28.01.03, 14:45
Zupełnie niedawno odkryłam po prostu genialną płytkę "You all look the same
to me" grupy Archive. Nie mam pojęcia jak mogłam o nich usłyszeć dopiero
teraz. Dlatego ze zdwojonym entuzjazmem nadrabiam zaległości. Interesuje
mnie, czy słuchaliście poprzednich płyt Archive i czy są równie rewelacyjne
jak ta ostatnia???
Pozdrawiam smile)
Obserwuj wątek
    • Gość: Rozbitek Re: Archive IP: *.trzepak.pl 28.01.03, 15:19
      Ostatnia płyta jest zdecydowanie najlepsza, nie może być inaczej skoro jest na
      niej to ponad 16-minutowe "Again". Dla mnie to jedna z ważniejszych płyt
      minionego roku. No i porzednie dwa albumy są bez głosu C. Walkera. Można skusić
      się na "Londinium" - debiut, bardzo dubowa płytka. Natomiast "Take My head" to
      zdecydowanie słaba pozycja. Tym bardziej nowa płyta Archive mnie zaskoczyła.
      • Gość: janek0 Re: Archive IP: *.acn.waw.pl 28.01.03, 15:34
        Gość portalu: Rozbitek napisał(a):

> Ostatnia płyta jest zdecydowanie najlepsza,
        > Można skusić się na "Londinium" - debiut, bardzo dubowa
        > płytka. Natomiast "Take My head" to
        > zdecydowanie słaba pozycja.
        w całej rozciągłości popieram kol. rozbitka. ostatnia
        płyta najlepsza, potem londinium
        • Gość: numan Re: Archive IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 28.01.03, 21:38
          A ludzie, gdzie można 'posłuchać" AGAIN w mp3?
      • zamszowafurria Re: Archive 28.01.03, 18:40
        > Ostatnia płyta jest zdecydowanie najlepsza, nie może być inaczej skoro jest
        na
        > niej to ponad 16-minutowe "Again".

Wielkie dzięki za odpowiedż. Przy "Again" właściwie nic więcej nie jestem w
        stanie wyartykułować poza cichym i obsesyjnym powtarzaniem pod nosem, to jest
        rewelacyjne, po prostu rewelacyjne.
        Z pewnością sięgnę po ich wcześniejszą płytę. No i jeszcze jedno, znacie
        zespoły w klimatach Archive, wobec których, według Was, nie można przejść
        obojętnie??? Byłabym wdzięczna za wszelkie sugestie (to tak w ramach
        poszerzania horyzontów muzycznych i nadrabiania wiieeellkich zaległości).
    • miecio4 Re: Archive 28.01.03, 18:40
      Proponuje poczytac sobie troche recenzji tej płyty:

www.radio.com.pl/trojka/ekspres/artykul.asp?sID=14
      www.nuta.pl/plyty/plyta.html/972.html
      (komentarz w tej drugiej recenzji pana podpisującego sie jako "kartofel" jest
      mójsmile))
      • zamszowafurria Re: Archive 28.01.03, 18:48
        Właściwie Pan Kartofel wyraził tylko to, co kołacze się w mojej głowie smile)
        W moim przypadku obsesyjne puszczanie jednej i tej samej płyty przyczyniło się
        do zawiązania głębszych więzi międzyludzkich między mną a moimi sąsiadami.
        Mniej więcej po tygodniu puszczania sąsiedzi krzyczą już tylko "głośniej tam".
        Pozdrawiamsmile
        • miecio4 Re: Archive 28.01.03, 18:56
          Niewątpliwie puszczanie głosno kawałka "Finding It Hard" może sie przyczynic do
          zawiązania głębszych więzi z sąsiadamismile))

A co do pytania o inne kapelki pokroju Archive to musze stwierdzic że ciezko
          jest odnalezć substytut. Z tego względu posiłkuję sie ostatnio zespołem Saybia.
          • zamszowafurria Re: Archive 28.01.03, 19:16
            miecio4 napisał:

> Niewątpliwie puszczanie głosno kawałka "Finding It Hard" może sie przyczynic
            do
            >
            > zawiązania głębszych więzi z sąsiadamismile))

Prawda??? kawałek jak najbardziej uniwersalny... wpisujący się generalnie w
            klimat stosunków wzajemnych z najczęściej jakże uroczymi współmieszkańcami.

> A co do pytania o inne kapelki pokroju Archive to musze stwierdzic że ciezko
            > jest odnalezć substytut. Z tego względu posiłkuję sie ostatnio zespołem
            Saybia.

dzięki, poszukam czegoś o nich w interneciesmile)
            • Gość: mao Re: Archive IP: *.katowice.agora.pl 29.01.03, 13:37
              większość chłopaków z grupy negatyw umieściło tę płytę w pierwszej piątce
              swoich ulubionych płyt roku 2002
    • Gość: aasiek Re: Archive IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.03, 15:10
      Oj,tak.Te 16 minut mnie zaczarowało."Again" jest fantastyczne...Dziękuję
      Pawłowi Kostrzewie,że to kiedyś zaprezentował.Niech żyje Archive!!!!
      • martolka Re: Archive 29.01.03, 16:56
        Gość portalu: aasiek napisał(a):

> Oj,tak.Te 16 minut mnie zaczarowało."Again" jest fantastyczne...Dziękuję
        > Pawłowi Kostrzewie,że to kiedyś zaprezentował.Niech żyje Archive!!!!

Kostrzewie???? Podziękuj lepiej Piotrowi Kaczkowskiemu, że w ogóle tę płytę
        ściągnął do Trójki, bez niego to pewnie nawet byśmy o niej nie usłyszeli.
        • zamszowafurria Re: Archive 29.01.03, 17:33
          > Kostrzewie???? Podziękuj lepiej Piotrowi Kaczkowskiemu, że w ogóle tę płytę
          > ściągnął do Trójki, bez niego to pewnie nawet byśmy o niej nie usłyszeli.

ojjj zdecydowanie tak... biję pokłony do ziemi i układam pieśni pochwalne ku
          jego czci wink
          • Gość: aasiek Re: Archive IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 31.01.03, 22:30
            zamszowafurria napisała:

> > Kostrzewie???? Podziękuj lepiej Piotrowi Kaczkowskiemu, że w ogóle tę płyt
            > ę
            > > ściągnął do Trójki, bez niego to pewnie nawet byśmy o niej nie usłyszeli.
            >
            > ojjj zdecydowanie tak... biję pokłony do ziemi i układam pieśni pochwalne ku
            > jego czci wink
            Kochane moje, Kaczkowskiego słucham sporadycznie,choć fakt,bardzo lubie,ale
            pora mi niezbyt pasuje.Ale jeśli to jego sprawka-biję pokłony razem z Wami.
            A u Kostrzewy Archive usłyszałam po raz pierwszy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka