dkimaty 15.10.06, 21:56 Wariatka tanczy.. piosenka autorstwa agnieszki osieckiej, spiewana przez Maryle R. i krystyne Jande.. interesuja mnie wasze impresje na temat tej piosenki.. i tyle pozdrawiam, Dominika Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dkimaty Re: Wariatka 16.10.06, 00:25 nie znam.. jak na razie rusza-porusza mnie wykonanie jandy, bo maryla spiewa bardziej spiewnie(?),wpada w ucho.. a z janda wiecje tresci sie unosi w powietrzu chyba wiecej emocji.. inny wyraz przynajmniej.. ale dzieki za odp pa Odpowiedz Link Zgłoś
wampuka Re: Wariatka 16.10.06, 01:30 Kiedyś jej nie lubiłem za niedopowiedzenia i badziewną wersyfikację. Teraz jestem skłonny myśleć, że w tej wersyfikacji COŚ jednak jest (w końcu to Osiecka, moja miość), ale ani Janda, ani Rodowicz mnie nie przekonały. O Groniec nie słyszałem nawet, że ma to w repertuarze. Odpowiedz Link Zgłoś
kinia1987 Re: Wariatka 16.10.06, 12:12 (w końcu to > Osiecka, moja miość) moja też ))) dla mnie istnieje tylko wykonanie MR, KJ w ogóle do mnie nie przemawia, ani grą, ani śpiewem (no, chyba, że "Na zakręcie") jest to jeden z moich ukochanych tekstów AO, która niezmiennie zadziwia mnie trafnością doboru słów, po prostu genialne w swojej prostocie, proste wersy, które mówią tak wiele... i niezmiennie nie mogę pogodzić się z tym, że już nigdy nic nie napisze Odpowiedz Link Zgłoś