onaa0 13.11.06, 22:06 Za oknem szaro, dość smutno. A w głośnikach cicho. Jakie polecacie nastrojowe płyty na te jesienne długie wieczory? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pharoah Re: nastrojowo. 13.11.06, 22:49 onaa0 napisała: > Za oknem szaro, dość smutno. A w głośnikach cicho. Jakie polecacie nastrojowe > płyty na te jesienne długie wieczory? John Coltrane "Ballads" Odpowiedz Link Zgłoś
sztuka.latania Re: nastrojowo. 14.11.06, 19:31 No właśnie chciałam to napisać Więc po raz kolejny za Faraonem. Może też Alchemika "Sferę szeptów" ? Albo Cinematic Orchestra "Man with a movie camera"? A może "Kind of blue" ?Albo Maćka Sikały "Asaf" pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
pjetrek29 Re: nastrojowo. 14.11.06, 20:56 moje typy to: est "seven days of falling" gilad atzmon "nostalgico" john zorn "bar kokhba" pozdr, p. Odpowiedz Link Zgłoś
pjetrek29 Re: nastrojowo. 14.11.06, 21:01 ps. krzysztof popek "letters and leaves" Odpowiedz Link Zgłoś
lan.kwai.fong Re: nastrojowo. 15.11.06, 05:31 Czy ma "pogłębiać nastrojowość", czy raczej "prowadzić do światła"? LKF Odpowiedz Link Zgłoś
libl Re: nastrojowo. 15.11.06, 20:23 Jeśli nastrojowość ma pogłębiać, polecam płytę: Mal Waldron, Jeanne Lee, Toru Tenda "Travellin' in Soul-Time. Live from Tokyo, Nagasaki and Kobuchizawa." Cudowna, piękna, smutna. Moja ukochana płyta ostatnich tygodni (ewce, dotarłaś do niej?). Uwielbiam tak na smutno pogłebiać nastrojowość... Do tego poezja Ratonia, butelka śliwowicy, jakaś norka, w której można zakopać się na zimę, i czekanie na lepszy czas. Odpowiedz Link Zgłoś
ewce1 Re: nastrojowo. 15.11.06, 21:08 libl napisał: > polecam płytę: Mal Waldron, Jeanne Lee, Toru > Tenda "Travellin' in Soul-Time. Live from Tokyo, Nagasaki and Kobuchizawa." > Cudowna, piękna, smutna. Moja ukochana płyta ostatnich tygodni (ewce, dotarłaś > do niej?) liblu drogi, dzięki,do płyty dotarłam i też podziwiam. Staram się jednak za często nie słuchać, bo zbyt dołująca jak dla mnie. A taka muzyka w połączeniu z tym co listopad proponuje utrudnia mi normalne funkcjonowanie. Ale na pogłębienie 'doła' idealna, i piękna bezsprzecznie. A ja przesłuchuję właśnie najnowszą płytę EST 'Tuesday Wonderland'. Też bardzo nastrojowa. Pozdrawiam więc melancholijno-jesiennie, E. Odpowiedz Link Zgłoś
onaa0 Re: nastrojowo. 16.11.06, 20:04 w takich dniach jak dziś lepiej iść w stronę światła jednak ogółem za jestem pogłębianiem nastrojowości. EST 'Tuesday Wonderland'. - tak, tak, tak! Odpowiedz Link Zgłoś
pharoah Re: nastrojowo. 16.11.06, 21:32 zasadniczo tez jestem ogolem za poglebianiem nastrojowosci piekne zdanie Odpowiedz Link Zgłoś
pharoah Re: nastrojowo. 16.11.06, 21:33 pharoah napisał: > zasadniczo tez jestem ogolem za poglebianiem nastrojowosci piekne zdanie takie nastrojowe troche Odpowiedz Link Zgłoś
jazzfoxy Re: nastrojowo. 18.11.06, 12:16 Ostatnia plyta J.Carter'a - "Gardenias for Lady Day", oczywiscie z utworami boskiej Billy. Odpowiedz Link Zgłoś
jazzpunk Re: nastrojowo. 18.11.06, 15:29 James już zdążył nagrać trochę nowych rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
jazzfoxy Re: nastrojowo. 18.11.06, 16:13 jazzpunk napisał: > James już zdążył nagrać trochę nowych rzeczy. Naprawde? Sadzilam, ze to jego najnowsza plyta... Odpowiedz Link Zgłoś
jazzpunk Re: nastrojowo. 20.11.06, 14:59 Live At Baker's Keyboard Lounge (2004) Out Of Nowhere (2005) Gold Sounds (2005) Odpowiedz Link Zgłoś
ewce1 Re: nastrojowo. 20.11.06, 22:06 Paolo Fresu "Incantamento" (2006). Bardzo nastrojowo, lirycznie, perfekcyjnie zaaranżowane. Pozdr. E. Odpowiedz Link Zgłoś
patjopek Re: nastrojowo. 05.12.06, 20:53 "Upojenie" Anny Marii Jopek i Pata Metheny.Najlepsza plyta na swiecie!!!Nastrojowa tak bardzo,ze nastroj sam sie poprawiaPozdrawiam wszystkich forumowiczow(tych nie sluchajacych i nie podziwiajacych talentow Pata i Anny Marii w szczegolnosci)) Odpowiedz Link Zgłoś