ch3heg 26.12.08, 22:45 Moja propozycja: 10 batów na goły tyłek przy udziale publiczności w centrum miasta. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: olek Re: Chciał przekupić policjantów, potem ich kopał IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.08, 08:38 i zasypka z soli, coby ukoić ból ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dyzio / walnięty/ Re: Chciał przekupić policjantów, potem ich kopał IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.08, 09:11 A mnie ich nie żal. No bo co to za policjanci, których jeden, w dodatku pijany kierowca bije, kopie i bóg wie co jeszcze z nimi wyprawia. Przecież tyle się w telewizji pokazuje, jak nasi stróże porządku ćwiczą w szkole policyjnej samoobronę, zasady judo,te-kwondo capoiery i czort wie czego jeszcze. A tu masz, jeden pijak i policjanci dostali wp.....l. Toż strach ich wzywać na interwencję bo jeszcze miast oni Ciebie - Ty ich będziesz musiał ochraniać. Ale jest jedno wytłumaczenie tego zdarzenia: to, co telewizja pokazuje, to jeden wielki bajer. A pieniądze podatników dalej idą w błoto lub na pensje dla ministra od spraw........ oraz na utrzymywanie biurokracji miast na szkolenie policjanta oraz jego wyposażenie by podobne wypadki nie miały miejsca. Czyli nadal bajzel w kraju jaki był, taki jest. Dyzio. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Angrusz Dyzio już jest 9:18 rano - obudź się wreszcie .... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.12.08, 09:20 ... chłopcze!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: realista Re: Chciał przekupić policjantów, potem ich kopał IP: *.adsl.inetia.pl 27.12.08, 14:27 A gdzie tam pisze, że zostali skopani i zmaltretowani? chyba jeszcze nie zeszły Ci % po katolickich skromnych świętach :) To, że zaczął kopać i bić to nie znaczy, że skutecznie, a to normalne że jak uderzył policjanta to dorzuca się pobicie :) żeby kara była surowsza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gośc Ty to wordzie rozpizdziaju nie umiałęs pwstrzymać IP: *.adsl.inetia.pl 28.12.08, 21:10 A jakimś kierownikiem byłeś.A świat chcesz zbawić i kościół. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mic Chciał przekupić policjantów, potem ich kopał IP: 79.139.31.* 27.12.08, 09:20 Proponowalbym Ci kolego jedna zasade zyciowa zebys sobie wbil ja gleboko w leb. Jak o czyms nie mam pojecia to sie nie odzywam. Dla twojej informacji nie bylo to pobicie tylko naruszenie nietykalnosci cielesnej, kolega lub inne zrodla zle to zinterpretowaly. A co najwazniejsze, policjantow obowiazuje przepis prawny, za ktorego naruszenie moga miec postepowanie: dyscyplinarne, prawne, ewentualnie cywilne. Co on mowi ? Ze policjant moze uzyc sily fizycznej lub innego srodka przymusu bezposredniego w scisle okreslonych sytuacjach. Jakich to zapraszam Cie kolego to poczytania ustawy o Policji z 06.04.1990r a bedziesz wiedzial o co chodzi i przestaniesz sie wypowiadac na tematy o ktorych nie masz pojecia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Chciał przekupić policjantów, potem ich kopał IP: *.adsl.inetia.pl 27.12.08, 09:34 Coż na to mozna poradzic, jak ktos zakuty łeb ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antek Re: Prawda o policji IP: *.54.171.210.tvksmp.pl 27.12.08, 10:06 Dlaczego spacerują dwójkami głownymi ulicami a w zaciszach za budynkami lub mniej uzywanymi ulicami nigdy ich nie widac? Przecież tam łatwo o przestępstwo. I po jakiego legitymują ludzi dla danych statystycznych. Dlaczego nie wylegitymowali dwóch dresów idących przedemną, a zatrzymali mnie i dziewczyne. Musielismy stać na tym mrozie pół godziny bo nie mogli sie połączyć z bazą lub jak juz sie połączyli to czekali na potwierdzenie danych. Tłumaczyli sie że to ich praca. To ja sie pytam teraz dlaczego nie zatrzymali tych dresów tylko zawracają głowe spokojnym ludziom? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mic Re: Prawda o policji IP: 79.139.31.* 27.12.08, 11:08 Widocznie mieli powód, nie mowie ze Wy ich czyms sprowokowaliscie, ale legitymuje się głównie osoby "zaliczające się" do opisu jaki np podal dyzurny, byc moze w poblizu ktos widzial podejrzanie zachowujaca sie pare na parkingu samochodowym wowczas podejmuje sie dzialanie prewencyjne polegajace na legitymopwaniu takich osob aby w razie wlamania do samochodu miec "grono" podejrzanych. Tytul Twojego postu "Prawda o Policji" jest troche niesprawiedliwy i naciągany. Jakim prawem oceniasz organizachę "Policji" na podstawie jednego patrolu, na dodatek który być może naprawde wykonywal tylko polecenia dyzurnego ?? Czy spędziles chociaz jeden dzien w pracy zwyklego policjanta aby ich WSZYSTKICH oceniac na publicznym forum ?? Jest to cholernie ciezka praca, szczegolnie psychicznie, kiedy poswiecasz nieraz swoje zdrowie a nawet ZYCIE a tacy ludzie jak ty opluwaja policjantów za plecami nie majac zadnego szacunku dla ich pracy tylko dlatego ze zostales wylegitymowany?? Czy stala Ci sie jakas krzywda przez to ?? Pamietaj ze zawsze masz prawo do zlozenia zazalenia na sposob przeprowadzenia czynnoci sluzbowych przez tych policjantow. Gwarantuje Ci kolego ze gdybys chociaz raz poszedl na interwencje do jakiejs meliny albo uzeral sie z "Trolem" majac na uwadze zachowanie zgodne z przepisami to odechcialoby Ci sie tej pracy, ale ktos to musi robic (pomijam za jakie pieniadze) i chociaz szacunek za ich prace im sie nalezy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: realista Re: Prawda o policji IP: *.adsl.inetia.pl 27.12.08, 14:32 Jakim dnem jest Twoja "firma" to sami mówicie na forum IFP :) skoro sami nie szanujecie roboty to kto ma ja szanować? Kazał ktoś Ci pracować w tym fachu? nie wiedziałeś wcześniej że praca policjanta w Polsce wiąże się z brakiem szacunku? :) poniekąd sami na to pracujecie, znam trochę ludzi z firmy i są też normalni :) ale niestety pozostali nie normalni łatwo psują to na co robi reszta :) a że to idzie od góry to sobie zdaję sprawę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mic Re: Prawda o policji IP: 79.139.31.* 28.12.08, 10:21 "Jakim dnem jest Twoja "firma" to sami mówicie na forum IFP :) skoro sami nie szanujecie roboty to kto ma ja szanować?" - Nie obrażaj ludzi którzy poświęcili całe życie dla tej roboty, czym Ci oni zawinili ?? A jeżeli dla Ciebie wyznacznikiem poziomu, trudności i poswiecenia ludzi dla swojej pracy jest opnia kilku niezadowolonych narzekaczy na jakims forum to wybacz ale masz bardzo wąski horyzont postrzegania rzeczywistosci. Kazał ktoś Ci pracować w tym fachu? nie wiedziałeś wcześniej że praca policjanta w Polsce wiąże się z brakiem szacunku? :) Nikt nie kazał, poprostu CHCE, a to że Polacy nie mają szacunku do Policji to wiem, bo to jest niemalże nasza cecha narodowa, popularyzować bandytów na staionach, krzyczeć jak policja zrobi ziaziu takiemu bandycie i jeszcze do tego postawić dowodce OPP przed komisja dyscyplinarna. Wiec co proponujesz ?? Pogodzic sie z tym ?? poniekąd sami na to pracujecie, znam trochę ludzi z firmy i są też normalni :) ale niestety pozostali nie normalni łatwo psują to na co robi reszta :) a że to idzie od góry to sobie zdaję sprawę." Co masz na mysli "psują" ?? W jaki sposób ? Wiesz z czego to wynika ?? Z braku wiedzy spoleczenstwa - Waszego braku wiedzy. Gdyby spolexczenstwo znalo choc podstawy prawne to wiedzialoby ze ma o wiele wieksze prawa niz policjant i nie dalo by sobie :dmuchac w kazsze" a dac sie zrobic w konia (np legitymowanie dla statystyki :) MUSI Ci podac podstawe faktyczna legitymowania i podstawe prawna na jakiej opiera legitymowanie - berz takiej informacji nie musisz mu nic pokazywac) A potem przychodze do domu sfrusrowany swoja bezradnoscia i wyrzalam sie na Policje na forum. Sorka jezeli kogos urazilem ale taka jest prawda. Na beraku wiedzy i wlasnej bezradnosci buduje sie frustracja i zlosc do czegos ;) Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angrusz Re: Chciał przekupić policjantów, potem ich kopał IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.08, 12:32 jestem za . Ale tak trzeba już od dzieciństwa i w szkole było poczucia bezkarności Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antek Re: Chciał przekupić policjantów, potem ich kopał IP: *.54.171.210.tvksmp.pl 27.12.08, 13:02 Ta tylko jak policja potrzebna to nigdy jej nie ma!!!. Łazicie w widocznych miejsach a za rogiem kogoś okradają. Ci dwaj powiedzieli, że na służbie mają ileś tam ludzi wylegitymować ,zeby było widac że robią coś, wiec żadnej akcji nie było. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do MIC. Re: Chciał przekupić policjantów, potem ich kopał IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.08, 15:07 Bardzo mądrze kolego piszesz. Nie obrazajac nikogo - dla takich ludzi jak Ty wynaleziono forum. Dla ludzi, którzy dyskutuja w sposó kulturalny przytaczajac swoje zdanie, opinie, fakty. Za dużo tutaj ludzi, którzy przyszli aby ponarzekac często nie mając racji. Być może ktoś z tych narzekających trafił na "złego" policjanta, ja tez nie jeden raz trafiłem, ale nie skreślam wszystkich i nie mówie, że są źli. Tam pracują ludzie a ludzie są różni. W każdym innym fachu zdarzają się tacy a jednak nie mowi sie CHWD lekarzom, urzędnikom, sklepikarzom i innym, którzy nie raz traktują człowieka gorzej niż śmiecia. Wiele osób wyzywa na policjantów ale jak przyjdzie co do czego to dzwonią do tych, których tak obrzucają błotem a czemu? Bo jednak sami sobie nie poradzą, a policjanci wtedy nie myślą o tym jak to ich społeczeństwo traktuje tylko wykonują swoję obowiązki. Mam nadzieje, że chociaz da to niektórym do myślenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mic Re: Chciał przekupić policjantów, potem ich kopał IP: 79.139.31.* 28.12.08, 10:33 Odsyłam do wczesniejszego postu, winna jest Twoja niewiedza kolego, nikt nie moze zarządać od Ciebie jakiegokolwiek dokumentu bez podania FAKTYCZNEJ przyczyny legitymowania, legitymowania dla statystyki jest BEZPRAWNE i zawsze masz prawo, a nawet w takiej sytuacji obowiązek zglosic to odpowiedznim organom. I jeszcze raz do Ciebie apeluje, nie zamykaj wszystich w jednym worku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Chciał przekupić policjantów, potem ich kopał IP: *.adsl.inetia.pl 27.12.08, 22:02 Kierowca tira zgłasza, że jedzie przed nim pijany kierowca. Funkcjonariusze zatrzymują go .... właściciel tartaku w Lublińcu posiadający przy sobie 12 tys. zl oferuje łapówke...ale to wiecie. Ktoś napisał, że w nie mogli sobie z nim poradzić to ja Ci powiem jeszcze lepszą rzecz... na izbie ledwo poradzili sobie w sześciu z nim, lecz ty może w pojedynke poradził byś sobie z facetem, który jednym uderzeniem urwał by Ci pustą mózgownice. PEACE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gośc Re: Chciał przekupić policjantów, potem ich kopał IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.08, 22:12 cos mi się zdaje, że kolega odreagowuje flustracje w związku z tym, iz nie udało mu sie wstapić w szeregi Policji. Więc pluje na wszystko co zwiazane z Policja bo czuje sie lepiej...żałosne Odpowiedz Link Zgłoś