MUZYKA? 02.02.03, 10:54
      Po ostatnim wysypie brudów mam wątpliwości. Nie obchodzi mnie, co inni wypisują
      na pozostałych forach i jakie mają ze sobą problemy. Może trzeba założyć forum
      PRALNIA? Na MUZYKĘ zajrzę za jakiś czas, jak ta brudna fala przejdzie.
      • cze67 Re: I czy to na pewno forum MUZYKA? 02.02.03, 15:35
        iiva napisa?a:

> Po ostatnim wysypie brudów mam wa˛tpliwos´ci. Nie obchodzi mnie, co inni
        wypisuja˛ na pozosta?ych forach i jakie maja˛ ze soba˛ problemy. Moz˙e trzeba
        za?oz˙yc´ forum PRALNIA? Na MUZYKE˛ zajrze˛ za jakis´ czas, jak ta brudna fala
        przejdzie.

To nie "inni" wypisuja, tylko jednemu kolesiowi sie ubzduralo, ze to swietny
        pomysl, zeby sie pod tych "innych" czyli m.in. mnie, podszyc...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka