mana_mana 16.02.07, 16:06 Nazwalibyście ich kapelą post-punkową? Usłyszałam gdzieś takie określenie i odrobinę się zbulwersowałam. Dla mnie to bardziej pop/punk jest. Z drugiej strony... co ja wiem o gatunkach muzycznych? Może ktoś mnie oświeci? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
miss_behave Re: Fall Out Boy 16.02.07, 17:03 mana_mana napisała: > Nazwalibyście ich kapelą post-punkową? Usłyszałam gdzieś takie określenie i > odrobinę się zbulwersowałam. eska rock? Odpowiedz Link Zgłoś
driadea Re: Fall Out Boy 16.02.07, 18:06 Nazewnictwo nieważne, ich ostatni teledysk jest doskonały Ale tak IMHO to taki punkrock raczej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: takitam Re: Fall Out Boy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.07, 20:05 FOB to niezły pop-punk z akcentem na pop, pewnie jeden z zespołów których płyty możnaby podawać do słuchania zamiast cytowania definicji tego gatunku Niektórzy wytrawni i przeambitni słuchacze nawet boją się ich słuchać z tego powodu Odpowiedz Link Zgłoś
miss_brightside Re: Fall Out Boy 16.02.07, 22:27 jak dla mnie shit dla emo-trzynastek. niczym się nie wyróżniają spośród innych kapelek tego typu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pani_dj Re: Fall Out Boy IP: *.icm.edu.pl 17.02.07, 12:15 zgadzam sie z opinia powyzej. musialam sie zapoznac z ich ostatnia plyta i to byl stracony wieczor.. na odtucie puscilam refused "shape of punk to come" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Produkt Re: Fall Out Boy IP: *.crowley.pl 19.02.07, 09:29 Jak dla Was to jest emo, to zapraszam do lektury Funeral for a Friend, czy Alexisonfire... Pop-punk i nic więcej ten Fall Out Boy... Odpowiedz Link Zgłoś
p.o.box.77 Re: Fall Out Boy 19.02.07, 14:02 a no wlasnie ja stawiam go w równym rządku z innymi promocjami emo-for-young- generations mtv2 [ugh. a kiedyś to była taka fajna stacja...] a najbardziej stawiam po obejrzeniu ostatniego teledysku na którym członkowie zespołu sa traktowani jak gwiazdy pop. to chyba mial byc przekąs i zart, a wyszla szczera prawda... Odpowiedz Link Zgłoś
mana_mana Re: Fall Out Boy 19.02.07, 15:26 "eska rock?" Nie eska rock <tam używają określenia pop-punk>, a podsłuchana rozmowa międzyprzystankowa Miałam ostatnio przyjemność spędzić noc <kobieta-sowa jestem> w towarzystwie ich najnowszej płytki zapuszczonej na repetkę i ... wcale nie uważam tego czasu za stracony. Nie uważam jej za arcydzieło - bynajmniej. Ot, kolejna, pop- punkowa, sympatyczna płycinka. Pewnie jeszcze do niej wrócę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Produkt Re: Fall Out Boy IP: *.crowley.pl 19.02.07, 16:41 OK, ale nie jest to emo ani screamo! Wtedy się zgodzę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mirra Re: Fall Out Boy IP: *.acn.waw.pl 20.02.07, 23:00 Mana_mana widze, ze zainteresowalas sie tym samym okresleniem co ja. I tak zasugerowalam sie tym, ze weszlam na myspace zobaczyc co to jest, bo jakos z niewiadomej przyczyny Billy Talent mi przypadl do gustu...ale hmm, jakos do mnie nie trafilo. Moze gdybym to katowala cala noc trafiloby do mnie, ale czegos mi w tym brak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Produkt Re: Fall Out Boy IP: *.crowley.pl 21.02.07, 08:31 Bo to zła muzyka była... POP... ))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ela Pop to nic złego, :D ## IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.07, 13:03 Pop punk to dobre określenie, co jest złego w słowie "popularna" znalazłam niedawno stronke o fall out boyu. www.falloutboy.pl Odpowiedz Link Zgłoś
svenne Re: Fall Out Boy 20.03.07, 00:14 wg. mnie to popluczyny po starym, dobrym kalifornijskim graniu, ktore jak mi sie wydaje zapoczatkowalo bad religion. duzo o wiele lepszej muzyki mozna znalezc na stronach labeli; epitaph, burning heart czy af records pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fanka-punka Re: Fall Out Boy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.07, 22:07 Fall Out Boy wprawdzie nie rzuciło mnie na kolana, ale ich niektóre piosenki są całkiem niezłe. Zgadzam się, że jest to pop-punk, ale tak już ktoś przedtem powiedział, nie ma nic złego w słowie "popularna". Pzdr dla wszystkich ich fanów=* Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fanka-punka Re: Fall Out Boy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.07, 22:10 O!! Przed chwilą znalazłam coś, co pewnie niektórych zainteresuje Otóż znalazłam stronę internetową o tym zespole. Zacytuję, co jest tam napisane: Fall Out Boy Jest to Pop-Punk'owy Zespół z Wilmette, Illinois (dzielnica Chicago, Illinois) ,który powstał w 2001r. Czy ktoś ma jeszcze jakieś wątpliwości co do gatunku ich muzyki?? Odpowiedz Link Zgłoś
miss_brightside Re: Fall Out Boy 28.04.07, 23:19 jak dla mnie, slowa pop i punk troche sie gryza. Odpowiedz Link Zgłoś
fanka-punka Re: Fall Out Boy 29.04.07, 14:32 No w sumie macie rację... Pop i punk się gryzą, bo muzyki pop przeważnie słuchają osoby, które chcą być na topie, itp., chociaż nie twierdzę, że ja tego gatunku nie słucham, bo niektóre piosenki lubię... A to pytanie do miss_brightside: Masz coś przeciwko popowi?? Odpowiedz Link Zgłoś
miss_brightside Re: Fall Out Boy 29.04.07, 18:45 kazdy gatunek muzyki powinien istniec. roznorodnosc ponad wszystko. mnie pop kojarzy sie z muzyka dla niewymagajacych mas, ktore nie lubia koncentrowac sie na warstwie dzwiekowej, tekscie. to takie brzdakanie w radiu, ktore nikomu nie przeszkadza (w negatywnym sensie, bo wiaze sie to z nijaka papka). a juz laczenie popu, ktory kieruje sie na masowke, z punkiem ktory od komercji sie odcina jest dla mnie swoista profanacja Odpowiedz Link Zgłoś
ari Re: Fall Out Boy 30.04.07, 09:37 A co to za dylemat? I ajka jest różnica? Szczerze mówiąc nie wiem komu się chce siedzieć i wymyślać podszufladki typu poppunk, postpunk, pseudopop, psycho country, etniczny doom metal etc. Odpowiedz Link Zgłoś
fanka-punka Re: Fall Out Boy 30.04.07, 22:25 Skoro Ci się nie chce to po co wchodzisz na o forum? Wiem, każdy może mieć swoje zdanie, ale jak Cię to nie interesuje, to po co czytasz to forum?? Miss_Brightside: Zgadzam się co do tych mas Odpowiedz Link Zgłoś