Dodaj do ulubionych

Sonic Youth na Open'er

IP: 195.136.30.* 30.06.07, 10:25
niestety nie dane mi było uczestniczyć w tym historycznym wydarzeniu, dlatego
dzisiaj od rańca szukam na róznych portalach internetowych relacji z tego
koncertu i nic. wiecie, gdzie coś mozna sobie poczytać?
a może jakieś wrażenia na gorąco, jeśli ktoś jest w staniesmile.
Obserwuj wątek
    • Gość: Trinko Re: Sonic Youth na Open'er IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.07, 10:57
      Sluchaj wiecz\orem Trojki - szydło opowiadala na goraco o wrazeniach i nie byla
      w stanie nic sensownie powiedziec- w pozytywnym sensie. Wczoraj The Roots
      podobno dali niesamowity koncert .
      • Gość: dymixx Re: Sonic Youth na Open'er IP: 195.136.30.* 30.06.07, 11:37
        słuchałem tej relacji. laska, znaczy Szydlowska, była tak przejeta, że jedyną
        konkretną rzeczą była informacja, że Kim Gordon czasami sobie tańczyła.
        naprawdę nie ma nigdzie żadnej relacji?
        • Gość: Nadja Re: Sonic Youth na Open'er IP: *.aster.pl 30.06.07, 12:00
          miasta.gazeta.pl/trojmiasto/1,80809,4278453.html
          • Gość: dymixx Re: Sonic Youth na Open'er IP: 195.136.30.* 30.06.07, 12:30
            dziękuwa!
    • Gość: goo Re: Sonic Youth na Open'er IP: *.aster.pl 02.07.07, 10:12
      cięzko mi powiedzieć cokolwiek krytycznego na temat ich koncertu, było bosko po
      dwakroć, może tylko troche za krótko, nadal są w fantastycznej formie i brzmią
      nieziemsko, zdecydowanie największa gwiazda openera
      • Gość: Wrecekrzepki Re: Sonic Youth na Open'er IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.07, 10:24
        Najwieksi byli Beastie Boys, oczywiscie. I tez po dwakroc, bo zagrali dwukrotnie wink
    • furry Re: Sonic Youth na Open'er 02.07.07, 11:38
      Fanem wielkim SY nie jestem, ale podobało się...

Pojechałem specjalnie na ten koncert (i The Roots) i stwierdzam, że było warto.
      Gitarowe łojenie w ich wykonaniu dużo lepiej brzmi na żywo, przy paru tysiącach
      wat, niż na kiepskim jamniku z kasety, jak kiedyś próbowałem ich słuchać.

Trochę wyglądali na zagubionych smile Myślę że bardziej pasują do mniejszych
      imprez, jakiś Spodek np. ale dali radę. Mimo słusznego już wieku...

• Gość: divad Re: Sonic Youth na Open'er IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.07.07, 12:01
      tak czytam sobie te wypowiedzi i dochodze do wniosku ze koncert SY zadowolil
      tylko fanow tego zespolu (czego w sumie nalezalo sie spodziewac).
      niestety nie bylem w stanie tam byc w tym czasie a szkoda bo SY był dla mnie
      najwazniejszym wykonawca w tym roku. i zapewne bylbym zadowolonysmile potwierdza
      sie poniekad tez moje wrazenie, ze Sy to raczej zespol do klubów a nie na
      plener. ale to juz musialbym naocznie sprawdzic we wlasnym zakresie.
      • furry Re: Sonic Youth na Open'er 02.07.07, 12:16
        Jakby to powiedzieć... fanem nie jestem, ale doceniam ich wkład w historię
        muzyki "brudnej i przesterowanej" smile Nie podam lineupu, bo jako tako kojarzę
        tylko "Daydream Nation" i "Goo". Ale po prostu wypadało być smile Koncert naprawdę
        zrobił na mnie spore wrażenie. Mam nadzieję że przyjadą jeszcze za rok-dwa i
        zagrają w Proximie (pomarzyć piękna rzecz).

Ale fakt, The Roots podobali mi się jeszcze bardziej, zwłaszcza "Masters of war"
        Dylana smile
    • nierymek Re: Sonic Youth na Open'er 02.07.07, 13:08
      ja pojechałem na sonic youth głównie. właściwie to tylko na nich miałem jechać,
      ale trafił się karnet za darmensa na całość i dzięki za to losowi. bo najlepszym
      koncertem dla mnie był występ Beastie Boys w namiocie. ale SY klasa. tylko
      miałem wrażenie że nagłośnieniem coś nie tak było.
    • Gość: gosc subiektywna relacja z openera IP: *.gprspla.plusgsm.pl 02.07.07, 14:43
      subiektywna relacja, a raczej wrazenia, z open'era:
      www.kulturaonline.pl/,tytul,artykul,1126.html
      o sonic youth niestety niewiele. sam jestem ciekaw, jak bylo. kolejny opener i
      znowu mnie tam nie bylosad no, ale jak czlowiek leniwy i nazbyt wygodny...wink
    • dr_curt Re: Sonic Youth na Open'er 03.07.07, 20:09
      Zagrali swietnie, ale wszelkie koncerty przy dziennym swietle wiele tracą.
      Poza tym odnosilem wrazenie, że bawi sie jedna dziesiąta publiczności.
      Zdecydowanie bardziej nadają się do hali, powinni byli zagrać w namiocie-
      przynajmniej nie byloby tam tylu przypadkowych ludzi.

Koncówka koncery byla rewelacyjna!!!

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka