Dodaj do ulubionych

Forumowa Telenowela (odcinki)

14.02.03, 16:45
I oto wreszcie jest ten długo oczekiwany wątek, w którym będą zamieszczane
same odcinki forumowej telenoweli. Dlatego mam małą prośbę o nie wpisywanie
się w tym wątku. Nowe odcinki proszę zamieszczać tutaj:

www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=78&w=4492169

jeżeli zdaży się, że któryś odcinek pominę, albo ktoś będzie miał jakieś
propozycje, pytania itp. dotyczące tego wątku, proszę dać mi znać na maila

forumowatelenowela@gazeta.pl

Wszystkim forumowiczom radzę dodać sobie ten wątek do ulubionych.

Dziękuję wszystkim autorom forumowej telenoweli, a zwłaszcza Teddiemu,
któremu za jego pomysł należą się cześć i chwała po wsze czasy.
Obserwuj wątek
    • forumowatelenowela Odcinek 1 - Teddy 14.02.03, 16:46
      Ilhan zostaje na ulicy porwany przez tajemniczych facetów. Okazuje się, że
      nie dla okupu lecz ... do boys-bandu! Nikka w czytelni swojej uczelni zostaje
      zaczepiona przez sympatycznego Anglika, który okazuje się młodszym bratem
      Davida Gahana z Depeche Mode. Vulture jest prześladowany przez natrętnego
      agenta ubezpieczeniowego łudząco podobnego do Phila Collinsa. Na
      przebywającego na Słowacji Teddy'ego pewien młody polski skoczek narciarski
      organizuje zamach. Cze jako jedyny dziennikarz z Europy zostaje nominowany do
      nagrody Pullitzera. Piżmak i Martolka przełamują początkowe opory i idą na
      imprezę do Piekarni. Miecio płaci olbrzymią sumę pieniędzy za adres mejlowy
      Roberta Smitha. Jasiek666 wracając z koncertu Slayera zostaje napadnięty
      przez bandę skinheadów. Dzięki umięjetnemu użyciu swoich rogów udało mu się
      unieszkodliwić około pięciu napastników. W unieszkodliwieniu pozostałych
      pomaga mu pewien tajemniczy osobnik........

www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=78&w=4492169
    • forumowatelenowela Odcinek 2 - Teddy 14.02.03, 16:48
      Tajemniczym nieznajomym, który pomógł Jaśkowi 666 w walce, okazuje się Coal
      Chamber. As, na wieść o tym, że jego ulubiony zespół FAITH NO MORE może się
      reaktywować, z radości postawił kolejkę wszystkim w pubie. Jednym z
      poczęstowanych okazał się Loveletter - do białego rana rozmawiali o rankingach.
      Martolka i Piżmak nie zostały wpuszczone do Piekarni bo pani selekcjonerka
      miała zły humor. Przez ogródek Jacka przetacza się demonstracja pracowników
      Ożarowa. Jack wygania ich przy pomocy Opposition. Mallina chodzi wściekła po
      swoim nowym mieszkaniu - instalator netu znowu nie przyszedł. Madee na
      wyprzedaży w Factory spotyka Gregkora i usiłuje go przekonać do Stone Roses.
      Adres Roberta Smitha, który otrzymał Miecio okazuje się tajnym adresem red.
      Leszczyńskiego. Brat Davida Gahana oświadcza, że jest istotnie bratem Davida
      Gahana ale nie tego co trzeba. Nikka popada więc w depresję ale po wejściu na
      czat szybko jej przechodzi. Ilhan ucieka swoim prześladowcom i zdaje relację
      Cze, który postanawia napisać artykuł o cierpieniach kolegi. Ocalały z zamachu
      Teddy planuje pierwszy mega zlot FORUM i zastanawia się czy pewna największa w
      Polsce spółka medialna da kasę na ten cel.

www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=78&w=4492169&a=4495084
      • forumowatelenowela Re: Odcinek 2 - Pizmak 14.02.03, 16:52
        Krotka errata do odcinka 2: Pizmak z Martolka wchodza do Piekarni, bo na bramce
        stoi selekcjoner Munky, ktory nie moze sie oprzec czarowi tych pieknych
        niewiast - wpuszcza je do srodka, mimo, ze nie sa ubrane w juniorki i dzinsowe
        spodnice do polowy lydki. A w srodku - to sie dopiero dzieje....
        • forumowatelenowela Re: Odcinek 2 - Miecio 14.02.03, 16:53
          ...oj dzieje sie dzieje gdyż wśród tłumów klientów zauwazamy naszych bohaterów:
          teddiego z Hannawaldem na plecach (okazuje sie ze zamach na teddiego sie udał-
          skoczek narciarski wskoczył mu na plecy i odtąd teddy musi wszędzie chodzi z
          Hannawaldem na plecach niczym niegdyś Sindbad z dziadkiem), jest Homonedonistus-
          jak zawsze obwiazany wianuszkiem pieknych kobiet, jest i Ilhan który wziął
          sobie do serca przypowiednie o pochodzeniu swojego nicku i przyszedł w zbroi
          rycerskiej, powoli przemieszczając sie w kierunku baru, jest i madee która na
          widok pizmaka i martolki postanawia ogłosić konkurs na królowa balu, który to
          konkurs nigdy sie nie odbędzie gdyż nasze kochanie panie pobiły sie tuz przed
          ogłoszeniem wyników przez znanego admina tebe. Wszystko to spisuje-zerkając
          spod połów swojego płaszcza- tajemniczy dziennikarz Cze.
          W końcu torzarzystwo zbiera sie w sobie i wszyscy postanawiaja udac sie w to
          sławne miejsce wszechzlotu, wymyslonego przez teddiego (teddy idzie powli z
          Hannawaldem na plecach i Ilhanem ocięzale skrzypiącym zbroją)...
    • forumowatelenowela Jeden z ostatnich odcinków - Miecio 14.02.03, 16:56
      A ja znalazłem jeden z ostatnich odcinków. Jak sie okazało po 100 częściach,
      rezyserzy wpadli na pomysl aby kazdy odcinek poświęcić innej osobie. W tym
      moim występuje Ilhan, duzy już, dojrzały osobnik, który to pewnego dnia....

Zona w zeszla sobote wyjechala na wczasy, a mnie dzisiaj na cala noc
      potrzebna byla... dziewczyna. Obtelefonowalem wszystkie moje znajome,
      ale zadna z nich nie zdradzala ochoty. Co robic?
      Wybralem sie do najpopularniejszej kawiarni w miescie, gdzie wieczorami
      przesiadywaly ladne dziewczyny. "Bajka" o tej porze byla prawie pelna.
      Gwar mlodzienczych glosow zagluszal nawet potezne decybele grajacej
      szafy.
      Na parkiecie rockandrollowalo kilka rozbawionych par.
      Rozejrzalem sie zaraz wpadla mi w oko samotnie siedzaca dziewczyna,
      ktorej wielkie, marzace oczy wzbudzaly zaufanie, a krucze wlosy wspaniale
      kontrastowaly z czerwona, gustownie skrojona sukienka.
      - Czy moge sie dosiasc?
      Popatrzyla na mnie niechetnie, ale skinela glowa. Zgarnela tez zaraz
      pare drobiazgow do torebki, jakby dalszy jej pobyt w kawiarni nie mial
      wiekszego sensu.
      "Oj, chyba trudno z nia bedzie!" - pomyslalem nieco zdeprymowany, jako
      ze pora byla dosc pozna. Jezeli mi z ta dziewczyna nie wyjdzie... to klops!
      Postanowilem tedy bez zwloki przystapic do akcji:
      - Umowilem sie tutaj z kims, ale nie przyszedl. A pani?
      - Co ja? - obrzucila mnie niedbalym spojrzeniem.
      - Pani tez czeka na kogos?
      - Tylko na kelnerke - odparla ironicznie. - Zaraz zaplace i bedzie mial
      pan caly stolik do dyspozycji.
      Zrobilo mi sie nieprzyjemnie, tak nieprzyjemnie, ze nawet ryk grajacej
      szafy nie byl w stanie zagluszyc mego zmieszania. Nie od razu tez
      zauwazylem, ze od ktoregos z sasiednich stolikow oderwal sie nabuzowany
      winskiem typ i bezceremonialnie zawisl nad naszym stolikiem.
      - Zatanczymy?
      Dostrzeglem w jej oczach najpierw zdumienie, a potem strach.
      - Pani jest ze mna - unioslem sie z krzesla wlasnie idziemy na parkiet.
      Ujalem ja delikatnie w lokciu i poprowadzilem w rozta¤czony tlumek. Nie
      protestowala, a nawet jakby sie bardzo spieszyla. Ogarnela nas melodia
      cha-cha...
      - Prosze wybaczyc, ze postapilem tak bezceremonialnie, ale nie bylo
      innego wyjscia.
      Spojrzala na mnie z wdziecznoscia i dopiero teraz, w tancu, zaczela mi
      sie bacznie przygladac. Nie odsunela sie tez, gdy zdobywajac sie na odwage,
      objalem ja mocniej ramieniem.
      - Pan jest bardzo mily - powiedziala. - To ja zachowalam sie wobec pana
      opryskliwie, ale, istotnie, czekalam tu na kogos, kto uczynil mi duzy
      zawod. Teraz juz mi przeszlo... - usmiechnela sie rozkosznie.
      W chwile pozniej, przy lampkach czerwonego wina, gwarzylismy jak para
      zakochanych.
      - Wiesz - powiedziala w pewnej chwili - ten podpity typ znowu nas
      obserwuje. Wyjdzmy stad bez awantury... Udalismy sie do szatni.
      - Mam mysl - zaczalem niesmialo - ale, blagam, nie pomysl sobie cos zlego.
      Chcialbym cie zabrac do siebie na kolacje...
      Dziewczyna jakby zesztywniala, a nawet odsunela sie ode mnie.
      - Oczywiscie - ciagnalem beztrosko - zrozumiem jesli odmowisz. Zadna
      sprawa. Gdybys jednak znala moja plytoteke, to ho, ho! Mam cale Oasis i Stone
      Roses...
      - Masz Stone Roses!?
      - Mam! Nawet pierwsza, unikatowa plyte...
      - Ale moi rodzice...
      - Masz tu telefon. Uprzedz ze wrocisz pozniej.
      Zadzwonila z szatni do domu, ze uczy sie z jakas Jolka i wroci pozno.
      - Wolisz, mamo, zebym zanocowala u Jolki? W porzadku, jesli, oczywiscie,
      nie przerobimy calego materialu...
      Teraz ja zesztywnialem. Klamala jak z nut.
      Popedzilismy do mnie. Bylem szczesliwy. I rece mi drzaly, kiedy przez
      dobra chwile mocowalem sie z zamkiem u drzwi. Ledwie je otworzylem i juz
      na szyje rzucil mi sie moj maly syn.
      - Tatusiu, tatusiu, dobrze, ze jestes, bo pani Genowefa musiala dzisiaj
      wyjsc wczesniej...
      Dziewczyna stala jak wryta, rozchylajac usta w bezmiernym zdumieniu.
      - Joziu - powiedzialem czule do syna - ta sliczna pani zgodzila sie
      pozostac na cala noc w naszym mieszkaniu i juz nie bedziesz sie niczego
      bal. Maly brzdac obejrzal dziewczyne od stop do glow, usmiechnal sie z
      aprobata i pociagnal do swojego pokoju. Dala sie prowadzic, raczej
      machinalnie, rzucajac w moja strone bardziej przerazone, anizeli
      wsciekle spojrzenia.
      - W lodowce jest kolacja, a w moim pokoju cala plytoteka do
      dyspozycji - zawolalem juz z klatki schodowej, po czym zaryglowalem
      drzwi na dwa spusty i zadowolony, ze znalazlem na dziesiejsza noc opiekunke do
      dziecka, polecialem jak na skrzydlach do kumpla, gdzie urzadzalismy
      kawalerskie spotkanie z udzialem mrozonych buteleczek "wyborowej"...

www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=78&w=4492169&a=4498844
    • forumowatelenowela Odcinek 3 - Teddy 14.02.03, 16:58
      Reżyseria - Krzysztof Zanussi

Ilhan i Nikka okazują się być rodzeństwem. Przez pół godziny kamera pokazuje
      ich twarze na tle kapiącego kranu. Nie mogą dojść do porozumienia kto jest ich
      ojcem. Cze wraca do domu po długim dniu pracy i snuje rozważania
      egzystencjalne. Vulture przez przypadek spycha ze schodów natrętnego agenta
      ubezpieczeniowego i aresztuje go policja na czele której przyjeżdża Coal
      Chamber. Piżmak poznaje tajemniczego blondyna, który okazuje się Mieciem.
      Homohedonistus, Crotalus i Ydorius zakładają zespół deadmetalowy o nazwie
      THE US. Mallina w dalszym ciągu miota się po mieszkaniu bo instalator netu po
      przyjściu od razu usnął, skasowawszy wcześniej 15 EURO plus VAT. Jasiek666
      zostaje zaproszony przez wicepremiera Kalinowskiego do prac nad projektem
      ustawy o biokompozycjach. Ostatnie 10 minut odcinka wypełniają długie najazdy
      kamery na twarze głównych bohaterów na tle kominów fabrycznych miasta Łodzi.

cdn.
      (aczkolwiek po tym odcinku spadła oglądalność) - następny odcinek ma
      wyreżyserować Walerian Borowczyk

www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=78&w=4492169&a=4499284
    • forumowatelenowela Odcinek 4 - Teddy 14.02.03, 17:01
      Reżyseria:Walerian Borowczyk. Dozwolony od lat 21.

Madee skacze na plecy Teddy'ego myśląc, że to Hannawald. Teddy doznaje szoku z
      powodu tego, że ktoś mógł go wziąść za Hannawalda. Od tej pory wydaje mu się,
      że jest Toniem Tajnerem i chce wszystkim podskakiwać. Coal Chamber przesłuchuje
      Vulture'a puszczając mu kawałki Phila Collinsa. Vulture traci przytomność. W
      szpitalu, do którego go przewożą, siostra oddziałowa okazuje się nimfomanką (w
      tej roli Katarzyna Figura). Jasiek666 i Nikka idą na koncert Misfits, którego
      wokalistą okazuje się Soso. W wyniku niespodziewanej zmiany wokalisty zespołu
      Jasiek 666 przyznaje się Nicce, że zawsze lubił Depeche Mode. Ilhan jest
      molestowany seksualnie przez dziewczyny z fanclubu Oasis. Pomaga mu Miecio.
      Martolka dostaje propozycję pracy w Brukseli ale odmawia dowiedziawszy się, że
      nie ma tam dostępu do polskich stron internetowych. Piżmak uzmysławia sobie, że
      nigdy dotąd nie spotkała tak interesujących mężczyzn jak na forum muzyka.
      Bywalcy forum nie wymienieni dotąd przez autora scenariusza postanawiają
      założyć Związek Zawodowy Olewanych Przez Scenarzystów Telenoweli

www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=78&w=4492169&a=4500577
    • forumowatelenowela Odcinek 5 - Teddy 14.02.03, 17:05
      Reżyser: David Lynch

Piżmak ma sen erotyczny - śni się jej Brad Pitt. Rano dzwoni do niej jej brat
      Cze i pyta czy wypełniła już pita za rok 2002. Nikka spotyka swojego kolegę
      basistę deadmetalowego i zirytowana jego kiepską grą rozbija mu instrument na
      głowie. Rozbity instrument znajduje Gregkor i uczy się klangowania. Śledztwo
      dotyczące Vulture'a od Coal Chambera przejmuje agent FBI Janek O. Madee zostaje
      poproszona o rękę przez autentycznego Tonia Tajnera. Zamiast niego w kościele
      zjawia się Teddy cały czas wierzący, że jest Toniem. As dołącza jako
      klawiszowiec do zespołu THE US. Loveletter umawia się z Elentarii. Jaśka666
      porywa UFO. Na jego pokładzie znajdują się już Mallina, Jack i jako special
      guest star Kerry King.

www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=78&w=4492169&a=4504173
    • forumowatelenowela Odcinek 6 - Teddy 14.02.03, 17:07
      Reżyseria - Władysław Pasikowski

Jasiek666 unieszkodliwia kosmitów przy pomocy Napalm Death, które szczęśliwie
      ma przy sobie i uwalnia swoich przyjaciół. Teddy chwilę przed powiedzeniem
      Madee TAK stwierdza, że nie ma wcale na imię Tomisław i ucieka sprzed ołtarza.
      Madee szuka pocieszenia u Coal Chambera ale on odtrąca ją ponieważ zakochał się
      właśnie w Dziewczynie Mickiewicza. Ilhan, pzeglądając jak zwykle tysiąc nowych
      stron www dziennie, ze zdumieniem odkrywa prawdziwą tożsamość Teddy'ego, Cze i
      Miecia. Okazuje się bowiem, że wszyscy oni byli do roku 1989 etatowymi
      pracownikami Służby Bezpieczeństwa. Komisja Lustracyjna Forum w składzie :
      Homohedonistus, As, Izaak Widmower i Justyna Anna daje im dożywotniego bana na
      forum. Teddy, Miecio i Cze upijają się do nieprzytomności w pubie przy muzyce
      zespołu Niemyte Jeże dowodzonego przez Arica, który gra solówkę gitarową na
      szczycie pobliskiego komina fabrycznego. Panowie zgodnie stwierdzają, że
      wszystkie kobiety to k..... (chociaż nie wiadomo dlaczego,ale reżyser od zawsze
      ma taką koncepcję w każdym swoim filmie). Nikka i Piżmak docierają do prawdy -
      okazuje się, że ta strona internetowa o SB to fałszywka sprokurowana przez
      pewnego redaktora Gazety Wyborczej. Gregkor męczy się z nauką klangowania na
      basie gdy nagle wchodzi Waldemar Tkaczyk, który okazuje się być jego ojcem.

www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=78&w=4492169&a=4509561
    • forumowatelenowela Odcinek 7 - Teddy 14.02.03, 17:08
      Reżyseria Bohdan Poręba.

Akcja wraca się (nie wiadomo dlaczego) o jakieś od 70 do 170 lat. Munky jako
      powstaniec styczniowy walczy z caratem uosabianym przez młodego porucznika
      Ilhana. Piżmak gotuje zupę dla wszystkich oodziałow powstańczych z Warszawy.
      Coal Chamber podkłada bombę pod koszary rosyjskie i zostaje bohaterem
      narodowym. Scenie tej towarzyszy muzyka zespołu LEGION. Dziewczyna Mickiewicza
      ma proroczy sen. Śni jej się powstaniec z rogami a imię jego 666. Loveletter i
      As zakładają pięćdziesiąt lat później BBWR (Blok Budowniczych Wojskowego Rocka)
      i przy pomocy wynalezionych dwadzieścia lat później gitar elektrycznych walczą
      z okupantem hitlerowskim. Jednak ich broń nie ma szans w starciu z potęgą
      nieprzyjaciela (muzyka Rammsteina). Łączniczka Madee kontaktuje spiskowców z
      Gregkorem, który w końcu nauczył się strzelać z basu. Trup od tej pory pada
      gęsto.

www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=78&w=4492169&a=4510584
    • forumowatelenowela Odcinek 8 - Teddy 14.02.03, 17:09
      Reżyseria : Jim Jarmusch

Vulture zostaje uniewinniony od zarzutu uszkodzenia agenta ubezpieczeniowego
      podobnego do Phila Collinsa i wychodzi z więzienia. Jednak powszechnie obecne
      nowe billboardy RMF z Philem powodują, że traci kontakt z rzeczywistością. Na
      seansach Towarzystwa Anonimowych AntyFanów Phila C. terapeutką okazuje się
      Martolka. Teddy zostaje zdemaskowany przez artystów Maleńczuka i Hajdasza,
      którzy z zemsty za brednie powypisywane w książce forumowej na ich temat nocą
      ścigają po krakowskich undergroundowych knajpach. Na jednej z ulic zarabia na
      życie Ihope, grając piosenki U 2. Jako taksówkarz w epizodycznej roli objawia
      się Balanescu zapuszczający Barry Adamsona. Munky napada na kiosk Ruchu celem
      zdobycia kasy na warunkowy wpis na kolejny semestr. Nikka pisze list do Davida
      Gahana. Cze odbywa podróż do Suwałk i szuka jakiejkolwiek czynnej księgarni. Na
      koniec pojawia się Mojżesz (w tej roli Miecio).

www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=78&w=4492169&a=4513940
    • forumowatelenowela Odcinek 9 - Teddy 14.02.03, 17:10
      Reżyseria : Werner Herzog

Cze przeprowadza się do Warszawy i wynajmuje mieszkanie na ulicy Brzeskiej. Już
      pierwszego dnia zostaje okradziony z wszystkich płyt Genesis. Jack i Ilhan,
      mający rozeznanie w półświatku, pomagają mu je odzyskać. Jasiek 666 przestaje
      mówić. Całymi tygodniami siedzi wpatrzony w ekran komputera bez żadnego ruchu.
      Na Nikkę napadają kanary MZK ale przeliczają się ze swoimi możliwościami. Przez
      następne 70 minut wszyscy bohaterowie chodzą w kółko po swoich pokojach. Teddy
      wypożycza film "Stroszek" i oglądając go zapuszcza Joy Division. Boli go głowa
      i sięga po tabletki przeciwbólowe.....

www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=78&w=4492169&a=4514034
    • forumowatelenowela Odcinek 10 - Teddy 14.02.03, 17:12
      Reżyseria : Nikita Michałkow

Gregkor pędzi saniami prze Syberię. Popijając wódkę jedzie ze trzy tygodnie gdy
      spotyka autostopowicza, którym okazuje się Jasiek 666. I znowu jadą, jadą, jadą
      i piją.... W końcu Gregkor pyta Jaśka : "Jasiek a slejera ty słyszał, a?".
      Ilhan dostaje się do armii radzieckiej i pije wódkę. Madee jako jego dziewczyna
      też pije wódkę i zdradza Ilhana z Loveletterem. Piżmak popijając wódkę je
      biznesowy lancz w jednym z moskiewskich lokali. Cze wygrywa demokratyczne
      wybory we Władywostoku. Zwycięstwo opija wódką. Coal Chamber wygrywa Festiwal
      Pieśni Bułata Okudżawy. W nagrodę dostaje Bardzo Dużą Butelkę Wódki, którą
      wypija sam. Nikka chce wyjechać z Krasnojarska, w którym mieszka. Ale nie może -
      więc pije wódkę. Greg sprowadza THE US i Niemyte Jeże na koncerty do Rosji.
      Swój sukces opija wódką. W końcowej scenie odcinka wszyscy bohaterowie razem
      piją wódkę.

www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=78&w=4492169&a=4514145
    • forumowatelenowela Telenowela z prawdziwego zdarzenia - Ilhan 14.02.03, 17:15
      ZBUNTOWANY PIŻMAK smile)

Odcinek 90:
      Piżmak szykuje się do ślubu z Jankiem, ale ma coraz więcej wątpliwości.
      Elentarii chce zostać kobietą interesu i założyć drużynę piłki nożnej. Piżmak
      zaprasza całe osiedle na wesele. Miecio widzi Piżmaka w sukni ślubnej i prosi
      ojca Teddy'ego aby udzielił im ślubu.

Odcinek 91:
      Janek postanawia, że natychmiast po ślubie z Piżmakiem wyjadą z kraju. Vulture
      kupuje mężowi Malliny bilet do innej prowincji. Elentarii zaczyna pracę nad
      biografią. Miecio składa Jankowi najlepsze życzenia i mówi mu, że zostanie
      rogaczem.

Odcinek 92:
      Nadchodzi dzień ślubu. Piżmak prosi Miecia aby pozwolił jej wyjść za Janka. Cze
      namawia Mallinę, aby do niego zadzwoniła i w ten sposób wzbudziła zazdrość
      Nikki. Vulture i Elentarii mają być świadkami na ślubie, co Elentarii uważa za
      upokarzające. Vulture przywozi Piżmaka do kościoła ale Miecio ją porywa.

Odcinek 93:
      Janek goni Piżmaka na motorowerze i ma wypadek. Miecio zawozi Piżmaka do domku
      na wsi i usiłuje powiedzieć jej, że ją kocha, ale dziewczyna jest wściekła i
      nie pozwala mu dojść do słowa. W końcu udaje im się porozumieć i spędzają
      cudowne chwile. Wszyscy zastanawiają się kto porwał Piżmaka i gdzie jest Janek.
      Eska zawozi Janka do szpitala. Okazuje się, że stracił pamięć.

Odcinek 94:
      Piżmak ciągle jest z Mieciem na wsi i nie chce wracać. Madee domyśla się z kim
      jest Miecio i wykorzystuje Ilhana aby dowiedzieć się gdzie. Janek wraca do
      zdrowia. Niczego nie pamięta i Eska wmawia mu, że jest jego narzeczoną. Madee
      odnajduje kryjówkę Piżmaka i Miecia. Zdenerwowana Piżmak wraca do domu
      Homohedonistusa.

Odcinek 95:
      Eska wmawia Jankowi, że jego rodzina zginęła a oni mieli się pobrać pod koniec
      miesiąca. W pokoju Janka Piżmak znajduje list, który podrzuciła Eska. Napisała
      w nim, że Janek już nie wróci. Piżmak jest przekonana, że zabiła Janka. Eska
      oświadcza Mieciowi, że wychodzi za mąż.

ciąg dalszy nastąpi... smile

www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=78&w=4492169&a=4578725
    • forumowatelenowela reż. Lars von Trier - Nefil 14.02.03, 17:17
      reż. Lars von Trier (Dogma 7)

Czolowi dzialacze ZOPSu na znak protestu wobec dalszego ich olewania
      postanawiaja zamknac sie na 2 m-ce w domu Wielkiego Brata i przez ten okres nie
      korzystac z sieci. Czas schodzi im glownie na rozmowach o wyzszosci tworczosci
      The Sisters of Mercy nad The Mission, probach odgadniecia daty zakonczenia
      dzialalnosci przez Budke Suflera oraz gry w rozbieranego pokera. Producenci nie
      sa zadowoleni z takiego obrotu sprawy i aby podkrecic atmosfere zapraszaja
      special guest w osobie M. Wisniewskiego. Nefil i h8red postanawiaja dac noge z
      domu. Po udanej ucieczce wpadaja w potworna depresje, poniewaz na forum juz
      wszyscy o nich zapomnieli lub nie zauwazyli ich odejscia. Prozac nie pomaga, na
      szczescie dla nefila i h8reda pojawia sie propozycja rol pierwszoplanowych w
      sequelu kultowego filmu "Milosc z listy przebojow".

www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=78&w=4492169&a=4514396
    • forumowatelenowela Odcinek 11 - Teddy 14.02.03, 17:19
      Reżyseria :Wes Craven.

Teddy nie popełnia samobójstwa bo na kasecie zamiast "Stroszka" jest "Koszmar z
      ulicy Wiązów 666" pomieszany z "Upiorem z Gotyckiej Katedry". Z telewizora
      wychodzi Nefil i usiłuje przy pomocy zębów o długości/wysokości wieży kościoła
      św.Elżbiety we Wrocławiu zjeść Teddy'ego. Gdy Teddy wybiega z mieszkania
      atakuje go diabeł z rogami. Teddy woła "Jasiek To Ty?". Ale to nie Jasiek tylko
      Coal Chamber. Teddy budzi się ze złego snu. Piżmaka atakuje Pałac Kultury i
      Nauki a Martolkę usiłuje pożreć wieżowiec Reform Plaza. Ilhan utożsamia się z
      Dorianem Grayem i po kolei uwodzi wszystkie niewiasty z Forum (zamężne i
      niezamężne). Miecio okazuje się potomkiem Draculi i wypija krew z szyi
      Munky'ego po czym ponownie ogłasza się Guru. Jack po raz kolejny nękany przez
      byłych pracowników Fabryki Kabli wychodzi spod ziemi we własnym ogródku.
      Hałasy z klubu Proxima w czasie koncertu Misfits budzą z trwającego tysiąc lat
      letargu prehistorycznego potwora Ugugunana, który w ostatniej scenie zjada
      wszystkich. Ale znowu okazuje się, że to tylko sen Teddy'ego.

www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=78&w=4492169&a=4514857
    • forumowatelenowela Odcinek 12 - Teddy 14.02.03, 17:20
      Reżyseria : Woody Allen

Mocno już wyłysiały choć ciągle długowłosy Cze usiłuje poderwać w pubie na
      Długim Targu dziewczynę na Yes i Marillion. Dziewczyna, która okazuje się fanką
      nowych brzmień, ze wstrętem go odpycha. Cze udaje się do psychoanalityka
      Miecia, który leczy go Sigur Ros. Nikka namawia Teddy'ego do skoku na bank.
      Niestety, dzięki wąsom wystającym spod maski, zostaje on rozpoznany. Muszą
      uciekać przed policją (znowu dowodzoną przez Coala Chambera). Piżmak jedzie na
      wycieczkę do Sankt Petersburga i spotyka tam mężczyznę swojego życia. Jest nim
      reżyser tego odcinka osobiście. Elentarii i Loveletter nadal spotykają się
      potajemnie. Madee i Loveletter także spotykają się potajemnie. Ilhan i Vulture
      także spotykają się potajemnie - trenując na siłowni u Pawła Nastuli. Munky
      wskakuje do filmu "Powrót syna" i zmienia w nim bieg wypadków.
      Na koniec wszyscy razem śpiewają i tańczą.

www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=78&w=4492169&a=4515477
    • forumowatelenowela Odcinek 12 (kultowy) - Teddy 14.02.03, 17:23
      Reżyseria : Derek Jarman (dzięki współpracy Pana Ministra Zdzisława
      Podkańskiego z PSL wyspecjalizowanemu w kontaktach z twórcami nieżyjącymi).

Miecio maluje obraz pt. PORTRET NIEZNANEGO MŁODZIEŃCA. Jako model służy Ilhan.
      Między nimi nawiązuje się szczególna nić porozumienia - Miecio w końcu
      przekonuje się do Oasis. Loveletter dzięki swojemu nowemu koledze H8Redowi
      uświadamia sobie, że jego dotychczasowe postępowanie nie było etyczne.
      Jasiek666 w ciemnym pokoju słucha Danziga. Światło jak u Caravaggia pokazuje
      koncert zespołu Niemyte Jeże na opuszczonej stacji kolejowej Łódż Arturówek.
      Dziewczyna Mickiewicza zmienia nick na Chłopak Mickiewicza. Piżmak i Martolka
      idą na imprezę do Utopii i tym razem znowu nie są wpuszczone. Cze dostaje
      propozycję pracy w radiowej Trójce. Na jego temat niezwykle pochlebnie
      wypowiadają się Kuba Strzyczkowski, Marek Niedźwiedzki i Tomasz Żąda. W
      ostatniej scenie wszyscy uczestnicy forum będący płci męskiej ćwiczą w
      uniesieniu na siłowni.

www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=78&w=4492169&a=4515867
    • forumowatelenowela Odcinek Eda Wooda... - Homohedonistus 14.02.03, 17:25
      Reżyseria: Ed Wood

Miecio idzie w nocy przez las. Ma iść bardzo długo, więc nakręcona 15 sekundowa
      scena powtarzana jest 20 razy. Przez cały czas widać cień rzucany przez
      kamerzystę, którym jest homohedonistus. Mieciowi wreszcie udaje się wydostać z
      lasu, wprost na cmentarz. Jest bardzo ciemna noc. Wtem wchodzący do studia
      vulture zapala niechcący światło. Homohedonistus szpetnie klnie, miecio się
      śmieje. Akcja jest kontynuowana, jak gdyby nigdy nic. W świetle widać ściany
      studia. Wtem miecio potyka się o leżącego zombi, którego gra gregkor. Miecio
      rzuca się do ucieczki, potrącając krzyże, które się kołyszą. Do goniącego
      gregkora dołącza reszta zombi, czyli teddy, ilhan, loveletter, cze, as, jasiek,
      crotalus oraz munky. Ilhan oczywiście w swojej błyszczącej zbroi. Wtem
      loveletter potyka się o przewód od mikrofonu i wywraca całą resztę, dzięki
      czemu mieciowi udaje się uciec do lasu(powtórzona od tyłu scena wyjścia z
      lasu). Na polanie w lesie ląduje spodek z kosmitami, którym przewodzi lancet.
      Miecio zostaje porwany. Niestety miecio musiał nagle wyjechać z planu
      zdjęciowego, więc zastępuje go ydorius, który ciągle zasłania swoją twarz, by
      widzowie nie zauważyli zmiany. Dalsza akcja toczy się na obcej planecie.
      Okazuje się, że lancet jest jedynym samcem. Nie dość, że niepłodnym, to na
      dodatek jest za przeproszeniem impotentem. Martolka, madee, mallina, dziewczyna
      mickiewicza, nikka, pizmak, astir i laurka z radością witają ydoriusa, który
      ciągle zasłania swoją twarz...

www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=78&w=4492169&a=4518101
    • forumowatelenowela Odcinek 14 - Teddy 14.02.03, 17:26
      Reżyeria : Peter Weir.

Martolka, Eska, Piżmak i Madee przebywające w Beskidzie Niskim jedna po drugiej
      nikną we mgle szczelnie otulającej Magurę Małastowską. Zagadkę ich zniknięcia
      bada Cze ale udaje mu się tylko ustalić, że podobno porwał je absolut. W tym
      samym czasie As i Loveletter kłócą się w okolicach Rynku Bałuckiego o to, który
      z nich wymyślił najlepszy ranking na forum. Z bramy wyłania się MichałGajzler i
      proponuje im wspólne poszukiwanie Absolutu. Także wszyscy znikają we mgle.
      Gregkor leci samolotem, który rozbija się w okolicy Frankfurtu nad Menem.
      Gregkor jako jedyny ocalały szuka ukojenia u Malliny. Niestety - bezskutecznie
      albowiem okazuje się, że ma uczulenie na niektóre owoce. Dziewczyna Mickiewicza
      jest świadkiem popełnienia morderstwa przez kpt.Lanceta. Ukrywa się w sekcie
      deathmetalowców z obawy przed jego zemstą. Teddy dzięki Elentarii odkrywa, że
      źli ludzie z Agory przywiązali go do forum i z czasem uwierzył, że świat poza
      forum nie istnieje.

www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=78&w=4492169&a=4520720
    • forumowatelenowela Odcinek 15 - Teddy 14.02.03, 17:28
      Reżyseria : Olaf Lubaszenko.

Jack staje na czele młodego Pruszkowa. Jego dziewczyną zostaje Madee
      jednocześnie nie zaniedbując Lovelettera dowodzącego południową Retkinią. As
      organizuje ogólnopolski zlot gangsterów w Lwowie. W czasie spotkania Bassman
      wyciąga Fendera i strzela. Ale okazuje się, że to zwykła podróba. Miecio i
      Munky walczą o teren w zachodniej Polsce. Jasiek 666 rozbija się kabrioletem po
      stolicy i uszkadza nim z lekka siedzibę pewnego medialnego koncernu. Ale
      policja (z Coal Chamberem na czele) udaje, że niczego nie widzi. Ilhan gra na
      skrzypcach niczym Paganini i mafia wołomińska postanawia wydać jego płytę.
      Teddy postanawia napisać habilitację z rozkładów jazdy tramwajów w Grudziądzu i
      wynajmuje w tym celu zdolną studentkę Nikkę. Jednak zamiast Nikki na spotkanie
      Lew Rywin i namawia go do przyjęcia ..... honorarium w wysokości 17,5 mln USD
      za zaprzestanie pisania scenariuszy telenowel. Teddy obiecuje dać odpowiedź w
      następnym odcinku.

www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=78&w=4492169&a=4521222
    • forumowatelenowela Odcinek 16 - Teddy 14.02.03, 17:29
      Reżyseria : Spike Lee.

Vulture jeździ zdezelowanym kadillakiem po Bronxie i handluje koką. Miecio
      jeździ zdezelowanym lincolnem po Harlemie i handluje herą. Loveletter romansuje
      z Madee - Czarną Miss USA. As usiłuje dostać się jako jedyny czarny hokeista do
      NHL. Jasiek666 jest odrzucany przez rówieśników - zamiast jak Dr.Dre przykazał
      słuchać hip hopu, w swoim wielkim przenośnym dyskmanie z głośnikami ma Living
      Colour. Mallina wynosi się z Harlemu do Bronxu by zacząć nowe życie. Gregkor
      otwiera pizzerię w południowym Harlemie. Ale jest jedynym białym w okolicy i
      szybko musi zwinąć interes. Ilhan pozdrawia swoich ziomali i częstuje ich trawą
      (jest młody i nie może póki co palić niczego mocniejszego),
      W końcowej scenie wszyscy ćpają i szukają białych bo oni są wszystkiemu winni.

www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=78&w=4492169&a=4521520
      • forumowatelenowela Wersja alternatywna - Homohedonistus 14.02.03, 17:31
        Reżyseriasmirkpike Lee

Akcja rozgrywa się gdzieś w slumsach Nowego Yorku. Crotalus, homohedonistus
        i ydorius, trzej latynosi, napadają na sklep monopolowy. Wynoszą z niego
        skrzynkę wódki, którą sprzedają, a pieniądze przepijają. Gregkor, prowadzi
        pizzerie razem ze swoimi dwoma synami - munkym oraz loveletterem. Na ścianach
        swojej pizzeri gregkor zawiesił zdjęcia Eminema, co bardzo irytuje narwanego,
        murzyńskiego nastolatka szarego kota, który ogłasza bojkot restauracji
        gregkora. Teddy, cze oraz miecio, trzej starsi murzyni, przesiadują całymi
        dniami przed sklepem pijąc piwo, podziwiając młode kobiety i kłócąc się
        bezprzerwy, który z nich jest większym czarnuchem. Ihope przechadza się ze
        swoim potężnym radiomagnetofonem puszczając z głośników na cały regulator U2.
        Szybko dopada go grupka czarnoskórych wyrostków, którzy żądają by ihope puścił
        PUBLIC ENEMY. Ilhan, młody, dobrze ustawiony murzyn, zakochuje się w białej,
        biednej dziewczynie madee. Jak się okazuje z wzajemnością. Ugunaguna krąży
        próbując każdej napotkanej osobie sprzedać zdjęcia z Malcolmem X i Lutherem
        Kingiem. Miki, cały obwieszony złotem, krzyczący na widok białych:"Yo!Yo!
        białasy" , dzięki programowi wyrównywania szans dostaje się na uniwersytet.
        Jasiek, gaspar i janek, ciągle najarani, przechadzają się po ulicach. Lancet
        oraz Coal Chamber, dwaj biali policjanci, pałują dla rozrywki napotkaną
        młodzież. Nikka, aby utrzymać swoją rodzinę, składającą się z niepracującego
        męża, oraz 5 dzieci, pracuje w sekstelefonie. Jest bardzo gorąco...

www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=78&w=4492169&a=4521973
    • forumowatelenowela Odcinek 17 - Teddy 14.02.03, 17:32
      Reżyeria : Ingmar Bergman.

Roar łamie nogę na skoczni w Trondheim. Starshine pogrąża się w głebokiej
      zadumie nad urodą fiordów. Cze zostaje szwedzkim socjalistą i usiłuje wymusić
      na rządzie większe podatki. As zapuszcza długie włosy i postanawia zostać
      pustelnikiem. Nikka romansuje z Teddym. Po transcedentnym seksie goli mu wąsy.
      Martolka jeździ metrem w Oslo patrząc raz w jedną, raz w drugą stronę.
      Gregkor pojawia się w epizodycznej roli sfrustrowanego nowojorskiego reżysera w
      okularach.
      Odcinek trwa jescze 50 minut ale właściwie do końca już się nic w nim nie
      dzieje. Wszyscy bohaterowie chodzą, myślą, płaczą, rozstrząsają, szepczą i
      krzyczą.

www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=78&w=4492169&a=4521929
    • forumowatelenowela reż. K. Zanussi - Nefil 14.02.03, 17:35
      rez. K. Zanussi na podst. scenariusza I. Bergmana

Podstarzaly scenarzysta i rezyser Teddy mieszka wraz ze swoja mloda zona Nikka
      na malej, prywatnej wyspie niedaleko Soderhamn. Od wielu lat nie napisal
      zadnego scenariusza, dnie spedza najchetniej na werandzie, rozmyslajac nad
      sensem zycia i poijajac szkocka Whisky. Nikka jest coraz bardziej zgorzkniala,
      potrzebuje ciepla i milosci, ktorej nie daje jej Teddy. Pewnego wieczora
      niespodziewnie na wyspie zjawia sie gosc, okazuje sie nim byc mlody filmowiec z
      Malmo- Loveletter, ktory jest wielkim fanem filmow Teddyego. Loveletter probuje
      namowic Teddyego do napisania nowego scenariusza, Teddy poczatkowo oponuje,
      jednak po nieprzespanej nocy zasiada nad kartka papieru i zaczyna pisac,
      wstepuja w niego nowe sily, przejawia nawet zainteresowanie swoja zaniedbywana
      dotychczas zona. Tymczasem Lovletter zaczyna podupada na zdrowiu, coraz
      rzadziej wstaje z lozka i narzeka na swoje samopoczucie. Po napisaniu nowego
      scenariusza Teddy organizuje wielkie party, zaprasza na nie swojego producenta-
      Ihana z zona Madee oraz wielu innych znajomych, wszyscy swietnie sie bawia,
      poza Loveletterem, ktory nie wstaje z lozka. Nikka, ktora przypomina sobie o
      nim idzie do pokoju na gore aby zaniesc mu kawalek tortu, po czym stwierdza z
      przerazeniem, ze u Lovelettera nieodwracalnie ustaly wszystkie czynnosci
      ustroju oraz procesow przemiany materii we wszystkich jego komorkach.

www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=78&w=4492169&a=4522431
    • forumowatelenowela Bracia Coenowie - Good Son 14.02.03, 17:39
      rezyseria - bracia Coenowie.

Mlody dramaturg teddy, ktorego sztuka o cichym zyciu skromnych mieszkancow
      zwyklego forum odniosla nieoczekiwany sukces na Broadwayu, zostaje zatrudniony
      przez obrzydliwego i cynicznego producenta nefila do napisania scenariusza
      prawdziwego hitu filmowego. Niestety, zamkniety w goracym i dusznym hoteliku i
      nieustannie rozpraszany przez odklejajace sie tapety popada w calkowita
      impotencje tworcza. Z letargu wyrywa go trup jego kochanki
      dziewczyny_mickiewicza odnaleziony pewnego dnia zupelnie przypadkowo w jego
      lozku. Ratuje go - niczym Ursus - byly zapasnik jasiek666, ktore okazuje sie
      byc obdarzony prawdziwie niespotykana wrazliwoscia i pomada do wlosow Dopper
      Dana. W czasie swojej heroicznej ucieczki (wraz z poszukiwanym alimenciarzem
      Gregiem) zarabiaja na zycie spiewaniem przebojow Slayera w lokalnych
      rozglosniach radiowych. Zanim jednak zdaza zostac slawni, trafiaja do
      wiezienia. Tu Greg zakochuje sie w metodycznie i spokojnie przesluchujacej go
      policjantce Martolce (typ skandynawski). Po amnestii zawieraja malzenstwo,
      jednak nie moga miec dzieci, a bardzo chca. Porywaja wiec dziecko
      nieprzyzwoicie bogatych fanow Oasis - Ilhana i Madee. Ci z kolei najmuja Coal
      Chambera, psychopate na motocyklu, ktory sciga naszych malzonkow i morduje przy
      uzyciu granatow walesajace sie na poboczu kroliki... Na koncu tylko sufler manu
      zostaje zywy. No i oczywiscie good son, ktory przezornie nie umiescil sie w
      akcji napisanego przez siebie odcinka.
    • forumowatelenowela Odcinek 18 - Teddy 14.02.03, 17:40
      Reżyseria : Ang Lee.

Cro Ta Lus, Y Do Rius i Homo Hedo Nis Tus przychodzą do klasztoru Shaolin i
      jedzą tam ryż, marząc o tym, że zostaną mnichami. Z pałacu cesarskiego ginie
      złoty smok - niesłusznie pojejrzanym o kradzież jest stary mędrzec Mye Tscho.
      Pod wodzą tureckiego najemnika Ilhana zastępy mnichów udają się na poszukiwanie
      legendarnej Węglowej Komnaty. Piżmak zostaje mistrzynią Wschodnich Chin w
      taekwondo, Martolka w kyokushinkai a Gregkor w sumo. Loveletter żeni się po raz
      piąty. Tym razem czerwoną latarnię zawiesi przy domu Eski.....

www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=78&w=4492169&a=4524889

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka