Dodaj do ulubionych

Poród w USA w 2013

04.04.13, 20:31
witam
mam wizę turystyczną i często latam do Stanów. Teraz jestem w ciąży i nie chce zmieniać swoich planów w tym roku. Mam w związku z tym pytanie co zrobić, żeby urodzić dziecko w USA (Hawaje lub inny region) i jak ubiegać się o ubezpieczenie miejscowe (dla nie ubezpieczonych kobiet w ciąży).
pozdrawiam i z góry dziękuję za jakieś podpowiedzi Marita
Obserwuj wątek
    • amelka75 Re: Poród w USA w 2013 06.04.13, 07:57
      najpierw sie zorientuj czy cie wpuszcza na poklad samolotu w zaawansowanej ciazy, bo z tego co ja wiem to raczej nie. chyba ze chcesz przyleciec i wiele wczesniej...
    • magdal84 Re: Poród w USA w 2013 22.04.13, 19:21
      Ja mam termin na czerwiec i z tego co wiem i co sama zalatwialam ubezpieczenie zalatwiasz do 26 tygodnia ciazy jesli chcesz miec darmowe lub placic za nie grosze. Chodzi o to ze kazdy ubezpieczyciel chce miec jakas ciaglosc wizyt u lekarza i dostep do twojej kartoteki by wiedzieli za co polrywac koszty. Nie wiem czy uda ci sie wogole wyleciec z kraju i urodzic tutaj bo o ile sie nie myle musisz miec pozwolenie od swojego lekarza prowadzacego i w 3 trymestrze nie bedzie to latwe. Nie ma przeszkod zebys urodzila jak sie tu juz dostaniesz ale raczej bedziesz musiala pokryc porod ze swojej kieszeni co czesto jest kosztowne. Powodzenia zycze!!
    • magdal84 Re: Poród w USA w 2013 22.04.13, 19:39
      Oto co zanalazlam i moze sie przydac. Wiem ze sytuacja jest inna ale dziewczyny pisza mniej wiecej czego mozesz sie spodziewac ogolnie w USA forum.gazeta.pl/forum/w,22057,134988824,134988824,przyjazd_na_wizie_turystycznej_i_porod_w_USA.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka