Dodaj do ulubionych

Placebo w Polsce

09.03.07, 20:01
No i mamy smile Po raz 4 w Polsce 1 czerwca w Warszawie zagra grupa
Placebosmilesmilesmilesmile
Obserwuj wątek
    • Gość: sbtr00 Re: Placebo w Polsce IP: 80.51.180.* 09.03.07, 21:19
      i oczywiście jedziemy smile
      • roberciunio Re: Placebo w Polsce 10.03.07, 00:37
        powaga ? super! ten rok zapowiada się na prawdę extra !
        • mana_mana Re: Placebo w Polsce 10.03.07, 09:33
          No nie no... wink Bożesztymój, daj mi kurę znoszącą złote jajka!!! smile
          • rudestus0700 Re: Placebo w Polsce 10.03.07, 10:17
            Też by mi się przydała...
            • roberciunio Re: Placebo w Polsce 10.03.07, 14:12
              Ja już mam listę co najmniej 10 koncertów w tym roku na które chciałbym pójść.
              Z chęcią dołączę się do kogoś kto planuje skok na bank lub tym podobne.
              • Gość: sbtr Re: Placebo w Polsce IP: 80.51.180.* 10.03.07, 14:34
                oj tam. placebo to obowiązek. musisz być wink
              • theagata Re: Placebo w Polsce 10.03.07, 16:34
                roberciunio napisał:

> Ja już mam listę co najmniej 10 koncertów w tym roku na które chciałbym pójść.

a ja mam tylko jedno marzenie - chciałabym pojechać na Lollapaloozę smile
          • ataxia Re: Placebo w Polsce 12.03.07, 09:18
            Kurde blaszka, chyba będę musiała poszukać drugiego etatu smileObrodziło nam w tym
            roku fajnymi koncertami.
    • new_machine Re: Placebo w Polsce 12.03.07, 09:20
      Prawdziwy urodzaj w tym roku- fakt smile
      • charlie_aka_hett Re: Placebo w Polsce 12.03.07, 13:22
        Ale jajatongue_out Nio tylko ja nie wiem czy mam ochotę ich czwarty raz oglądać.
        Juz chyba niczym nie zaskoczą...
        • mana_mana Re: Placebo w Polsce 12.03.07, 13:42
          Ja widziałam ich raz. I to na festiwalu niestety... Mam nadzieję, że tym razem
          pozytywnie mnie zaskoczą smile
          • Gość: sbtr00 Re: Placebo w Polsce IP: 80.51.180.* 12.03.07, 18:35
            ja widziałem już dwa razy i za kazdym razem czyms zaskakiwali. zreszta, co za
            emocje!
            ani chwili sie nie wahalem <czeka az zaczna sprzedawac bilety>
            • volga_jasnowidzaca Re: Placebo w Polsce 14.03.07, 22:16
              Jeśli wybieracie się na koncert Placebo 01.06. na warszawski Torwar, zabiecie ze
              sobą polską flagę (lub zwykłą, biała, jeśli nie lubicie barw narodowych) z
              napisem „Welcome home” lub „Thanks for coming home” (zależnie który napis się
              zmieści). Wyjmijmy ją na na utworze po Space Monkey - powinno to być Soulmates
              (a jeśli wypadnie z setlitsy - na tym który będzie po SM) i trzymajmy około minuty.
              Najmniejsza flaga kosztuje już od 15 pln, marker do zrobienia napisu około 5
              pln. Jeśli chcesz się dowiedzieć więcej gdzie ją kupić, lub jak namalować,
              śmiało pisz: volga_jasnowidzaca@gazeta.pl, lub zajrzyj na forum:
              www.forum.placebo.prv.pl

Jeśli ktoś Ci zasłoni flagą widok – nie denerwuj się, stracisz nie więcej niż
              minutę, ale za to zespół zobaczy, że bardzo na nich czekaliśmy i że doceniamy.

Przy barierkach będzie 8 metrowa flaga z taki napisem - jeśli będziecie tam,
              pomóżcie ja rozwiesić!

Czemu to robimy?
              Ilekroć ktoś z Polaków był na zagranicznych koncertach, zawsze mięliśmy flagę z
              napisem „Come home to Poland”. Wiemy, że zespół je widział, i że docenia
              (Berlin, Paryż, Wembley, Machester, Londyn...).

Pokażmy, iż mimo, że nie ma nas tak wielu jak fanów francuskich lub
              południowoamerykańskich, to jednak są dla nas niezwykle ważni i emocje, które
              budzi w nas ich muzyka, są ogromne.

Dzięki za wpółpracę
              Soulmates never die.
              www.forum.placebo.prv.pl
              • volga_jasnowidzaca Re: Placebo w Polsce 17.03.07, 12:41
                UP.

Czy mozna na kogos liczyc w poparciu tej akcji z gazetowych fanów Placebo?
                • Gość: volg_niedowidzący Re: Placebo w Polsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.07, 13:42
                  chyba tylko na gazetowych fanów Placebo będacych jednocześnie forumowiczami
                  placebo.forum.prv.pl smile
                • paula53 Re: Placebo w Polsce 18.03.07, 21:30
                  no to będę ja, dobry humor i flagasmile
                  • mana_mana Re: Placebo w Polsce 19.03.07, 12:02
                    Ok, niech będzie... Zabawię się w maniakalną fankę zespołu, zakupię kawał flagi
                    z metra i pięknie ją wykaligrafuję. Przyznać jednak muszę, że pomysł ten
                    bardziej przypadłby mi do gustu jakieś 5 lat temu - kiedy to faktycznie takową
                    maniakalną fanką była. Teraz podchodzę do Placków z większym dystansem.
                    Swoją drogą ciekawa jestem kiedy plotki o sztandarowej akcji dojdą do uszu
                    panów z Placebo...
                    <skąd wiesz - o, volgo_jasnowidząca - z jakich kawałków będzie się składać
                    setlista?!> smile
                    • volga_jasnowidzaca Re: Placebo w Polsce 19.03.07, 16:40
                      Nie wiem, ale sledzę ją na bieżąco i nie zminiła się od trasy jesienno/zimowej.
                      Jedyny, denerwujący ruch jaki robia to to że Space Monkey i Blin wędruje na
                      ostatnie bisy, ale i to nie zawsze. A na przykład na przedwczorajszym meksyku
                      Space Monkey i Blin wogóle wypadło.

Ale Soulmates nadal jest na swoim miejscu. Zobaczymy co dalej, czy Małpa będzie
                      nadal punktem ruchomym czy nie. W kązdym razie wyciagamy na Soulmates.

Dzięki za udziałsmile

I mam nadzieje, ze informacje do uszu zespołu nie dojda.
                      • volga_jasnowidzaca Re: Placebo w Polsce 22.03.07, 16:42
                        Up,

pamiętajcie, SOULMATESbig_grin
                        • mana_mana Re: Placebo w Polsce 22.03.07, 16:53
                          ...never die!
                          • Gość: brilux Re: Placebo w Polsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.07, 21:03
                            no ja mogę wyciągnąć ale ochrona mnie za obnażanie wywali
    • paula53 Re: Placebo w Polsce 26.04.07, 18:48
      No to już wiemy kto będzie nas rozgrzewał tuż przed samym Placebo. Supportem
      bedzie zespól Evaline

• volga_jasnowidzaca Re: Placebo w Polsce 29.04.07, 18:40
        I Twenty Years z towarzyszeniem wiolonczeli, na której gra ktos tam z
        Evaline...oby...smile

Juz tylko miesiącsmile Akurat p[rzez najbliższe trzy dni dobra okazja aby się we
        flagi zaopatrzyćwink
        • Gość: astro_zombie Re: Placebo w Polsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.07, 21:01
          ble weszłam na myspace tego supportu jakieś pedałkowate emowate nudziarstwo. mam gdzieś 20 yrs z wiolonczelami czy czym tam, wolałabym fajną kapelę a nie takie coś
          • Gość: than Re: Placebo w Polsce IP: 80.51.180.* 29.04.07, 22:29
            a Placebo to niby nie pedałowate? heehhe.
            • Gość: astro_zombie Re: Placebo w Polsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.07, 22:46
              wokalista owszem, sama muzyka nie
              • theagata Re: Placebo w Polsce 29.05.07, 22:30
                a gdyby ktoś chciał posłuchać jeszcze przed 1. czerwca - aktualnie w Antyradiu
                leci koncert Placebo z Paryża (2003)
    • greystone Re: Placebo w Polsce 29.05.07, 23:04
      Co wy wszyscy w tym Placebo widzicie? Przecież to zwyczajne flaki z olejem...
      Może to swoiste placebo na wasze gusta muzyczne ? smile
      • theagata Re: Placebo w Polsce 29.05.07, 23:19
        kiedyś drażnił mnie głos Briana Molko, ale ostatnio przekonuję się do niego;
        może nawet wybiorę się 1. czerwca na Torwar bo to co teraz słyszę w AR brzmi
        zachęcająco smile
      • new_machine Re: Placebo w Polsce 30.05.07, 14:52
        greystone napisał:

> Co wy wszyscy w tym Placebo widzicie? Przecież to zwyczajne flaki z olejem...
        > Może to swoiste placebo na wasze gusta muzyczne ? smile
        smile ja tam slucham troche "od sasa do lasa" wink roznistej muzyki, ale cos jest w
        Placebo takiego, ze polubilam od pierwszego wejrzenia i juz tak zostanie.
        • mana_mana Re: Placebo w Polsce 30.05.07, 15:24
          Tak z innej beczki - na której stacji trzeba wysiąść, żeby mieć jak najbliżej na
          Torwar? smile
          • Gość: fan Re: Placebo w Polsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.07, 15:04
            stacji pkp to Powiśle- schodszisz na dół na czerniakowską i idziesz w kierunku
            stadionu Legii- można podjechać ze dwa przystanki autobusem- każdy wskaże droge
            bez problemu... pozdrawiam
            • theagata Re: Placebo w Polsce 01.06.07, 23:58
              rewelacyjny koncert!
              i mówię to jako nie - fanka Placebo
              chyba sobie wreszcie kupię ich płytę i dopiszę do ulubionych zespołów, a na
              pewno ulubionych zespołów koncertowych
              to był kawał porządnego rocka, rewelacyjny duet basu z perkusją
              Placebo dali z siebie wszystko, oprócz "Space Monkey"
              Brian Molko nawiązał doskonały kontakt z publicznością, a ja odleciałam ...
              Torwar był prawie pełny

to był bardzo udany dzień dziecka wink)
    • Gość: astro_zombie na litosc boską IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.07, 19:16
      nowy support jeszcze lepszy niz poprzedni... jeśli szybko nie zedjdą ze sceny
      to nie ręcze za siebie...
    • volga_jasnowidzaca Re: Placebo w Polsce 04.06.07, 15:04
      Dzieki wszytkim, którzy w akcję uwierzyli i przyszli z flagami. To wam Brian
      dziekował, mówiąc, że pierwszy raz ich cos takiego spotkało w całej ich
      karierze.

Jeśli macie dobrej jakości filmy z koncertu - nawet krótjkie - wrzucajcie je na
      siec i wysyłajcie do mnie na mila klinki. Mmay bootleg, i chcemy domontowac do
      niego wasze filmy aby urozmaicic te pamiątkęsmile

Dzieki io pozdrawiam

Soulmates never die.
    • Gość: gosc relacja z torwaru IP: *.as.kn.pl 04.06.07, 19:56
      j.w.
      www.kulturaonline.pl/,tytul,artykul,922.html
    • theagata Re: Placebo w Polsce 06.06.07, 00:33
      szkoda że nie będzie powtórki,
      fajnie by było gdyby jeszcze w tym roku ukazało sie CD z koncertu takiego jak
      ten ostatni warszawski
      • Gość: than Re: Placebo w Polsce IP: *.informel.pl 06.06.07, 18:52
        a właśnie, że sie ukaze i to dvd smile jest juz preview - zwala z nog.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka