Dodaj do ulubionych

Zespoły- ich słabe ogniwa

21.02.03, 18:51
Kto uważacie ,że odstaje od poziomu innych muzyków w utworze, płycie, bądż w
całej karierze jakiejś kapeli???

Tylko sie nie obrażać!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: As Re: Zespoły- ich słabe ogniwa IP: *.vline.pl / 172.16.1.* 21.02.03, 18:54
      James Labrie w Dream Theater. Ale na szczęście na mojej ulubionej "Scenes From
      A Memory" zaśpiewał naprawdę bardzo dobrze, ale na "Awake" - brrrrr ..... sad
      • omega.79 Re: Zespoły- ich słabe ogniwa 21.02.03, 19:46
        Gość portalu: As napisał(a):

> James Labrie w Dream Theater.

A ja uwielbiam głos Jamesa. Dla mnie jest jednym z najlepszych wokalistów na
        świecie.

A odstawał od pozostałych muzyków Ringo Starr (ktoś powiedział o nim
        kiedyś "najgorszy z najsławniejszych perkusistów" i ja się z tym zgadzam).
      • Gość: profesor Re: Zespoły- ich słabe ogniwa IP: router:* / *.gazeta.pl 23.02.03, 15:53
        James jest moim zdaniem jednym z najlepszych wokalistów w historii muzyki
        rockowej. Sądze, że jest współczesnym Gilanem. A jeśli chodzi o najsłabsze
        ogniwo to... każdy muzyk, nawet niedoskonały technicznie, wnosi do zespołu coś
        niepowtarzalnego.
    • Gość: As Re: Zespoły- ich słabe ogniwa IP: *.vline.pl / 172.16.1.* 21.02.03, 19:52
      W wątku obok ktoś napisał ze Lars Ulrich odstaje poziomem od reszty kapeli, bo
      zawsze uderza z taką samą siłą. Ja takie bębnienie akurat uwielbiam, i moim
      zdaniem to decyduje w dużej mierze o stylu Metalliki.
      Co do Jamesa z Dream Theater to moim zdaniem gdy spiewa on normalnie, to jest
      jak najbardziej w porząsiu. Natomiast jak próbuje siłowo "wydzierać się" w
      wyższych rejestrach tak jak na "Awake" to robi się z tego tragedia.
      • omega.79 Re: Zespoły- ich słabe ogniwa 21.02.03, 20:16
        Gość portalu: As napisał(a):

> W wątku obok ktoś napisał ze Lars Ulrich odstaje poziomem od reszty kapeli,
        bo
        > zawsze uderza z taką samą siłą. Ja takie bębnienie akurat uwielbiam, i moim
        > zdaniem to decyduje w dużej mierze o stylu Metalliki.

Zupełnie się zgadzam z tobą co do Ulricha. Też bardzo lubię jego brzmienie (dla
        mnie mistrzostwo świata to "Battery"). A tak na marginesie, jeśli idzie o
        perkusistów, to od kilku dni zasłuchuję się płytą "Ejszakai Orszagut"
        węgierskiej Omegi (genialny album). Tam dopiero był perkusista! Najlepszy
        jakiego kiedykolwiek słyszałem.
        • Gość: As Re: Zespoły- ich słabe ogniwa IP: *.vline.pl / 172.16.1.* 21.02.03, 20:23
          omega.79 napisał:

> Gość portalu: As napisał(a):
          >
          > > W wątku obok ktoś napisał ze Lars Ulrich odstaje poziomem od reszty kapeli
          > ,
          > bo
          > > zawsze uderza z taką samą siłą. Ja takie bębnienie akurat uwielbiam, i moi
          > m
          > > zdaniem to decyduje w dużej mierze o stylu Metalliki.
          >
          > Zupełnie się zgadzam z tobą co do Ulricha. Też bardzo lubię jego brzmienie
          (dla
          >
          > mnie mistrzostwo świata to "Battery"). A tak na marginesie, jeśli idzie o
          > perkusistów, to od kilku dni zasłuchuję się płytą "Ejszakai Orszagut"
          > węgierskiej Omegi (genialny album). Tam dopiero był perkusista! Najlepszy
          > jakiego kiedykolwiek słyszałem.
          >

Ja znam ich składankę "Aranyalbum". Świetnie grali, niby wiele wpływów można
          znaleźć - od rock'n'rolla do prog-rocka, ale wszystko to świetnie trzymało sie
          kupy. Ale później ponoć poszli w disco sad
    • vulture Re: Zespoły- ich słabe ogniwa 21.02.03, 23:38
      Genesis nie zawsze mieli dobrego wokalistę.
    • vulture Aaa i jeszcze 22.02.03, 07:21
      Joe Lynn Turner- w jakim by zespole nie był.
      • Gość: Argus Fajnie... IP: *.uci.uni.torun.pl 22.02.03, 16:20
        ze ktos Omege jeszcze tu slucha-bo to naprawde swietny zespol,ich pierwsze albumy rewelacja!Jezeli chodzi o umiejetnosci-to zdecydowanie odstawal od reszty zespolu pan Nowak z TSA- co mialem okazje ostatnio zobaczyc na koncercie.Na plus oczywiscie odstawal...Zdecydowanie na plus...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka