Dodaj do ulubionych

jazz na starówce 2006

22.06.06, 15:28
być może przespałem ten wątek, a jesli nie, to zapodaję nowy.
Wybieracie się na jakiś sobotni wieczór tamże?
jacy są Wasi faworyci w tym roku podczas tego festiwalu? Wiem,że ciężko
będzie pogodzić go z WSJD, znam to z przed 2-5 lat, kiedy to nie wiedziałem ,
dokąd mam się wybrać..
No a w tym roku, z racji, że o 19:00 koncerty się rozpoczynają, może uda mi
się wyrwać na trochę...
Chętnie posłuchałbym niejakiego Rona Jacksona, bo go absolutnie nie znam a
moze być ciekawie.., ponadto Dean Brown - nieodłączny kompan Marcusa Millera,
Avishai Cohen z Izraela, trąbki Christoph'a Titz'a z Deutschlandii chętnie
posłuchałbym sobie, no i wyśmienitych dinozaurów polskiego jazzu czyli The
Quartet.
Moim wątkiem atakuję nie tylko jazzofilów z Warszawy ale i z innych miast,
oczywiście. Warto wpaść na weekend z racji tylu jazzowydarzeń w lecie.
program poniżej:
www.jazznastarowce.pl/index.php?a=festiwal-jazz-na-starowce-program

pozdr
Obserwuj wątek
    • patjopek Re: jazz na starówce 2006 22.06.06, 20:09
      Bogaty program-tylko mam problem ,bo dla mnie to muzycy w ogole
      nieznani.Poradzcie na co sie warto wybrac.smile))
      • jazzfoxy Re: jazz na starówce 2006 22.06.06, 22:43
        Ja tez nie znam tych nazwisk. Pewnie sie wybiore na The Quartet.
        • pharoah Re: jazz na starówce 2006 22.06.06, 23:49
          niewykluczone,ze ja sie tez wybiore na jakis koncert...bardzo lubie ten
          festiwal....
      • kossace Re: jazz na starówce 2006 23.06.06, 09:17
        proponuję zatem poczytać coś nie coś na temat poszczególnych wykonawców właśnie
        na stronie programowej zamieszczonej powyżej...już sam fakt grania z kimś
        bardziej znanym jest samo w sobie rekomendacją, tym bardziej że za friko i w
        plenerzesmile

pozdr
        • jasiek_natolin Re: jazz na starówce 2006 23.06.06, 14:49
          Jak co roku wybiorę się na każdy koncert,jeśłi tylko będę W Warszawie.
          Steve Logan pewnie znowu swoim oszałamiającym wokalem wprawi w drżenie
          niewieście serduszka.
          Nieznani muzycy? A Palle Danielsson?
          Mimo wszystko program festiwalu jest lekkim rozczarowaniem. Miałem nadzieję,że
          przynajmniej Steven Bernstein wpadnie z Krakowa do stolicy.
          • jazzfoxy Re: jazz na starówce 2006 02.07.06, 16:48
            Sezon rozpoczety. Tu fotki:

www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/5cd6b34cc50b4326.html
            • jazzfoxy Re: jazz na starówce 2006 02.07.06, 16:54
              www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/2da9ceb2d3314516.html
              • pjetrek29 Re: jazz na starówce 2006 03.07.06, 08:51
                fotki fajne, a jak koncert?
                • jazzfoxy Re: jazz na starówce 2006 03.07.06, 10:07
                  Koncert fajny, przyjemny, ale to nie jest ten rodzaj muzyki ktora mnie zachwyca.
                  Fajna zabawa. Za tydzien bedzie swietny koncert. Zagra ulubiony basista
                  Corei - Avishai Cohen.
                  Wlasnie slucham jego plyty, jest swietna.
                  • koss.ania Re: jazz na starówce 2006 08.07.06, 14:38
                    A czy ktos sie wybiera na THE AVISHAI COHEN TRIO (USA, IZRAEL)na Starówke ??
                    Rozumiem Jazzfoxy, ze Ty bedziesz napewnowink
                    Pozdrawiam!
                    • koss.ania Re: jazz na starówce 2006 08.07.06, 22:52
                      Kto byl, ten byl, pytanie juz nieaktualne..
                      Ja bylam i zostalam uwiedziona! Chlopcy: Avishai Cohen - kontrabas, Sam Barsh -
                      fortepian, Mark Guiliana - perkusja - najzwyczajniej w swiecie mnie uwiedli!!!
                      Dlaczego chlopcy? Mlodzi i jędrni jeszcze, to dlategowink
                      Naprawde chwilami dreszcze przechodzily mi po plecach, tudziez rekach..
                      Koncert uwazam za wyjatkowy, z tych na Starówce, a moze i wogole..
                      Teraz bede robic male polowanie na "Continue", nie bylam finansowo przygotowana
                      na zakup plyty na miejscu, bo kto wie czy bym nie zaszalala i nie zakupila
                      takowej.
                      Ale zeby nie bylo zbyt slodko i pochlebnie, to musze stwierdzic ze Trio troche
                      przegielo, rozpoczelo sie swoiste show w pewnym momencie, kiedy to publika byla
                      w apogeum euforii...Mam tu na mysli klaskanie pod paleczka, (lub jak kto woli
                      batutąwinkCohena i oczywiscie spiewanie "...la la la.." No nie, pomyslalam, ja
                      sie w to nie bawie, to chyba nie ta impreza, jest? No ale dobra, juz dobra, nie
                      bede zlosliwasmile)Reasumujac, zachowuje bardzo mile wspomnienia i mam nadzieje ze
                      uda mi sie zdobyc plyte tej formacji..
                      ps.Byla ze mna kolezanka, ktora pierwszy raz doswiadczyla jazzowej muzyki na
                      zywo, jesli nie jazzu wogole, i po pierwszych dzwiekach wydanych przez
                      instrumenty zapytala mnie: " To to jest jazz??? " To bylo bardzo budujace
                      pytanie, tym bardziej, ze koncert jej sie szalenie podobal!!Kto wie, moze o
                      jedna duszyczke wiecejwink
                      Pozdrawiam!!
                      • jasiek_natolin Re: jazz na starówce 2006 09.07.06, 10:45
                        Show rozpoczął sie dokładnie w chwili,kiedy lider zamienił kontrabas na gitarę
                        basową. Całe szczęście,że był to juz prawie koniec koncertu.
                    • jazzfoxy Re: jazz na starówce 2006 09.07.06, 14:00
                      koss.ania napisała:

> A czy ktos sie wybiera na THE AVISHAI COHEN TRIO (USA, IZRAEL)na Starówke ??
                      > Rozumiem Jazzfoxy, ze Ty bedziesz napewnowink
                      > Pozdrawiam!

niestety, nie udalo mi sie dotrzec, choc bardzo chcialam smile
                      • koss.ania Re: jazz na starówce 2006 09.07.06, 20:23
                        No coz, a liczylam na zdjecia z trzeciego rzeduwink
                        No ale to nic, mam nadzieje ze nastepnym razem nadrobisz..
                        Pozdrawiam
                        • pharoah Re: jazz na starówce 2006 10.07.06, 22:16
                          Wy to macie dobrze...w tej W-wie...
                          • koss.ania Re: jazz na starówce 2006 10.07.06, 22:31
                            Wszedzie dobrze tam gdzie nas nie ma...
                            Pozdr.
                            • pharoah Re: jazz na starówce 2006 10.07.06, 22:55
                              wszedzie dobrze,a najlepiej w domu....
                              • pharoah Re: jazz na starówce 2006 27.07.06, 21:11
                                w ten weekend Richard Galliano...mysle,ze warto to zobaczyc...wybiera sie
                                ktos?...ja ie zastanawiam nad podroza do W-wy...smile
                                • jazzfoxy Re: jazz na starówce 2006 27.07.06, 21:18
                                  Pewnie ja bede, tydzien temu swietny koncert zagral The Quartet.
                                  • pharoah Re: jazz na starówce 2006 27.07.06, 21:23
                                    musialo byc niezle...grali kiedys w Village Vanguard...chetnie bym ich
                                    posluchal...Wam.w tej Warszawie to dobrze...smile
                                    • kossace Re: jazz na starówce 2006 28.07.06, 23:30
                                      oj tam, dobrze, nie dobrze..., dobrze tam gdzie nas nie ma..., czasami
                                      muzycznie zazdroszcze np. miastu Zabrze, za ich koncertowy repertuar jazzowy..
                                      • pjetrek29 Re: jazz na starówce 2006 29.07.06, 13:25
                                        ja się wybieram z rodziną, obok są świetne lody, to się dzieci czymś zajmą. a
                                        zobaczyć jak słynny burmistrz nju jorku posuwa na akordeonie, to naprawdę nie
                                        lada gratkawink może się umówimy, np. koło fontanny? kto się wybiera?
                                        • pjetrek29 Re: jazz na starówce 2006 30.07.06, 13:26
                                          no i jak, był ktoś oprócz mnie?
                                          • kossace Re: jazz na starówce 2006 30.07.06, 14:46
                                            mnie nie było, przyznaję się bez bicia
                                            • pjetrek29 galliano na starówce 30.07.06, 16:32
                                              koncert bardzo przyjemny, znakomicie pasujący do ciepłego, letniego wieczoru.
                                              tak jak organizatorzy napisali na stronie, muzyka kwartetu to jazzowe wariacje
                                              na temat tanga z odniesieniami do muzyki klasycznej. muzyka na tyle lekka (choć
                                              absolutnie nie prostacka), że mając koło siebie trójkę dzieci zainteresowanych
                                              wszystkim, tylko nie koncertem, mogłem od czasu do czasu posłuchać muzyki bez
                                              uprzedniej piętnastominutowej koncentracji.

oprócz tanga dosłuchałem się samby (a może rumby), pewnie więc były i inne
                                              tańce południa. z inspiracji klasycznych, nie będąc wytrawnym znawcą tej
                                              muzyki, dosłuchałem się ravela, paganiniego a akordeon zabrzmiał mi w pewnym
                                              momencie bachem. wszyscy muzycy znakomici, choć oczywiście numerem jeden był
                                              galliano. każdy z członków kwartetu miał swoje "pięć minut", oprócz gry solo i
                                              w czwórkę, były i duety. publiczność reagowała bardzo gorąco, było kilka bisów.
                                              bisy te były możliwe dzięki przeniesieniu koncertów na wcześniejszą godzinę, z
                                              tego co pamiętam w zeszłych latach zawsze był problem pt. "przepraszamy, ale
                                              musimy już kończyć".

reasumując, koncert bardzo udany. a ja miałem współczesny odpowiednik zorki 5 i
                                              zrobiłem kilka zdjęć.
                                              www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/6b6f50997a8b4990.html
                                              www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/2d32161676ebef4e.html
                                              www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/e44833c8ccf8bf01.html
                                              pozdrawiam
                                              pjetrek
                                              • pharoah Re: galliano na starówce 30.07.06, 18:20
                                                dzieki!!!za opowiesc i za zdjecia!Twoj zorki 5 ladnie kadruje...szczegolnie
                                                pieknie uchwyciles i wyeksponowales lysine pewnego widza...wzruszylem sie,bo
                                                kiedys dawno,dawno temu zrobilem swoje pierwsze jazzowe zdjecia i na pierwszym
                                                planie tez byli widzowie...a gdzies tam w tle, zupelnie niewidoczni stali
                                                ,dzierzac instrumenty, muzycy...pamietam,ze bylo duzo smiechu z tych moich
                                                zdjec...smilepozniej bylo juz troche lepiej,nabralem troszke
                                                doswiadczenia(troszke-moje koncertowe zdjecia pozostawiaja wiele do
                                                zyczenia...)ale zdarzaly sie rozne przygody...z to zapomnialem film zalozyc,a to
                                                zapomnialem,ze wyjalem film z aparatu...itp. idea zamieszczania zdjec na forum
                                                bardzo mi sie podoba...smilestworzmy wlasna galerie...pozdr.faraon!
                                                • jazzfoxy Re: o fotkach 30.07.06, 20:29
                                                  Przy okazji: jakiego programu do obrobki i zmniejszania zdjec uzywacie?
                                                  Mozecie zaproponowac cos prostego i najlepiej po polsku?
                                                  Troche sie bawie ostatnio aparatem, ale jeszcze duzo mi brakuje do
                                                  mistrzostwa smile
                                                  Dzis fotografowalam Warszawe. Kto zgadnie jaka to czesc, ulica stolicy?

img66.imageshack.us/img66/1567/dsc05108pp5.jpg
                                                  • jazzfoxy Re: o fotkach 30.07.06, 20:36
                                                    The Quartet - jedyne zdjecie z koncertu, bo zapomnialam podladowac baterie smile
                                                    img66.imageshack.us/img66/1567/dsc05108pp5.jpg
                                                  • jazzfoxy Re: o fotkach 30.07.06, 20:37
                                                    jeszcze raz smile
                                                    img66.imageshack.us/img66/8196/dsc05050ra0.jpg
                                                  • pjetrek29 Re: o fotkach 30.07.06, 20:53
                                                    jazzfoxy napisała:
                                                    > Przy okazji: jakiego programu do obrobki i zmniejszania zdjec uzywacie?
                                                    jeżeli już, to używam photoshopa, bo używam go i tak zawodowo. fotosik.pl, na
                                                    który wrzucam zdjęcia, pozwala na automatyczne zmniejszanie zdjęć.

> Dzis fotografowalam Warszawe. Kto zgadnie jaka to czesc, ulica stolicy?
                                                    będę strzelał: praga północ, ta starsza, może okolice wileńskiegosmile
                                                  • jazzfoxy Re: o fotkach 30.07.06, 21:16
                                                    To kamienica na Bednarskiej z jedyna fasada gotyku angielskiego w stolicy.
                                                    Spacerowalam po Mariensztacie smile
                                                  • pharoah Re: o fotkach 30.07.06, 21:48
                                                    Przygoda na Mariensztacie?...ja myslalem,ze to jakies judaica...a to gotyk
                                                    angielski...nie znam sie smile
                                                  • pjetrek29 Re: o fotkach 30.07.06, 21:52
                                                    no proszę, tyle razy byłem na mariensztacie, a tej kamienicy nie kojarzę.
                                                    muszę ją znaleźć przy okazji, no i oczywiście nauczyć się na pamięć
                                                    określenia "jedyna fasada gotyku angielskiego w stolicy". ale to może po
                                                    urlopie, bo teraz zbyt duży wysiłek mógłby mi zaszkodzićsmile
                                                  • jazzfoxy Re: o fotkach 31.07.06, 09:57
                                                    Mariensztat był niegdys glowna ulica jurydyki. Mysle, ze ta kamienica jest tu
                                                    wyjatkiem, zreszta to juz ruina. Na architekturze nie znam sie wcale, pomagalam
                                                    sobie spacerownikiem z GW.
                                                • pjetrek29 Re: galliano na starówce 30.07.06, 21:55
                                                  dzięki za dobre słowo! kadr z łysiną jest rzeczywiście perfekcyjny, nie wiem
                                                  czy następne zdjęcia będą równie udanesmile
                                                  • pharoah Re: galliano na starówce 31.07.06, 23:15
                                                    Twoj kadr z lysina pjetrek to mistrzostwo swiata!!!! World Press Photo Ci sie
                                                    nalezy...W-wa to zaiste cudowne miasto i miejsc na spacery z aparatem jest
                                                    mnostwo...apropos...czy znac ktos z Was w W-wie takie miejscesmirkzopy Polskie?
                                                    wybierzcie sie tam z aparatem...pozdr.faraon
                                                  • jazzfoxy Re:Warszawa 01.08.06, 09:49
                                                    Warszawa to miasto kontrastow. Szopy Polskie to wies niemalze w srodku stolicy.
                                                    Podobno mozna tam spotkac chlopow w kufajkach smile
                                                    Ja mieszkam na peryferiach W-wy i tu tez pelno kontrastow, ale za to mnostwo
                                                    przyrody i zieleni. Dzis rano za moim oknem ganialy sie dwie sarny.
                                                    Niestety nie udalo mi sie zrobic dobrej fotki, ale mozna spotkac inne zwierzaki.
                                                    img144.imageshack.us/img144/8168/dsc04291kc5.jpg
                                                    img211.imageshack.us/img211/5126/dsc04200db2.jpg
                                                  • pjetrek29 Re:Warszawa 01.08.06, 10:19
                                                    piękne fotki, zwłaszcza ten kruk - naprawdę bomba!
                                                    a szop polskich muszę poszukać, bo jeszcze mnie tam nie było.
                                                    pozdr., p.
                                                  • jazzfoxy Re:Warszawa 01.08.06, 10:57
                                                    O Szopach tylko czytalam, tez nie bylam.
                                                    Uchwycic kruka to nie taka prosta sprawa smile
                                                    Chyba musimy nowy watek otworzyc o foto smile
                                                  • jazzfoxy Re:Warszawa 01.08.06, 10:59
                                                    Piotrek: photoshop to jest platny program?
                                                  • pjetrek29 Re:Warszawa 01.08.06, 13:12
                                                    jazzfoxy napisała:
                                                    > Piotrek: photoshop to jest platny program?

bardzo płatnysmile ale jest to też program bardzo rozbudowany, np. o różne efekty.
                                                    obecnie jest najpopularniejszym z programów do obróbki grafiki bitmapowej,
                                                    drugi w kolejności to corel photo paint.

na rynku jest coraz więcej programów przeznaczonych do prostej obróki zdjęć.
                                                    często są to okrojone wersje programów w pełni profesjonalnych, na pewno corel
                                                    wypuścił coś takiego, nazywa się bodajże corel elements, ale nie jestem pewien.
                                                    wydaje mi się, że adobe (producent photoshopa) też coś takiego wypuścił -
                                                    kołacze mi się po głowie nazwa "digital lightroom". programy te czasami są
                                                    dołączane za darmo, np. do skanerów albo aparatów cyfrowych. nie jestem jednak
                                                    dobrze zorientowany, bo używam photoshopa.
                                                  • pjetrek29 Re:Warszawa 01.08.06, 13:13
                                                    stąd możesz pobrać wersję beta adobe lightroom:
                                                    labs.adobe.com/technologies/lightroom/
                                                  • jazzfoxy Re:Warszawa 01.08.06, 15:48
                                                    Mam kilka sciagnietych programow i do aparatu tez jest dolaczony.
                                                    Tylko czasu, zeby to ogarnac nie mam.
                                                    Podobno darmowy GIMP jest podobny do Photoshopa.
                                                    Pjetrek to jeszcze jedna zagadka, prosta.
                                                    Jak sie nazywa i gdzie stoi ta pani?
                                                    img106.imageshack.us/img106/4603/dsc05129re0.jpg
                                                  • pjetrek29 Re:Warszawa 01.08.06, 15:57
                                                    wygląda na to, że stoi na mariensztacie. ale nie mam pojęcia jak się nazywa,
                                                    nie miałem przyjemności jej poznaćsmile
                                                  • jazzfoxy Re:Warszawa 01.08.06, 16:42
                                                    To leworeczna przekupka trzymajaca kurczka za pazucha smile
                                                    Tu link do spacerownika:
                                                    miasta.gazeta.pl/warszawa/1,49509,3387206.html
                                                    PS Pjetrek, czy nad Twoim osiedlem widac/slychac Latajaca Fortece?
                                                    Bo u mnie to juz wrony zawracaja smile
                                                  • pharoah Re:Warszawa 01.08.06, 20:59
                                                    jakze pieknym jawi sie na Twych zdjeciach miasto w-szawa,jazzfoxy....wybralby
                                                    sie czlowiek na jakas wycieczke...
                                                  • pharoah Re:Warszawa 01.08.06, 21:09
                                                    z aparatem fotograficznym,rzecz jasna...
                                                  • jazzfoxy Re:Warszawa 01.08.06, 21:10
                                                    Zapraszam. Warszawa da sie lubic smile
                                                    Ja niebawem chce odwiedzic Twoje piekne miasto.
                                                    Tu fotka nawiazujaca do dzisiejszej rocznicy.
                                                    img346.imageshack.us/img346/2658/dsc05221fp9.jpg
                                                  • pharoah Re:Warszawa 01.08.06, 21:14
                                                    kolejne piekne zdjecie... lublin tez da sie lubic...zapraszam
                                                    serdecznie...szczegolnie na przepiekna starowke...smilepozdr.faraon
                                                  • pharoah Re:Warszawa 01.08.06, 21:16
                                                    na lubelskiej starowce trzeba miec duzo szczescia,zeby uslyszec jazz,ale zdarza
                                                    sie...smile
                                                  • jazzfoxy Re:Warszawa 01.08.06, 21:48
                                                    Na warszawskiej Starowce mozna uslyszec wszystko smile
                                                    img529.imageshack.us/img529/8168/dsc05197ri8.jpg
                                                  • pharoah Re:Warszawa 01.08.06, 22:04
                                                    kolejne niezle zdjecie-4 okna,4-ech akordeonistow,jeden widz...fajnie sie to
                                                    komponuje...
                                                  • jazzfoxy Re:Warszawa 01.08.06, 22:33
                                                    To jeszcze jedno, obiecuje, ze juz koniec smile
                                                    Niedaleko mojego osiedla otworzyli ogrodek muzyczny
                                                    i pierwszym gosciem byl Daab z Munkiem smile
                                                    img247.imageshack.us/img247/1963/dsc04982wv5.jpg
                                                    tak sie bawili fani reggae smile
                                                    img279.imageshack.us/img279/57/dsc04960dz8.jpg
                                                  • km500 Re:Warszawa 02.08.06, 20:10
                                                    witaj
                                                    może dopiszesz jakieś uwagi do mojego wątku
                                                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=297&w=45836913
                                                    by the way
                                                    może jakieś propozycje do właścicieli lokalu w zakresie koncertów jazzowych ? : )
                                                  • jazzfoxy Re:Warszawa 03.08.06, 20:07
                                                    Moze my jestesmy sasiadami, a moze sie nawet znamy?
                                                    Moge wkleic fotki. Propozycji to mam duzo, ale tam chyba glownie reggae?
                                                    Daab byl swietny.
                                                  • km500 Re:Warszawa 03.08.06, 21:48
                                                    Tzn na pewno jesteśmy sąsiadami : ) a czy się znamy ? nie wiem ale ja dość dobrze rozpoznaję ludzi z naszej dzielnicy a jeśli do tego dołożę to że pewnie gdzieś mijamy się na koncertach jazzowych patrz Zawinul forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=10967&w=13907605&a=14269092
                                                    to pewnie powinniśmy się znać z widzenia.
                                                    Może jakiś jazz fan club w naszej dzielnicy ?
                                                  • kossace Dean Brown - 12.08.2006 09.08.06, 09:35
                                                    wybiera się ktoś w sobotę na starówkę?
                                                  • jazzfoxy Re: Dean Brown - 12.08.2006 09.08.06, 11:48
                                                    moze byc niezly koncert, nawet cos sobie sciagnelam Browna.
                                                  • km500 Re: Dean Brown - 12.08.2006 09.08.06, 18:32
                                                    ja w sobotę wyjeżdzam z W-wy....
    • koss.ania Re: jazz na starówce 2006 09.08.06, 23:59
      A ja raczej bede..smilei na Starowce raczej tez..
      • pjetrek29 Re: jazz na starówce 2006 10.08.06, 06:38
        a ja wpadłem do w-wy tylko na trochę, żeby nanieść pilną korektę. jutro mam
        nadzieję wrócić do rodziny. ale jeśli nie będę mógł, to się pochlastam, a potem
        przyjdę na starówkę. pozdrawiam smile
        • koss.ania Re: jazz na starówce 2006 10.08.06, 11:24
          Proponuje zmienic kolejnoscsmile
          Pozdr.
          • pjetrek29 Re: jazz na starówce 2006 10.08.06, 13:23
            rozważę smile))
            • pjetrek29 Re: jazz na starówce 2006 10.08.06, 21:30
              jednak wyjeżdżam smile
              czyli ani się nie chlastam, ani nie przyjdę na starówkę smile
              • quntaqinte Re: jazz na starówce 2006 13.08.06, 20:54
                Dla tych którzy nie mogli przybyć na sobotni koncert na starówce:

galeria.waw.net.pl/kostek
                pzdr
                • jazzfoxy Re: jazz na starówce 2006 14.08.06, 12:01
                  Swietne zdjecia. A jak sam koncert?
                  • koss.ania Re: jazz na starówce 2006 14.08.06, 12:22
                    Koncert sympatyczny, ale nie powalajacy, przynajmniej dla mnie..
                    Steve Logan glos faktycznie specyficzny..taki miekki, niski..meski...ale jak
                    dalo sie zauwazyc doskonale zdaje sobie z tego sprawe..
                    Mnostwo ludzi..przy czym duza ilosc ludzi przypadkowych..walesajacych sie w ta
                    i w tamta strone..duzo takich, ktorzy zamiast w kawiarni umawiaja sie na plotki
                    na koncercie..Masakra jednak jesli sie nie stoi przy scenie bo naprawde mi
                    czasem nerwy nie wytrzymywaly juz..
                    A co mi sie zapamietalo, to taki wers z ich utworu..:" We don't have to talk
                    about it..just do it.." eheheh, takie smieszne to bylo..
                    A wiec reasumujac koncert byl ok. sam w sobie..nawet bis byl, tylko jak dla
                    mnie troche za duzo bluesa..
                    pozdr.
                    • jazzfoxy Re: jazz na starówce 2006 19.08.06, 12:03
                      Dzis przedostatni koncert - CHRISTOPH TITZ BAND (NIEMCY).
                      Powolutku zbliza sie koniec lata sad
                      • quntaqinte Re: jazz na starówce 2006 19.08.06, 13:38
                        Co zrobic.....

Mam nadzieje ze pogoda dopisze.

pzdr
                        • libra_a Re: jazz na starówce 2006 20.08.06, 08:21
                          Według mnie było za dużo smooth, a za mało jazzu. Ale to oczywiście rzecz gustu.

Szkoda, że państwo Wojciechowscy zlikwidowali możliwość komentowania koncertów na festiwalowej stronie. Nie mam pojęcia dlaczego tak się stało.

Został tylko jeden wieczór sad((((((
                          • jazzfoxy Re: jazz na starówce 2006 20.08.06, 10:22
                            Coz cenzura smile
                            Mnie sie bardzo podobal wczorajszy koncert, szczegolnie koncowka
                            i kiedy grali fusion. Lubie takie sklady i trabke.
                            A te spokojne kawalki tez byly piekne, wystarczylo zerknac na panie
                            wpatrzone w Christopha Titza smile
                            tu foto:
                            img84.imageshack.us/img84/9694/dsc05428rn1.jpg
                            img209.imageshack.us/img209/2126/dsc05437kh5.jpg
                            • libra_a Re: jazz na starówce 2006 20.08.06, 10:43
                              Nie, no, mnie też się podobał ten koncert smile Muzyka bardzo nastrojowa smile

>wystarczylo zerknac na panie
                              >wpatrzone w Christopha Titza smile

Ja akurat na każdym koncercie jestem (ukradkiem, rzecz jasna) wpatrzona w pewnego pana, który przychodzi robić zdjęcia wink Pozdrawiam go tą drogą: w tej czarnej koszuli jest panu niezwykle twarzowo smile)) No i tak pięknie kontrastuje z białymi wąsami.... echhh smile

A jeśli mogę pomarudzić, to marzę o tym, by Państwo W. uczyli się przed koncertem nazwisk występujących artystów. Za każdym razem jest jakiś zgrzyt. Albo zapominają nazwiska gwiazdy wieczoru, albo, tak jak wczoraj Christoph jest Christopherem. Składam to na karb tremy, choć zawsze czerwienię się w tych sytuacjach.
                              • jazzfoxy Re: jazz na starówce 2006 20.08.06, 10:48
                                Lubie te starowkowe koncerty. Jestem na nich od poczatku i znam sporo twarzy z
                                widzenia. Odpowiada mi klimat. Szczegolnie docenilam to po ostatnim koncercie w
                                Krolikarni, z ktorego zrobil sie piknik sad
                                Moze pana fotografa trzeba delikatnie poprosic np. o udostepnienie fotek?
                                Do odwaznych swiat nalezy smile
                                • libra_a Re: jazz na starówce 2006 20.08.06, 11:05
                                  Ja też lubię te koncerty. Nawet "zasysająca" Syrenka ma swój wdzięk, i wszechobecny fastfoodowy smrodek jakoś wkomponował się w całość smile
                                  No i wreszcie, po latach stania, odkryłam genialne urządzenie, jakim jest składane siedzidło. Jest n i e o c e n i o n e

A co do pana fotografa, to widuję go też już od lat. Nie tylko robi zdjęcia, ale i tak pięknie słucha...
                                  Świat należy do odważnych, powiadasz, ale ja nie należę do nich, niestety. Cóż, fotograf pozostanie częścią festiwalowego klimatu. Jak co roku, będę wypatrywała go przed każdym koncertem, by niezawodnie pojawił się zawsze w tym samym miejscu. Nieco przemęczony, ze skupieniem (smutkiem?) na twarzy.
                                  Została już tylko jedna sobota. Chyba się rozrzewniłam nieco wink
                                  • jazzfoxy Re: jazz na starówce 2006 20.08.06, 11:18
                                    W przyszlym roku kupie sobie siedzidlo, bo dzis niestety wszystko mnie boli smile
                                    Libra trzymam kciuki, ja tez do bardzo odwaznych nie naleze.
                                    Pan fotograf na pewno bywa tez na innych koncertach jazzowych, wlasciwie na
                                    jazzowych sa zawsze ci sami. Tez ich znam z widzenia.
                                    Ostatnio w Fabryce Trzciny mozna bylo kupic ich prace.
                                    • quntaqinte Re: jazz na starówce 2006 20.08.06, 11:58
                                      Fotografie z ostatniego koncertu na starowce.

galeria.waw.net.pl/kostek
                                      pzdr
                                      • jazzfoxy Re: jazz na starówce 2006 20.08.06, 12:38
                                        Swietne zdjecia. Chyba miales dobra miejscowke?
                                        Napisz jakiego sprzetu uzywasz?
                                        • quntaqinte Re: jazz na starówce 2006 20.08.06, 14:39
                                          Dzieki, staram sie zawsze fotografowac z tego samego miejsca czyli prawa strona
                                          przy samej scenie (dokladnie przy lancuchu oddzielajacym scene od publicznosci).
                                          Uzywam Nikona D50 oraz standardowych obiektywow 18-55 i 55-200.
                                          Wiecej informacji mozesz uzyskac klikajac na wlasciwosci zdjecia w prawym gornym
                                          rogu galerii.
                                          Umiescilem jeszcze kilka nowych zdjec z wczorajszego koncertu wiec zapraszam
                                          ponownie smile.

pzdr

• jazzfoxy Re: jazz na starówce 2006 20.08.06, 17:01
                                            Wiec to Ty mi wczoraj zaslaniales scene smile
                                            Pozostale fotki (min. z Pragi) tez sa Twoje?
                                            Widac roznice miedzy twoim Nikonem, a moja skromna cyfroweczka smile
                                            Jestem ciekawa jak lepiej zrobic np. te fotki? Co Ty zmienilbys,
                                            poza aparatem oczywiscie.
                                            PS przepraszam za zasmiecanie watku,
                                            na forum fotografia ich nie zamieszcze, bo tam mnie wysmieja smile

img82.imageshack.us/img82/4215/dsc05405mg8.jpg
                                            img217.imageshack.us/img217/4547/dsc05404ux8.jpg
                                            • quntaqinte Re: jazz na starówce 2006 20.08.06, 17:42
                                              Pozostale fotki nie sa mojego autorstwa.
                                              Prawde mowiac nie czuje sie narazie na silach zeby wypowiadac sie fachowo o
                                              innych fotografiach. Caly czas sie ucze.
                                              Robiac zdjecie staraj sie dzialac swiadomie. Zastanow sie nad tematem zdjecia i
                                              tym co chcesz przekazac. Warto troche poczytac, zlapac nieco teorii.
                                              Najwazniejsze jednak to robic zdjecia i miec z tego frajde smile.
                                              Fakt, to nie forum o fotografii, jezeli chcesz to mozemy kontynuowac na privie smile.

pzdr

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka