Dodaj do ulubionych

Najlepsze hity i gwiazdy lat 80-tych

IP: 213.17.147.* 17.03.03, 00:19
Napiszcie jacy wykonawcy i piosenki były najlepsze wg Was w latach 80-tych?

ptak nie ptak
czyli pingwin
Obserwuj wątek
    • Gość: mallina Re: Najlepsze hity i gwiazdy lat 80-tych IP: *.dip.t-dialin.net 17.03.03, 00:44
      moim idolem byl Limahl i wowczas uwazalam go za utalentowanego wykonawce!!
      do tej pory posiadam dwie jego plyty - analogi smile))
      i w dodatku wydawal mi sie taki hmm meski..
      obecnie mam inne zdanie..co do muzyki jego rowniez..
      • tripis Re: Najlepsze hity i gwiazdy lat 80-tych 17.03.03, 09:02
        wszystko co bylo grane w latach 80-tych bylo okropne
        ale wspominam te czasy z pewnym sentymentem...

najokropniejsze hity to wg mnie:
        I like Chopin - Gazebo
        Puss'n'boots - Adam Ant
        i wszystko co nagrały kapele typu Spandau Ballet i Human Longue

Milo wspominam Frankie Goes To Hollywood, Billy'ego Joel'a i Starship

pozdrawiam
        • Gość: numan Re: Human Longue he he IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 17.03.03, 17:42
          Okropne. Tak ochydne, że brzydzi się poprawnie napisać.
          .....
          Dla mnie Human League, to REPRODUCTION i TRAVELOGUE. Komu to się kojarzy z
          plastikowym popem, to niech dalej kupuje składanki VIVA Hits.

Pozdrowienia dla tych, co w latach 80-tych widzą więcej.
    • mrb4 Re: Najlepsze hity i gwiazdy lat 80-tych 17.03.03, 11:18
      1. "Time" Electric Light Orchestra (1981),

2. "Rage In Eden" Ultravox (1981),

a jeżeli chodzi o dalsze miejsca to nie jestem pewien. Może na przykład:

3. "Tug Of War" Paula McCartneya (z 1982 r.)?
      • jedrek77 Re: Najlepsze hity i gwiazdy lat 80-tych 17.03.03, 14:41
        piękny wątek
        co prawda z autopsji to słabo pamiętam, ale teraz jak słyzę te kawałki, to były
        naprawdę okropnesmile A jak do tego doda się teledyski (te fryzurki i stroje), to
        w ogóle rewelacja. Tyle, że wtedy nikt się z tym nie krył i nie uważał, że
        tworzy coś wielkiego (tak mi się przynajmniej wydaje)
        ale do rzeczy:
        kapela, to postawiłbym na A-Ha, choć oni aż takiego strasznego kiczu to nie
        grali
        a kawałki, to na szybko:
        Cunting Crow ”I just died in Your arm tonight”
        Ultravox ”Dancing with tears in my eyes”
        Alphaville ”Made In Japan”
        Madonna ”La Isla Bonita”

Nie do zmiesienia:
        Kylie Minoque i Jason Donovan, Limahl
        • ilhan Re: Najlepsze hity i gwiazdy lat 80-tych 17.03.03, 15:12
          jedrek77 napisał:

> piękny wątek
          > co prawda z autopsji to słabo pamiętam, ale teraz jak słyzę te kawałki, to
          > były naprawdę okropnesmile A jak do tego doda się teledyski (te fryzurki i
          stroje), to
          > w ogóle rewelacja. Tyle, że wtedy nikt się z tym nie krył i nie uważał, że
          > tworzy coś wielkiego (tak mi się przynajmniej wydaje)

Rany, to już któryś tam kolejny podobny wpis, no nie wytrzymam zaraz smile O co
          wam do cholery chodzi?! Czy naprawdę lata 80-te to dla was tylko trochę
          głupawego popu? Naprawdę nie zauważyliście New Order, The Smiths, The Cure, U2,
          Stone Roses, Depeche Mode, Talk Talk, Simple Minds, Guns'n'Roses, R.E.M., Jesus
          And Mary Chain, Pixies i kilkudziesięciu innych znakomitych zespołów???
          Wszystko kończy się na Madonnie i Kylie Minogue??? Ja uważam że to naprawdę
          bardzo dobry okres w muzyce i wciąż odkrywam coraz to nowe zespoły, które grały
          w lata 80-tych a są świetne.
          Więc stanowczo protestuję przeciwko nazywaniu tego okresu "okropnym" itp. Po
          prostu nie należy sobie wyrabiać opinii na podstawie "najlepszych hitów lat 80-
          tych" w tych uroczych rozgłośniach, które umilają życie w tym kraju smile

> Cunting Crow ”I just died in Your arm tonight”
          I ktoś tu chyba pomylił Cutting Crew z Counting Crows smile
          • Gość: xamel Re: Najlepsze hity i gwiazdy lat 80-tych IP: *.dop.krakow.pl 17.03.03, 15:56
            tez nie uwazam lat 80-tych za porazke
            MEtallica, Slayer, Megadeath, Anthrax, Iron Maiden, Def Leppard (tak tak wtedy
            jeszcze smile tak ), Manowar, Running Wild, Pantera, Sepultura ...
            chyba mozna by jeszcze dlugo ciagnac
            szczerze mowiac to chyba to co najbardziej mnie kreci w muzyce to lata 80-te
            wiec troche luzu bo mozna powiedziec ze lata 00 nie pokazaly jeszcze 1/1000
            tego co daly lata 80te
          • tripis Re: Najlepsze hity i gwiazdy lat 80-tych 17.03.03, 16:11
            absolutnie masz rację.
            tylko, ze lata 80 sila rzeczy kojarza sie z tym
            czego bylo wtedy najwiecej - czyli z plastikowym popem
            wink))
            nikt nie neguje za to tego, co dobrego one wniosly w muzyke...
            ale jak mysle o latach 80, to staje mi przezd oczami Nena
            i "99 luftbaloons", chociaz to i tak bylo lepsze niz scorpions

wink)))

--
            tripis
            board
            • Gość: leon Re: Najlepsze hity i gwiazdy lat 80-tych IP: *.olawa.sdi.tpnet.pl 17.03.03, 16:49
              A polski rock toć to najlepszy jego okres:
              perfekt,lombard,manaam,republika,turbo...
          • pizmak31 Re: Najlepsze hity i gwiazdy lat 80-tych 17.03.03, 16:57
            Brawo, Rycerzu. Zgadzam sie w 100 proc. Do zestawu dodaje m.in. moje ukochane
            Housemartins.
            • martolka Re: Najlepsze hity i gwiazdy lat 80-tych 17.03.03, 20:18
              a ja po raz enty dorzucam Andersona z Vangelisem, Alan Parsons Project i
              ukochany Marillion.
              • Gość: n_eska71 Do broni ! :))) IP: *.przemysl.cvx.ppp.tpnet.pl 17.03.03, 21:27
                To ja zdecydowanie popieram ukochany Marillion i dorzucam Kate Bush.

PS. Piżmak, Martolka czy my możemy być obiektywne ?
                "Te czasy" znamy z autopsji ! Oj, działo się, działo i sporo się przeżyło! wink))

• Gość: Katarzyna Re: Najlepsze hity i gwiazdy lat 80-tych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.03, 04:28
            A co z:
            - PIL, Wolfgang Press, New Model Army, Minimal Compact, Danielle Dax,
            Siouxie&Banshees, Sonic Youth, Tuxedo Moon, Psychic TV, Bauhaus, Laibach, X-
            mal, Belcanto i wieloma innymi, np. spod znaku 4AD.

Może, ktoś jeszcze to pamięta?
            • asci Re: Najlepsze hity i gwiazdy lat 80-tych 19.03.03, 08:51
              Gość portalu: Katarzyna napisał(a):

> A co z:
              > - PIL, Wolfgang Press, New Model Army, Minimal Compact, Danielle Dax,
              > Siouxie&Banshees, Sonic Youth, Tuxedo Moon, Psychic TV, Bauhaus, Laibach, X-
              > mal, Belcanto i wieloma innymi, np. spod znaku 4AD.
              >
              > Może, ktoś jeszcze to pamięta?

Była taka cudowna płyta This Mortal Coil "Filigree and Shadow". Gdzieś to
              jeszcze mam. Tam był taki helikopter, którym zachwycał się Kaczkowski z Trójki.

A w ogóle to uważam, że nawet pop z tamtych czasów był bardziej strawny niż
              obecny
              Pozdrawiam. A.
    • munky Re: Najlepsze hity i gwiazdy lat 80-tych 17.03.03, 17:14
      Sabrina - ze względu na "uszy".....
    • _abra_ Re: Najlepsze hity i gwiazdy lat 80-tych 17.03.03, 19:49
      Och, hity lat 80-tych to przecież kawał naszej kultury. A ostatnio "odkrywam"
      ten okres na nowo dzięki internetowi. Bo olbrzymią większość piosenek znam z
      dzieciństwa tylko z tytułu, tylko wykonawcy lub nawet jedynie melodii. I
      dopiero od kilku lat dowiaduję się tak naprawdę, jak to się wszystko nazywało.
      Sciągam sobie różne czasem słodkie, czasem obciachowe kawałki i nawet mam już
      specjalne foldery dla hitów z lat 80-tych, ballad oraz kawałków rockowych, ale
      koniecznie takich "pudlowatych" smile spod znaku Europe.
      A z porządnych wykonawców mozna wymienić przecież jeszcze Georga Michaela,
      INSX, Phila Collinsa (pozdrowienia dla Velture...). A kawałek, który uwielbiam
      do dziś to na przykład Murray Head "One night in Bangkok"
    • Gość: gaspar Re: Najlepsze hity i gwiazdy lat 80-tych IP: *.opa-carbo.com.pl 17.03.03, 20:18
      Jeśli chodzi o rzeczywiście najlepsze hity i gwiazdy lat 80-tych to polecam
      przesłuchać znakomitą składankę"To jest New Romantic"(był to przecież
      sztandarowy nurt lat 80-tych)wydaną parę lat temu przez Pomaton-Emi a na niej
      tacy wykonawcy jak:Ultravox,China Crisis(Wishful Thinking!!!),Classix
      Nouveaux,Blancmange,Spandau Ballet,Duran Duran,A Flock Of Seagulls,The Human
      League,John Foxx,ABC,Heaven 17,Visage(hymn Fade To Gray!!!),The Twins,Fiction
      Factory(genialne Feels Like Heaven!!!),Talk Talk,Culture Club,Thompson Twins i
      na pożegnanie przebój Soft Cell-Say Hello,Wave Goodbye.Aż się łezka w oku
      kręci...
      • Gość: Xionc Re: Najlepsze hity i gwiazdy lat 80-tych IP: 62.233.167.* 17.03.03, 22:48
        To ja jeż dodam "Lessons in love" Level 42 i "Shattered Dreams" Johny HAte
        Jazz... Ściągnąłem ostatnio z Kaazy, zgrałem na płytę obok współczesnych hitów
        i słucham w samochodzie.

Poza tym nie zapominajmy że lata 80-te to okre świetności Listy Przebojów
        Trójki na której nawet New Kids on The Block nie razili tak bardzo jak dzisiaj
        Aguillera, Wiliams czy Timberlake. A docierali przecież dużo wyżej niż do
        poczekalni...
        • Gość: P-77 Re: Najlepsze hity i gwiazdy lat 80-tych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.03, 11:45
          Gość portalu: Xionc napisał(a):

> To ja jeż dodam "Lessons in love" Level 42 i "Shattered Dreams" Johny HAte
          > Jazz... Ściągnąłem ostatnio z Kaazy, zgrałem na płytę obok współczesnych
          hitów
          > i słucham w samochodzie.
          >
          > Poza tym nie zapominajmy że lata 80-te to okre świetności Listy Przebojów
          > Trójki na której nawet New Kids on The Block nie razili tak bardzo jak
          dzisiaj
          > Aguillera, Wiliams czy Timberlake. A docierali przecież dużo wyżej niż do
          > poczekalni...
          Tylko że NKOTB to raczej lata 90.
          Natomiast np. Metallicy na LP3 w 80 latach nie było, dopiero w 1991 roku
          pojawił się "Enter Sadman".
          Myślę, że to nic dziwnego, że lata 80 kojarzą się większości z plastikowym
          popem, podobnie jak lata 70 na ogół kojarzą sie z Abbą, Bee Gees czy Boney M, a
          nie z Led Zeppellin, Deep Purple czy Pink Floyd. To duży wpływ telewizji.
          Obiektywnie najlepszy wykonawca dekady to Michael Jackson, po nim długo, długo
          nic, potem David Bowie, Tina Turner, Prince, Cyndi Lauper, Madonna (ale dopiero
          od "True Blue"), George Michael, Sting, Rod Stewart, Whitney Houston. A z z
          zespołów zdecydowanie Dire Straits a potem U2, Bon Jovi, Ultravox, Classix
          Nouveaux, Culture Club. No i swoją pozycje z poprzedniej dekady utrzymali mimo
          wszystko Genesis, Kate Bush i Queen (głównie dzięki utworowi "Radio Ga Ga" i
          filmowi "Nieśmiertelny"), choc to już nie było to. Był to też średni okres dla
          Eltona Johna (mimo "takich hitów jak "I'm still stading" i "Nikita") i czarna
          dziura dla Aerosmith.
          A w Polsce Republika zdecydowanie na czele, potem Maanam i Lady Pank. Zaś
          najlesza grupa undergroundowa to Brygada Kryzys, całą reszta to krytyczny
          komentarz.
          Hit dekady - na świecie mimo wszystko "Brothers In Arms", w
          Polsce "Autobiografia".
          • Gość: P-77 Re: Najlepsze hity i gwiazdy lat 80-tych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.03, 11:47
            Byłbym zapomniał o Eurythmics. Też jeden z ważniejszych wykonawców tego okresu.
            • srootootoo Re: Najlepsze hity i gwiazdy lat 80-tych 18.03.03, 14:21
              A ja pamiętam jakim wydarzeniem była premiera teledysku Jacksona "Thriller" w
              programiE JARMARK.
              Cholera to było coś!
          • ilhan Re: Najlepsze hity i gwiazdy lat 80-tych 18.03.03, 15:05
            Gość portalu: P-77 napisał(a):

> Obiektywnie najlepszy wykonawca dekady to Michael Jackson
            Pomijając resztę wypowiedzi, z którą się mało zgadzam, co to
            znaczy "obiektywnie najlepszy wykonawca"??? Możesz zdradzić na jakiej podstawie
            tak oceniasz?
            • Gość: P-77 Re: Najlepsze hity i gwiazdy lat 80-tych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.03, 15:30
              ilhan napisał:

> Gość portalu: P-77 napisał(a):
              >
              > > Obiektywnie najlepszy wykonawca dekady to Michael Jackson
              > Pomijając resztę wypowiedzi, z którą się mało zgadzam, co to
              > znaczy "obiektywnie najlepszy wykonawca"??? Możesz zdradzić na jakiej
              podstawie
              >
              > tak oceniasz?
              >
              Choćby album "Thriller" uznany przez wielu za wydarzenie dekady.
              • ilhan Re: Najlepsze hity i gwiazdy lat 80-tych 18.03.03, 15:51

> Choćby album "Thriller" uznany przez wielu za wydarzenie dekady.

A przez wielu więcej nie. Więc nie ma w tym nic obiektywnego, sam przyznaj.
                Oczywiście, Jackson to ważna postać dla muzyki pop, nie da się zaprzeczyć, ale
                takich wykonawców/zespołów jak on, albo i ważniejszych było przynajmniej kilku.
                Pozdrawiam.
            • Gość: P-77 Re: Najlepsze hity i gwiazdy lat 80-tych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.03, 15:32
              ilhan napisał:

> Gość portalu: P-77 napisał(a):
              >
              > > Obiektywnie najlepszy wykonawca dekady to Michael Jackson
              > Pomijając resztę wypowiedzi, z którą się mało zgadzam, co to
              Zgadzać się możesz lub nie, przecież dyskutujemy o gustach. No, można by
              jeszcze wspomnieć Pet Shop Boys, w drugiej połowie lat 80 wylansowali oni
              najwięcej przebojów.
              Pozdr.
              • ilhan Re: Najlepsze hity i gwiazdy lat 80-tych 18.03.03, 15:50

> ilhan napisał:
                >
                > > Gość portalu: P-77 napisał(a):
                > >
                > > > Obiektywnie najlepszy wykonawca dekady to Michael Jackson
                > > Pomijając resztę wypowiedzi, z którą się mało zgadzam, co to
                > Zgadzać się możesz lub nie, przecież dyskutujemy o gustach. No, można by
                > jeszcze wspomnieć Pet Shop Boys, w drugiej połowie lat 80 wylansowali oni
                > najwięcej przebojów.

A musimy koniecznie kogoś tam wybierać? Ja na przykład uważam że obiektywnie
                byli to New Order, oni mieli też naprawdę mnóstwo przebojów i byli cholernie
                ważnym zespołem dla całej fury innych wykonawców (co nie znaczy że są moją
                ulubioną grupą z tamtego okresu, bo nie do końca...). Ktoś inny może się nie
                zgodzić i uzna że to Depeche Mode, jeszcze inny że The Cure albo U2. To nie ma
                sensu.
    • Gość: bad_seed Re: Najlepsze hity i gwiazdy lat 80-tych IP: *.lodz.gazeta.pl 18.03.03, 15:14
      nick cave and the bad seeds, sisters of mercy, filds of the nephilim, david
      bowie, depeche mode, the cure, g'n'r, sztywny pal azji, roze europy,
      kobranocka, kult, i wiele wiele innych swietnych wykonawcow
    • Gość: uasiczka Re: Najlepsze hity i gwiazdy lat 80-tych IP: 212.244.209.* 20.03.03, 13:26
      nie wiem czy to były 80 czy trochę później ale pamiętam BIEŁYJE ROZY hit na
      szkolnych dyskotekach
    • Gość: Marco Re: Najlepsze hity i gwiazdy lat 80-tych IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 21.03.03, 00:49
      A czy wszyscy już zapomnieli o legendarnym,nieśmiertelnym duecie Modern Talking?
    • Gość: Fan42 Re: Najlepsze gwiazdy lat 80-tych: MT i Europe IP: *.tlsa.pl 21.03.03, 13:44
      Oczywiście najlepszy był duet Modern Talking (takie Cheri Cheri Lady to klasyka
      i nic przez lata nie może się z tym równać)no i Europe. Poza tym nie do
      pogardzenia: Spandau Ballet, BBB, CCCatch, Madonna, Dexy's Midnight Runners i
      wielu innych. Uwielbiam te kliamty.
      Swoją drogą pomyślcie jak będą oceniać nasze lata za 20-30 lat?...

Fan42
      • Gość: (c)hairman Re: Najlepsze gwiazdy lat 80-tych: MT i Europe IP: *.wsz.tarnow.pl 21.03.03, 13:48
        Scorpions i Europe (Final Countdown tłuką po radiach do dziś)
    • Gość: Robert Re: Najlepsze hity i gwiazdy lat 80-tych IP: *.grontmij.net 21.03.03, 14:43
      Pamiętam lata 80 od 1982 roku, kiedy to się "wszystko" zaczęło - Lista
      Przebojów w Trójce, no i maanam, Republika, Perfect, później Kobranocka, Armia,
      T Love Alternative no i Kult przede wszystkim.
      Lata 80 to boom popu (niestety), ale dla mojego otoczenia wstydem wtedy było
      słuhać M. jacksona, Madonny, Pet Shob Boys a nawet A-ha. Chociaż dzisiaj brzmią
      oni nawet nieźle w porównaniu z dzisiejszą sieczką.
      Dla mnie liczyły się THE POLICE I STING, U2, DIRE STRAITS, MARILLION no i
      oczywiście muzyka spod znaku 4AD
      • Gość: bb Re: Najlepsze hity i gwiazdy lat 80-tych IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 22.03.03, 09:04
        Najbardziej podoba mi si lista przedstawiona przez kolege P77, z malymi
        wyjatkami (Classix Nouveaux, Culture Club). Dla mnie lata 80-te to przede
        wszystkim Schylek Police i najlepsze lata solowego Stinga, Dire Straits,
        Prince. Natomiast poraka lat 80, to wg mnie nie plastikowy pop (bo zawsze
        muzyka pop obok niezlych wykonawcow, niosla ze soba rowniez kiczowatych
        nieudacznikow) ale komercyjny rock, czy nawet komercyjny metal, ktorego nie
        moge sluchac do dzis(Iron Maiden, Def Leppard i inne takie metale dla dzieci)
        • Gość: Marco Re: Najlepsze hity i gwiazdy lat 80-tych IP: 213.76.11.* 22.03.03, 15:58
          Def Leppard,w porządku,ale Maiden...na litość boską!!!!
    • marxx Re: Najlepsze hity i gwiazdy lat 80-tych 22.03.03, 20:02
      Oj jak czytam te posty to placze ze wzruszenia!
      przypominaja mi sie znaczki z nazwami i podobiznami zespolow przypiete i
      noszone z duma!
      plakaty na scianach pokoikow itp.
      Ilchan, Katarzyna i Gaspar spowodowali, ze piosenki i obrazy przelecialy mi
      przez glowe jak na sekunde przed zejsciem z tego swiatasmile))
      Soft cell-rewelacja
      a Bronski Beat, smaltown boy i why, (kupilem sobie niedawno ich plyte)
      the clash
      Faine Young Cannibals
      Jean Michael Jarre
      kraftwerk
      Robert Palmer
      simply red
      van halen
      tears for fears
      man without hats (the safety dance)
      10.000 maniacs
      ABC
      joe jackson
      dead or alive
      Falco (naprawde dobrze sie go nadal slucha, polecam gitare w Der kommisar)
      The pixies
      man at work
      ac/dc (back in black)
      erasure i caly vince clark (kto pamieta zespol The assembly
      gary nuwman
      Talking Heads (!!!!)
      Peter Murphy (cuts you up)
      Oddzial zamkniety
      big country
      howard jones
      echo & the bunnymen
      joy division
      madness (our house)
      pretenders
      tracy chapman
      peter gabriel
      stranglers
      thomas dolby
      devo
      B-52's
      Yazoo
      elvis costello ( every day i write a book )
      siouxie & the banshees
      jeszcze?smile))
      juz mi sie nie chce pisac ale mam nadzieje ze ktos z was czytajacych cos sobie
      przypomnialsmile)))

z pozdrowieniami
      marxx

• ilhan Re: Najlepsze hity i gwiazdy lat 80-tych 24.03.03, 13:11
        marxx napisał:

> Ilchan

Patrz wyżej, na to czarne wytłuszczone pod tytułem posta wink)
        • marxx ILHAN!!! 25.03.03, 06:15
          ilhan napisał:

> marxx napisał:
          >
          > > Ilchan
          >
          > Patrz wyżej, na to czarne wytłuszczone pod tytułem posta wink)

Heja! ILHAN!
          To ja myslalem ze mi cos milego napisales!smile)) a Ty mi tu bledy pokazujesz!smile)
          cale szczescie, ze ta ladna ksywa pisana czy przez H czy przez CH tak samo
          brzmi!!!!
          pozdrawiam Ciebie ILHAN i lata 80!smile)))))
          marxx,marx,marks,markss,mareks
          • ilhan Re: ILHAN!!! 25.03.03, 15:00
            marxx napisał:

> pozdrawiam Ciebie ILHAN i lata 80!smile)))))

Ja również pozdrawiam, Karolu wink)))
    • Gość: aasiek Re: Najlepsze hity i gwiazdy lat 80-tych IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 23.03.03, 11:53
      Za bardzo tych czasów nie pamiętam,bom jeszcze małym dzieckiem była.Ale
      przypominam sobie jak z bratem nagrywaliśmy z radia różne kawałki i
      podpisywaliśmy je-oczywiście,pisownia fonetycznasmile.Oczywiście byli Modern
      Talking-dla mnie wówczas Gwiazdy,wspominane Madonny i Kylie z Jasonem
      Donovanem.Wtedy się tego słuchało...i nie było wstyd...A kiedy nadeszła era
      nowożytna(nie mylić z nową żytnią)stwierdziłam,że lata 80. to był także czas
      takich zespołów jak U2,The Police,The Cure.Nie mogłam przestać się dziwić,że
      tego wcześniej nie słyszałam.No pomyślcie tylko-poznać U2 w 1991!!???A oni
      hasali już kiedy mnie nawet nie było...
      • Gość: k. Re: Najlepsze hity i gwiazdy lat 80-tych IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 24.03.03, 22:03
        Chyba juz wszystkich najważniejszych wymieniono. To cudowne lata i w porównaniu
        z tym co jest grane dziś po prostu wybitne.
        Dodałbym może Yazoo, Chris de Burgh, Clannad, całe 4 AD,Duran Duran, Cyndi
        Lauper, Jennifer Rush, Laurie Anderson, Lionel Richie,
        a na naszym podwórku MAANAM.
        • Gość: andy Re: Najlepsze hity i gwiazdy lat 80-tych IP: *.245.112.79.Dial1.Weehawken1.Level3.net 25.03.03, 05:41
          OMD bylo i jest super.
    • Gość: Błażej Re: Najlepsze hity i gwiazdy lat 80-tych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.03, 23:25
      Tak patrzę i patrzę i dorzucę :
      - Jean Michel Jarre ( bo przecież tylko "Oxygene" i "Equinoxe" powstały w
      latach 70-tych (76 i 78)
      - Enya (i Clannad)
      - Dire Straits
      - Duran Duran
      - Tangerine Dream
      - Mike Oldfield (w latach 80- też powstało parę super-płyt -
      chociażby "Islands", czy "Killing Fields")
      - Pink Floyd (bez Waters'a też sobie nieźle radzili)
      ... to w sumie można mnożyć na kilkaset nazw kapel, ale korci mnie, żeby dodać
      jeszcze jedno krótką opinię o tak zwanym tutaj powyzej pop'owym chłamie (że
      pozwolę sobie na lekką parafrazę) :
      Nie samą literaturą piekną żyje człowiek ... Czasem trzeba się gdzieś przy
      czymś pobawić - takie np. Bad Boys Blue, czy wręcz Modern Talking nadaje się do
      tego idealnie.
      Ciekawe natomiast jest to jak wiele teraźniejszych utworów wykorzystuje
      ten "chłam", łącznie z "twórczością" osób z jakimś rodzajem porażenia palców
      ręki, czy innym ogólnym niedowładem kończyn górnych i przerostem worka
      mosznowego (stąd chyba ten szew w kroku spodni na wysokości więzadła
      krzyrzowego ?) którym jestesmy teraz bombardowani na praktycznie wszystkich
      kanałach muzycznych. Są takie długie godziny, że gdzie nie przełączysz to jakiś
      Gibbon wytyka Cię palcem ... - to jest dopiero koszmar !

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka