jazzfoxy 12.06.07, 14:50 www.adamiakjazz.pl/index1.php?co=11&lang=pl Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pharoah Re: WSJD - program 12.06.07, 16:22 Hmmm...Nieżle,nieżle...Ciekawy program...szczegolnie Trzaska i Brotzmann... O ile mi wiadomo w tym miejscu ma byc tez prowadzona działalnosc gastronomiczna...W zwiazku z tym,mam pytanie...Czy podczas np.dnia rumunskiego mozna bedzie skosztowac dań kuchni rumunskiej oraz posmakowac rumunskich trunków?...Analogicznie-czy tego samego mozna sie spodziewac podczas innych "narodowych" dni i weekendow?Czy w te dni kiedy graly beda zespoly polskie mozna bedzie zamowic,np.bigos i wodke?...Lub schabowego z kapustą.... Aha,jestem ciekaw,dlaczego w "dniu szwajcarskim" wystapi "Marcin Masecki Trio"?To chyba polski zespol...Ale coz...Moze akurat byla "dziura" w programie?...A jak wiadomo mowi sie czasem ,ze"cos jest dziurawe jak szwajcarski ser"...A wiec,wszystko jasne...A moze trio Maseckiego jest "dokladne jak szwajcarski zegarek"?....Ten "time" itd... Sam juz nie wiem...Moze w programie maja standardy"szwajcarskiego jazzu"?...(Nie...chyba niemozliwe...jakos tak głupio brzmi...)Hmmm....A moze TU jest "pies pogrzebany"? W skladzie "Marcin Masecki Trio" znajduje sie rodowity "Szwajcar",a moze nawet dwoch?!!!O zgrozo!!!Nie jestem wszak fanem Maseckiego i tego wiedziec nie mogę...Jesli tak-nie bylo tego pytania....)Ciekawie zapowiada się koncert "Bracia Olesiowie i Then Jorgensmann"...Wiem co piszę,bo widzialem ich na zywo w lubelskim "Centrum Kultury"...Co prawda wydaje mi sie,ze wowczas z Olesiami gral znany klarnecista THEO Jorgansmann...Ale moze to nie "THEN sam Jorgensmann " tylko inny i znow sie wyglupilem))... Aha,pytanie ostatnie:Czy bilety na wsjd 2007 mozna bedzie "odpracowac" w kuchni,zmywając brudne gary lub obierajac kartofelki?...Jesli tak to jestem zainteresowany,bo na wygraną w totka nie ma juz chyba szans((..A wybralbym się chętnie na Ornette'a Colemana.....Pozdr.Faraon Odpowiedz Link Zgłoś
koss.ania Re: WSJD - program 12.06.07, 17:20 A mnie kusi MATERIAL feat. LASWELL/WORRELL/MOLVAER/DIENG/DRAKE, ale na kuszeniu sie ostanie raczej, ceny kosmiczne jak dla mnie.. pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
pjetrek29 Re: WSJD - program 12.06.07, 21:23 widzę, że nie tylko ja mam problem z brakiem odpowiedniej gotówki. w porównaniu z zeszłym rokiem jest dużo więcej koncertów płatnych. ale pewnie coś ciekawego za friko też się znajdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
miles9 Re: WSJD - program 12.06.07, 22:13 To ja też się zgłaszam do obierania tych kartofelków. Odpowiedz Link Zgłoś
jazzfoxy Re: WSJD - program 24.06.07, 21:33 Proszę bardzo, nasze prośby zostały wysłuchane! Kto się ze mną zgłasza? www.adamiakjazz.pl/index1.php?co=11&lang=pl Odpowiedz Link Zgłoś
koss.ania Re: WSJD - program 25.06.07, 10:32 Ja pierdziele, heheh, nie sadzilam ze to moze byc mozliwe)) Odpowiedz Link Zgłoś
dahomey Re: WSJD - program 25.06.07, 11:42 Gorąco namawiam do wybrania się do Akwarium na darmowe występy, bo być może będzie to ostatnia okazja do nawiedzenia Klubu. Póżniej będą tam będą wpuszczać wyłącznie w kreacjach od Versacego i garniturach od Armaniego, chyba że jakaś duszyczka zatrudni się tam w charakterze taniej siły roboczej. Rzekłem. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
jasiek_natolin Re: WSJD - program 01.07.07, 00:14 To może zrobimy zrzutę wśród forumowiczów na jakiś gustowny garnitur,w którym na koncerty będzie chodził nasz przedstawiciel ,który potem będzie dzielił się wrażeniami ze świątyni jazzu dla bogatych...Tysiączek od łebka? Nie za mało? Póki co świetnie zapowiada się konceret Pink Freud...Oczywiście pod warunkiem,że zagra Duda...Bez saksofonisty ta muzyka starci wiele... No i Contemporary Noise Quintet, który na pewno zadowoli kolegę pytającego o brudny jazz w jednym z wątków...Mam nadzieję,że nie tylko niego...Płyta jest świetna... Odpowiedz Link Zgłoś
pharoah Re: WSJD - program 01.07.07, 13:12 jasiek_natolin napisał: > To może zrobimy zrzutę wśród forumowiczów na jakiś gustowny garnitur,w którym > na koncerty będzie chodził nasz przedstawiciel ,który potem będzie dzielił się > wrażeniami ze świątyni jazzu dla bogatych...Tysiączek od łebka? Nie za mało? > Póki co świetnie zapowiada się konceret Pink Freud...Oczywiście pod > warunkiem,że zagra Duda...Bez saksofonisty ta muzyka starci wiele... > No i Contemporary Noise Quintet, który na pewno zadowoli kolegę pytającego o > brudny jazz w jednym z wątków...Mam nadzieję,że nie tylko niego...Płyta jest > świetna... Ganialny pomysl,jasiek...To róbcie tę zrzutę i rozglądajcie się za jakimś gustownym garnituremJa idę "zdjąc z siebie wymiar"...Kiedy pierwsze przymiarki?... Odpowiedz Link Zgłoś
jazzfoxy Re: WSJD - program 02.07.07, 07:10 Duda ma zagrać. A z ta kreacja to bez przesady Koncerty w klubie będą niestety biletowane i tu zaczynają się schody... Odpowiedz Link Zgłoś
jasiek_natolin Re: WSJD - program 02.07.07, 11:15 No, widzę,pharoah,że postanowiłeś już zostać tym naszym przedstawicielem...Całkiem niezła fucha,trzeba przyznać... Odpowiedz Link Zgłoś
jazzfoxy Re: WSJD - program 02.07.07, 13:33 cwaniaczek z niego co? jeszcze o dietę i hotel musimy zadbać? Odpowiedz Link Zgłoś
pharoah Re: WSJD - program 05.07.07, 15:20 jazzfoxy napisała: > cwaniaczek z niego co? jeszcze o dietę i hotel musimy zadbać? "Piję tylko Ballantine'a,palę Winstony...." Pozdr.Faraon. Odpowiedz Link Zgłoś
koss.ania Re: WSJD - program 05.07.07, 15:26 hehehe, dobre Pharoah, jak sie czujesz jako wybraniec/samozwaniec, w tak zaszczytnej roli? Odpowiedz Link Zgłoś
jazzfoxy Re: WSJD - program 05.07.07, 17:20 Oczywiście fortepian i Bristol jak Marsalis? Da się załatwić Odpowiedz Link Zgłoś
jazzfoxy Re: WSJD - program 10.07.07, 17:45 Uwaga - w jazz radio rozdają bilety na WSJD, może komuś się uda? Odpowiedz Link Zgłoś
kossace Re: WSJD - program 11.07.07, 01:22 na czyje koncerty bilety rozdawano?... i czy komus sie udalo? pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
jazzfoxy Re: WSJD - program 11.07.07, 14:23 Wczoraj na Laswella, komuś się udało, ale nie mnie. Rozdali kilka biletów. Teraz pewnie będą na Colemana. Odpowiedz Link Zgłoś