Dodaj do ulubionych

Nowa praca - do końca 2018 roku

22.10.18, 13:49
Zwolniono mnie dziś z pracy.

Zadałam przed chwilą pytanie: Czy do końca tego roku znajdę nową pracę?
Wyciągnęłam karty:
3 Buław, Mag, 6 Mieczy, dodatkowo dociągnęłam (jako takie "podsumowanie" całego rozkładu) 8 Monet

Wbrew mojemu obecnemu nastrojowi, karty są dość pozytywne - więc myślę, że tak, że znajdę nową pracę. Nie będzie to od razu, będę musiała w to włożyć, czas, energię i zaangażowanie, może też powinnam się czegoś douczyć, w czymś się dokształcić.

Co myślicie?
Obserwuj wątek
    • oyala Re: do bazarka - Nowa praca - do końca 2018 roku 22.10.18, 16:07
      Nie widziałabym tego w ten sposób, biorąc pod uwagę 3 buław i 6 mieczy sądzę, że w tym roku będzie trudno, dostać pracę. smile
      Powodzenia, mile widziana weryfikacja.
    • yorka83 Re: Nowa praca - do końca 2018 roku 22.10.18, 16:44
      A ja mysle, ze jak bedziesz intensywnie szukac to znajdziesz jednak praca ta nie bedzie dla ciebie w pelni satysfakcjonujaca i bedziesz znowu szukac
    • bazarka Re: Nowa praca - do końca 2018 roku 20.11.18, 11:10
      Minął prawie miesiąc, odkąd postawiłam sobie powyższe karty.
      Wciąż szukam nowej pracy.

Zrobiłam nowe rozkłady, wczoraj, na szybko:

"Czy znajdę nową pracę w listopadzie?"
      8 Pucharów, 4 Mieczy, Rycerz Mieczy, karta dodatkowa: 7 Buław
      Moim zdaniem nie. Wg mnie karty pokazują moje odejście z pracy, potrzebę wyciszenia i regeneracji po tej stresowej sytuacji oraz, już po tym odpoczynku, rozsyłanie CV i konkurowanie o pracę z innymi ludźmi. Żadnej propozycji pracy nie będzie.

"Czy znajdę nową pracę w grudniu?"
      As Monet, Królowa Pucharów, Umiarkowanie, karta dociągnięta: Pustelnik
      Tu już sytuacja wygląda trochę lepiej. Nadzieję daje mi As Denarów, że jakaś propozycja jednak "wpadnie". Może jakiegoś "szału" w tej pracy nie będzie, patrząc na to Umiarkowanie i Pustelnika, ale będzie w miarę w porządku.

Jak uważacie?
      • oyala Re: do bazarka - Nowa praca - do końca 2018 roku 20.11.18, 16:14
        napisałam poprzednio, w tym roku pracy nie uda się znaleźć? sad
        • amilewski2605 Re: do bazarka - Nowa praca - do końca 2018 roku 20.11.18, 19:50
          tarot to nie wyrocznia - jeśli będzie intensywnie szukała i się starała się to znajdzie jakąś pracę czy tarot tego chce czy nie, w końcu ma doświadczenie zawodowe i dwie ręce do pracy ...pytanie, czy ona taka prace będzie chciała bo jeśli znajdzie pracę na szybko to może być praca, która nie spełni jej oczekiwań ...
          • oyala Re: do amilewski2605 - Nowa praca - do 21.11.18, 20:59
            Nie bardzo ogarniam treści twojego posta. sad
            Pytanie było "czy znajdę pracę... itd" - wg mnie nie znajdzie, bo tak to odczytałam w kartach, tak odczulam i tak to widzę (chociaż każdy może się mylić).

Co tu ma piernik do wiatraka, że Tarot to nie wyrocznia.?!
            Czy ktoś tu kreśli jakieś czarne wizje, przedstawia czary mary, wymawia zaklęcia, przyciąga złe itp.

To co napisałeś wg mnie jest bez sensu. Było zapytanie, dajemy odpowiedzi wg naszych odczuć i praktyki, a ty wyjeżdżasz tutaj z jakimiś osądami. uncertain
        • bazarka Re: do bazarka - Nowa praca - do końca 2018 roku 21.11.18, 12:52
          Cóż, przyjmę z pokorą Twoją interpretację, Oyalo smile
          Na pewno zweryfikuję ten post, na przełomie 2018/2019.
    • annamiszczak Re: Nowa praca - do końca 2018 roku 21.11.18, 19:45
      Fajnie, że to zweryfikujesz. Ja się pochylę m.in. nad tą 8 monet jako "podsumowanie". Jest zgrzyt pomiędzy kartami 3 buław / 6 mieczy, sugerującymi potrzebę/konieczność pójścia do przodu, a 8 monet, która sugeruje, że czegoś nie załatwiłaś, coś Cię przytrzymuje w tym faktycznym pójściu na przód kart 3 buław i 6 mieczy. Myślę, że to można połączyć z tą kartą I Maga, która ustawiła się pomiędzy tymi dwiema kartami sugerującymi ruch do przodu... Podobne wnioski mam przy tych kolejnych dwóch rozkładach, które były i tak zdublowaniem pierwszego... Wszystkie te trzy rozkłady rozpoczynają się od kart zwanych Bramami - oczywiście można tego systemu nie uznawać, ale i tak są to przecież karty mówiące o pewnym progu do przejścia (fizycznie i/lub mentalnie), a jest ich aż cztery (3 buław, 6 mieczy, 8 kielichów, As monet). Te karty figury interpretuję, jako wpływ niespecjalnie pozytywny (jako wyzwania dla Ciebie), ponieważ I Mag i Królowa pucharów ustawiły się pośrodku, a Rycerz mieczy na końcu i IX Pustelnik z dociągnięcia też nie ułatwia Ci sprawy. Mogę się mylić, ale uważam, że ogólnie jesteś na wyjątkowym etapie swojego życia. Nie sądzę, że chodzi wyłącznie o Twoje możliwości na rynku pracy, ale również o kwestie związane ze stanem Twojego życia prywatnego, usposobieniem, relacjami, czy nastawieniem do życia, jakbyś (ogólnie) stała przed zadaniem (ale i szansą) nie tylko znalezienia "jakiejś" pracy, co zmiany postrzegania siebie w życiu zawodowym, albo i ogólnie w swoim życiu. Dużo będzie zależeć od Twojej odwagi, determinacji, lub braku tych czynników...jednak wygląda, że (przy odrobinie silnej woli), jesteś w stanie coś istotnego zmienić, popchnąć do przodu, a może coś, co już od dłuższego czasu Ci w życiu przeszkadza, zostawić za sobą. To tylko takie "gdybanie", ale może coś Ci się z tego przyda, lub nie.
    • bazarka Re: Nowa praca - do końca 2018 roku 03.01.19, 13:57
      WERYFIKACJA
      Nie udało mi się znaleźć pracy do końca grudnia 2018.
      P.S. Chylę czoła, Oyalo smile
      • oyala Re: Nowa praca - do końca 2018 roku 03.01.19, 14:45
        smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka