freerock 06.12.06, 16:24 A czy wiecie,ze w w maju zespół Marillion zagra w Polsce 3 koncerty Nie moge się doczekać... Informacje na stronie zespołu, nistetey nie ma jeszcz podanych miast, tylko daty 21-23.05.07, ale nie wierze,ze sie obejdzie bez Krakowa Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: a'tomek Re: Marillion w Polsce!! IP: *.mp3.gda.pl 06.12.06, 16:31 Wiadomość o występie Marillion w Polsce mogła ekscytować 20 lat temu, a nie teraz, gdy grupa gra w naszym kraju co rok, dwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: irman Re: Marillion w Polsce!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.06, 22:03 No a gdzie jeszcze ktoś chodzi na ich koncerty? Tylko w Polsce)). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bikont Re: Marillion w Polsce!! IP: *.autocom.pl 06.12.06, 23:10 Pisanie, ze tylko w Polsce chodzi sie na ich koncerty to dowod najwyzszej ignoracji czestej w przypadku tego swietnego zespolu. 21.05 Poznan - Eskulap 22.05. Warszawa - Stodola 23.05 Kraków - Hala Wisly Odpowiedz Link Zgłoś
freerock Re: Marillion w Polsce!! 06.12.06, 23:19 Dziekuje... Wiedziałem,ze będzie Kraków Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jay Re: Marillion w Polsce!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.06, 07:07 Gość portalu: irman napisał(a): > No a gdzie jeszcze ktoś chodzi na ich koncerty? Tylko w Polsce)). Po pierwsze, mylisz się, bo trasy Marillion idą całkiem nieźle (dowodem niech będą ostatnie koncertowe CD i DVD, wcale nie nagrane w sali na 100 osób). Po drugie, normalne jest że jak zespół przyciąga widzów, to przyjeżdża. Trudno powiedzieć, żeby przyciągały publikę "nowe, wspaniałe" zespoły, na których koncerty nikt nie chce chodzić (mimo że bilety są tańsze). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wailant Dobrze prawisz Jay IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.06, 09:34 ...masz calkowita racje...nie jezdziliby czesto w trasy, jesli nie byloby chetnych by ich ogladac i przezywac muzyke. A najwiecej na "nie" pisza ci, ktorzy kompletnie nie znaja ostatnich plyt, duzo ciekawszych niz dziela modnych aktualnie "gwiazd". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: irman Re: Dobrze prawisz Jay IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.06, 12:45 OK. Z pewnością gdyby nie było zapotrzebowania to w trasy by nie jeździli. Jednak po pierwsze zespół, który grał na tak ambitnej imprezie jak krakowskie wianki traci u mnie szacunek. Po drugie robienie wydarzenia z koncertu zespołu, które swoje ostatnie czasy świetności miał z 20 lat temu jest również lekką przesadą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wailant Re: Dobrze prawisz Jay IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.06, 14:41 Pytanie co to sa "czasy swietnosci"? Czy mierzy sie to liczba sprzedanych plyt czy poziomem artystycznym muzyki. Jesli to pierwsze, to czasy swietnosci Genesis mial za Collinsa i strasznej biedy za Gabriela - ja jednak wole te "biedne czasy") W przypadku Marillion - ostatnie plyty artystycznie NA PEWNO nie ustepuja tym sprzed 20 lat. Co do wianków - skadinad wiem, ze polski promotor nasciemnial zespolowi, ze to najwiekszy "open air fesival" w Polsce i do tego w bardzo wyjatkowym miejscu. Stad ich udzial w tej watpliwej jakosci imprezie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a'tomek Re: Dobrze prawisz Jay IP: *.it-rem.pl 07.12.06, 14:48 Jedyna płyta Marillion jaką znam jest Marbles. I znajduje się, pod względem artystycznym, według mnie lata świetlne od płyt z Fishem. Zwyczajnie po ludzku mnie wynudziła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a'tomek Re: Dobrze prawisz Jay IP: *.remontowa.com.pl 07.12.06, 14:52 Chodziło mi oczywiście o płytę Marillion z ostatnich lat. Odpowiedz Link Zgłoś
freerock Re: Dobrze prawisz Jay 07.12.06, 16:50 A ja po prostu bardzo lubie ten zespół ityle. Na koncert na pewno chce iść. I tyle. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robert Re: Dobrze prawisz Jay IP: 165.72.200.* 07.12.06, 17:13 nie bede sie rozwodzil nad swietnoscia zespolu bo to jeden z moich ukochanych. Na koncercie bede na pewno, prawdopodobnie w krakowie. jezeli ktos nie jest pewny czy warto jechac, proponuje obejrzec DVD z ostatniej trasy "Marbles on the road" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jay Re: Dobrze prawisz Jay IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.06, 08:49 Nie mam nic przeciwko nowym zespołom, ale nie lubię, gdy ktoś ogłasza "ten zespół skończył się 300 lat temu". No i co z tego,że nie jest na fali? Grupa Camel nigdy nie była modna a jest dla mnie ciekawsza niż popularni Floydzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robert Re: Dobrze prawisz Jay IP: 165.72.200.* 08.12.06, 09:44 Problem w tym ze taki zespol jak Marillion obecnie nie ma "prawa" byc na fali. Popularne jest to co slyszymy w komercyjnych rozglosniach radiowych, a niestety, a dla mnie na szczescie, muzyka Marillion sie z pewnoscia do grania na antenie nie nadaje (zaznaczam wyraznie, ze w stacjach komercyjnych w dziennej ramowce). Jezeli jednak ktos, nawet z czystej ciekawosci zainteresuje sie muzyka tego zespolu to przekona sie ze zespol proponuje duzo pieknej niezapomnianej, czasem subtelnej a innym razem troche bardziej agresywnej muzyki. Dodatkowo zespol podchodzi do koncertow bardzo profesjonalnie a to gwarantuje przezycie kilku fajnych chwil, ktore gdzies tam w czlowieku zostaja na zawsze. Dziwi mnie jezeli ktos twierdzi ze Marillion to Fish, Lavender i Keileigh , i ze zespol skonczyl sie 20 lat temu. Od momentu odejscia Fisha zespol nagral okolo 10 plyt (duzo sie chyba nie pomylilem), ciagle koncertuje i ma ciagle wierna rzesze fanow a co najwazniejsze ciagle nagrywa piekna muzyke Odpowiedz Link Zgłoś
freerock Re: Dobrze prawisz Jay 08.12.06, 16:20 Dokładnie, Wystarczy spojrzeć na te dyskusje... Nawet jesli sa tu osoby, którzy nie sa zachwyceni obecnym Marillionem to wspominają tn stary. A czy za 20 lat, ktoś będzie pamiętał chociazby klika nazw obecnych grzywkowo-gitarowych zespolików, które pojawiają sie i znikaja przemiennie? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
theagata NIEDobrze prawisz Jay 09.12.06, 00:44 Gość portalu: robert napisał(a): > Dziwi mnie jezeli ktos twierdzi ze Marillion to Fish, Lavender i Keileigh , i > ze zespol skonczyl sie 20 lat temu. dla mnie Marillion to Fish, i znacznie więcej ponad to co wymieniłeś > Od momentu odejscia Fisha zespol nagral okolo 10 plyt de gustibus ... ale to co robi zespół z panem Hogarthem to jest już zupełnie inny kierunek inny rodzaj muzyki i mi się to nie podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
juvenala1 Re: NIEDobrze prawisz Jay 09.12.06, 01:51 Zgadzam się z Poprzedniczką Z Fishem był to zespół magiczny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wailant Re: NIEDobrze prawisz Jay IP: *.autocom.pl 09.12.06, 10:23 Z Hogarthem tez jest to zespol magiczny, a Marillion to nie Fish, to bylo kiedys 4 tworcow calej muzyki + Fish (teksty, spiew i ani jednej nuty), a teraz jest pieciu facetow od muuzyki i znakomitych pomyslow. Co nie zmienia faktu, ze w rownym stopniu lubie i tamten i ten. Odpowiedz Link Zgłoś
diapazon Re: NIEDobrze prawisz Jay 10.12.06, 00:51 Dla mnie to jest kawał historii rocka czy to z Fishem czy z Hoggym...Muzyka podlega ewolucji jak każda forma sztuki,więc nie można wciąż tkwić w klimatach Misplaced..Chylę czoła przed twórczościązespołu i pozdrawiam wszystkich fanów. Odpowiedz Link Zgłoś