04.08.06, 15:27
wiele lat temu, jeszcze kiedy jeździł w gokartach i na gówno mówił papu, mój
ojciec powiedział do mnie "synu, ten chłopak nazywa się Robert Kubica i
kiedyś wystartuje w Formule I".
w niedzielę na Hungaroringu. jestem wzruszony.
Obserwuj wątek
    • glebogryzarka1 Re: Kubica 04.08.06, 15:31
      to znaczy Kubica jeździł w gokartach etc.
      składnia mi się z emocji posypała
      • ilhan Re: Kubica 04.08.06, 17:37
        Hehe.

Ja też pamiętam jak "Przegląd Sportowy" umieścił artykuł o 14-letnim Kubicy, który gromił wówczas wszystkich w jakichś gokartach właśnie. (Wówczas nadzieją białych był niby Jarosław Wierczuk (tak się nazywał?), ale nigdy specjalnie w niego nie wierzyłem, bo gościu zajmował jakieś czternaste miejsca w Formule 3, czy coś.)

A tak w ogóle to pewnie się narażę, ale dla mnie Formuła 1 = jeden z najnudniejszych sportów. Choć wyścig z Kubicą bym obejrzał, będzie transmisja gdzieś?
        • aasiek Re: Kubica 04.08.06, 18:33
          Też F1 za bardzo nie lubię. A już kiedy "Schumi" zdominował ten sport, ja
          straciłam dla niego wszelkie zainteresowanie. Kiedyś nawet napisałam coś na
          onecie i mnie strasznie zjechali panowie eksperci big_grin
          Ale Kubica to jednak co innego. I w dodatku kojarzę go jeszcze sprzed przejścia
          do F1 (a nawet dywagacji na ten temat). Warto mieć starszego brata, jak widać wink
          • mameluch Re: Kubica 04.08.06, 21:36
            i ja również kojarzę go z gokartowych czasów.
            a F1 jest raz nudne, raz ciekawe, coś jak piłkawink wszystko zależy jak układa się
            sytuacja na torze. kiedy jest sporo ataków, wyprzedzania i naprawdę liczą się
            ułamki sekund w pit-stopie, jest na co popatrzeć. ale kiedy przez jakieś 60
            okrążeń prowadzi ciągle ten sam zawodnik i wygrywa z przewagą 20 sekund,
            zaśnięcie dla takiego laika jak ja niemal murowane.
            wiecie może jak jest z realizacją transmisji?
    • forumowicz_pospolity Re: Kubica 04.08.06, 18:11
      tamten to był Wierczuk zgadza sie
      wyscig w TV4, przed 14.00
      • libertine Re: Kubica 04.08.06, 18:58
        orumowicz_pospolity napisał:

> wyscig w TV4, przed 14.00

no, a w sobotę kluczowe w f1 kwalifikacje, też o 14. se obejrzę!
    • mallina Re: Kubica 04.08.06, 20:38
      na RTL w niedziele bedzie rowniez wyscig, wiec jak ktos odbiera to zapraszamwink

Ja bardzo by chciala, aby sie Kubicy powiodlo, zycze mu powodzeniasmile
    • mameluch Re: Kubica 04.08.06, 21:40
      wiecie może jak jest z realizacją transmisji? coś kojarzę że kiedyś na cyfrze
      czy wizji wyścig był pokazywany na kilku kanałach, gdzie można było sobie wybrać
      kogo oglądamy, czy lidera, czy środek stawki, czy coś tam innego. w tv4 pokazują
      w zasadzie zawsze czołówkę stawki, ale może mają taką możliwość żeby po części
      samemu realizować i na ile to możliwe pokazywać część stawki gdzie jedzie Kubica?
      • aimarek Re: Kubica 04.08.06, 23:20
        mameluch napisał:

> wiecie może jak jest z realizacją transmisji? coś kojarzę że kiedyś na cyfrze
        > czy wizji wyścig był pokazywany na kilku kanałach, gdzie można było sobie wybra
        > ć
        > kogo oglądamy, czy lidera, czy środek stawki, czy coś tam innego. w tv4 pokazuj
        > ą
        > w zasadzie zawsze czołówkę stawki, ale może mają taką możliwość żeby po części
        > samemu realizować i na ile to możliwe pokazywać część stawki gdzie jedzie Kubic
        > a?

Kubica to wygra, więc dylemat: pokazywać czołówkę czy pokazywać Kubicę straci
        rację bytu.
        • grimsrund Re: Kubica 04.08.06, 23:28
          W górę Kubicę!

I offtopik - Wam też parę godzin cuś nie pozwalało postować na żadnym forumie?
          • forumowicz_pospolity Re: Kubica 04.08.06, 23:31
            grimsrund napisał:

> W górę Kubicę!
            >
            > I offtopik - Wam też parę godzin cuś nie pozwalało postować na żadnym
            forumie?

ehe
            jakies problemy z javą
            pod Operą chodzi dobrze

co do zwycięstwa Kubicy - no to jasne, Polak potrafismile
          • mallina Re: Kubica 05.08.06, 00:18
            grimsrund napisał:

> W górę Kubicę!
            >
            > I offtopik - Wam też parę godzin cuś nie pozwalało postować na żadnym forumie?

taaaaaaaaaak!!
            jak chcialam odpisac na jakis post to "znikalo" dane forumsmile
            ale u mnie to trwalo chwile
            pomijam te stale wylogowywania sie, ktore maja miejsce juz chyba trzeci dzien
      • roar Re: Kubica 04.08.06, 23:54
        > w tv4 pokazują w zasadzie zawsze czołówkę stawki

No dobra, ale w zasadzie to jeszcze nigdy się nie zdarzyło, żeby olali jadącego z tyłu stawki Polaka, prawda? tongue_out
        • forumowicz_pospolity Re: Kubica 04.08.06, 23:56
          roar napisał:

> > w tv4 pokazują w zasadzie zawsze czołówkę stawki
          >
          > No dobra, ale w zasadzie to jeszcze nigdy się nie zdarzyło, żeby olali
          jadącego
          > z tyłu stawki Polaka, prawda? tongue_out
          >

no fakt nie zdażyło sięsmile
    • mallina Re: Kubica 05.08.06, 13:08
      a dzis na treningu trzecia pozycja
      • ilhan Re: Kubica 05.08.06, 14:41
        No na razie bardzo git, choć to balansowanie na granicy pierwszej 10-tki jest emocjonujące.
      • mameluch Re: Kubica 05.08.06, 14:41
        zaraz chyba trzeci przejazd kwalifikacji. w ogóle nie wiedziałem że te
        kwalifikacje to taka fajna rzecz, do tej pory myślałem że po prostu jadą jedno
        okrążenie i koniec, a tu taktyki itp.
        • libertine Re: Kubica 05.08.06, 15:24
          ładnie. pierwsza dziesiątka (dziewiąte miejsce dzięki karze dla buttona) to
          świetny wynik na debiucie. oby tylko utrzymał tak w wyścigu - tuż za nim na
          starcie schumacher!
    • aasiek Re: Kubica 05.08.06, 17:09
      Fajne zdjęcie - Kubica oczekujący...
      sport.gazeta.pl/sport/5,68565,3529075.html?i=4
    • aasiek Re: Kubica 06.08.06, 16:04
      No!!!!!
      • glebogryzarka1 Re: Kubica 06.08.06, 16:15
        łyknięcie Schumachera i Massy po kolei - mistrzostwo. pokazał. gdyby inaczej
        ułożyli pitstopy, byłby szósty - chyba jako jedyny skończył wyścig na gumach
        intermediate?
        • aasiek Re: Kubica 06.08.06, 16:18
          Jeden z niewielu... W pewnym momencie przestali pokazywać co się dzieje na
          dalszych miejscach. Ale możliwe, ze faktycznie jako jedyny.
          Jestem pod wrazeniem.
          No i po raz pierwszy obejrzałam cały wyścig ;P Ale koncentracji wystarczyło mi
          na 60 okrążeń.
          • mallina Re: Kubica 06.08.06, 16:23
            mnie denerwowalo, ze te ostatnie okrazenia to tylko pokazywali Schumachera(no
            ale wiadomo, tu maja na jego punkcie pierdolca-delikatnie ujmujacwink)
        • mallina Re: Kubica 06.08.06, 16:20
          warunki naprawde byly nieciekawe i swietnie, ze sobie poradzil!
          wierze, ze w nastepnym wyscigu rowniez bedzie jechal i wynik bedzie zblizony lub
          nawet i lepszy od dzisiejszegosmile)
        • ilhan Re: Kubica 06.08.06, 16:24
          Bossowski wyścig. Jak mijał Ralfa to aż podskoczyłem.
    • libertine Re: Kubica 06.08.06, 17:08
      kubica zajebisty! co ten chłopak robił! massa, ralf pięknie wyprzedzeni! żal
      trochę tych poślizgów, ale wielcy mistrzowie nie dojechali do mety.
      rzeczywiście, za szybko ten 2 pit stop, gdyby zjechał kiedy mieszali się już z
      tymi oponami tgo kto wie, może i 6 by był... ale i tak genialnie!
      • grimsrund Re: Kubica 06.08.06, 17:16
        Zuch chłopina!!!
        • around_the_sun Re: Kubica 06.08.06, 17:58
          Brawo!
          Mam nadzieję, że będzie go można podziwiać za 3 tygodnie w Turcji.
    • grimsrund Kubica zdyskwalifikowany! 06.08.06, 20:43
      Spisek!!! K&^%y ich macie!!! [ 5 smutniaczków ]
      • mameluch Re: Kubica zdyskwalifikowany! 06.08.06, 20:47
        Polakom zawsze pod górkę, ale przecieżmy Naród wybrany, więc poradzimy sobie i
        Robert pokaże gdzie ma tę całą komisję FIA już niedługo (oby 27.VIII).
        i tak ogromny podziw i jeszcze większe gratulacje.
        • mallina Re: Kubica zdyskwalifikowany! 06.08.06, 21:31
          to ci co sa za to odpowiedzialni,to nie wiedzieli ze auto wazy za malo??
          chlopak dal z siebie wszystko i przez czyjes niedopatrzenie 2 pkt poszly w pizdu
          • maff1 Re: Kubica zdyskwalifikowany! 06.08.06, 22:18
            pozasportowe sztuczki by młodemu przy...dolić, by se nie myslał ze jest takie
            dobry. Qrcze - w 10tce najlepszych kierowców.
            • around_the_sun Re: Kubica zdyskwalifikowany! 06.08.06, 22:52
              nie mogę zrozumieć
              przecież tam jest sztab ludzi
              którzy powinni wiedzieć ile takie auto ma ważyć.
              Nikt tego nie sprawdził?
              Chłopak sie spisał a tu takie rozczarowanie.
              Jestem wkurzona.
    • jarecki32 Re: Kubica 08.08.06, 18:07
      troche sie zagapilem z tym watkiem, moze sie nie spodziewalem, ze sa tu fani
      F1 ?
      Dla mnie start Kubicy to bylo rowniez wielkie wzruszenie. Z piatku na sobote (
      przed kwalifikacjami) nawet nie moglem zasnac z emocji, co poraz ostani chyba
      mi sie zdarzylo gdy Polska grala o final w 1982.
      Spelnilo sie moje marzenie (po prawdzie jeszcze rok temu bym w to nie uwierzyl)
      a wlasciwie wiecej niz marzenie ( marzyl mi sie polski kierowca w F1, ale zeby
      od razu taki dobry !)
      Boniek chyba mial nosa, kiedy przepowiadal Kubicy wielka przyszlosc jakies trzy
      miesiace temu.
      A co do F1 to jest to moj ulubiony sport od jakis 15 lat.
      Dla niewtajemniczonych wyscigi w F1 faktycznie moga byc nudne. Bardzo rzadko
      dzieje sie tyle na torze ile dzialo sie ubieglej niedzieli. Wet race ma to do
      siebie ze nawet outsiderzy moga go wygrac jesli nie wypadna z toru i maja
      wlasciwe opony we wlasciwym momencie.
      Aby sie emocjonowac F1 to trzeba troche w tym siedziec. Dla mnie czasem
      wystarczy studiowanie postepu Renault w zakresie pokonywania wysokich curbs (
      czyli chyba stopni to sie nazywa). Chocby ten ich ostatni mass damper, jakiez
      to jest ciekawskie ! Poza tym warto sie kiedys wybrac na wyscig ( telewizja
      zabiera jakes 80% wrazenia ), Ja mam na tyle fajnie, ze wyscig ( a nawet dwa,
      bo jest rowniez Champ Series) mam w miescie co roku. Wrazenie szybkosci jest
      niesamowite, ryk auta ( 140 dB) wiekszy niz Jumbo Jet a przy tym atmosfera
      jakiegos duzego wydarzenia na ktore zwrocone sa oczy calego sportowego swiata.
      Fajne to jest.
      • libertine Re: Kubica 08.08.06, 18:24
        heh, ja to aż takim fanem, jak jarecki, nie jestem, ale od kilku lat regularnie
        oglądam niedzielne zawody f1 z prostego względu - są idealne na kaca. wink może w
        tym roku z racji startów kubicy po raz pierwszy obejrzę azjatyckie eliminacje na
        żywo... uncertain zobaczymy.
      • mameluch Re: Kubica 08.08.06, 23:00
        super że mamy prawdziwego forumowego znawcę F1smile w razie jakichś wątpliwości
        będziesz mentorzyłwink
        • jarecki32 Re: Kubica 09.08.06, 15:14
          mameluch napisał:

> super że mamy prawdziwego forumowego znawcę F1smile w razie jakichś wątpliwości
          > będziesz mentorzyłwink

Chetnie sie podziele tym co wiem smile
          ale poki co F1 ma wakacje, ja zas nie moge sie doczekac wyscigu w Turcji
          (nawiasem mowiac jest to bardzo spektakularny tor i da sie tam wyprzedzac !)
    • mallina Re: Kubica 11.08.06, 14:09
      czytaliscie?
      5 ostatnich wyscigow jedzie Kubicasmile, przestaje byc kierowca testowym
    • mallina Turcja 27.08.06, 14:41
      dosc emocjonujacasmile
      mam nadzieje, ze dojedzie do konca i to na jakims punktowanym miejscu.nie jest
      to przeciez niemozliwe
      • mameluch Re: Turcja 27.08.06, 14:48
        po raz kolejny nieźle zakręcony wyścig. na razie 8, ładnie.
        • mallina Re: Turcja 27.08.06, 16:06
          ostatecznie 12.
          wg mnie jest w porzadku, choc wiem, ze wiele osob bedzie zawiedzionych, bo
          pewnie wg nich powinien byc conajmniej w pierwszej trojcesmile
          jestem przekonana, ze z wyscigu na wyscig bedzie lepiej
          • mameluch Re: Turcja 27.08.06, 16:40
            eee tam, Kubica się skończył (na onecie powiedzieliby nawet, że Kubica skończył
            się na 'Kill'em All';D
            jak dla mnie też jest bardzo w porządku, chociaż niektóre głosy są oczywiście
            zawiedzione.
            • mallina Re: Turcja 27.08.06, 17:23
              mameluch napisał:

> eee tam, Kubica się skończył (na onecie powiedzieliby nawet, że Kubica skończył
              > się na 'Kill'em All';D

dobre!!!
              smile
              • grimsrund Re: Turcja 27.08.06, 17:27
                Kurde no, dokładnie to samo chciałem napisać, ale byłem w kościele!
                • mameluch Re: Turcja 27.08.06, 19:04
                  i dlatego chodzę do kościoła na 7:00;D
                  • jarecki32 Re: Turcja 27.08.06, 20:10
                    pierwsza reakcja : oj szkoda, ze tylko 12-ty, ale po chwili :
                    super, ze skonczyl wyscig i to az na 12-tej pozycji.
                    Warunki byly bardzo trudne (37 C), zakret 8-my, nieprawdopodobnie trudny (
                    bardzo szybki, 4-apeksowy ), na dodatek opony mu zalozyli zbyt miekkie, a
                    wentylacja chelmu wysiadla.
                    We Wloszech powinno byc dobrze, bo Robert zna tor i bedzie wiedzial jak
                    wykorzystac wysokie predkosci na dlugich prostych.
            • mallina Re: Turcja 28.08.06, 05:47
              nie na onecie przeczytalam, ze dzieki Kubicy inni ze srodka zaczeli sie sprezac,
              bo nie chca byc przescigani przez debiutanta.
              moze cos w tym i jest.

w kazdym razie wydaje mi sie, ze w F1 liczy sie przede wszystkim pierwsze miejscesmile
              w Niemczech komentator to podnieca sie jedynie gdy Schumi wygrywa, inne miejsca
              na podium ciesza, ale..
              • around_the_sun Re: Turcja 10.09.06, 15:59
                Brawo Robert, ale emocje!
                Trzeci wyścig i trzecie miejsce,
                wieeeelka radość!
                • grimsrund Włochy 10.09.06, 16:03
                  Brawo!!! smile
                  • aasiek Re: Włochy 10.09.06, 16:15
                    Jupi!!! To trzeba uczcić wink
                  • jarecki32 Re: Włochy 10.09.06, 16:15
                    Historyczny moment, fantastyczny wyczyn Roberta
                    Trudno w takiej chwili cos napisac i nie byc patetycznym,
                    chyba trzeba bedzie dzisiaj zabalowac na jego czesc
                    Musze troche najpierw ochlonac z wrazenia
                    • mameluch Re: Włochy 10.09.06, 17:04
                      trza jakiś toast na jego cześć wznieść, nie ma cosmile
    • grimsrund Szanghaj 01.10.06, 11:03
      Znów przegrał przez te cholerne opony... sad

Z relacji wynika jednak, że jechał jak szatan - miszcz!
      • aasiek Re: Szanghaj 01.10.06, 11:15
        Łykał kolejnych kierowców tak łatwo, jak rutinoscorbin wink)) Szkoda tej dobrej jazdy.
        • jarecki32 Re: Szanghaj 02.10.06, 19:43
          byla szansa na miejsce w pierwszej piatce, bo Robert zdazyl sie juz poduczyc
          obslugi TC (traction control) i nie slizgal sie jak na Hungaroringu. A jego BMW
          mialo dobra predkosc ( lap record okolo 20-go okrazenia) al chyba zbyt sie
          podekscytowal szansa na podium, bo zmiana na slics byla o dobrych pare okrazen
          za wczesna i pogrzebala szanse na dobry wynik. Ale nic to, Robert jesli nawet
          nie finiszuje w czolowce to pokazuje swoj nieprzecietny talent chocby wlasnie w
          piewszej fazie wyscigu kiedy wyprzedzal konkurentow z wielka latwoscia.
          Ross Brown zapytany w Szanghaju jak ocenia talent Kubicy, odpowiedzial ``
          extraordinary``. Za pare dni bedzie Suzuka, ktora jest szybkim torem, dobrze
          pasujacym do stylu Roberta. Jestem dobrej mysli.
          • mameluch Re: Szanghaj 02.10.06, 21:11
            ooo, to Suzuka w tę niedzielę! świetniesmile
    • jarecki32 Re: Suzuka 07.10.06, 20:25
      Trudno bedzie wywalczyc Robertowi punkty, ale w czolowce zapowiada sie na
      pasjonujacy wyscig.
      • grimsrund Re: Suzuka 08.10.06, 09:59
        I tak wyszło nieźle, choć bez punktów smile
        • jarecki32 Re: Suzuka 08.10.06, 14:51
          wyszlo chyba nawet bardzo dobrze. Problem w tym, ze po podium na Monza wzrosly
          oczekiwania wobec wynikow Kubicy, choc w dalszym ciagu ma on niewiele
          doswiadczenia w F1, a i jego auto nie jest tak szybkie jak Ferrari, Renault czy
          Mclaren. Wiekszosc kierowcow jest bardzo bardzo dobrych, wiec oczekiwania na
          regularne punktowane miejsca sa troche optymistyczne. Mam tylko nadzieje, ze
          Robert sie zalapie do BMW na przyszly sezon i jego (niewatpliwy ) talent
          bedzie sie mogl dalej rozwijac.
          • jarecki32 Re: Interlagos i po ptokach 23.10.06, 16:37
            No i mamy kolejny sezon F1 za soba.
            Ale jaki sezon ! Dla mnie najwazniejszy ze wszystkich, ktore pamietam.
            Za sprawa Kubicy oczywiscie. Ale nie tylko. Szumi skonczyl niesamowita kariere
            i nawet w tym ostatnim wyscigu pokazal na co go stac. Szkoda, ze juz go nie
            bedzie na starcie. Ale czas na mlodych, a wsrod nich na Roberta. Wiele sobie
            jednakowoz nie obiecuje po przyszlym sezonie bo konkurencja jest bardzo silna,
            a BMW ma niewiele doswiadczenia z Bridgestonami. Ale co tam, mysle ze Robert
            uszczknie pare punktow a moze nawet podium. I tym optymistycznym akcentem
            pozdrawiam wszystkich fanow F1 na tym forum, zyczac im i sobie jescze lepszego
            sezonu 2007
            • grimsrund Re: Interlagos i po ptokach 23.10.06, 21:51
              Najważniejsze, że wbił już zęby w próg - a co będzie potem, się zobaczy.
              Wszystko być może smile

Najlepszego!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka