pizmak31 02.02.03, 18:10 Jest koncert JJ w Berlinie pod koniec kwietnia, a dokladnie chyba 27. Ja chyba jade, moge kogos zabrac ze soba. Pociagiem....Bilety po ok. 30 euro. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cze67 Re: Joe Jackson ? koncert w Berlinie 02.02.03, 18:25 Lasu rak jakos nie widac... Odpowiedz Link Zgłoś
pizmak31 Re: Joe Jackson ? koncert w Berlinie 02.02.03, 18:26 Nie znaja sie ludzie na dobrej muzyce....Pojade sama. Odpowiedz Link Zgłoś
nikka007 Re: Joe Jackson ? koncert w Berlinie 02.02.03, 19:11 Chętnie bym towarzyszyła, ale jako osoba żyjąca na koszt uczelni i przodków nie dysponuję w kwietniu forsą na pociąg ( bo na bilet by się znalazło Odpowiedz Link Zgłoś
pizmak31 Re: Joe Jackson ? koncert w Berlinie 02.02.03, 19:15 Bym Ci, wnusiu, zafundowala, ale wiesz, jak sie zyje emerytom... Odpowiedz Link Zgłoś
nikka007 Re: Joe Jackson ? koncert w Berlinie 02.02.03, 19:19 Taaa??? A moja druga babcia oddaje mi 1/3 emerytury.Jak mi nie chcesz dać, to kopsnij mojemu bratu )) Odpowiedz Link Zgłoś
pizmak31 Re: Joe Jackson ? koncert w Berlinie 02.02.03, 19:21 Bratu-blizniakowi? Ale on nie jedzie to po co mam mu dawac kase? Odpowiedz Link Zgłoś
nikka007 Re: Joe Jackson ? koncert w Berlinie 02.02.03, 19:29 Pojedzie, zobaczysz. Babcie zawsze wolą wnusiów Odpowiedz Link Zgłoś
pizmak31 Re: Joe Jackson ? koncert w Berlinie 02.02.03, 19:33 Ale czy wnusie wola babcie? Odpowiedz Link Zgłoś
nikka007 Re: Joe Jackson ? koncert w Berlinie 02.02.03, 19:37 Ja lubię babcie przy kasie, takie co piwo kupują )) i o ślub nie pytają ( co mnie dziś spotkało grrrrrr) Odpowiedz Link Zgłoś
pizmak31 Re: Joe Jackson ? koncert w Berlinie 02.02.03, 19:42 To ja jestem taka babcia. Jestem babcia rokendrollowa. Odpowiedz Link Zgłoś
munky Re: Joe Jackson ? koncert w Berlinie 02.02.03, 19:49 ale prawdziwa babcia rockandrollowa musi miec przynajmniej 4 tatuaże, przekuty język i sutek i miec starą jawke..... czy Ty tez taka babciu jesteś??????? no może z tym sutkiem to troche przesadziłem Odpowiedz Link Zgłoś
pizmak31 Re: Joe Jackson ? koncert w Berlinie 02.02.03, 19:51 Przesadziles. Ci mlodzi...nie maja szacunku dla starszych. Guru zostal , taki jeden z drugim i mu sie w glowie poprzewracalo. Odpowiedz Link Zgłoś
nikka007 Re: Joe Jackson ? koncert w Berlinie 02.02.03, 19:53 Guru, odczep się od babci.Piłam z nią piwo, to wiem,że mówi prawdę )))) Odpowiedz Link Zgłoś
munky Re: Joe Jackson ? koncert w Berlinie 02.02.03, 19:56 nikka007 napisała: > Guru, odczep się od babci.Piłam z nią piwo, to wiem,że mówi prawdę )))) ostroznie, ostrożnie, bo sie nie zastanowie nad posada dla Ciebie, a faktycznie rzecznik by sie przydał)) Odpowiedz Link Zgłoś
pizmak31 Re: Joe Jackson ? koncert w Berlinie 02.02.03, 19:59 Munky, dobra jest... Wygadana, pyskata... moja krew. Nada sie ... Odpowiedz Link Zgłoś
nikka007 Re: Joe Jackson ? koncert w Berlinie 02.02.03, 20:00 I duża! A jak się nie podoba to kopnę w piszczel, a brat dołoży Odpowiedz Link Zgłoś
munky Re: Joe Jackson ? koncert w Berlinie 02.02.03, 20:02 bo ja wiem, ja sie boje wygadanych kobiet, ja taki cichy i spokojny, jeszcze mnie zdominuje i co wtedy, chyba nic z tego)) Odpowiedz Link Zgłoś
nikka007 Re: Joe Jackson ? koncert w Berlinie 02.02.03, 20:08 Wiesz, ja prywatnie jestem miłą i subtelną dziewczynką. Tylko w szkole tresują mnie w wyścigu szczurów, cobym stała się agresywna i wygadana )) No i moja rodzina drażni mnie codziennie, dlatego jestem taka nieokrzesana Odpowiedz Link Zgłoś
munky Re: Joe Jackson ? koncert w Berlinie 02.02.03, 20:18 no tak, to ten wyścig szczurów, co on z ludźmi robi, ja tez kiedys bylem porządny, mówiłem dzień dobry, dokarmiałem gołębie, lubiłem Kanta poczytać, a teraz........ przez cały tydzień tylko białe do noska, i weekend bujając sie po mieście mesiem)))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
pizmak31 Re: Joe Jackson ? koncert w Berlinie 02.02.03, 20:24 Munky, dzieciaku, co TY bredzisz!!? Narod to czyta i sie gorszy! jakie TY swiadectwo wystawiasz nam wszystkim. Guru jestes i takie rzeczy robisz. Juz mi do ksiazek, a nie jakies glupoty w glowie. A w ogole watek mial byc o koncercie JJ, a zrobila sie z tego jakas familiada! Odpowiedz Link Zgłoś
pizmak31 Re: Joe Jackson ? koncert w Berlinie 03.02.03, 15:27 Podnosze swoj wlasny watek (zgroza!), zeby sie jeszcze raz upewnic, ze jade sama na ten koncert. Odpowiedz Link Zgłoś
munky Re: Joe Jackson ? koncert w Berlinie 03.02.03, 15:32 a brat nikki007 zrezygnował))))))? Odpowiedz Link Zgłoś
teddy4 Re: Joe Jackson ? koncert w Berlinie 03.02.03, 15:36 a kiedy jest ten koncert? Ja mogę pojechać (nawet na koszt babci). Odpowiedz Link Zgłoś
pizmak31 Re: Joe Jackson ? koncert w Berlinie 03.02.03, 15:38 27 kwietnia. Pierwszy weekend po Wielkanocy, a babcie w czasie swiat sa nieslychanie hojne. Zapraszam. Odpowiedz Link Zgłoś
nikka007 Re: Joe Jackson ? koncert w Berlinie 03.02.03, 15:41 Widzisz babciu? ) Tylko trzeba rodzeństwu zafundować piwko i pociąg Odpowiedz Link Zgłoś
pizmak31 Re: Joe Jackson ? koncert w Berlinie 03.02.03, 15:50 Pagadamy, drogie dziat(d)ki, po rewaloryzacji starego portfela. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nineteen4ever Re: Joe Jackson ? koncert w Berlinie IP: *.jeleniag.sdi.tpnet.pl 03.02.03, 19:43 pizmak31 napisała: > Jest koncert JJ w Berlinie pod koniec kwietnia, a dokladnie chyba 27. Ja > chyba jade, moge kogos zabrac ze soba. Pociagiem....Bilety po ok. 30 euro. Z tymi biletami to podobno już krucho jest (moja siostra wybiera się na koncert w Hamburgu i miała poważne kłopoty z kupnem. Z Berlinem jest podobnie). Ja bym pojechał, ale chyba się nie wyrobię (czasowo i finansowo). Zostaną mi wspomnienia po berlińskich koncertach JJ z ubiegłych lat i... koncertowe bootlegi (w tym najświeższy, sprzed kilku miesięcy, z trasy po Wielkiej Brytfance). No i nowa płyta, co ma się ukazać na początku marca... Odpowiedz Link Zgłoś
pizmak31 Re: Joe Jackson ? koncert w Berlinie 04.02.03, 11:46 O kurcze. To mnie zasmuciles. Co robic z tymi biletami? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nineteen4ever Re: Joe Jackson ? koncert w Berlinie IP: *.jeleniag.sdi.tpnet.pl 04.02.03, 18:22 pizmak31 napisała: > O kurcze. To mnie zasmuciles. Co robic z tymi biletami? Najlepiej zamówić przez Internet (poproszę siostrę, żeby dała Ci namiary). Można też jechać w ciemno - a nuż się uda? Mnie się w przypadku poprzednich dwóch tras Jacksona udawało (Niemcy mają zwyczaj zostawiania pewnej ilości biletów na dzień koncertu) - tyle że wtedy JJ grał w salach na 2-3 tysiące osób. Teraz zaś - w klubach na kilkaset. Może być nerwowo. Odpowiedz Link Zgłoś
pizmak31 Re: Joe Jackson ? koncert w Berlinie 04.02.03, 18:25 Drogo przez internet, bo przeslanie kosztuje drugie tyle, ile bilet. To podaj mi te namiary, jeszcze sie zastanowie. Dziekuje za wiesci, wprawdzie niezbyt dobre, ale prawdziwe. A w ciemno jechac radzisz czy nie? A jak Ty jedziesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Luty Re: Joe Jackson ? koncert w Berlinie IP: *.localdomain / 192.168.21.* 05.02.03, 08:28 Żeby Wam nie było smutno, to ja się wybieram również. Za dwa tygodnie będę w Berlinie i mam nadzieję,że uda mi się bilety zakupić. Jacyś chętni?? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nineteen4ever Re: Joe Jackson ? koncert w Berlinie IP: *.jeleniag.sdi.tpnet.pl 05.02.03, 10:58 Gość portalu: Luty napisał(a): > Żeby Wam nie było smutno, to ja się wybieram również. Za dwa tygodnie będę w > Berlinie i mam nadzieję,że uda mi się bilety zakupić. Jacyś chętni?? A na sam koncert nie wybierasz się czasami samochodem? I to z wolnymi miejscami? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Luty Re: Joe Jackson ? koncert w Berlinie IP: *.localdomain / 192.168.21.* 06.02.03, 09:05 Nie, raczej nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nineteen4ever Re: Joe Jackson ? koncert w Berlinie IP: *.jeleniag.sdi.tpnet.pl 05.02.03, 12:00 pizmak31 napisała: > Drogo przez internet, bo przeslanie kosztuje drugie tyle, ile bilet. Chyba ze ma sie jakiegos znajomego w Niemczech (nawet na drugim koncu Niemiec), ktory zgodzilby sie, zeby wyslali bilet do niego, a on potem wyslalby go do Ciebie (listem). Wtedy koszty bylyby minimalne. >To podaj mi te namiary, jeszcze sie zastanowie. Sprobuj na www.kartenhouse.de lub www.eventim.de >A w ciemno jechac radzisz czy nie? A jak Ty jedziesz? Szkopul w tym, ze jeszcze nie wiem, czy w ogole pojade (kiepsko z forsa ostatnio stoje). Poniewaz chcialbym jechac z zona, koszty lacznie z przejazdem pociagiem i ewentualnym noclegiem siegalyby 1000 zetelpe No, chyba ze znalezlibysmy kogos z samochodem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: soso na marginesie IP: 195.41.66.* 05.02.03, 12:12 Mam pytanie do znawcow. Ostatnio na wyprzedazach walesa sie CD JJ pt. 'Day and Night II'. Czy to jest dobra plyta? Jezeli warto ja kupic to dlaczego? PS Znam tylko JJ z bardzo pierwszych poczynan. To bylo dobre ale lata temu! pzdrw soso Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nineteen4ever Re: na marginesie IP: *.jeleniag.sdi.tpnet.pl 05.02.03, 19:44 Gość portalu: soso napisał(a): > Mam pytanie do znawcow. Ostatnio na wyprzedazach walesa sie CD JJ pt. 'Day and > Night II'. Czy to jest dobra plyta? Jezeli warto ja kupic to dlaczego? > > PS > Znam tylko JJ z bardzo pierwszych poczynan. To bylo dobre ale lata temu! Czy warto? To zależy, co lubisz. "Night and Day II" jest na pewno inna od "pierwszych poczynań" JJ (już samo to, że wydało ją Sony Classical, o czymś świadczy). To zbiór melancholijnych, ale zarazem melodyjnych utworów z raczej gorzkimi tekstami. Dużo klawiszy, od czasu do czasu smyczki. Jeden z utworów śpiewa Marianne Faithfull. Czy jest to dobra płyta? Moim zdaniem jedna z lepszych w dorobku JJ, ale to - oczywiście - kwestia gustu. Jeśli szukasz czegoś podobnego do jego pierwszych płyt, to polecam raczej jego najnowszy album - "Volume 4" (ma się ukazać w marcu). Odpowiedz Link Zgłoś