Dodaj do ulubionych

Eurowizja 2007 - plagiaty

31.01.07, 20:38
Wczoraj na onecie wyczytałem, że jakaś fińska grupa startująca do festiwalu
śpiewa całkiem podobnie do grupy Within Temptation:

muzyka.onet.pl/10174,1475131,newsy.html
A u nas bracia Molędowie zaśpiewali całkiem jak C. Aquilera (no może głos nie
ten wink
Porównajcie sami:
www.youtube.com/watch?v=M2nNfZt-7_0
Obserwuj wątek
    • uhu_an Re: Eurowizja 2007 - plagiaty 03.02.07, 21:16
      przed chwila słyszałam pios. niejakiej nataszy i jak nic poczatke jest madonny-
      kilka taktów, ale tekst w sumie ten sam.wink
      • exman Re: Eurowizja 2007 - plagiaty 03.02.07, 23:07
        Mollendowie to raczej robią pastisz MacoJacko...ale ładnie im to wychodzi i nie
        mam im tego za złe.
    • Gość: telewidz Re: Eurowizja 2007 - plagiaty IP: *.malbork.mm.pl 04.02.07, 03:15
      Co się dziwić, jak ta cała Eurowizja to popłuczyny i 10 sort - z czegoś zawsze
      zerżnąć muszą, bo to festiwal dla nieudaczników, którego miłośnikami są ludzie
      pozbawieni słuchu i gustu.
      Dowodzi tego również wybór polskiej piosenki, buhahaha
    • mirandel1 Re: Eurowizja 2007 - plagiaty 04.02.07, 11:36
      A my jak zwykle w tylebig_grin Zamiast wystawic jakiegoś Vadera to Molendy
      wysyłamywinkbig_grin
    • freerock Problem z podejsciem 04.02.07, 12:40
      a ja mysle,że ogólnie w Polsce jest wielki problem z traktowaniem tego
      pseudo-festiwalu. U nas traktuje sie go śmiertelnie powaznie, zamiast wejść
      swobodnie w jego konwencje kiczu i biesiadjen imprezy. Czesi już dawno olali to
      przedstawienie a inne kraje specjalnie wysyłają skrajną tandete,żeby po prostu
      był show...
      • Gość: nank Re: Problem z podejsciem IP: *.chello.pl 04.02.07, 12:59
        no wlasnie. wczoraj orzech cos mowil, dy jakis komentator bryt. sie go spytal
        jak do tego podchodzi/tlkumaczy. to ten odpowiedzial, ze powaznie. na co tamten
        popukal sie w czolo. ja bym chciala by orzech robil to "z jajem". przynajmniej
        niezla komedia by byla. swietnosc i wartosc tego konkursu minela bnezpowrotnie.
        trza isc z duchem.....eurowizji.
        • freerock Re: Problem z podejsciem 04.02.07, 14:30
          np. "W wysokich Andach kondor jajo zniósł..." i wygrana w kieszenismile
          • Gość: cicha.voda Re: Problem z podejsciem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.07, 21:10
            Oglądając wczoraj fragment eliminacji zaczęłam się zastanawiać kto najlepiej
            nadawałby się na Eurowizję i doszłam do wniosku, że gdyby pojechali ci śmieszni
            łysi osiłkowie, którzy śpiewali (śpiewali...no ujmijmy to tak smile) "teraz mi to
            wali bo jestem na fali" to wygraną mamy w kieszeni smile ewentualnie jakieś
            stosowne tłumaczenie by oddac głębie tekstu i sukces murowany smile
        • Gość: jaija Re: Problem z podejsciem IP: *.elblag.dialog.net.pl 05.02.07, 00:53
          Orzech nie zrobi tego z jajem, bo Orzech śmiertelnie poważnie traktuje swoją
          misję - ponoć był bardzo oburzony, że w zeszłym roku nie wygrał przesłodzony
          Rusek, a Lordi - uważam, że wybór tego ostatniego pokazał, co ludzie naprawdę
          myślą o tym festiwalu i że ich decyzja to zagranie na nosie tym plastikom.
    • Gość: krzych Re: Eurowizja 2007 - plagiaty IP: 193.24.202.* 06.02.07, 21:22
      Według mnie powinien pojechać Pan Witek z Atlantydy. Sukces na Eurowizji murowany.
      www.youtube.com/watch?v=xlAyrHnVJPA
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka