gregkor 12.06.03, 13:06 Jakie są wasze ulubione rockowe instrumentalne kawałki..? Ja mam takich kilka... Metallica - Orion Jethro Tull - Bouree Santana - Incident at Neshabur itp Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jedrek77 Re: Wasze ulubione instrumentalne kawałki..? 12.06.03, 13:12 ”F.U.B.B.” Wishbone Ash no i dzwony Mike Oldfielda Odpowiedz Link Zgłoś
ilhan Re: Wasze ulubione instrumentalne kawałki..? 12.06.03, 13:23 Na początek: "Oscillate Wildly", The Smiths Odpowiedz Link Zgłoś
jack_ Re: Wasze ulubione instrumentalne kawałki..? 12.06.03, 13:34 GYBE - moya ale też antennas to heaven Mogwai - May nothing but happines come through your door Dead Can Dance - Ocean ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ugugunan Re: Wasze ulubione instrumentalne kawałki..? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.06.03, 13:29 Ostatnio: "XYZ" - Rush... Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: Wasze ulubione instrumentalne kawałki..? 12.06.03, 13:35 Gość portalu: ugugunan napisał(a): > > Ostatnio: "XYZ" - Rush... W wersji Armii jest to też zajebisty numer! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piowiec Re: Wasze ulubione instrumentalne kawałki..? IP: *.elblag.dialog.net.pl 12.06.03, 14:13 Rowena's Theme - utwór z Soundtracku do filmu Captive , a tak własciwie to solowej płyty gitarzysty U2 The Edge'a Odpowiedz Link Zgłoś
nikka007 Re: Wasze ulubione instrumentalne kawałki..? 12.06.03, 15:32 zdecydowanie Call of ktulu Metalliki fajny jest Jazz thieves DM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MP Re: Wasze ulubione instrumentalne kawałki..? IP: *.nat2.tvknet.pl 12.06.03, 19:17 A może pamiętacie wykonawcę (albo nazwę utworu) Polaka, którego to muzyka instrumentalna zabrzmiewała np. podczas ostatniego finału WOŚP o 20.00 w Warszawie, podczas tzw. światełka do nieba. Kawałek jest z około 1996 roku. Nie mogę sobie przypomnieć. Z góry dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
pixie Re: Wasze ulubione instrumentalne kawałki..? 12.06.03, 19:31 Led Zeppelin - Bron-Yr-Aur Spooky Tooth - The Last Puff Genesis - Horizon's Apollo 100 - Joy Gentle Giant - Talybont Frank Zappa - Peaches en Regalia Yes - Mood for a Day I wiele utworów Brahmsa. Lubię Brahmsa. Odpowiedz Link Zgłoś
vulture Re: Wasze ulubione instrumentalne kawałki..? 13.06.03, 05:54 Deep Purple "Coronarias Redig" Rainbow "Difficult To Cure" (napisany razem z Beethovenem) Procol Harum "Repent Walpurgis" King Crimson "Red" Glenn Miller Orchestra "In The Mood", "Moonlight Serenade", "Sentimental Journey" Clannad "Golden Ball" Henry Mancini "Pink Panther Theme" The Ventures "Hawaii 5:00" Jethro Tull "Bouree" (napisane razem z Bachem) Enya "Watermark" Mike Oldfield "Tubular Bells" (ta pierwsza PIERWSZA wersja) Odpowiedz Link Zgłoś
mesmeredia Re: Wasze ulubione instrumentalne kawałki..? 13.06.03, 11:28 Hehe, Mansun "Face in The Crowd" i bardzo smutny kawałek bez tytułu z pewnej EPki Mogwai furmai i tirami Nic mi nie przychodzi do głowy jakoś dziś tak rano I. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: As Re: Wasze ulubione instrumentalne kawałki..? IP: *.vline.pl / 172.16.1.* 21.06.03, 17:17 Lista będzie długa, bo bardzo lubię takie utwory. Metallica - bardzo lubię "Call Of Ktulu" i "Orion" ale wybieram Oriona za rytm i piękne partie instrumentalne Black Sabbath - tu wyróżniłbym zapomnianą "Scarlet Pimpernel" Deep Purple - "Son Of Aleric" (świetne nagranie bonusowe z "Perfect Strangers") Rush - najbardziej lubię "Leave That Thing Alone", fajne jest też "La Villa Strangiato", "Yyz" trochę mniej mi się podoba (aczkolwiek ostatnio doceniłem ten kawałek) Camel - oczywiście "Stationary Traveller" i "Lunar Sea" Faith No More - "Jim" (hehe ), w czasach licealnych uwielbiałem też "Woodpecker From Mars" ale już mi się znudził Iron Maiden - "Transylvania" i "Genghis Khan" Pink Floyd - "Atom Heart Mother" Wishbone Ash - "F.U.B.B." Tangerine Dream - "Stratosfear" Podobają mi się jeszcze dwa utwory z "Black Moon" ELP ale mam to na starej kasecie, bez tytułów No i na koniec coś z polskiego podwórka - "Ułani" Róż Europy Odpowiedz Link Zgłoś
vulture elp black moon 26.06.03, 16:42 Gość portalu: As napisał(a): > Podobają mi się jeszcze dwa utwory z "Black Moon" ELP ale mam to na starej > kasecie, bez tytułów Tam są trzy instrumentale: "Changing States" i "Close To Home" Emersona oraz "Romeo And Juliet" Prokofiewa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pendragon Re: Wasze ulubione instrumentalne kawałki..? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.03, 15:26 Zecydowanie Robert Pieculewicz - "Rain Ballad" Następnie: G3(Satriani,Vai,Johnson) - Manhattan Dream Theater - Erotomania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: masala dosa Re: Wasze ulubione instrumentalne kawałki..? IP: *.teleton.pl 25.06.03, 22:58 od pewnego czasu zdecydowanie wiecej slucham muzyki instrumentalnej a wiec davis w kwintecie z coltranem i w winda na szafot-big bud i ltj bukem i generalnie wszystko z good looking records-ostatnio wpadla mi w rece (i bylem na koncercie)plyta genialnego duetu tabla+didjeridoo-po prostu rewelacja- nazywaja sie flying carpet-a z dawniejszych czasow call of ktulu i orion rzeczywiscie mnie porywaly... Odpowiedz Link Zgłoś
mesmeredia Ścieżki dźwiękowe wszelakie 27.06.03, 16:15 szczególnie gdy się jakoś kojarzą. Dla mnie ostatnia rewelacja to ścieżka do 28 Days Later, a kawałek "In the House - In a Heartbeat" po prostu mnie powala i robi ze mnie miazgę. Jeden wielki czterominutowy orgazm. Strasznie podniecający numer, naprawdę. Ale ja inaczej postrzegam rzeczywistość to może dlatego I. Odpowiedz Link Zgłoś
linton Re: Wasze ulubione instrumentalne kawałki..? 27.06.03, 17:44 Czytam... Czytam... Czytam... I nic. Dlaczego nikt nie wymienił Apocalypticy??? Hmmm? Dlaczego tak mało kompozytorów, prawdziwych kompozytorów. Tylko w jednym komentarzu ktoś raczył wspomnieć o jednym z nich, o jednym z wielu. Brahms! Ale gdzie reszta? Gdzie Dvorak, Mozart, Gershwin, czy Czajkowski? "Gdzie Oni są...?" Ja też jestem wielkim fanem i słuchaczem Metalliki, ale "instrumentalne kawałki" to nie tylko rock, ale także (w głównej mierze) muzyka klasyczna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin How To Measure A Planet - The Gathering IP: *.icpnet.pl 29.06.03, 22:15 Odpowiedz Link Zgłoś
h8red Re: Wasze ulubione instrumentalne kawałki..? 29.06.03, 22:40 Prawie wszystko Metallicy. Uwielbiam Death "Voice of the soul" i ciezki "Cosmic sea". A z muzyki powazniejszej POLECAM Joaquim Rodrigo. Czysta poezja klasycznej muzyki gitarowej. Odpowiedz Link Zgłoś
hawkshaw Re: Wasze ulubione instrumentalne kawałki..? 29.06.03, 22:50 Kate Bush - Night scented stock Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mart Re: Wasze ulubione instrumentalne kawałki..? IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 30.06.03, 00:22 Dziwne, że nikt nie wymienił J. M. Jarre'a... Przede wszystkim trzeba by wspomnieć "Oxygene", ale mi osobiście najbardziej podoba się "Waiting For Cousteau" i "Calypso" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pi Re: Wasze ulubione instrumentalne kawałki..? IP: 1.0.4.* 14.07.03, 15:05 a the shadows ? zapomnieliscie? swego czasu absolutnie bazkonkurencyjni pi Odpowiedz Link Zgłoś