Dodaj do ulubionych

Marillion w Polsce!!

06.12.06, 16:24
A czy wiecie,ze w w maju zespół Marillion zagra w Polsce 3 koncerty smile Nie
moge się doczekać... Informacje na stronie zespołu, nistetey nie ma jeszcz
podanych miast, tylko daty 21-23.05.07, ale nie wierze,ze sie obejdzie bez
Krakowasmile Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • Gość: a'tomek Re: Marillion w Polsce!! IP: *.mp3.gda.pl 06.12.06, 16:31
      Wiadomość o występie Marillion w Polsce mogła ekscytować 20 lat temu, a nie
      teraz, gdy grupa gra w naszym kraju co rok, dwa.
      • Gość: irman Re: Marillion w Polsce!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.06, 22:03
        No a gdzie jeszcze ktoś chodzi na ich koncerty? Tylko w Polscesmile)).
        • freerock Re: Marillion w Polsce!! 06.12.06, 22:39
          Ja tam bede
          • Gość: bikont Re: Marillion w Polsce!! IP: *.autocom.pl 06.12.06, 23:10
            Pisanie, ze tylko w Polsce chodzi sie na ich koncerty to dowod najwyzszej
            ignoracji czestej w przypadku tego swietnego zespolu.
            21.05 Poznan - Eskulap
            22.05. Warszawa - Stodola
            23.05 Kraków - Hala Wisly
            • freerock Re: Marillion w Polsce!! 06.12.06, 23:19
              Dziekuje... Wiedziałem,ze będzie Kraków smile Pozdrawiam.
        • Gość: Jay Re: Marillion w Polsce!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.06, 07:07
          Gość portalu: irman napisał(a):

> No a gdzie jeszcze ktoś chodzi na ich koncerty? Tylko w Polscesmile)).

Po pierwsze, mylisz się, bo trasy Marillion idą całkiem nieźle (dowodem niech
          będą ostatnie koncertowe CD i DVD, wcale nie nagrane w sali na 100 osób).
          Po drugie, normalne jest że jak zespół przyciąga widzów, to przyjeżdża. Trudno
          powiedzieć, żeby przyciągały publikę "nowe, wspaniałe" zespoły, na których
          koncerty nikt nie chce chodzić (mimo że bilety są tańsze).
          • Gość: wailant Dobrze prawisz Jay IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.06, 09:34
            ...masz calkowita racje...nie jezdziliby czesto w trasy, jesli nie byloby
            chetnych by ich ogladac i przezywac muzyke. A najwiecej na "nie" pisza ci,
            ktorzy kompletnie nie znaja ostatnich plyt, duzo ciekawszych niz dziela modnych
            aktualnie "gwiazd".
            • Gość: irman Re: Dobrze prawisz Jay IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.06, 12:45
              OK. Z pewnością gdyby nie było zapotrzebowania to w trasy by nie jeździli.

Jednak po pierwsze zespół, który grał na tak ambitnej imprezie jak krakowskie
              wianki traci u mnie szacunek.

Po drugie robienie wydarzenia z koncertu zespołu, które swoje ostatnie czasy
              świetności miał z 20 lat temu jest również lekką przesadą.
              • Gość: wailant Re: Dobrze prawisz Jay IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.06, 14:41
                Pytanie co to sa "czasy swietnosci"? Czy mierzy sie to liczba sprzedanych plyt
                czy poziomem artystycznym muzyki. Jesli to pierwsze, to czasy swietnosci
                Genesis mial za Collinsa i strasznej biedy za Gabriela - ja jednak wole
                te "biedne czasy"smile) W przypadku Marillion - ostatnie plyty artystycznie NA
                PEWNO nie ustepuja tym sprzed 20 lat. Co do wianków - skadinad wiem, ze polski
                promotor nasciemnial zespolowi, ze to najwiekszy "open air fesival" w Polsce i
                do tego w bardzo wyjatkowym miejscu. Stad ich udzial w tej watpliwej jakosci
                imprezie.
                • Gość: a'tomek Re: Dobrze prawisz Jay IP: *.it-rem.pl 07.12.06, 14:48
                  Jedyna płyta Marillion jaką znam jest Marbles. I znajduje się, pod względem
                  artystycznym, według mnie lata świetlne od płyt z Fishem. Zwyczajnie po ludzku
                  mnie wynudziła.
                  • Gość: a'tomek Re: Dobrze prawisz Jay IP: *.remontowa.com.pl 07.12.06, 14:52
                    Chodziło mi oczywiście o płytę Marillion z ostatnich lat.
                    • freerock Re: Dobrze prawisz Jay 07.12.06, 16:50
                      A ja po prostu bardzo lubie ten zespół ityle. Na koncert na pewno chce iść. I
                      tyle. Pozdrawiam.
                      • Gość: robert Re: Dobrze prawisz Jay IP: 165.72.200.* 07.12.06, 17:13
                        nie bede sie rozwodzil nad swietnoscia zespolu bo to jeden z moich ukochanych.
                        Na koncercie bede na pewno, prawdopodobnie w krakowie.
                        jezeli ktos nie jest pewny czy warto jechac, proponuje obejrzec DVD z ostatniej
                        trasy "Marbles on the road"
                        • freerock Re: Dobrze prawisz Jay 07.12.06, 22:18
                          Zgadzam się z Tobą całkowicie.
                          • Gość: Jay Re: Dobrze prawisz Jay IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.06, 08:49
                            Nie mam nic przeciwko nowym zespołom, ale nie lubię, gdy ktoś ogłasza "ten
                            zespół skończył się 300 lat temu". No i co z tego,że nie jest na fali? Grupa
                            Camel nigdy nie była modna a jest dla mnie ciekawsza niż popularni Floydzi.
                            • Gość: robert Re: Dobrze prawisz Jay IP: 165.72.200.* 08.12.06, 09:44
                              Problem w tym ze taki zespol jak Marillion obecnie nie ma "prawa" byc na fali.
                              Popularne jest to co slyszymy w komercyjnych rozglosniach radiowych, a
                              niestety, a dla mnie na szczescie, muzyka Marillion sie z pewnoscia do grania
                              na antenie nie nadaje (zaznaczam wyraznie, ze w stacjach komercyjnych w
                              dziennej ramowce).
                              Jezeli jednak ktos, nawet z czystej ciekawosci zainteresuje sie muzyka tego
                              zespolu to przekona sie ze zespol proponuje duzo pieknej niezapomnianej, czasem
                              subtelnej a innym razem troche bardziej agresywnej muzyki. Dodatkowo zespol
                              podchodzi do koncertow bardzo profesjonalnie a to gwarantuje przezycie kilku
                              fajnych chwil, ktore gdzies tam w czlowieku zostaja na zawsze.

Dziwi mnie jezeli ktos twierdzi ze Marillion to Fish, Lavender i Keileigh , i
                              ze zespol skonczyl sie 20 lat temu.
                              Od momentu odejscia Fisha zespol nagral okolo 10 plyt (duzo sie chyba nie
                              pomylilem), ciagle koncertuje i ma ciagle wierna rzesze fanow a co
                              najwazniejsze ciagle nagrywa piekna muzyke
                              • freerock Re: Dobrze prawisz Jay 08.12.06, 16:20
                                Dokładnie, Wystarczy spojrzeć na te dyskusje... Nawet jesli sa tu osoby, którzy
                                nie sa zachwyceni obecnym Marillionem to wspominają tn stary. A czy za 20 lat,
                                ktoś będzie pamiętał chociazby klika nazw obecnych grzywkowo-gitarowych
                                zespolików, które pojawiają sie i znikaja przemiennie? Pozdrawiam.
                              • theagata NIEDobrze prawisz Jay 09.12.06, 00:44
                                Gość portalu: robert napisał(a):

> Dziwi mnie jezeli ktos twierdzi ze Marillion to Fish, Lavender i Keileigh , i
                                > ze zespol skonczyl sie 20 lat temu.

dla mnie Marillion to Fish, i znacznie więcej ponad to co wymieniłeś wink

> Od momentu odejscia Fisha zespol nagral okolo 10 plyt

de gustibus ... ale to co robi zespół z panem Hogarthem to jest już zupełnie
                                inny kierunek inny rodzaj muzyki i mi się to nie podoba.
                                • juvenala1 Re: NIEDobrze prawisz Jay 09.12.06, 01:51
                                  Zgadzam się z Poprzedniczką smile
                                  Z Fishem był to zespół magiczny smile
                                  • Gość: wailant Re: NIEDobrze prawisz Jay IP: *.autocom.pl 09.12.06, 10:23
                                    Z Hogarthem tez jest to zespol magiczny, a Marillion to nie Fish, to bylo
                                    kiedys 4 tworcow calej muzyki + Fish (teksty, spiew i ani jednej nuty), a teraz
                                    jest pieciu facetow od muuzyki i znakomitych pomyslow. Co nie zmienia faktu, ze
                                    w rownym stopniu lubie i tamten i ten.
                                    • diapazon Re: NIEDobrze prawisz Jay 10.12.06, 00:51
                                      Dla mnie to jest kawał historii rocka czy to z Fishem czy z Hoggym...Muzyka
                                      podlega ewolucji jak każda forma sztuki,więc nie można wciąż tkwić w klimatach
                                      Misplaced..Chylę czoła przed twórczościązespołu i pozdrawiam wszystkich fanów.
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka