Gość: lucek IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 06.02.03, 11:34 ale to jest recenzja czy co to ma byc ?? bo ja sie z tej paplaniny niczego o nowej plycie nie dowiedzialem. na szczescie ja slyszalem i juz wiem ze adf stacza sie po rowni pochylej. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: maciek Re: Asian Dub Foundation IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.03, 14:23 głupi ten leszczyński jest jak but. rajt gregor - barbi nawet nie sluchau. phi. recenzja - gdzie tu kuFFA jest recenzja puyty>? to notka jest bjograficzna. fe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXX Re: Asian Dub Foundation IP: *.krasnik-lubelski.sdi.tpnet.pl 06.02.03, 19:27 Recenzja wcale nie jest zła. A jeśli już tak krytykujecie to moglibyście pisać bezbłędnie. Maćku biografia piszę się przez "i". Ciekawe czy sami napisalibyście w tak ( cytuję )"renomowanej gazecie jak Wyborcza" lepiej. Są to recenzje dla ludzi na odpowiednim poziomie intelektualnym i z wiedzą na ten temat... Pozdrawiam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lucek Re: Asian Dub Foundation IP: *.acn.waw.pl 08.02.03, 18:33 Gość portalu: XXX napisał(a): > Recenzja wcale nie jest zła. jest fatalna bo ja znam historie nation i znam wczesniejsze wydawnictwa adf i mnie te fakty nie interesuja. kiedy siegam po recenzje chce sie czegos dowiedziec o nowej plycie jako jej potecialny nabywaca. dowiedziec sie czegokolwiek i napisanego jak kolwiek, w dowolnej formie. tu na ten temat nie ma nic. >"renomowanej gazecie jak Wyborcza" lepiej. Są to > recenzje dla ludzi na odpowiednim poziomie intelektualnym i z > wiedzą na ten temat... Pozdrawiam!!! prosze bez zartow. co to texty poblukowane w wyborczej otrzymuja jakies swiencenia i podwazania watpliwych sadow pana roberta vel. barbie killer (hahahahaaha) grozi anatema ???? Odpowiedz Link Zgłoś
artur.dent Re: Asian Dub Foundation 06.02.03, 14:45 Gość portalu: lucek napisał(a): > ale to jest recenzja czy co to ma byc ?? bo ja sie z tej > paplaniny niczego o nowej plycie nie dowiedzialem. na szczescie > ja slyszalem i juz wiem ze adf stacza sie po rowni pochylej. fakt, recenzja nienajlepsza, ale Twoj komentarz lepszy: wielki hinduski slon Ci nadepnal na ucho, jesli uwazasz ze adf "stacza sie po rowni pochylej" co masz konkretnie na mysli, bo ani od leszcza, ani od ciebie nic sie konkretnego nie dowiedzialem zasadniczo, jak dla mnie b. dobra plytka, a zwlaszcza tytulowy kawalek z bardzo konkretnym nu skoolowym breakiem, ale i cala reszta wymiata calkiem milo pozdr adent Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lucek Re: Asian Dub Foundation IP: *.acn.waw.pl 08.02.03, 18:37 > fakt, recenzja nienajlepsza, ale Twoj komentarz lepszy: > wielki hinduski slon Ci nadepnal na ucho heh mozliwe kazdy ma swoj gust (stety lub nie) w moim mniemanoiu przede wszystkim problemem jest brak naprawde dobrych kompozycji ('free satpal ram', 'witness' itd) - a to wiadomo grupa kiedys potrafila wysmarzyc wspaniale. teraz kawalki sa bez wyrazu. drugim problemem sa moim zdaniem wokale to juz nie to samo. o ile adf na zywo to swietna sprawa, full energi itd itd to ta plyta jest po prostu bardzo slaba i od 'facts and fictions' dzieli ja pare lat swietlnych Odpowiedz Link Zgłoś
artur.dent Re: Asian Dub Foundation 11.02.03, 11:57 > mniemanoiu przede wszystkim problemem jest brak naprawde > dobrych kompozycji ('free satpal ram', 'witness' itd) - a to > wiadomo grupa kiedys potrafila wysmarzyc wspaniale. teraz > kawalki sa bez wyrazu. eeeee no bez przesady daja rade, az taka cienizna to to nie jest, choc zgoda, ze moze niekoniecznie jest to poziom poprzednich albumow. Wiadomo ze azjatycki kotlecik najsmaczniejszy jest za pierwszym razem, a odgrzewany nie robi juz takiego wrazenia. Wiec trudno wymagac od nich zeby zrobili tu jakas rewolucje, chyba ze chcialbys zeby zrobili caly album w stylu bhangra-step-hop ala Panjabi MC )) pozdr adent Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maku Re: Asian Dub Foundation 'Enemy Of The Enemy' IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 06.02.03, 17:38 leszczyński to niestety dziennikarskie dno, nie wiem moze dobry jest jako dj, ale pisać i wypowiadować się na tematy muzyczne nie powinien, to zastanawiające, że tak renomowana gazeta jak wyborcza współpracuje z takim gościem - co nowej płytki adf, nie uważam, żeby rzeczywiście był to jakiś znaczący postęp, ale w granicach tego stylu, który wypracowali na pierwszym longu poruszają w dalszym ciągu bardzo zgrabnie, choć na następnie płycie muszą zrobić jakieś zmiany, bo ich propozycja moze się stać niestrawna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jagoda ROBERCIE!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.02.03, 19:38 ROBERCIE! ODBIERZ POCZTĘ, BO WIADOMOŚCI DO CIEBIE WRACAJĄ Z LIŚCIKIEM MIŁOSNYM OD POSTMASTERA. Odpowiedz Link Zgłoś
kugel Re: Asian Dub Foundation 'Enemy Of The Enemy' 06.02.03, 19:42 Artykolu co prawda nie czytalem, gdyz zal mi czasu na czytanie leszcza Plytka natomiast zaiste taka sobie, mozna odniesc wrazenie, ze drepcza w miejscu. I na tym moglbym skonczyc gdyby...nie to, ze kilka dni temu bylem na ADF sound system i grali naprawde superowo. Trudno to zakwalifikowac pod jakikolwiek gatunek muzyki, miksuja po prostu wszystko co sie da i czego sie nie da w mistrzowski sposob, z telebimami w tle Pozdro MKD Odpowiedz Link Zgłoś
handziaa Re: Asian Dub Foundation 'Enemy Of The Enemy' 06.02.03, 21:18 Gość portalu: lucek napisał(a): > ale to jest recenzja czy co to ma byc ?? bo ja sie z tej > paplaniny niczego o nowej plycie nie dowiedzialem. na szczescie > ja slyszalem i juz wiem ze adf stacza sie po rowni pochylej. Chociaz Pan Robert jest moim Idolem, to jednak zmuszona jestem dolaczyc sie do glosow krytyki....Panie Robercie!! To ma byc recenzja plyty??? Juz ja zrobilabym to lepiej, nawet jej nie sluchajac...Prosze sie mniej zajac pielegnacja dreadow(tak na marginesie, to wole jak ma Pan zwiazane, niz rozpuszczone).Recenzja plyty to nie krotka historia powstania formacji i jedno zdawkowe zdanie na koniec o tejze. Odpowiedz Link Zgłoś
amrdiab Asian Dub Foundation 06.02.03, 22:02 Dent...stomatolog,czy jaki grom? Powiew optymizmu,zainteresowanie hinduskim brzmieniem rośnie Bangra już weszła w klimaty klubowe-masala party m.in.z Maxem C. Mantrę polecam w zimne wieczory.Recenzja dobra,ale wydajesz się ostatnio jakiś rozkojarzony,red.R. Chmmm...kolejny rok mija...) a ja niczyja..))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Ta recenzja jest zła IP: *.netburg.pl 08.02.03, 04:15 Zanim cokolwiek napiszę o Leszczyńskim, radzę zwrócić uwagę na sekwencję: "sytuacja czarnej mniejszości w USA" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emi Re: Ta recenzja jest zła IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.02.03, 14:18 Mniejszość miałby prawo napisać, nawet gdyby ich było 90 procent, drogi Panie, bo słowo mniejszość w odniesieniu do ludoności jest swego rodzaju nazwą. Mówi się "ludność mniejszościowa", i nie ma to wiele wspólnego z liczbami. Jeśli Pan tego nie rozumiesz, nie kompromituj się na forum pouczaniem innych. Odpowiedz Link Zgłoś
ydorius Re: Ta recenzja jest zła 08.02.03, 20:57 Gość portalu: Emi napisał(a): > Mniejszość miałby prawo napisać, nawet gdyby ich było 90 > procent, drogi Panie, bo słowo mniejszość w odniesieniu do > ludoności jest swego rodzaju nazwą. Jeśli jest tylko "swego rodzaju nazwą", to traci jakiekolwiek znaczenie. Czym bowiem jest wtedy mniejszość, gdy fizycznie jest większością? Grupą dyskryminowaną (więc użyjmy słowa dyskryminacja), upośledzoną społecznie (więc użyjmy słowa upośledzenie)? Mówi się "ludność > mniejszościowa", i nie ma to wiele wspólnego z liczbami. Jeśli > Pan tego nie rozumiesz, nie kompromituj się na forum pouczaniem > innych. Mniejszoś to mniejszość, rząd mniejszościowy to taki, który nie może liczyć na poparcie 50% i jednego posła, mniejszość etniczna to ludzie mieszkający na terenie, na którym ponad 50% obywateli stanowi inną grupę etniczną. Ma to badzo wiele wspólnego z liczbami. Zdaje się, ze nie uważało się nie tylko na lekcjach matematyki, ale równiż demografii. m, .y. P.S. Żeby nie było całkowicie OT - ta recenzja jest fatalna. To po pierwsze. A po drugie nowe ADF w ogóle do mnie nie trafia - być może na razie. ---------------------------------- What is home without Plumtree's Potted Meat? Incomplete. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emi przyznaję, masz rację! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.02.03, 22:20 oczywiście masz rację, trochę się zagalopowałam z tymi procentami. a żałuję, że się "nie uważało" na lekcjach bardziej, bo bym Ci udowodniła, że czasem wyjątkowo mniejszości mogą być większościami ale nie będę się kłócić, bo demografia nie jest moją mocną stroną co do recenzji Leszcza, jest niezła, szkoda tylko, że nie jest recenzją Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Asian Dub Foundation 'Enemy Of The Enemy' IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.02.03, 19:05 Robert Leszczyński nie słuchał tej płyty przecież Cytat: Ale ważniejsza jest muzyka, wciąż bezkompromisowa i porywająca, o czym świadczy najnowszy album "Enemy Of The Enemy". i to wszystko, żart po prostu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stalin Re: Asian Dub Foundation 'Enemy Of The Enemy' IP: *.cm-upc.chello.se 19.02.03, 13:57 cala ta "recenzja" brzmi jak zwykla notka promocyjna nadeslana z wytworni. pan L. "pochwalil" sie na czacie ze slucha do 100 plyt miesiecznie. to widac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adi Brawo!!! Robert!!! Brawo!!!! IP: *.skierniewice.sdi.tpnet.pl 13.02.03, 22:08 zastanawialem sie czy kupic nowa plytke.... teraz juz wiem - raczej nie kupie, bo nie recenzent ale kilka osob z forum cos na temat tej plyty napisalo brawo panie Robercie - wspaniale dziennikarstwo muzyczne!!! IDOL ver.7 pewnie ruszy w przyszlym roku, moze pan w miedzyczasie zrezygnuje z kariery dziennikarza/krytyka na rzecz "kariery" w "tak poularnym" programie, moze [pan nawet zaspiewa zycze powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś