Dodaj do ulubionych

Within Temptation - ktoś zna?

IP: 213.77.7.* 10.06.03, 12:21
Usłyszałem wczoraj w VIVA PLUS, ściągnąłem i posłuchałem jeszcze raz. Musze
przyznać że mi się podoba, choć nie sposób nie porównywać do Evanescence
(mocne brzmienie, kobiecy, wysoki wokal).

Zna ktoś może całą płytę tego zespołu?

Pozdrawiam,
Xionc
Obserwuj wątek
    • Gość: thedude Re: Within Temptation - ktoś zna? IP: 140.171.121.* 10.06.03, 13:53
      Grupa pochodzi bodajze z Holandii.Współpracują z Paradise Lost .Słyszałem 2
      kawałki i musze powiedziec ze całkiem całkiem.
    • ydorius Re: Within Temptation - ktoś zna? 10.06.03, 14:16

Z tym, że Within Temptation przy Evanescene to weterani!
      Znam fenomenalną nie całkiem studyjną płytkę "the dance" (szczerze polecam),
      słyszałem też kawałki z Mother Earth.

Z podobnych klimatów polecam jeszcze Ayreon i jego pochodną - Ambeon.

m,
      .y.

----------------------------------
      What is home without Plumtree's Potted Meat?
      Incomplete.
    • mellodi Re: Within Temptation - ktoś zna? 10.06.03, 18:30
      Dość niedawno zachwyciła mnie płyta "Mother Earth". O ile się orientuje są nawet do niej teledyski promujące chyba pierwszy kawałek i jeszcze jeden z tej płyty. Pani na wokalu jest naprawdę genialna - śpiewa pięknie ale nie przesadza z operowym zadęciem i jej głos cudownie pasuje do muzyki. Na początku bałam się że może tak jak w Nightwish porazi mnie operowe wycie ale moje obawy były całkowicie nieuzasadnione. Niezwykłe na tej płycie są utwory łagodniejsze gdzie rock przeplata się z folkiem łagodniejszym i gdzie pełno różnych dziwnych acz ciekawych dźwięków. Jednym słowem płyta przepiękna!!! A porównanie z Evanecence chyba trochę chybione - mnie się bardziej skojarzyło z Tiamat czy Therion pomimo nieco łagodniejszego brzmienia WT.
    • defkor Re: Within Temptation - ktoś zna? 10.06.03, 18:44
      Ja znam tylko jeden utwór "Ice Queen" bardzo mi się podoba. Jeśli reszta
      utwórów jest podobna to chyba kupię płytę
    • Gość: sunny Re: Within Temptation - ktoś zna? IP: 213.17.133.* 10.06.03, 19:35
      Evanescence to nowość ( średnia moim zdaniem), Within Temptation - grająca od
      lat kapela mająca na koncie kilka albumów. Dobrze się słucha.
    • Gość: Laurana_Kanan Re: Within Temptation - ktoś zna? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.06.03, 20:41
      tesh znam, tesh widzialam na vivie, choc z dwa miesiace wczesciej... porownanie
      Z Evenscene mnie sie nie podoba, bo to nowosc i do tego przecietna, a WT sa
      naprawde swietni... slyszalam tylko kilka utworow, bo na plyte caly czas czekam
      ( qmpel przynosi i cos przyniesc nie moze..) ale polecam wszystkim....
    • Gość: Xionc Re: Within Temptation - ktoś zna? IP: 213.77.7.* 11.06.03, 09:17
      Oj, czuję że parę osób chyba mnie zabija wzrokiem, za porównanie do
      Evanescence... Sorry, ale tak mi się to kojarzy.

Co do WT - nie znałem tego zespołu wcześniej, ale bardzo mi sie spodobał,
      szukam teraz namiętnie tej płyty Mother Earth bo to z niej pochodzi ten
      kawałek "Ice Queen".
    • Gość: Andy Re: Within Temptation - ktoś zna? IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 11.06.03, 12:19
      WT wydali do tej pory 2 albumy ("Enter" i "Mother Earth") oraz jedna EP-kę
      ("The Dance")

Muzycznie o wiele bardziej podoba mi się "Mother..." - odeszli trochę od
      metalu, nie ma tam growlu. Natomiast nie na tej płycie takiej perełki jaką
      jest "Restless". Posłuchaj, to będziesz wiedział o co mi chodzi wink
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka